Şimdi Ara

Türk Erkeğinin Utanç Günü!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Türk Erkeğinin Utanç Günü!


    Kadınların hayatlarının her alanında gördükleri şiddetin mücadelesini anlatan ve simgesi olan 25 Kasım ‘Uluslararası Kadına Karşı Şiddete Hayır Günü’ Türkiye’de kadınlara yönelik sınırsız şiddetin acı tabloları bir kez daha gündeme geldi.

    Türkiye’deki kadınların, yüzde 41.9’u fiziksel ve cinsel şiddete uğruyor. Kadınların yüzde 48’i uğradığı şiddeti kimseye anlatamıyor. Şiddet ne ekonomik düzey dinliyor ne de eğitim seviyesi. Ve araştırmalara göre, şiddet kadının hayatına bir kere girmişse mutlaka devamı geliyor.

    Türkiye’de şimdiye kadar yapılan en büyük kadın araştırması Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ve AB’nin desteği ile Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü’nce 24 bin 48 hane ziyareti ve 12 binden fazla kadınla yüz yüze görüşmelerle gerçekleştirildi. Bir bölümü daha önce kamuoyuyla paylaşılan Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Araştırması, ilginç sonuçlarıyla dikkati çekiyor: Türkiye’de kadınların yüzde 41.9’u fiziksel ve cinsel şiddete uğruyor.

    Yüzde 49.9’la en fazla şiddete maruz kalan kadınlar ‘düşük gelir’ grubunda. Orta gelir durumunda bu oran yüzde 41.8, ‘yüksek gelir düzeyin’de de yüzde 28.7.

    ‘Çalışan’ kadınların yüzde 44.1’i, çalışmayanların yüzde 41.1’i şiddet mağduru.

    Eğitimsiz kadınların yüzde 55.8’i, lise ve üzeri eğitim alan kadınların yüzde 27.2’si şiddet mağduru.

    En az bir kez gebe kalmış her 10 kadından biri gebeliği sırasında şiddet yaşıyor.

    Kadınların yüzde 57.6’sı, üç veya daha fazla kez yaralandığını söylüyor.

    Ekonomik şiddet Erkeklerin ‘işten çıkmaya neden olma veya çalışmaya engel olma’ oranı düşük gelir seviyesindeki kadınlarda yüzde 21.5 iken, yüksek gelir düzeyindeki kadınlarda neredeyse aynı: Yüzde 21.2.

    Yaşadığı şiddetini kimseye anlatmayan kadın oranı yüzde 48.5. Düşük gelir düzeyinde bu oran yüzde 54.1, yüksek gelir düzeyindeyse yüzde 37.5.

    Şiddet yaşamış kadınların yüzde 33.7’si ‘hayatına son vermeyi düşündüğünü’ söylüyor.

    Düşük ve yüksek gelir grubunda bu fikri aklından geçiren kadın oranı aynı, yani yüzde 34.6.

    İntihara götürüyor Şiddet görenlerin yüzde 12.4’ü intiharı denemiş. Düşük gelir düzeyinde bu oran 12.4 iken, yüksek gelir düzeyinde yüzde 11.

    Mirabel kardeşler ve Urfalı kadınlar Bugünün Kadına Yönelik Şiddet’e Hayır Günü olmasının hikâyesi şöyle: 25 Kasım 1960’ta Dominik Cumhuriyeti’nde diktatörlüğe karşı mücadele eden üç kız kardeş Patria, Minerva, Maria Mirabel’in cesetleri bir uçurumun dibinde bulundu. Mirabel kardeşlerin, tecavüz edilerek vahşice öldürüldüğü ortaya çıktı ve onlar diktatörlüğe karşı mücadelenin sembolü oldu. 1981’de Latin Amerika Kadın Kurultayı’nda 25 Kasım günü, Mirabel kardeşlerin anısına ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ ilan edildi. Dün Şanlıurfa Viranşehir’de bugün dolayısıyla yapılan eyleme 100 kişi katıldı. Eylemde konuşan Emine Çetiner, “Kadına yönelik şiddet sürekli artıyor. Biz kadınlar olarak dört duvar arasına hapsedilen tüm kadınlara özgürlük istiyoruz” diye konuştu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayı Baba -- 25 Kasım 2010; 10:04:45 >







