Şimdi Ara

TURK-NET KOTA (AKN) KALKTI ! [RESMİ KONU] (230. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.786
Cevap
40
Favori
256.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
110 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcrew

    Herhangi bir rogar kapağı var mı yapılan o kazı hizasında



    Hangi şehirde çektiniz bu fotoğrafları

    Evet hocam kazı yapılan alanda rögar kapağı var dikdörtgen şekilde. Arabadan inip baktım ancak üstünde firma adı filan yazmıyor. Bursa'da çektim fotoğrafları
  • ottmn kullanıcısına yanıt
    Merhaba, taahhüt fesih bedelinizin 120 TL'sini karşılamaktayız. Sizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
  • Şehir değişikliği yapacağımdan dolayı, internet hizmetimi yeni taşınacağım şehre taşıtacağım. YAPA altyapsı yokmuş yeni yerde maalesef ve telekom altyapısından 35 mbit hız verilecei söylendi. 150 Gb'lık kota aşıldığı takdirde hız 3/1 oranında mı düşürülüyor?
  • Turknet'in sitesinde akn'nin download-upload şeklinde olduğu ve akn aşıldıktan sonra upload'ın 1 mbps'ye düşeceği yazıyor. Bu şu an geçerli olan bir durum mu yoksa eskiden kalma bilgi mi?
  • zildjiann kullanıcısına yanıt
    35 mbps hız alırsanız yani bağlantınız bu şekilde gerçekleştirilirse 150 GB'lık kotayı doldurduğunuzda hızınız 16 mbps'ye düşer.



    TURK-NET KOTA (AKN) KALKTI ! [RESMİ KONU]
  • 2017 ocak ayından beri memnuniyetle turk.net internet hizmetini kullanıyordum ve tanıdıklarıma hiç düşünmeden tavsiye ediyordum. Birkaç gün önce eski adsl modemimi değiştirip VDSL desteği olan bir modem aldım müşteri hizmetlerini arayarak artık VDSL hizmeti almak istediğimi söyledim ki istediğimiz zaman VDSL'e geçme hakkımızın olduğunu biliyordum. Müşteri hizmetleri bana VDSL veremeyeceklerini söyledi, altyapım desteklemiyormuş diye bir iddiada bulundular ama web siteleri bulunduğum böylegeye 35 Mbit DL verilebilir şeklinde gösteriyordu. Dah sonra yeni VDSL modemimi kurup kontrol ettiğimde halihazırda VDSL üzerinden hizmet almaya başladığımı farkettim. Modem üzerinde gözüken değerler de 35Mbit DL, 4 Mbit UL şeklinde ama internet hız testlerimde sonuç hala 14Mbit DL, 0,8 UL çıkıyor. Yani fiziki olarak hiçbir problem yok muhtemelen bir konfigürasyonla hızım 15Mbit'e sabitlenmiş durumda.

    Özetleyecek olursam Turk.net bir sebepten (muhtemelen maaliyet) VDSL geçişimi yapmak konusunda istekli davranmıyor ve bana doğru bilgi aktarımı yapmıyor. Bu konuda benzer bir olay yaşayan kimse var mı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi royf1 -- 8 Eylül 2017; 16:50:34 >




  • royf1 R kullanıcısına yanıt
    tekrar konuşun tekrar deneyin benim 2 arkadaşım adsl den vdsl geçti türknet kullanırken sıkıntı yaşamadılar bir yanlışlık vs birşeyler olmuş olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThesadisT


    quote:

    Orijinalden alıntı: ottmn

    Turknet'in sitesinde akn'nin download-upload şeklinde olduğu ve akn aşıldıktan sonra upload'ın 1 mbps'ye düşeceği yazıyor. Bu şu an geçerli olan bir durum mu yoksa eskiden kalma bilgi mi?

    Upload hızınız aynı kalır. Yalnızca download hızınız düşer.

    Teşekkürler hocam.Online oyun oynadığım için upload önemli benim için.
  • zildjiann kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kota aşımları sonrasında hız değerleri;

    4 Mbit/s - 8 Mbit/s arası artık 3 Mbit/s
    8 Mbit/s - 16 Mbit/s arası artık 5 Mbit/s
    16 Mbit/s - 24 Mbit/s arası artık 8 Mbit/s
    24 Mbit/s - 50 Mbit/s arası artık 16 Mbit/s
    50 Mbit/s - 100 Mbit/s arası artık 24 Mbit/s
    100 Mbit/s - 500 Mbit/s arası artık 32 Mbit/s
    500 Mbit/s - 1000 Mbit/s arası artık 64 Mbit/s
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zildjiann

    Şehir değişikliği yapacağımdan dolayı, internet hizmetimi yeni taşınacağım şehre taşıtacağım. YAPA altyapsı yokmuş yeni yerde maalesef ve telekom altyapısından 35 mbit hız verilecei söylendi. 150 Gb'lık kota aşıldığı takdirde hız 3/1 oranında mı düşürülüyor?

