Şimdi Ara

TÜRK DÜŞMANI DARVİN (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
0
Favori
7.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bir din konusuna Türklük, Komünizm vb kavramları da katmışsınız. Ne alaka?

Neymiş efendim darwin şöyle, darwin böyle.

Ya islamın tartışılacak, üzerinde kafa yorulacak o kadar çok güzel konuları var ki, nedir bu evrim takıntısı?

Örneğin hümanizm, insan sevgisi konularını ele alalım, mevlana yı okuyalım, öğrenelim.

Müslümanın bir çiçeği bile koparamazken, kıyamazken nasıl olur da "terorist" damgası yediğini tartışalım.

Dinimizin o kadar güzel yönleri var ki, bu tarz tartışmalar inanın bana bazı insanları dinden soğutuyor,

yapmayın etmeyin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: barsgan

o dediğiniz kişi darwin değil gobineu...

Kont Gobineau, ırklar ve iklim üzerinde araştırmalar yapmış bir adamdır.
    Sosyolojinin öncüllerinden olan İbn-i Haldun'dan sonra,
    İklimin insan ırkı ve tabiatı üzerine sosyolojik etkiler tesbit etmiş. Darwin'e gelince,
    Türk ve müslüman düşmanı olmayan kaç batılı varki.. Parmakla sayılı...
  • Ord. Prof. Enver Ziya Karal'ın yazdığına göre, o dönemde Avrupalılar arasında yaygın olan bu düşüncenin özeti şudur:

"Türkler sarı ırktandır. Turan kökenlidir. Göçebe ve zalim bir güruhtur. Her çeşit değişikliğe ve ilerleme fikrine düşmandır."

armegedon bunu sen yazmışın darwin belki şerefsiz dar kafalı olabilir
    senin bu forumda yaptıkların bu düşüncelerini destekiyor yapma artık
  • yav beyler
    Siz dünya denen gezegende canlıların gelişim ve değişimini bilimsel metodlara ve bulgulara
    dayayarak açıklayan bir teoriyi yok dediğiniz için yokmu olacak
    Şunu nutmayın sizin gibi tipler yüzünden islam dinide zarar görüyor
    1- akla uygun olan herşey dine de uygundur
    2- akla aykırı olan herşey dine de aykırıdır
    birde bu ikilemler ışığından bakın
    evrimsel gelişim süreci ve doğal ayıklanma teorisi hiçbir dine aykırı deyildir
    aksine bu bilimsel yaklaşımın dinlere aykırı olmasını hıristiyan aleminde papazlar sağlamış
    islam aleminde de mollalar ulemalar sarıklıkar sağlamıştır.
    çünki bu gelişme onların önünün tıkayacak dinden elde ettikleri gücü zayıflatacaktı
    aynı molla ulema takımı (din gücünü toplum üstünde kullanan kesim)
    tıptaki ilerlemeleri 'insan bedeni allah tarafından yapılmıştır onu kesmek doğramak büyük günahtır diyerek,
    teknolojideki gelişmeyi uçmak kafir ve şeytan işidir diyerek
    yine matbanın gelişimini kuran elle yazılmalıdır yoksa günah ve dine aykırıdır diyerek engellemedilermi? daha binlerce örnek var bugün günümüzün molla ulema takımıda aynı kafayla hergün biçok şeyi dine aykırı bulup bundan ne çıkarlar sağladığının farkında deyilmisiniz
    Din hiçbir bilimsel gelişmeye karşı çıkmaz hiçbir gelişmenin önünü tıkamaz Din adına Allah adına laf etme yetkisini kendinde gören ve fetva veren adamlar yapar bütün bunları galileo ya dünya dönmüyor evren dünyanın etrafında dönüyor dedirten zihniyetle çelebiyi Uçtun diye zindanlara atan zihniyet aynı zihniyettir siz darwinle uğraşacanıza bu din ve allah adına iş yapma yetkisi olduğunu ileri süren ve bu yetkiyi kullananlarla uğraşın
    darvin dinsiz olabilir türk düşmanı da olabilir bu onun teorisinin yanlışlığını göstermez ve evrim teorisi ne yazıkki doğru bir yaklaşımdır bugün dünyadaki yaşam süreci bu şekilde açıklanabilmektedir
    eldeki tüm bilimsel verileri bulguları kullanarak siz farklı bir teori geliştirdiyseniz buyrun açıklayın
    bilimsel kürsülerde tartışılsın kabul edilsin tutup bilmem hangi ayetten bilmem kimi ulemanın yorumundan falan yola çıkarsanız size sadece gülerler
    evet gülerler
    yaratılış teorisi diye size yutturdukları şeyin hiçbir bilimsel bulgu ile ilişkilendirimediğini kaynağını sadece dini öğretilerden aldığını ve hiçbir bilimsel kürsüde asla ciddiye alınmadığını sakın unutmayın eğer bazı dini yayınlarda veya dinci yazarların yazılarında yaratılış teorisinin bilimsel ispatı falan gibi zırvalıklara raslarsanız asla inanmayın çünki hiçbir bilimsel makaleye dahi konu olamamş zavallı bir teoridir ve özellikle yaratılış teorisi islama aykırıdır çünki bilime ve gelişmeye aykırı olan birşey dine de aykrıdır"
    müslüman ülkelerin su 20. yy daki içler acısı durumuna bi bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeharita -- 6 Şubat 2006 14:27:03 >

