Şimdi Ara

İTÜ EKONOMİ KÖTÜ YÖNLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
3
Favori
5.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet troll değildir adam akıllı kötü yönlerini yazalımda millet ceo olma umuduyla kasiyer olmasın sonra
    Başlıyorum:
    -Bölüm çok yeni, bir sürü sistemsel sıkıntı olacak doğal olarak
    -Fakülte binası yıkıldığı için şuan fakültesiz bir şekilde başıboş kalmış bir bölüm
    -Akademisyen sayısı düşüktür, yaz okulu asla ama asla açılmaz
    -İlk dönem verilen python dersi göstermeliktir, youtube'dan daha çok şey öğrenirsiniz.
    -Okuldaki tek İİBF bölümü olduğundan işletmeci, uici arkadaşlarınız olmayacak (en azından üni içi)
    -Ekonomi, yani iktisat bölümü, Türkiye'nin en çok mezun veren bölümüdür. Rakip bol.
    -Vakıf üniversitelerinin ve top üniversitelerin İİBF'de avantajı çok daha fazladır staj ve yurtdışı açısından.

Daha eklersem troll sanacaklar o yüzden noktalıyorum burda sıra sizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pipola -- 10 Ağustos 2020; 0:2:6 >

• Akademisyen niteligi ve niceligi odtu ve bogazici’nin gerisinde

ITU’deki tek iibf bolumu cevreniz tamamen muhendis olacak sosyal acidan ve uyum acisindan sorun yasayabilme ihtimaliniz yuksek

Ders icerigindeki yazilim dersleri gostermelikmis okuyan birisi
    soyledi

Online egitim surecini ITU iyi yonetememis(ogrenciler magdur edildigini soyluyorlardi) ayrica rektorden de ogrenciler memnun degil bildigim kadariyla

Yurt cikmama ihtimali de yuksekmis ayrica okulun cevresi cok pahali

Macka’da kendine ait kampusu vardi ayazaga’ya tasindi fakat hangi fakultenin icinde dersleri islenecek belli degil

6-7 sene once iibf ekolu olmayan bir universitede acilmis bolumdur ayrica ekonomi en zor iibf bolumudur son senelerdeki yukselisiyle hak ettigi siralamalara geldigini dusunuyorum 5k falan kesinlikle itu ekonomi’nin hak ettigi bir siralama degil bilincli/ciddi sekilde yazan kisilere saygi duyarim zaten son 2 senedir tavan siralamasi 2k fakat ‘itu’ etiketine guvenip ‘ekonomi’ kismini es gecip,siralamasi yuksek vardir bir keramet diyip yazacak kisiler de var bu kisiler buyuk ihtimalle pisman olacak amacim trolluk de degil veya karalamak da sadece bilincli/ciddi sekilde isteyen arkadaslarin girmesini saglamak umarim dusundugum gibi olur
    Ne içerlemişsin ya. Kimse okula kötü demiyor ki. Olumsuz yönleri neler onlari tartisalim diyorlar. Sizin gibi her okulu Allah seviyesine cikaran tipler yuzunden bazilari hayallere sarilip gidiyor sonra hayal kirikligina ugruyor. Biraz objektif bakmayi ogrenin. Kimsenin bölumune laf edemiyorsun hemen 80 paragraflik içi boş yazi gonderiyorlar anasini satayim. Bir de keske noktalama kullanmayi öğrensen. Gözlerim kanadı okumaya çalışırken
    Okulda İİBF olmaması ciddi dezavantaj. Mühendislik fakültesi olmaksızın ee ya da ne bileyim popüler diye ceng bölümü açmaya benziyor. O nasıl olmuyorsa bu da olmaz. İktisat öğrencisi adam akıllı siyaset, felsefe, ui, tarih dersi almak zorunda. Bu bir seçim değil, kalifiye iktisatçı böyle yetişir. Bu dersleri alıp seversin, sevmezsin ayrı mesele. Örnek vereyim: Bilkent, econ öğrencilerine ir ve polsa verdiği iki dönemlik iş yükü ağır bir felsefe dersini zorunlu veriyor mesela. İTÜ bu açıdan sıkıntılı geliyor bana.

