Şimdi Ara

Dudağımda uçuk çıktı :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
25.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha oluşum evresinde yani şu an içi sıvı dolu iki küçük kabarcık şeklinde. THIOCILLINE diye bir krem varmış evde annem onu sürmemi söyledi. Napmalıyım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dudağınızda Uçuk Çıktığında Yapmanız Gerekenler

Uçuk, dudak çevresinde oluşan, kaşıntı ve ağrıya neden olan yaygın bir viral enfeksiyondur. Uçuk virüsü bulaşıcıdır ve temas yoluyla yayılır.

Uçuğa neden olan virüsün tedavisi yoktur. Ancak antiviral ilaçlar, semptomları hafifletmeye ve iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olabilir. Thiocilline, uçuk tedavisinde kullanılan yaygın bir antiviral ilaçtır.

Thiocilline Uçuğa İyi Gelir mi?

Thiocilline, uçuk virüsünün çoğalmasını engelleyen bir antiviral ilaçtır. Dudak uçukları için topikal olarak krem veya merhem şeklinde kullanılır.

Thiocilline kremi, uçukların iyileşme sürecini hızlandırabilir ve semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir. En iyi sonuçlar için kremi, uçuğun ilk belirtileri ortaya çıktığında uygulamalısın.

Thiocilline Kremi Uçuğa Sürülür mü?

Evet, thiocilline kremi uçuklara sürülebilir. Kremi temiz bir pamuk çubuğa alıp uçuklu bölgeye günde 5 kez nazikçe uygulamalısın. Kremi sürmeden önce ve sonra ellerini yıkamayı unutma.

Thiocilline kremi kullandığında şu önlemleri almalısın:

• Kremi yalnızca uçuğun olduğu bölgeye uygula.
    • Kremi gözlere veya buruna sürme.
    • Kremi çocukların erişemeyeceği yerlerde sakla.

Thiocilline kreminin yaygın yan etkileri arasında kızarıklık, kaşıntı ve yanma hissi bulunur. Bu yan etkiler genellikle hafiftir ve birkaç gün içinde geçer. Ancak herhangi bir yan etki yaşarsan, ilacı kullanmayı bırakmalı ve bir doktora danışmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • geçmesini bekle...

ALLAH SABIR VERSİN..
  • uçuk kremi sür şuan aynı sorunu bende yaşıyorum ilk çıktığında çok fena sızlıyor.kanasa daha iyi yani.

Allah sabır versin geçmiş olsun.
  • neyden korkdun?
  • o uçuk denen şey dudak'la deri arasında çıkan sivilcemi oluyor acaba? çünkü bende de çıkmıştı 2-3 defa. gerçekten çok ağrılı. bir keresinde iğneyle deşmiştim intihabı çıkarmak için. size tavsiyem hiç kurcalamayın, ilaç tedavisi en iyisi...
  • arkadaşım thiocilline bi işine yaramaz,eczaneden zovirax adlı kremi alıp sürceksin,eğer pahalı gelirse vectavir ya da aklovir alabilirsin
  • ya bu içi dolu kabarcığı patlatırsam içindeki sıvı değdiği yere yine aynı virüsü veriyormuş. yani bu uçuğun geçmesine dayanırım ama ya başka yerlere de sıçrarsa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugur67

neyden korkdun?

birşeyden korkmadım ama stres aşırı yorgunluk bide üstüne dudağım çatlakken hiçbir krem sürmeden güneşlendim ondan oldu galiba of ya kaç günde geçer bu meret
  • benimde elimde çıkmıştı dişlerimle deştim manyaq kan çıktıı
  • zovirax 15 ytl civarı olması gerek
  • quote:

Orjinalden alıntı: darnglove

zovirax 15 ytl civarı olması gerek

kardeş o ithal krem ya yakar cebi. akrisol mu ne onu alıcaz akşam getircek annem. umarım işe yarar
  • kardeşim uçuk profesörü oldum bn virosil denilen bi krem war onu kullan. İstersen ekşi sözlüüe yas böle konularu uçuk die kesin çözümm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.