• Evrim Teorisine bu kadar karşı olan arkadaşlara bi sorum olacak.
    "Binlerce yıl önce insanlar görünüm ve yapı olarak olarak aynı mıydı sizce ?"
    Evet veya hayır bir cevap verin. Cevabınız "Evet" ise bilimi falan sallamadığınız ortaya çıkıyor. Hayır diyorsanız farkında olmadan o kadar kötülediğiniz evrim olayını kabul ediyor oluyorsunuz.

Evrim, canlının içinde bulunduğu ortama ve koşullara karşı yapısal olarak geçirdiği adaptasyon olarak tanımlanıyor. İnsan vücudu dünyanın yaşına bakıldığına komik gözükecek 100 yıl gibi bir zaman da bile ufak da olsa evrim denebilecek bir adaptasyon göstermiş. Yıllar önce insanları öldüren korunmak için aşılar yapılan hastalıkların bazıları artık etkisiz. Bunu binlerce yıla yayınca daha çarpıcı adaptasyonlar olması hiç de imkansız değil.

Sırf el aletleri kullanımına geçiş bile beynin büyüklüğüne ve kafatası yapısının değişmesine etki eden bir olay.

Kabul ediyorum evrim teorisi kusursuz değil. Geliştirilmesi lazım. Ama özellikle daha iyi anlatılması lazım. Kulaktan duyma bilgilerle veya tarafsız görüşe sahip olamayan birinin yazılarından alıntı yaparak bilimsel bir teoriyi yanlış çıkarmaya çalışmak gereksiz bir çaba.

• quote:

Orjinalden alıntı: Draugnar
    İnsan vücudu dünyanın yaşına bakıldığına komik gözükecek 100 yıl gibi bir zaman da bile ufak da olsa evrim denebilecek bir adaptasyon göstermiş. Yıllar önce insanları öldüren korunmak için aşılar yapılan hastalıkların bazıları artık etkisiz. Bunu binlerce yıla yayınca daha çarpıcı adaptasyonlar olması hiç de imkansız değil.

O hastalıklar etkili aşı çalışmalarıyla Dünya yüzeyinden silindi, bu yüzden insanlar o hastalıklara yakalanmıyor. Örnek: Çiçek hastalığı
    Ve çoğu hastalığın aşısı var. Eskisi gibi bulaşıp salgın halini alamıyor bu yüzden ortaya bir ya da iki vaka çıkıyor. Onlarda çıktığı yerde imha ediliyor.

İnsanlar karantina yapmayı öğrendi ve uygulamaya daha çok önem verdi. (Karantina ile ilgili bir hadis-i şerif. Vebâ olan yere girmeyiniz ve vebâ olan bir yerden, başka yerlere gitmeyiniz, oradan kaçmayınız.)

İnsanlar temizliğe eskisinden daha çok riayet ediyor. Elimizi değdimiz çoğu şey hijyenik oldu.

Ama yok illa ki bu adaptasyondur diyorsan diyecek bir şeyim yok.

• O kısmı yazdığımda mutlaka birinin çiçek hastalığını vs örnek olarak verip, söylediklerinden bahsedeceği aklıma gelmişti ama tembelliğimden baştan sağma yazmıştım.
    İnsan vücudunun uyum gösterdiği, bağışıklık kazandığı başka hastalıklar ve mikroplar var. Bu da mı adaptasyon değil.

Son 10-15 yıldır, tıpın "darwinci tıp" olarak adlandırılan bir dalı var. Bu dal, evrimin diğer kısımları gibi çok eleştiri almıyor. (Herhalde maymunlar ile alakası olmadığı içindir. Evrim teorisine karşı ateşli bir şekilde savaşanla işi sonunda mutlaka maymun olayına getiriyorlar ) İnsan vücudunun neden bazı hastalıklara, mikroplara vs karşı bağışıklık sahibi iken diğerlerine karşı başarılı önlemler alamadığı ve evrimin insan vücudunun hastalıklara karşı olan bağışıklığı ile arasındaki ilişki üzerine çalışıyorlar.
    burada ilgilenenler için daha fazla bilgi var ama maalesef ingilizce : [http://www.chester.ac.uk/~sjlewis/DM ]

