Şimdi Ara

Türk Sineması'nın En İyi 100 Filmi Seçiliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
2.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eşkiya
    Av Mevsimi
    Hababam Sınıfı
    G.O.R.A
    Neşeli Günler
    Gülen Gözler
    Canım Kardeşim
    Bizim Aile
    Aile Şerefi

• Canım kardeşim.
  • Cem Yılmaz Onur Ünlü filmlerine verdim diğerlerine zaten herkes verir geride kalmasınlar
  • Aaah Belinda
    Tabutta Rövaşata
    Uzak
    Zübük
    Çöpçüler Kralı
    Masumiyet

bu filmlere oy verdim ama baya eksik var bakalım birkaç öneride bulunacağım. kemal sunal'ın çoğu filmi listede yok ama recep ivedik düğün dernek gibi filmler var. eğer gişe başarısını baz alsaydık bu filmler listede olurdu ama böyle saçma filmleri iyi filmlerle aynı listeye koymak saygısızlık. ayrıca bazı filmlerin listede olması beni olumlu anlamda şaşırttı mesela, a ay, piano piano bacaksız, adı vasfiye, kosmos, vavien, çıplak vatandaş, sonbahar, gitmek... bu filmler çok bilinmese de çok iyi filmlerdir ve sahip çıkmamız lazım süphesiz...
  • İlk onda Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm var. Birinci sırada da Hababam Sınıfı. İnanılmaz bir şey.
  • mutluluk
    120
    çöpçüler kralı
    hababam sınıfı
    neşeli günler...
  • 1-Eşkiya
    2-Canım Kardeşim valla benim ilk ikim bunlar gerisini bilemiyorum
  • Direk hababam sınıfı dedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tembelreis

Sadri Alışık 'Budamı gol değil?'
    filmi hangisiydi

En iyi film oyunu vereceğiniz filmin adını bile bilmemeniz şaşırtıcı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atacani

quote:

Orijinalden alıntı: tembelreis

Sadri Alışık 'Budamı gol değil?'
    filmi hangisiydi

En iyi film oyunu vereceğiniz filmin adını bile bilmemeniz şaşırtıcı.

2 ay önce yazdıgım yazıya bunu yazman bence çok şaşırtıcı.
  • Behzat Ç. ilk 10'a girecek kalite de değildi. Ona oy verenler türk filmlerini izlemeyip sadece behzat ç hayranları olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sen Aydınlatırsın Geceyi -- 2 Ağustos 2014; 10:40:27 >
  • Tür olarak da ayırsalardı keşke. Birinci olan film Hababam Sınıfı serisi o belli.
  • CEM YILMAZ- HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK.
  • Boşversenize. yine saçma sapan sonuçlar çıkacak. oy verdim ama keşke vermeseydim. 10 oy hakkı var bu arada.
  • KEMAL SUNALIN SÜT KARDEŞLER FİLMİ BİR ARA YURT DIŞINDKİ BİR OYLAMADA EN KOMİK FİLM UNVANINI ALMIŞTI HAYDİ BİZLERDE SÜT KARDEŞLERE OY VERELİM LÜTFEN...
  • Aşk Tesadüfleri Sever.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • babam ve oğlum
  • gladıo yok kolpaçino yok :((
  • Tarkan.. özellikle ahtapotlu filmi.
  • Türk sinemasının en iyi filmi Susuz Yaz oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Türk sinemasının 100. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen "En İyi 100 Türk Filmi" oylaması sonuçlarına göre, Metin Erksan'ın yönettiği ve Türkiye'ye uluslararası ilk ödülü getiren "Susuz Yaz" ilk sırada yer aldı.

Türk Sineması'nın En İyi 100 Filmi Seçiliyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "En İyi 100 Türk Filmi" oylamasının sonuçlarını açıkladı.

Oylamanın, Türk sinemasının 100. yılı dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Ömer Çelik, 100'den fazla üniversite ve sivil toplum kuruluşunca belirlenen 300 filmin ilk kez internet sitesi üzerinden halk oylamasına sunulduğunu belirtti.

Çelik, oylamada toplamda 360 binden fazla tekil oy kullanıldığına işaret ederek, "Türk sineması tarihindeki en geniş katılımlı çalışmalardan biri yapılmış oldu. En çok oy alan ilk 10 film arasında, birinci sırada 22 bin 582 oyla Susuz Yaz, ikinci sırada 19 binin üzerinde oyla Hababam Sınıfı, üçüncü sırada 12 binin üzerinde oyla Babam ve Oğlum, dördüncü sırada yine 2 binden fazla oyla benim de favorim olan Eşkıya var" dedi.

"Canım Kardeşim", "Selvi Boylum Al Yazmalım", "Züğürt Ağa", "Yol", "Vizontele" ve "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmlerinin listede ilk 10'a girmeyi başardığına dikkati çeken Çelik, nitelikli filmlerin oylamada yavaş ama istikrarlı şekilde yükseldiğini anlattı.

SEYİRCİMİZİN ZEVKLERİ VE TERCİHLERİ ULUSLARARASI STANDARTLARDA

Bakan Çelik, sinemaseverlerin beğenisini kazanmış yapımların yalnızca belli bir türe veya yıla ait olmadığını, bunun da seyircinin çok geniş bir yelpazede Türk sinemasını izlediğini gösterdiğini söyledi.

En büyük ilgi gören filmlerden "Yol" ve "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmlerinin Cannes'te büyük başarılar elde ettiğini anımsatan Çelik, "Sinema seyircisinin ilk 10 film arasındaki beğenisiyle Cannes Film Festivali'nde alınan ödüller arasındaki uyum da Türk sinema seyircisinin zevkleri ve tercihlerinin uluslararası standartlarda olduğunu gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

TÜRK SİNEMASI DÜNYADA YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Çelik, Türk sinemasının 100. yılına yakışır bir yıl yaşandığını, Türk sinemasıyla işbirliği yapmak üzere Latin Amerika'dan Çin'e kadar geniş bir yelpazede Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuru yapıldığını kaydetti.

İLK 10'A GİREN FİLMLER VE ALDIKLARI OY SAYISI İSE ŞÖYLE:

Susuz Yaz / 22.582 oy
    Hababam Sınıfı / 19.890 oy
    Babam ve Oğlum / 12.926 oy
    Eşkıya / 12.876 oy
    Canım Kardeşim / 8.825 oy
    Selvi Boylum Al Yazmalım / 7.684 oy
    Züğürt Ağa / 6.478 oy
    Yol /5.234 oy
    Vizontele / 4.925 oy
    Bir Zamanlar Anadolu'da / 4.915 oy

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.