Şimdi Ara

TURK-NET KOTA (AKN) KALKTI ! [RESMİ KONU] (169. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.785
Cevap
37
Favori
259.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
110 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TURK-NET KOTA (AKN) KALKTI ! [RESMİ KONU]

0212 616 13 17 numaralı telefonda FixNet hizmet sorgulama VDSL olduğunu söylüyor. Vodafone ise 19mbit ADSL diyor.
    Hali hazırda 16mbit DSmart kullanıyorum. Yan komşumun hattına Vodafone 8mbit diyor. Ama oda 16mbit kullanıyor. En doğru bilgiyi kim veriyor online? VDSL geldi mi gelmedi mi bulmam lazım. Ayrıca Turk.Net' te tahahhüt olmadığı için 1-2 ay deneyebilirim. CGN olmasını telefonla arayıp düzeltebiliyor muyuz? Port açmak gerekebilir güvenlik kamerası için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmir85

quote:

Orijinalden alıntı: Görkem3535

24 mbps ye kadar hız verebiliriz dediler ancak modem arayüzün de daha fazla yazıyor daha fazlasını alabilirmiyim acaba?

TURK-NET KOTA (AKN) KALKTI ! [RESMİ KONU]

Kesin. Dsl modlarınla oyna modem ayarlarından tek tek gözet. Orada olacaktım ağlatırdım anladım sen.

Hocam zaten 24 mbps ye kadar verdiği için daha fazlasını arayıp istiyebilirim gibime geliyor yarın arıyıp 50 mbps ye kadar isticem bakalım sonuç ne olucak

• daha önce 10mbit hız ile kullandıgım hattımı degerler düşük diye 6mbit e sabitlediler.Değerler gerçekten o kadar kötü mü?

• Lookmania kullanıcısına yanıt
    Evet kötü , modemi bir adsl2+ modunda çalıştırın ve ankastreden evinize kadar gelen kabloyu bir kontrol edin belki bir yerde ezilmiştir değerler iç açıcı değil çünkü .
  • 2 gün önce vdsl ye başvurdum. Dün internet gitti ama hâlâ Internet yok. Normalde adsl nin devam etmesi gerekmez miydi vdsl ye geçinceye kadar? Ayrıca online işlemlerden kontrol ettiğimde Bursa da bir yer aranmış. Ben farklı bir şehirde oturuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodyghost007 -- 29 Mart 2017; 22:37:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cumartesi gününden beridir geçiş yaptım ben de . Değerler bu şekilde çıkıyor.
    Hat en fazla 24 mb destekliyor. Lol'de ping arttı biraz. Önceden 73 falandı, şimdi 83 90 arası gidip geliyor.
    Bu pingi düşürmenin yolu yok mu acaba?

• Akşam oldu ve hat değerleri çöktü sanırım devam edemeyeceğim. Fakat suç kesinlikle turknette değil türk telekom da. Turknet verebileceği hızın en iyisini veriyor. Hatta öğlen saatlerinde hız 2 mbps'e kadar yükseldi.

• Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam adsl2+ olarak ayarladım modemi tekrar 10mbit oldu degerler bu sefer böyle.Peki bu hız alabilecegi max deger mi? TURK-NET KOTA (AKN) KALKTI ! [RESMİ KONU]
  • Lookmania kullanıcısına yanıt
    Sınır vermişler zaten , daha fazla verilirse akşam saatlerinde yoğun saatlerde yani internetin kopabilir böyle kullanmaya devam et yapacak bişi yok . Eğer ankastreden evine gelen kablo eskiyse bir değiştirmeni tavsiye ederim artırabilir değerleri .
  • Modeminin VDSL2 teknolojisini desteklediğine emin misin ? Google dan modeline bak VDSL2 destekliyor mu , belki geçirdiler ama modemin VDSL2 desteği yok . Eğer destekliyorsa modem ayarlarına gir 192.168.1.1 den hat modunu bul VDSL2 olarak değiştir muhtemelen otomatik algılama yoktur ve adsl2+ da kalmıştır .
  • CheckVizoR kullanıcısına yanıt
    doominsert'e özel mesaj atıp rica edebilirsin kendisi gerekli teknik kişiye bildiriyor . Müşteri numaranı vererek hattımı interleaved modundan fast path moduna almak istiyorum ping sorunlarım var de ve bu ekran görüntüsünü ona gönder .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jrsmurfs -- 30 Mart 2017; 0:27:4 >
    modem vdsl destekliyor. Sinyal gelirse dsl ışığı yanar herhalde değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodyghost007 -- 30 Mart 2017; 0:40:25 >
  • Üstte dedim sana dsl ışığı yanmıyorsa internetin gitmişse belki çoktan VDSL e çevirdiler sinyali ama sen modeminden hat modunu VDSL yapmadığın sürece internete giremezsin , modem ayarlarına girmeyi biliyor musun
  • Turknet 60 TL'ye 100 mbite kadar hattınız artık kaç destekliyorsa onu veriyor.

