Örnekler aslında çok var. Ama bu şarkıyı daha sabah yeni dinledim ve aklıma hemen Lady Gaga'nın şarkısı geldi. Sertap'ın melodisi resmen telephone şarkısıyla aynı. Daha başka örnekleri de bolca var zaten. Evim Sensin vakası gibi. Ama çok normal bence. Türk Pop dinleyicisine 9'8 ne versen yerler.
Mustafa Sandal Ay'a Benzer Yüreğim Rashed Selwan Ma Bansak
Serdar Ortaç Sana Değmez Rayan Albi Ma3ak
Emrah Kabul Rayan Amali Kbir
Alişan Yalan Oldu Rayan Haram A'leyk
Özcan Deniz Uyan Rayan Wain Brooh
Serdar Ortaç Canıma Minnet Sandrine Al Rassi Majnouni Bihobak
Günce Koral Siyah Shahenaz Kaman Kaman
Göknur Kime Ne Sherine Boss Ba'ah
İbrahim Tatlıses Bir Kulunu Çok Sevdim Wadii Mourad El Senin
İbrahim Tatlıses Hesabım Var Wadii Mourad Laa Teheni
Alişan Varya Wadii Mourad Saket
Fatih Ürek İnat Wael Jassar Bahebbek Ya Omri
İbrahim Tatlıses Aramam Wael Kfoury Bel Gharam
İbrahim Tatlıses Akdeniz Akşamları Wael Kfoury Jayii Aa Bali
Serdar Ortaç İsmi Lazım Değil Wael Kfoury Kermal Oyounik
Gökhan Özen Yaşın Tutmaz Wael Kfoury Shou Sar
Bengü Müjde Ziad Borji Min Albi W Rohi
Atiye Deniz Salla Mouhamad Hamaki Ahla Haga Fiki
İzel Acilen Elissa Zaalan
Gökhan Özen İnkar Etme Rouwaida Attieh Sho Sahl El Haky
Allah aşkına şu 2 şarkının neresi aynı? Tamam, Müslüm Gürses'in şarkıları da Araplardan çalıntı ikisinde de keman var.. Böyle olmayın , bu kadar da ezmeyin tamam Yunan sanatçılardan izinleriyle alınanları biliyoruz fakat bizden de bir o kadar giden var.. Yalın'ın Zalim şarkısı kaç kere çalındı? Bunları neden yazmıyorsunuz? Niye şarkıcılarımızı aşağılamaktan bu kadar zevk alıyoruz?
quote:
Orijinalden alıntı: Fernando!
Allah aşkına şu 2 şarkının neresi aynı? Tamam, Müslüm Gürses'in şarkıları da Araplardan çalıntı ikisinde de keman var.. Böyle olmayın , bu kadar da ezmeyin tamam Yunan sanatçılardan izinleriyle alınanları biliyoruz fakat bizden de bir o kadar giden var.. Yalın'ın Zalim şarkısı kaç kere çalındı? Bunları neden yazmıyorsunuz? Niye şarkıcılarımızı aşağılamaktan bu kadar zevk alıyoruz?
adam haklı beyler...
quote:
Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli
Hepsine bakamadım fakat arasından birçok şarkı bizden alınan şarkılar.. Mesela Tarkan Dudu.. 1 Temmuz 2003'te satışa sunulmuş.. Yunan bacı 1 Ocak 2004'te kullanmaya başlamış.. Müziğinin Tarkan'a ait olduğu da yazılmış.. Bizim millet ise Tarkan'ın şarkısı Pegy Zina'dan çalıntıdır diye internette paylaşıyor, sitem ediyor.. Gülüyoruz ağlanacak halimize..
Valla ben kimseyi aşağılamıyorum ama benzemediğini düşünüyorsanız bence kulaklarınızı bir doktora gösterin. Sertap'ın melodisi, Lady Gaga'nın vokal melodisiyle aynı. Alıp bire bir kopyala yapıştır yapmamışlar ama notaları bile aynı yani. Beni sinirlendiren böyle 0 iş yapmışlar gibi bunlardan övünmeleri. Küçük bir örnek sadece yukarıda örnekler çoğaltılmış. Müzik sektörümüzün hali içler acısı.
Hepsine bakamadım fakat arasından birçok şarkı bizden alınan şarkılar.. Mesela Tarkan Dudu.. 1 Temmuz 2003'te satışa sunulmuş.. Yunan bacı 1 Ocak 2004'te kullanmaya başlamış.. Müziğinin Tarkan'a ait olduğu da yazılmış.. Bizim millet ise Tarkan'ın şarkısı Pegy Zina'dan çalıntıdır diye internette paylaşıyor, sitem ediyor.. Gülüyoruz ağlanacak halimize..
ben kimse kimseden caldı demiyorum.. sadece ortak sarkılarımız var...buna dikkt cekmek istedim..yani güzel bir iş yapıyorlarsa sarkıların müziklerinin alıntı olması önemli değil hatta güzel bişi...