    eski müşteriyseniz 35 değil 100mb a kadar hattının desteklediğini alman lazım. hakkınızı arayın.
  • bu turknet bu kampanyayı duyurduğunda yazmıştım.balon çabuk patlayacak diye. patladıda.millet her zamanki gibi perişan
  • Merhaba, sanırım siz yanlış anlamışsınız Kampanyanın patladığı gibi bir söylem söz konusu değildir. Biz bu kampanyaya başlarken, başlangıç ve bitiş tarihlerini belirttik. Devam etme gibi bir ihtimal tabii olabilirdi ancak şuan yeni bir kampanya çalışması içerisinde olduğumuz için süreç bu şekilde devam etti.
  • royf1 R kullanıcısına yanıt
    Selamlar, daha önce yukarıda yazdığım sorun üzerine birkaç telefon görüşmesi, bir tüketici şikayet kaydı bırakmama rağmen hiçbir geri dönüş yapılmadı bana. 7 aylık türknet kullanıcısıyım ve ADSL'den VDSL'e geçişim yapılmıyor, aslında modem bir şekilde otomatik olarak artık VDSL2 üzerinden hizmet alıyor ama hala bana VDSL hizmeti verilemeyeceği söyleniyor. Bu altta gözüken VDSL2 değerlerine göre sizce almam gereken hız gerçekten 15Mbit DL ve 0,8 UL mi olmalı? İnternet hizmetimi başlattığım Ocak 2017'de bana söylenen 100Mbit DL'e istediğim zaman geçişimin yapılacağı yönündeydi.
    TURK-NET KOTA (AKN) KALKTI ! [RESMİ KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi royf1 -- 13 Eylül 2017; 11:41:52 >




  • royf1 R kullanıcısına yanıt
    Bu değerlere göre hattınıza 35 mbps hız tanımlanmış görünüyor, maksimum da 75 mbps hız alabilirsiniz
  • royf1 R kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hız değerlerinizin yükseltilmesi için yardımcı olmaya çalışalım. Sistem üzerinden hizmetinize ulaşmam gerekiyor. GSM numaranızı PM üzerinden iletir misiniz?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    teşekkürler numaramı ilettim.
  • royf1 R kullanıcısına yanıt
    Hemen ilgileniyorum.
  • Aşağıdaki şikayeti 1 hafta önce BTK ya ulaştırdım buradan cevap gelmediği gibi telefonla da bir çözüme ulaşamadık.(BTK öncesinde çağrı merkeziyle en az 5 kere görüştüm) Yaklaşık 10 gündür internetim yok. Hiç bir teknik açıklama yok. Konuşmadığım insan kalmadı. Artık hizmetlerdeki insanların adını ezbere biliyorum arkadaş olduk ama hiç bir çözüme ulaşamadık. Kapattırmayı düşünüyorum. Büyük bir hevesle başvurmuştum. Pişman oldum.


    ------------------
    Merhaba,

    4.9.17 tarihinde Türknet internet başvurusu yaptım. Gerekli evraklarımı gönderdim. Şu anda da aktivasyon sürecini bekliyorum.

    Sorun ise Türknetin, Türktelekom altyapısını kullanması sebebiyle eve gelen TürkTelekom Personelinin yanlış bağlantı yapmış olması. Sözleşmede VDSL bağlantısı olacağı ve modem talep etmediğimin belirtilmesine rağmen, eve gelen ekibin bildiğimiz TurkTelekom fiber hattı çekip bununla uyumlu bir modem bırakıp gittiler. Hizmeti bu şekilde alacaksınız bir yanlışlık yok dediler. Turkneti aradığımda fiber hizmetini vermediklerini söylüyorlar ve yetersiz teknik bilgi sahibi oldukları için problemi tam olarak idrak edemiyorlar. Türknete bu durumu sorduğumda kesinlikle modem vermediklerini verilse bile kargoyla ulaştırıldığını. Böyle bir şeyin mümkün olmadığı dile getiriyorlar.

    Hatanın yanlış bilgilendirilmiş Türktelekom personelinden kaynaklandığını düşünüyorum. Ekipler VDSL bağlantısı yerine fiber bağlantı sağladılar. Eğer bu bir hata değilse böyle bir hizmet türü mü var bilgilendirilmek istiyorum.

    Bağlantıyla ilgili resmi pdf dosyasına ekledim.

    TURK-NET KOTA (AKN) KALKTI ! [RESMİ KONU]

    ------------------
    Bu şikayet 1 hafta önceydi. Her gün telefon görüşmesi yapıyorum. Türknetin sorunla ilgilenmediğini düşünüyorum. 10 gün sürecek bir işlem değil. Bu şikayetten sonra her gün derdimi anlatıyorum bir çözüm yok.

    Pişmanım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sad But True -- 14 Eylül 2017; 16:15:3 >




  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Bu problemle ilgili henüz kimse beni aramadı. Bugün ilgilenebilecek misiniz?
  • Sad But True S kullanıcısına yanıt
    Sizi turktelekom ekipleri oyuna getirmiş sanki, turknetin fiber hizmeti olmadığı halde size fiber çekmişler üstüne de modem bağlamışlar yani telekoma geçmenizi kasıtlı olarak ayarlamışlar gibi görünüyor.
  • 
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.