Hele bir de hukuk açacak diyorlardı. Vallahi evlerden ırak. Ismarlama hocalarla bölüm kurulmaz. İTÜ bir teknik okul, bırakalım da öyle kalsın. Bilkent, ODTÜ gibi yerler kuruluşu itibariyle sosyal bilimlere ev sahipliği yapıyor, İTÜ öyle değil.
    Evet gençler itü ekon çok berbat Bi bölüm ben o bölümdeyim berbat aman aman öyle böyle değil hoca sayımız daha az çünkü boğaziçinde ki gibi 100 öğrenci almıyor ODTÜ deki gibi 90 öğrenci almıyor sistemsel sıkıntı olarak neyi kastettiniz bilmiyorum ama ODTÜ ve bounla karşılaştırıp saçmalıyorsunuz onlar 60 yıllık bölümler keza boun econun en iyi econ bölümü olduğunu söylerim diğer meselelere gelelim evet okul çevresi pahalı ama sarıyerde mi oturacaksınız siz ciddi misiniz çocuklar bari bundan sallamayın amk Sarıyer diye yazıp sahibindene bakıyorsunuz sonra böyle oluyor okula 20 dk mesafede sanayi mah var çoğu itülü orda kalır kirası uygundur Üsküdarda merkezde çokça kalan olur kira uygundur vapur+Beşiktaştan otobüsle 40 dk ya okula varırsınız İstanbul gibi Bi yerde okucaksanız bu sürelerin az olduğunu öğrenirsiniz tek iibf demişsiniz çevre sorun olur gençler siz ne yiyip içiyorsunuz olm benim çevrem gayet iyi ve kimse müh olduğu için yabancılık çekmiyoruz aksine fakültemizdeki işletme mühendisliği ve endüstri mühendisliği zaten yönetim alanında yer alan mühendislikler evet bana kalırsada şuan 4 5 k dan alıcak Bi yer değil 2 sene sonra gelir o sıralara itü yönetimsel sıkıntılar içinde de yanlış anlamayın mevcut siyasal iktidar değişmeyince diğer ünilerin nolucağını sanıyorsunuz pyhton dersi göstermelik yazmışsınız be kardeşim ulan ekonomi bu bölüm ekonomi kimse o pyhtonı siklemiyor zaten pyhton görüp iibf seçicekseniz aklınıza sokayım sizin ben o yazılım derslerinin konma nedeni itüde tüm bölümlerde yazılım dersi var ben anlamıyorum bu eadan tercih yapacakların yazılım derslerine flan bakmasını kardeşim neden sayısal seçmediniz siz ulan bende sevmiyorum bu okulu ama gidin itüyü kötüleyin yurt meselesiymiş evler pahalıymış ulan boğaziçinde çevre evler 4k dan başlıyor 3+1ler flan ki öğrencilerin geneli itü boun çevresine yerleşmez ama siz aaa itü nerde Sarıyer yaz sahibindene Sarıyer ooo çok pahalı bölümün fakültesi olmama olayı binanın yıkılması kötü değil ki maçkada olmaktansa ayazağa çok daha güzel maçkanın tek avantajı çarşıya rahatça inebilmek fakülte binası zaten seneye için hazırlandı ayazağada hatta maçkadaki yapılacak yeni binaların projesi dahi kabul edildi onaylandı ki umarım biz mezun olmadan bitiremezler ayazağa çok daha iyi dezavantajı söyliyim yönetim ve yabancı dil İngilizceyi siz gayretliyseniz halledebilirsiniz burdaki yabancı dil dezavantajını boun ve ODTÜ baz alarak yapıyorum yoksa diğer okullara göre iyi
    Ama sakın tercih etmeyen berbat itü econ(ulan bana savundurttunuz ya whsbauanaı)
    Yapay Zekanın Yanıtı

İTÜ Ekonomi Bölümü'nün Olası Dezavantajları

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ekonomi Bölümü, köklü geçmişi ve itibarlı akademik kadrosuyla tanınan saygın bir eğitim kurumudur. Ancak, herhangi bir eğitim programında olduğu gibi, İTÜ Ekonomi Bölümü'nde de bazı dezavantajlar mevcuttur.

