< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pipola -- 10 Ağustos 2020; 0:2:6 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pipola -- 10 Ağustos 2020; 0:2:6 > |
Akademisyen niteligi ve niceligi odtu ve bogazici’nin gerisinde
ITU’deki tek iibf bolumu cevreniz tamamen muhendis olacak sosyal acidan ve uyum acisindan sorun yasayabilme ihtimaliniz yuksek Ders icerigindeki yazilim dersleri gostermelikmis okuyan birisi soyledi Online egitim surecini ITU iyi yonetememis(ogrenciler magdur edildigini soyluyorlardi) ayrica rektorden de ogrenciler memnun degil bildigim kadariyla Yurt cikmama ihtimali de yuksekmis ayrica okulun cevresi cok pahali Macka’da kendine ait kampusu vardi ayazaga’ya tasindi fakat hangi fakultenin icinde dersleri islenecek belli degil 6-7 sene once iibf ekolu olmayan bir universitede acilmis bolumdur ayrica ekonomi en zor iibf bolumudur son senelerdeki yukselisiyle hak ettigi siralamalara geldigini dusunuyorum 5k falan kesinlikle itu ekonomi’nin hak ettigi bir siralama degil bilincli/ciddi sekilde yazan kisilere saygi duyarim zaten son 2 senedir tavan siralamasi 2k fakat ‘itu’ etiketine guvenip ‘ekonomi’ kismini es gecip,siralamasi yuksek vardir bir keramet diyip yazacak kisiler de var bu kisiler buyuk ihtimalle pisman olacak amacim trolluk de degil veya karalamak da sadece bilincli/ciddi sekilde isteyen arkadaslarin girmesini saglamak umarim dusundugum gibi olur |
İTÜ EKONOMİYE GİTMEK İÇİN NEDENLER;
1-Güney Tekinoğlu’nun bölümüdür 2- 1 |
Ne içerlemişsin ya. Kimse okula kötü demiyor ki. Olumsuz yönleri neler onlari tartisalim diyorlar. Sizin gibi her okulu Allah seviyesine cikaran tipler yuzunden bazilari hayallere sarilip gidiyor sonra hayal kirikligina ugruyor. Biraz objektif bakmayi ogrenin. Kimsenin bölumune laf edemiyorsun hemen 80 paragraflik içi boş yazi gonderiyorlar anasini satayim. Bir de keske noktalama kullanmayi öğrensen. Gözlerim kanadı okumaya çalışırken
|
Okulda İİBF olmaması ciddi dezavantaj. Mühendislik fakültesi olmaksızın ee ya da ne bileyim popüler diye ceng bölümü açmaya benziyor. O nasıl olmuyorsa bu da olmaz. İktisat öğrencisi adam akıllı siyaset, felsefe, ui, tarih dersi almak zorunda. Bu bir seçim değil, kalifiye iktisatçı böyle yetişir. Bu dersleri alıp seversin, sevmezsin ayrı mesele. Örnek vereyim: Bilkent, econ öğrencilerine ir ve polsa verdiği iki dönemlik iş yükü ağır bir felsefe dersini zorunlu veriyor mesela. İTÜ bu açıdan sıkıntılı geliyor bana.
Hele bir de hukuk açacak diyorlardı. Vallahi evlerden ırak. Ismarlama hocalarla bölüm kurulmaz. İTÜ bir teknik okul, bırakalım da öyle kalsın. Bilkent, ODTÜ gibi yerler kuruluşu itibariyle sosyal bilimlere ev sahipliği yapıyor, İTÜ öyle değil. |
Evet gençler itü ekon çok berbat Bi bölüm ben o bölümdeyim berbat aman aman öyle böyle değil hoca sayımız daha az çünkü boğaziçinde ki gibi 100 öğrenci almıyor ODTÜ deki gibi 90 öğrenci almıyor sistemsel sıkıntı olarak neyi kastettiniz bilmiyorum ama ODTÜ ve bounla karşılaştırıp saçmalıyorsunuz onlar 60 yıllık bölümler keza boun econun en iyi econ bölümü olduğunu söylerim diğer meselelere gelelim evet okul çevresi pahalı ama sarıyerde mi oturacaksınız siz ciddi misiniz çocuklar bari bundan sallamayın amk Sarıyer diye yazıp sahibindene bakıyorsunuz sonra böyle oluyor okula 20 dk mesafede sanayi mah var çoğu itülü orda kalır kirası uygundur Üsküdarda merkezde çokça kalan olur kira uygundur vapur+Beşiktaştan otobüsle 40 dk ya okula varırsınız İstanbul gibi Bi yerde okucaksanız bu sürelerin az olduğunu öğrenirsiniz tek iibf demişsiniz çevre sorun olur gençler siz ne yiyip içiyorsunuz olm benim çevrem gayet iyi ve kimse müh olduğu için yabancılık çekmiyoruz aksine fakültemizdeki işletme mühendisliği ve endüstri mühendisliği zaten yönetim alanında yer alan mühendislikler evet bana kalırsada şuan 4 5 k dan alıcak Bi yer değil 2 sene sonra gelir o sıralara itü yönetimsel sıkıntılar içinde de yanlış anlamayın mevcut siyasal iktidar değişmeyince diğer ünilerin nolucağını sanıyorsunuz pyhton dersi göstermelik yazmışsınız be kardeşim ulan ekonomi bu bölüm ekonomi kimse o pyhtonı siklemiyor zaten pyhton görüp iibf seçicekseniz aklınıza sokayım sizin ben o yazılım derslerinin konma nedeni itüde tüm bölümlerde yazılım dersi var ben anlamıyorum bu eadan tercih yapacakların yazılım derslerine flan bakmasını kardeşim neden sayısal seçmediniz siz ulan bende sevmiyorum bu okulu ama gidin itüyü kötüleyin yurt meselesiymiş evler pahalıymış ulan boğaziçinde çevre evler 4k dan başlıyor 3+1ler flan ki öğrencilerin geneli itü boun çevresine yerleşmez ama siz aaa itü nerde Sarıyer yaz sahibindene Sarıyer ooo çok pahalı bölümün fakültesi olmama olayı binanın yıkılması kötü değil ki maçkada olmaktansa ayazağa çok daha güzel maçkanın tek avantajı çarşıya rahatça inebilmek fakülte binası zaten seneye için hazırlandı ayazağada hatta maçkadaki yapılacak yeni binaların projesi dahi kabul edildi onaylandı ki umarım biz mezun olmadan bitiremezler ayazağa çok daha iyi dezavantajı söyliyim yönetim ve yabancı dil İngilizceyi siz gayretliyseniz halledebilirsiniz burdaki yabancı dil dezavantajını boun ve ODTÜ baz alarak yapıyorum yoksa diğer okullara göre iyi
Ama sakın tercih etmeyen berbat itü econ(ulan bana savundurttunuz ya whsbauanaı) |
Önceden pek yüzüne bakılmazdı bu bölümün şimdi forumda herkes itü econ aşığı gibi bir şey
![]() Ama kimse iç yüzünü bilmeden yazıp geçiyor sonra pişman olmak olası |
3-2
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 10 Ağustos 2020; 0:17:22 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 10 Ağustos 2020; 3:8:36 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 10 Ağustos 2020; 12:1:49 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 10 Ağustos 2020; 12:18:30 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 10 Ağustos 2020; 12:29:52 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helixSNAA -- 10 Ağustos 2020; 13:22:17 > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|