Şimdi Ara

Türk gençlerinin artık kafayı yeme noktasına gelmiş olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
4.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar haksız mıyım, genel olarak Türk gençleri okul, ödev, sınav, gelecek kaygısı ve stres yüzünden hem kendilerini başta sosyal olmak üzere hiçbir alanda geliştiremiyor hem de ot gibi bir hayat sürüyorlar. Evet önümüzde uzun bi gelecek var ama daha bu çocuk yaşlarda “kitap okumak yerine paragraf çözsem kardayım” düşüncesiyle hareket ederken hangimiz gelecekte düzenli olarak sporlar ilgilenebilecek, kitap okuyabilecek, enstrüman çalabilecek?

    Hem derslerde hem de diğer alanlarda kendisini başarılı sayanlara saygım sonsuz ama genel anlamda gençler olarak kafayı yemiş durumdayız. Her an diken üstündeyiz. Mutsuzuz. Çünkü biliyoruz ki aramızdan sadece 15-20bin kişi mutlu olabilecek. Ülkemizdeki şartlar bunu gerektiriyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Açıkçası ilk birkaç bine girip güya istediği mesleği okuyacak olanların da tam olarak mutlu olabileceğine inanmıyorum. Çünkü biz o mesleği tanımadan seçiyoruz. Aç kalmam ya tıp okuyayım, derece bekliyorum kesin tıpdayım, sana da doktorluk çok yakışır demekle ya da denilmesiyle olmuyor o iş. Kastettiğim her meslek dalı için geçerli. Çok eksik yaşıyoruz çok.. Bize kazandırılan düşünce yapısı içimizdeki para ve ilgi açlığını arttırıyor. Her şeyi birinin takdirini kazanmak için yapar hale gelir olduk ki sosyal medyayı kullanmamızın başlıca nedeni bu değil mi? Hangimizin ilk sırasında makaleleri takip etmek var? Benim de yok, ha elin tüm finlandiyalısında var mı onu bilemem fakat aslolan bir şeyler yanlış gidiyor. Ya bir sene ya dört sene ya da ne kadar bir zaman istiyorsak bir ya da birden fazla sınav için çalışıyoruz, hayatın her alanında olduğu gibi önümüze konulanı harfi harfine beynimize depolamaya çalışıyoruz kah başarabiliyoruz kah başaramıyoruz çünkü bu süreçte beynimize tek doldurduklarımız bilmem kaç sayfa kağıt üzerinde yazılı olanlardan ibaret olmuyor ki olmayacak da, robot değiliz, olamayız. Hayatımızda bir şeyler ters gidebilir, yarının garantisini vermek imkansız, dış dünyayla tamamen bağları koparıp 80 net yapmak bir başarı değildir benim için, üzgünüm. Afallayacağını bildiği halde küçük dağları ben yarattım tavırlarına girmek inanın sizi daha saygın yapmaz bilakis toplumun içinde eriyip gidersiniz. Full çekmeyin demiyorum, onu yapın ancak ondan da önemlisi onun dışında ne yaptığınız.. Sadece işini bilen bir doktor para kazanır ancak sanatı bilen bir doktor hem kendini hem parasını hem de insanları kazanır. Bize sunulan olanakların, var edilen eğitim sisteminin, hemen hemen değişmeyecek toplum yaşantısının ben de farkındayım, size uymayana kulaklarını tıkayan biri olmanızı beklemiyorum, siz de beklemeyin, ancak elinizden geleni cidden yapın, sadece bir meslek ünvanına sahip olmakla kalmayın çünkü insanın varoluşu gereği monotonluk sizi yıpratır, intiharın başlıca nedeninin beklenilen değişimin bir türlü gerçekleşmeyeceği hissiyatından kaynaklandığını düşünüyorum. Fakat bu değişime ihtiyacı olan da bu uğurda debelenecek olan da gene biziz. O yüzden dayatılandan yana olup olmamak bir zorunluluk değil, bir seçim, neyi seçtiğinizi bilerek hareket edin, etmeliyim, etmeliyiz.
  • Belirsizlik insanı en çok çıldırtan şey ve evet bizim ülkemizde kemikleşmiş olan bu. 18-19 yaşındaki bir insanın bu ülkede bugün gereğini yaptıysam yarını düşünmek için erken dediğini duyamazsın. Sürekli bir belirsizlik var ve hesap kitap peşinde koşan zihinler. Emin ol 10k-15k da mutlu gibi görünebilir ama hala kafasında bin tane şey dolaşıyor hele bir de detaycı bir insansa. Eğer bu belirsizlik korkusu olmasa neden ayt de 36+ mat 13+ fizik yapan bireyler başarılı bir mühendislik yolunda adım atmak varken hala ilk sıralara Tıp yazar ve çok ciddi bir kitleden söz ediyoruz. İşte hep bi yarın korkusu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle konular açıyorsunuz sonra sosyal medyada çok konusuluyor sınav sistemi değişiyor sorular azalıyoe olan bize oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altaircmnsta -- 27 Temmuz 2018; 12:22:20 >
  • Bende yeni değişen sınav sisteminde bu rekabete dahil olmuş bir bireyim ama bence bize bir şey olduğu yok. Her zaman çalışıp emek veren soru adedinde %80-%90 lik payı geçenler o "İyi üniversitelere" zaten kapak atıyor. Devlette bunun farkında. O yüzden emin ol bu sistemleri değiştirirken pek hesap kitap yapmıyor yada halkın düşüncelerini önemsemiyorlar. Mesele eğitim yada sınav sistemi değil zaten. Belirsizlik dediğimiz şey bu milletin yaşam kültürünün ve yerleşmiş tabularıyla alakalı ve çok daha derin bir sorun. Hep sınır ötesini kötülemekten geri kalmayız, kültürleri aşağılarız ama kendi içinde bizden daha çok birbirinin kuyusunu kazan ve kurnazlığı başarı sayan bir millet de nadirdir. Bu özelliklerimizde toplumda bireyin bilincinde güvenmeliyim ve güvendeyim hissiyatını yaşayamamasına sebeb olur. Sonra da o kafayı yiyen gençlerimizle 15 sene sonrasını kurarız kurduğumuz yarında gene aynı toplum yapısına sahip olduğundan o günün gençleri de böyle başlık açmaya devam eder. Kısır döngü .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kitap okurken ulan millet ders çalışıyor ben kitap okuyorum diye vicdan azabı çektğimi düşününce hak verdim
  • Sınav sistemi daha sıkı daha zorlu daha seçici olmalı, bu sayede insanlar daha önem gösterecek ve 15-20k nın arkasında nitelikli okullar olacak. 80k daki adam da kaliteli eğitim alabilecek duruma gelecek. Çünkü %70 i ciddiyetle alakalı bu konunun, daha çok okulda çalışmalarına önem veren ibadet eder gibi ders çalışan insanlar olsaydı sınav sistemi bu kadar can yakmazdı.