Akademik Yük: İTÜ Ekonomi Bölümü, zorlu bir müfredata sahiptir ve öğrencilerden yüksek akademik başarı bekler. Ders yükü, özellikle ilk yıllarda ağır olabilir ve bu da öğrencilerde strese ve bunalmışlığa neden olabilir.

Rekabetçi Ortam: İTÜ Ekonomi Bölümü, ülkenin en seçkin öğrencilerinden bazılarını kendine çeker. Bu rekabetçi ortam, öğrencileri sürekli olarak performanslarını en üst düzeye çıkarmaya itebilir ve bu da ek strese yol açabilir.

Staj ve İş İmkanları: Ekonomi bölümü mezunları için staj ve iş imkanları genellikle iyidir. Ancak, son dönemde yaşanan ekonomik belirsizlik, bu fırsatları olumsuz etkileyebilir.

Esneklik Eksikliği: İTÜ Ekonomi Bölümü'nün müfredatı oldukça yapılandırılmıştır ve öğrencilere seçimlik dersler konusunda fazla esneklik sunmaz. Bu durum, öğrencilerin kendi ilgi alanlarını takip etmelerini zorlaştırabilir.

Kariyer Olanakları: İTÜ Ekonomi Bölümü mezunları genellikle finans, danışmanlık ve akademi gibi alanlarda kariyer yaparlar. Ancak, ekonomi bölümü mezunları için iş piyasası koşulları dalgalanabilir ve belirli sektörlerdeki fırsatlar sınırlı olabilir.

Yukarıda belirtilen dezavantajlar, İTÜ Ekonomi Bölümü'nü düşünürken göz önünde bulundurulması gereken önemli faktörlerdir. Ancak, bu dezavantajların, yüksek kaliteli eğitim ve prestijli bir derecenin potansiyel faydalarıyla dengelendiğini unutmamak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Akademisyen niteligi ve niceligi odtu ve bogazici’nin gerisinde

ITU’deki tek iibf bolumu cevreniz tamamen muhendis olacak sosyal acidan ve uyum acisindan sorun yasayabilme ihtimaliniz yuksek

Ders icerigindeki yazilim dersleri gostermelikmis okuyan birisi
    soyledi

Online egitim surecini ITU iyi yonetememis(ogrenciler magdur edildigini soyluyorlardi) ayrica rektorden de ogrenciler memnun degil bildigim kadariyla

Yurt cikmama ihtimali de yuksekmis ayrica okulun cevresi cok pahali

Macka’da kendine ait kampusu vardi ayazaga’ya tasindi fakat hangi fakultenin icinde dersleri islenecek belli degil