  • Kadına şiddet uygulayan erkeklerden nefret ettiğim kadar, bunu destekleyen kadınlardan da nefret ediyorum. Belki bütün kadınlar fiziksel şiddet görmüyor ama psikolojik şiddet denen şey bütün hemcinslerim için tehdit. Kendimizi ezdirmemek, haklarımız için savaşmamız lazım.
  • işin garip yanı kadınlarda çocuklarına şiddet uyguluyor

    üstelik nerede ise tamamen şiddet uygulayan erkeklerin gerekçelerinden yola çıkarak

    zincirleme reaksiyon..

    koca kadına kadın çocuğa

    bi şiir vardı tekerleme tadında

    tohumdan fidana

    fidandan ağaca

    ağaçlar ormana

    dönmeli yurdumda işte aynen bunun gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 25 Kasım 2010; 10:29:03 >
  • dogu kökenli vatandaşlarımızda daha cok görülmektedir bu tür olaylar.
    yada güneydogu anadolu bölgesinde.nedeni ise kadını bir sex objesi olarak görmeleridir ve bıramadıkları töre cinayetleri..

    devlet zaten yeteri destegi saglamamaktadır.üstüne düşen görevi yerine getirmemektedir.
    toplum ise aile icinde olur böyle şeyler diyip üstüne örtme cabasına gitmektedirler.

    insan haklarının olmadıgı ülkemizde kadın hakkı olmadı hayvan hakkı aramak hayalperestlikten başka bişey degildir.
  • Ülkemizde doğru olan ne var ki ? Kadına şiddet uygulayan erkek aciz ve acınacak durumdadır bana göre.

    "En az bir kez gebe kalmış her 10 kadından biri gebeliği sırasında şiddet yaşıyor" Bu madde en uyuz olduğum madde oldu, hamile kadına hele ki senin çocuğunu yani canından kanından bir parçanı taşıyan bir kadına nasıl şiddet uygularsın harbi acizlik ve acınalıcak durumda olman lazım kör cahil.
  • Şiddet uygulayan insan(!) yalnızca kadına değil tüm aile fertlerine dolaylı veya dolaysız yoldan şiddet uyguluyor.

    Dolaylı olarak nasıl derseniz, çoluk cocuğun o manzara karşısında yaşadığı durumu söyleyebilirim. Tabi bu arada şiddet yalnızca fiziksel olarak düşünülmemeli.

    Her günü kavga, gürültü, bağırış-çağırış içerisinde geçiren bir bayanın durumu da en az fiziksel şiddete maruz kalmış bayanın ki kadar kötüdür.

    Eğitimle bu sorunların bir nebze halledilebileceğini düşünsem de işin esas çözümünün toplum bireylerine acıma duygularının, insan olma duygularının aşılanmasında olduğu düşüncesindeyim. Tabi bunu uygulamaya dökmek için anne ve babanın da bu konuda donanımlı kişiler olması gerekir.
    Şiddet dolu bir aile ortamında yetişen her çocuk gelecek için şiddet odaklı bir baba-anne potansiyelini taşır. Ve malesef hemen hemen herbirimizde bu potansiyele sahip olarak büyüyoruz.




  • Türkiye dahil dünyanın çoğu gelişmiş ülkesinde kadınlara şiddet uygulanıyor. anaerkil yapıdaki küçük topluluklarda bu olay yok. kadınlar hem fiziki hem psikolojik olarak eziliyor. her alanda kadın erkek eşitliği olmadıkça daha çok olaylar yaşanır.

    bu ülkede başbakanın meydana çıkıp kadın erkek eşit değildir fiziksel farkları vardır dediğini de gördük. biraz kaba olacak ama imam .... sa cemaat ..çar diye bir laf vardır.

    bizim toplumumuzda kadına bakış açısının değişmesi lazım. hatta kadınların da değişmesi lazım. bundan zevk duyanlar var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk kızları ile evlenilmez...
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ayrıca ''TÜRK'' vurgusu yapmak senin gibi bir kullanıcıya yakışmamış dogrusu.
    dünyanın her ülkesinde kadına şiddet uygulanmakta sadece türkiye'ye özgü bir olay degil.
    türk vurgusunu kaldırırsan sevinirim
  • bazıları hak ediyor doğrusu ama iki tokatla yetinmeyip kafa göz giren hanzolar var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayd

    ayrıca ''TÜRK'' vurgusu yapmak senin gibi bir kullanıcıya yakışmamış dogrusu.
    dünyanın her ülkesinde kadına şiddet uygulanmakta sadece türkiye'ye özgü bir olay degil.
    türk vurgusunu kaldırırsan sevinirim



    Buradaki veriler ve istatistikler TüRKiYE'ye ait. Dolayısıyla bu veriler bizlerin utancı.