Superonline şu anda banada 55 TL'ye 100 mbit akn siz hizmet sunuyor. (Yakında herkese sunabilir belli olmaz)

Aradaki terk fark şu turknette 100 mbiti tam alamıyorsunuz mesela hattınız 70 kaldırıyor diyelim 70 alıyorsunuz ve genelde hattınızın kaldırabileceği oran en fazla 50-60 civarı oluyor YAPA santraldeki uzaklığınıza göre.

Superonline ise FTTH olduğu için bana 100 mbiti tam manasıyla sağlıyor 5 ghz wifide 97-99-102 arası değerler görüyorum.

Dünkü açtığım konularda biraz karmaşalar yaşandı fakat sonuç olarak turknette böyle bir hizmet sağlıyorsa kullanıcılar bana karşı çıktığı gibi bunada karşı çıkmalı sonuç olarak ikiside aynı hizmet tek fark 100 mbiti tam kapasitede almam

Kaan bey'in hiçbir yakınlığı olmadığı kullanıcıya böyle bir kıyak geçmesinin birçok nedeni olabilir bunlardan aklıma gelen ikisi :

- Diğer iss'lere istesek biz 100 mbit kotasızı bu fiyattan sunabiliriz mesajı göndermek.
    - Yada gerçekten herkesde kotayı kaldırıp ucuz fiyattan taban hızı 100 yapmaya hazırlanıyorlar ve bunu ilk bende ve diğer bilinmeyen birkaç kişide deneyimliyor olabilirler. (Pilot olarak seçilmiş olabilirim)

Sonuç olarak zamanla çıkacaktır bunların kokusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antlion -- 30 Mart 2017; 1:2:2 >

• İlk gün izlenimlerimi paylaşıyım. Öncelikle firmanın çalışanları tamamen sokaktan toplama insanlar, bağlı internete tesisatçı çağırıp kabloyu bağlatın diyecek kadar acizler. İnsan kaynaklarına bağlanmaya çalıştım fakat firmaya 4-5 yerden gerekli tepkiyi gösterdim dönen olur mu bende bilmiyorum.

Şuanda 250gb ttnet 50mbs hattım var. Hala aktif. Aynı zamanda türknet in sitesinde baktığımızda 77mbs bağlantı gösteriyor. 100mbs ye kadar olan paket.

1) ping sorunu: TTnet ile arasında bariz bir şekilde fark var. Tr sunucularında 70 den aşağıya ping almadım ki çoğu zaman spike dediğimiz dalgalanma mevcut. Ttnet'te ise bu ping 40-50 civarlarında yurt içinde. Yurt dışı test etmedim henüz.

2) Speed testlerde ttnet daima 45-50 arası veriyordu. AKN de olduğu için anca 2 gün sonra tekrar bakarım. Türknet in speed testi 35-40 mbs lerde dalgalanma yapıp sonrasında 40 a çıkıyor.

3) 15 senedir aynı interneti kullanıyorum bir kere kopma yaşamadım. Ne hikmetse 18:14 de internet koptu. 3 dk sonra tekrar geldi. bu saatlerde internet daha da yavaşlıyor yoğunluktan sanırım. Yapa yı bırakın daha normal hatlarının bile stabilitesi düzgün değil kanımca fakat türktelekom alt yapısından alıyoruz yapa olayına daha bakmadım. ilerleyen günlerde olup olmadığına bakarız.

Genel kanım fiyatı haricinde 5 para etmez. AKN yi bitirdikten sonra kapatabilirim. Diğer firmalarda akn siz internetin yolunu açmış gibi duruyolar.

ne adsl ne de vdsl yazıyor hat tipinde. Direk xdsl yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: transformers_78

zaten xdsl olmalı tamam işte arkdaşda belirtmiş, ağ ayarlarına erişmeniz gerekiyor. Gelişmiş ayarlar yazar bende bu örnek. Menüyü kurcala annex modunu kullan değerlere bak, sonra başka modu kullan. Uzak masa üstü ile bende yapabilirim alpemix kullanırsan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: transformers_78

pardon xdsl olmayabilir yanlış söylüyor olabilirim. Hatınızın geçip geçmediği incelemeyle olur. Kusur olmasın şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jrsmurfs

doominsert'e özel mesaj atıp rica edebilirsin kendisi gerekli teknik kişiye bildiriyor . Müşteri numaranı vererek hattımı interleaved modundan fast path moduna almak istiyorum ping sorunlarım var de ve bu ekran görüntüsünü ona gönder .

Teşekkür ederim yardım için
  • izmir85 İ kullanıcısına yanıt
    Gün içinde internet gelmezse ararım akşam artık.

• 
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.