6-7 sene once iibf ekolu olmayan bir universitede acilmis bolumdur ayrica ekonomi en zor iibf bolumudur son senelerdeki yukselisiyle hak ettigi siralamalara geldigini dusunuyorum 5k falan kesinlikle itu ekonomi’nin hak ettigi bir siralama degil bilincli/ciddi sekilde yazan kisilere saygi duyarim zaten son 2 senedir tavan siralamasi 2k fakat ‘itu’ etiketine guvenip ‘ekonomi’ kismini es gecip,siralamasi yuksek vardir bir keramet diyip yazacak kisiler de var bu kisiler buyuk ihtimalle pisman olacak amacim trolluk de degil veya karalamak da sadece bilincli/ciddi sekilde isteyen arkadaslarin girmesini saglamak umarim dusundugum gibi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 10 Ağustos 2020; 0:17:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yurtsuz kalma olasılığı yüksek evet aradığımda sırada bekleyen 300 kişi olduğunu söylüyorlardı. Zaten şehrede çok uzak evlerin çok çok pahalı olduğu bir yer (Sarıyer).
    Dediğiniz gibi Mühendishane olarak kurulan bir okul tmcilere ne kadar değer verir muamma.
  • Evet gençler itü ekon çok berbat Bi bölüm ben o bölümdeyim berbat aman aman öyle böyle değil hoca sayımız daha az çünkü boğaziçinde ki gibi 100 öğrenci almıyor ODTÜ deki gibi 90 öğrenci almıyor sistemsel sıkıntı olarak neyi kastettiniz bilmiyorum ama ODTÜ ve bounla karşılaştırıp saçmalıyorsunuz onlar 60 yıllık bölümler keza boun econun en iyi econ bölümü olduğunu söylerim diğer meselelere gelelim evet okul çevresi pahalı ama sarıyerde mi oturacaksınız siz ciddi misiniz çocuklar bari bundan sallamayın amk Sarıyer diye yazıp sahibindene bakıyorsunuz sonra böyle oluyor okula 20 dk mesafede sanayi mah var çoğu itülü orda kalır kirası uygundur Üsküdarda merkezde çokça kalan olur kira uygundur vapur+Beşiktaştan otobüsle 40 dk ya okula varırsınız İstanbul gibi Bi yerde okucaksanız bu sürelerin az olduğunu öğrenirsiniz tek iibf demişsiniz çevre sorun olur gençler siz ne yiyip içiyorsunuz olm benim çevrem gayet iyi ve kimse müh olduğu için yabancılık çekmiyoruz aksine fakültemizdeki işletme mühendisliği ve endüstri mühendisliği zaten yönetim alanında yer alan mühendislikler evet bana kalırsada şuan 4 5 k dan alıcak Bi yer değil 2 sene sonra gelir o sıralara itü yönetimsel sıkıntılar içinde de yanlış anlamayın mevcut siyasal iktidar değişmeyince diğer ünilerin nolucağını sanıyorsunuz pyhton dersi göstermelik yazmışsınız be kardeşim ulan ekonomi bu bölüm ekonomi kimse o pyhtonı siklemiyor zaten pyhton görüp iibf seçicekseniz aklınıza sokayım sizin ben o yazılım derslerinin konma nedeni itüde tüm bölümlerde yazılım dersi var ben anlamıyorum bu eadan tercih yapacakların yazılım derslerine flan bakmasını kardeşim neden sayısal seçmediniz siz ulan bende sevmiyorum bu okulu ama gidin itüyü kötüleyin yurt meselesiymiş evler pahalıymış ulan boğaziçinde çevre evler 4k dan başlıyor 3+1ler flan ki öğrencilerin geneli itü boun çevresine yerleşmez ama siz aaa itü nerde Sarıyer yaz sahibindene Sarıyer ooo çok pahalı bölümün fakültesi olmama olayı binanın yıkılması kötü değil ki maçkada olmaktansa ayazağa çok daha güzel maçkanın tek avantajı çarşıya rahatça inebilmek fakülte binası zaten seneye için hazırlandı ayazağada hatta maçkadaki yapılacak yeni binaların projesi dahi kabul edildi onaylandı ki umarım biz mezun olmadan bitiremezler ayazağa çok daha iyi dezavantajı söyliyim yönetim ve yabancı dil İngilizceyi siz gayretliyseniz halledebilirsiniz burdaki yabancı dil dezavantajını boun ve ODTÜ baz alarak yapıyorum yoksa diğer okullara göre iyi
    Ama sakın tercih etmeyen berbat itü econ(ulan bana savundurttunuz ya whsbauanaı)