    Dünyanın birçok ülkesinde kadına şiddet uygulanıyor olabilir, ama bu bizim (Türk erkekleri olarak) uyguladığımız şiddeti meşru kılmaz. Ayrıca inanın gelişmiş ülkelerde bu oran bizdekilerden çok daha aşağıda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gennosuke

    işin garip yanı kadınlarda çocuklarına şiddet uyguluyor

    üstelik nerede ise tamamen şiddet uygulayan erkeklerin gerekçelerinden yola çıkarak

    zincirleme reaksiyon..

    koca kadına kadın çocuğa

    bi şiir vardı tekerleme tadında

    tohumdan fidana

    fidandan ağaca

    ağaçlar ormana

    dönmeli yurdumda işte aynen bunun gibi

    En kötüsü çocuklarda büyüdüklerinde gördüklerini yapıyorlar.




  • Ben hiç utanmıyorum. Şiddet uygulayan insansılar utansın, ülkeyi eğitimsizliği mahkum edenler utansın, işini yapmayan yetkililer utansın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winchester

    Ben hiç utanmıyorum. Şiddet uygulayan insansılar utansın, ülkeyi eğitimsizliği mahkum edenler utansın, işini yapmayan yetkililer utansın.

    +1
    Bende utanmıyorum konuyla alakam yok.
  • quote:

    Kadınların yüzde 48’i uğradığı şiddeti kimseye anlatamıyor


    ama biz müneccimiz ya biliyoruz işte
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NovariX
    Kadına Karşı Şiddete Hayır Günü’ Türkiye’de kadınlara yönelik sınırsız şiddetin acı tabloları bir kez daha gündeme geldi....





    novarix, sen türk müsün? bu konuya cevap yazma hakkımı saklı tutuyorum.
    ben türküm de önce, sonrza ben konuya mesajımı atacağım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NovariX


    quote:

    Orijinalden alıntı: oktayd

    ayrıca ''TÜRK'' vurgusu yapmak senin gibi bir kullanıcıya yakışmamış dogrusu.
    dünyanın her ülkesinde kadına şiddet uygulanmakta sadece türkiye'ye özgü bir olay degil.
    türk vurgusunu kaldırırsan sevinirim



    Buradaki veriler ve istatistikler TüRKiYE'ye ait. Dolayısıyla bu veriler bizlerin utancı.

    Dünyanın birçok ülkesinde kadına şiddet uygulanıyor olabilir, ama bu bizim (Türk erkekleri olarak) uyguladığımız şiddeti meşru kılmaz. Ayrıca inanın gelişmiş ülkelerde bu oran bizdekilerden çok daha aşağıda.




    aynen...
    ben tam okumamışım kusura bakmayın.
    türkiyeyle ilgiliymiş gerçekten ben genel bi yazı sandım.
    kusura bakmayın




  • ya herkes niye utansın, kendi kadınını döven utansın. ayrıca türk erkeği için üç şey önemlidir. at avrat ve silah. sözün özü döver de sever de.. kime ne herkes kendi işine baksın.. şimdi şaka bir yana bu uluslararası istatistik kurumu mu nedir af örgütü de nerden çıktı.. kendileri yeterince utanacaklarına sağa sola sataşmasınlar şimdi.. biz hadi dövüyoruz diyelim dövmekten kasıt sille tokat mı nedir bu da var.. ama elalem öldürüyor ya, dövmek ne ki. sene 2010, afganistan, afrika, ortadoğu, orta asya, güney amerika, çin çin derken bunu özzellikle yazmak lazım.. say say bitmiyor. dayak ile uğraşacaklarına nerede kaç insan, ne şekilde ölüyor bunun istatistiği ile uğraşsınlar ama işlerine gelmiyoooo..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speakerphone2010 -- 25 Kasım 2010; 23:44:18 >




  • way tespitçi way
  • Kadına şiddet uygulanıyorsa bundan hem erkek hemde kadın sorumludur bana göre..
    Herşeyin kadında başladığını düşünürsek ilk başta kadınlar eğitimli olmalıki gelecek nesilin erkekleri karşı cinse şiddet uygulamasın...
    bugun "aslan oğlum kaplan oğlum" diyen anneler var ortada ondan diyorum....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.