    Ama tam tersi hafifletiyorlar, iyi eğitim almak için 5k dan yukarıya çıkamam diye düşünenlerin sayısı artıyor.



    Sistem zor olduğu için değil, yarım yamalak yapıldığı gençler liseyi ders çalışmadan geçirip son yıl abandığı için böyle oluyor, aynı ciddiyet başta verilse hem iyi eğitim alanların hem de kendisini hobileriyle de geliştirenlerin sayısı artabilirdi.

    Ama ne böyle bir eğitim verebilecek altyapı mebte var ne de insanımızın eğitime saygısı var... Varsa yoksa kolay yoldan bir şeyler elde edeyim geri kalanlar yansın kafasında bir düzine insan işte ne beklersin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C9C04F1B8 -- 28 Temmuz 2018; 14:8:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 19 yaşında bir birey 12 saat çalışıyorsa günde benim gibi okul zamanı da çalışıyorsa bu birey neden mutlu olsun sosyal hayat yok para kazan ve bu parayı hayatını devam ettirebilmek için harca döngüsü içinde sıkışıp kalan biri stresten kafayı bozmasında ne yapsın ? ortaokulda işe yetişmek için karneyi almaya gidememiştim sınav falan deyince o geldi aklıma ayrıca sınavlara hiç çalışasım yok çok başarılı bir öğrenci de değilim düzenli bir hayat kurup kurtulmaya bakar benim gibi olan arkadaşlar
  • Onu bunu geçinde 2010 gibi gelecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu zamana kadar Türkçede en düşük 33 (o da 2015 senesi, normal sanırım o sene herkes zorlanmış) yaptım, genelde tamamına yakını doğru oldu ve bunun en büyük sırrı çocukluğumdan beri kitap okumam galiba. Bu seneye kadar hayatımda elime paragraf test kitabı almadım bile. Bu sene 1 tane çözdüm sadece, herkesin çözdüğünü görünce. Sadece yks değil sistemimizdeki tüm sınavlarda durum bu. Okuma anlama gibi zaten okuyarak kazanılacak bir beceriyi bile kısa yollardan kazanmaya çalışıyoruz. Öğrenciler haliyle “tüm arkadaşlarım paragraf sorusu çözerken kitap okumam vakit kaybı” diyerek yaklaşıyorlar, korkuyorlar çünkü onu yapmazlarsa başarısız olmaktan. Bu durum kpss, ales, yds gibi sistemimizdeki tüm sınavlarda bu geçerli. Yabancı dil öğrenmemiz, sayısal mantık, sözel mantık, okuma anlama becerisi, hepsini belirli bir rutine bağlamışız. Öğrenciler kendini eksik hissetmemek adına buna bir şekilde uyum sağlıyorlar işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok çalişkan bir milletiz elin gevuru calismadan en iyi universitelerde okuyor ama biz calisarak giriyoruz cunku caliskan bir nesiliz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fapstronot kullanıcısına yanıt
    aynen iq gaza gelip sınav sistemi değiştiriyolar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası ilk birkaç bine girip güya istediği mesleği okuyacak olanların da tam olarak mutlu olabileceğine inanmıyorum. Çünkü biz o mesleği tanımadan seçiyoruz. Aç kalmam ya tıp okuyayım, derece bekliyorum kesin tıpdayım, sana da doktorluk çok yakışır demekle ya da denilmesiyle olmuyor o iş. Kastettiğim her meslek dalı için geçerli. Çok eksik yaşıyoruz çok.. Bize kazandırılan düşünce yapısı içimizdeki para ve ilgi açlığını arttırıyor. Her şeyi birinin takdirini kazanmak için yapar hale gelir olduk ki sosyal medyayı kullanmamızın başlıca nedeni bu değil mi? Hangimizin ilk sırasında makaleleri takip etmek var? Benim de yok, ha elin tüm finlandiyalısında var mı onu bilemem fakat aslolan bir şeyler yanlış gidiyor. Ya bir sene ya dört sene ya da ne kadar bir