• gothmog1283 G kullanıcısına yanıt
    hocam ben okul cevresi pahali derken sadece evleri kast etmedim genel olarak pahali zaten akli olan adam metroluk yerlerden ev tutar cunku ayazaga’ya ulasim kolay bos yere fazla para bayilmaya gerek yok birisi ders iceriginde yazilim gorunce gaza gelmisti oyleleri vardir diye belirttim bu arada diger iibf fakultelerinin olmamasinin eksikligini hisseden ogrenciler var baya denk geldim o yuzden belirtmek istedim genel olarak herkes bu sorunu yasiyor/yasayacak demedim gereksiz yukselmissin. hazirlik egitimi boun ve odtu’ye gore zayif dedigin gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 10 Ağustos 2020; 3:8:36 >
  • Kardeşim okulun çevresinin pahalılığını dezavantaj gösterirsen yükselirim dil hakkında Bi halt dememişsiniz çevreden bahsediyorsunuz Üsküdar üniversite flan tercih ediceksin o zaman okuldan kimse sarıyerde istinye park dışında takılmıyor zaten öğrenciler kolaylıkla Beşiktaş, taksim Kadıköye geçiyor benim kızdığım olay dezavantaj diye saçma sapan şeyleri göstermişsiniz dil eğitimini deseniz anlarım okul yönetiminden evet rahatsızız ama bu konuda çoğu okul rahatsız zaten mesela dezavantaj olarak okulun kalabalıklığını söyleseniz anlarım ki bu bölüme etki etmiyor çünkü bölüm diğer okullara göre az öğrenci alıyor haliyle akademisyen sayısıda buna göre ayarlanıyor iibfde yazılım derslerine tav olanlara ben Allaha havale ediyorum

Hocam dezavantajdan ziyade insanlarin bunun bilinciyle gitmesi icin yazmistim ben ve benim gibi durumu cok iyi olmayan arkadaslar diger arkadaslarinin yaptigi seylerden geri kalacagini bilsin istedim neyse.
    Ek olarak endustri ve isletme muhendisligiyle cap imkanini yazmak icin bir neden olarak goren arkadaslara da uzucu haber vereyim su ana kadar 1 kisi cap yapabilmis o da endustri muhendisligiyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 10 Ağustos 2020; 12:1:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İTÜ EKONOMİYE GİTMEK İÇİN NEDENLER;
    1-Güney Tekinoğlu’nun bölümüdür
    2- 1

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • köprüden önce son çıkış kullanıcısına yanıt
    3-2
    Ne içerlemişsin ya. Kimse okula kötü demiyor ki. Olumsuz yönleri neler onlari tartisalim diyorlar. Sizin gibi her okulu Allah seviyesine cikaran tipler yuzunden bazilari hayallere sarilip gidiyor sonra hayal kirikligina ugruyor. Biraz objektif bakmayi ogrenin. Kimsenin bölumune laf edemiyorsun hemen 80 paragraflik içi boş yazi gonderiyorlar anasini satayim. Bir de keske noktalama kullanmayi öğrensen. Gözlerim kanadı okumaya çalışırken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 10 Ağustos 2020; 12:18:30 >
  • ceyhunceyhan kullanıcısına yanıt
    Jsjwbahqıbwy ulan ısbsuabauab kardeşim ben dezavantajlardan bahsetmedim mi bak bakayım yukarı adamın dediği şeyler dezavantaj mı çevre pahalı İstanbul böyle kardeşim pahalı soktumun şehri pahalı işte itüyü Allah katına çıkarmışım jebsıwnaıwnı yav gülüm gelmeyin itüye boun ODTÜ tutuyorsa oraya gidin benim elimde de bouna gitme ihtimalim olsaydı giderdim itüyü Allah katına çıkarttı demiş dunsıabsıaba ya daha önce yazdığım konulara bak hangisinde yönetimsel sıkıntıdan bahsetmemişim hangisinde dil sıkıntısından bahsetmemişim bak bu konuda dil hakkında Bi halt denmemiş aman neyse ne anlatıyorum ki evet evet okulu Allah katına çıkartıyoruz biz itülüler olarak la bizim kadar gömen başka öğrencisi olan okul yok be

Okul çevresi pahalı demek hata mi diyorsun? Şunu anlamiyorsun. Burada okulu yermek amacli yorumlar yapmiyoruz. Oraya gidebilme dusuncesi icinde olan arkadaslar ne gibi zorluklarla karsilasir, bu bolum tercih edilecekse neler goze alinmali bunu tartisiyoruz. Pahalilik da burayi tercih edeceklerin goze almasi gereken bir neden. Odtü iktisat sececekler icin de bölum cok zor bunu goz onune alarak gidin derler. Bazilari bölum zor diye okulu yazmaktan vazgecer. Bakarsak bolumun zor olmasi da bir eksi degildir lakin cogu insanin goze almakta zorlandigi bir etken oldugu icin eksi olarak söylenir. Buna bu kadar içerlemen garibime gitti sadece ondan Allah seviyesine cikarmayin dedim. Zaten bu sene 4 bandina cekecegi icin gidemeyecegim buraya merak etmeyin hocam. Oyle bir sansim olsa kesin gelirdim ama ben eksilerini göze aldim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 10 Ağustos 2020; 12:29:52 >
  • ceyhunceyhan kullanıcısına yanıt
    4 bandına flan çekmez abartıyorsunuz okul çevresi pahalı lafına karşı çıkmam İstanbul burası çoğu iyi üniversitenin çevresi pahalı öğrenci dostu mekanlarda bulursunuz lakin pahalı çoğu öğrenci Beşiktaşta taksimde takılır orda bile 2 3 mekanda takılır çünkü pahalı okula gelirseniz Beşiktaş kampüs ve taksim fakülte terasa bol bol gidersiniz zaten çevre pahalılığı olarak o zaman İstanbul'daki çoğu üniyi göstericez dezavantaj olarak bölüme gitmek istiyorsanız rahat olun en fazla 6kya çeker

Anladım İstanbuldaki iyi yerlere konumlanmis universitelerin hepsinde mevcut bu durum diyorsunuz. Muhtemelen haklisiniz cunku prestijli semtler pahali olur her zaman

Burda bizim amacımız okulu karalamak falan değil, araştırdığımı okuyanlardan öğrendiğimi sundum buraya insanların körü körüne yazıp gitmesi de iyi bir şey değil, saldırganlık yapma sebebini anlayamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: köprüden önce son çıkış

İTÜ EKONOMİYE GİTMEK İÇİN NEDENLER;
    1-Güney Tekinoğlu’nun bölümüdür
    2- 1
    Djandjdndjfjf süper ya.Güney mühendislik okuyor diye biliyordum ben ekonomi mi okuyordu?

• Bu sıralama olayına çok kafa takıyorsunuz. Kötü yönleri sayılmış ok ama onu tercih etmeyip ne edeceksin mesela? İtü ekon , türkiyedeki kötülerin arasında görece iyi bir yer. Ekonomi okumak isteyip bogazici odtü gsü gelmeyen birisinin tercihi burasi olacaktir yüksek ihtimalle.

++ Yönetimsel sıkıntıdır, akademisyen kadrosudur falan gibi şeyleri dezavantaj diye göstermeniz komik. Tr burası, itü ekonun kötüyse, buradan vazgeçip seçeceği yerin daha kötüdür. Boün odtüden bir iki tık kötüdür, ama oralar gelmiyorsa tercih burası zorunlu yani.

Tr de üni seçimleri 15 tane denk kaliteli okulun arasından imkanlara bakılıp seçilmiyor ki, sıralamalarla paralel zaten okulların/bölümlerin kalitesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helixSNAA -- 10 Ağustos 2020; 13:22:17 >
  • itü ekonda okuyor hocam

https://www.youtube.com/watch?v=KGtMRTz9s3k&feature=youtu.be

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Başıboş kalmış demek bana abartı gibi geldi. Bu konuyu özellikle akademisyenlere sormak gerekir diye düşünüyorum.
  • Dersler tek bir fakültede işlenmiyor. Maçka geçici olarak kapandığından beri o fakültenin dersleri Ayazağa Kampüsü'nde farklı fakültelerde veriliyor. İşletme Fakültesi dersleri ağırlıklı olarak Fen-Edebiyat Binası, Elektrik-Elektronik Binası ve İnşaat Binası'nda veriliyordu sanırım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.