zaman istiyorsak bir ya da birden fazla sınav için çalışıyoruz, hayatın her alanında olduğu gibi önümüze konulanı harfi harfine beynimize depolamaya çalışıyoruz kah başarabiliyoruz kah başaramıyoruz çünkü bu süreçte beynimize tek doldurduklarımız bilmem kaç sayfa kağıt üzerinde yazılı olanlardan ibaret olmuyor ki olmayacak da, robot değiliz, olamayız. Hayatımızda bir şeyler ters gidebilir, yarının garantisini vermek imkansız, dış dünyayla tamamen bağları koparıp 80 net yapmak bir başarı değildir benim için, üzgünüm. Afallayacağını bildiği halde küçük dağları ben yarattım tavırlarına girmek inanın sizi daha saygın yapmaz bilakis toplumun içinde eriyip gidersiniz. Full çekmeyin demiyorum, onu yapın ancak ondan da önemlisi onun dışında ne yaptığınız.. Sadece işini bilen bir doktor para kazanır ancak sanatı bilen bir doktor hem kendini hem parasını hem de insanları kazanır. Bize sunulan olanakların, var edilen eğitim sisteminin, hemen hemen değişmeyecek toplum yaşantısının ben de farkındayım, size uymayana kulaklarını tıkayan biri olmanızı beklemiyorum, siz de beklemeyin, ancak elinizden geleni cidden yapın, sadece bir meslek ünvanına sahip olmakla kalmayın çünkü insanın varoluşu gereği monotonluk sizi yıpratır, intiharın başlıca nedeninin beklenilen değişimin bir türlü gerçekleşmeyeceği hissiyatından kaynaklandığını düşünüyorum. Fakat bu değişime ihtiyacı olan da bu uğurda debelenecek olan da gene biziz. O yüzden dayatılandan yana olup olmamak bir zorunluluk değil, bir seçim, neyi seçtiğinizi bilerek hareket edin, etmeliyim, etmeliyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aynen reis 1 yıl boyunca hayvan gibi çalıştım istediğim üniye geldim ve kalite beklediğimin çok altında maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocukları yarış atı yaptılar, nasıl sıçmadan 5 dakika daha çok ders çalışırsam x arkadaşımın önüne geçerim, arkadaşımın kolu kırılsada ben onu geçsem..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fapstronot

    Şöyle konular açıyorsunuz sonra sosyal medyada çok konusuluyor sınav sistemi değişiyor sorular azalıyoe olan bize oluyor
    kasap et derdinde koyun can derdinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 52 milyon kişinin oy kullandığı şeçim sonuçlarının %99'unu 24 saatte insan gücünle sayarak açıklıyorlar. 2.5 milyon öğrencinin girdiği sınavı makina kullanarak 30 günde zor açıklıyorlar. Bir şey derdimde ban yemek istemiyorum. Başarılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deliemre35 kullanıcısına yanıt
    eminim karıncalarda aralarında insanlara bak hiçbir şey yapmadan da bir yerlere gelebiliyorlarmış diyorlardır
  • valla ben forum yüzünden yedim kafayi buraya girmeden önce gayet de iyiydi ruh halim.
  • Valla ben DGS'ye gireceğim Matematik harici benim için çöp ales'de olsa , ygs ve lysde olsa Matematik hariç benim için hepsi çöp artık.

    Matematik neden önemli kod yazmak için

    Yavaş yavaş inandırmaya çalışıyorum Matematiğe kendimi ve bu arada ÖSYM ve Tubitak gibi yerlerin sorduğu Matematik soruları çok zor değil arkadaşlar hatta matematik ile alakası yok.

    Matematikten gram anlamayıp 3 tane permütasyonu 3 te 3 yapmış olarak söylüyorum. (Algoritma kafası ile çözüyom bilgisayar mantığı ile :D )

    Ben size diyeyim Türkiye'de matematik ezberci eğitim olarak veriliyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.