• Bir zamanlar Hiristiyanlığın karar ve uygulama merkezi kilise
    İncile dayandırarak Dünyanın Sabit olarak evrenin merkesinde durduğu ve tüm evrenin onun etrafında döndüğünü söylemekteydi.
    Yüzlerce yıl buna böyle inanıldı iman edildi hıristiyan aleminde
    sonra aklı evvel bazı bilim adamları bunun böyle olmadığını mırıldamaya başladılar
    Kilise elindeki DİN gücünü kullanarak bu melunları diri diri yaktı derilerini yüzdü ve bunları Allah ve Din adına yaptı Mutlu oldu
    Ama dünyanın dönmesini engelleyemedi
    Dünya dediğimiz gezegende Yaşam Formları Darwin denilen melunun ve onun takipcisi bilim adamı denilen hainlerin dediği gibi
    gelişmiştir. bu anlatıma ve açıklamayada Evrim teorisi adını takmışlardır.
    Oysa Bizim Ulema Molla sarıklı-Pöçüklü takımı Başka bi teori geliştirmiş Bunu Bi şekilde Kuran a Dayayarak İşi sağlama almıştır)
    Bu ürettikleri düşünce kırınrtısına da yaratıdılış teorisi demişlerdir.
    BuGezegende bulunan hiç bir maddi delil bu teoriyi desdeklememektedir. aksine Bulunan her yeni delil Darwin denen Mel'un adamı ve diğer bilim adamlarını destekler niteliktedir.
    Biz bu adamları Diri diri yakarak derilerini yüzerek Hapislerde süründürerek Bir yüz yıl daha idare ederiz
    saltanatımız sarsılmaz
    peki yüz yıl sonra evrim teorisi tartışılamaz gerçeklik olarak kesinleşirse yani dünyanın dönmesi kadar net
    O zaman ?????

Evrim teorisi bu 19. yy sonunda bu yüz yılın başında ortaya çıktı daha bebek. Büyüyecek gelişecek ve netleşecek bunu unutma

bilimsel kesinlikler çok uzun bir süreç alır

Arşimet suyun kaldıma gücünü farketti ama birleşik kaplar ve sıvı dinamiği 500 senede gelişip oturdu bunu unutma

Niwton yerçekimine ilişkin ilk ipuçlarını yakaladı. bu gün madee-kütle-çekim fiziği üzerinde hala fırtınalar kopmaktadır bunu unutma

Bilime karşı gelerek din savunulmaz ancak rezil edilir bunu hiç unutma

Eğer Bi iyi iş yapacaksan Aç Kuranı Evrim teorisi ile uygunluk ara

Dünyanın yuvarlak olduğuna dair ipuçları ara

Rüzgara karşı işemekten vazgeç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeharita -- 6 Şubat 2006 16:02:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: emin_41

allaha hamd olsun ki müslüman aile de doğdum ve büyüdüm.bundan sonra bana verilen görev islamı bilmeyenlere söylemek ama bunun için islami bilgilerimizi geliştirmek ve büyütmemizi lazım.bizim görevimiz her zaman hakkı yani doğruyu yani allahın bir tek olduğunu,eşi ve benzerin olmadığını,bu kaniatı mükemmel bir düzende yarattığını sölemek ve buna tüm kalbimizle inanmak.bundan dolayı elimizden geldiğince islamı son olan ve hak dini insanlara söylemek,anlatmak.ama elimizden geldiğimiz sürece.Allah hakkı bulması için insanlara diğer canlılara vermediği bi şey vermiş AKIL.Hindistanda putlara tapan bir ailede doğan birinin aklıyla ve iradesiyle bunu keşfetmesi lazım.Allah bu büyük kainatı çok harika bi şekilde düzenlemiş ve yaratmış.insan kafasını kaldIrIp baksa bu büyük kainatın bir yaratacısı olmasının lazım olduğunu anlar.

gelelim darwine,, darwinin görüşleri artık ölmüştür.hiç bir bilim adamı gerçekten doğruluğuna inanıp darwinin görüşelerini savunamaz.savunsada bu islam ı çökertmek istemekten başka bi şey değildir.mesela natıonal geographic kanalı hristiyanların venedikteki cathedral deki kutlamasını vermesinin yanısıra belgesellerinde evrim teorisini destekleyen şeyler veriyor.sizce bu nasıl bi çelişkidir.tanrının varlığını destekleyen hristiyan dinini kabul eder bi şekilde görünmenin yanı dışında allahı yok sayan (haşa) evrim teorisi ni savunmak.böyle bi çelişki olabilri mi? bu çelişkiler gösteriyor ki islamı bitirmek için ne varsa yapmaya çalışıyolar.bunu yapamıcaklar allahın izniyle.

bi örnek daha son zamanlarda national geographic,discovery, ve history channel darwin teorisini yayınlıyolar.sizce bu islam düşmanları bunları son zamanlarda niye bu kadar sıklaştırmış olabilirler.CEVABI ÇOK BASİT:EVRİM TEORİSİNİ ARTIK DÜNYADA HİÇ KİMSE İNANMAK İSTEMİYOR.çünkü mantıksız olduğunu artık anladılar.ve darwin yaşatma çabaları bu islamm düşmanı kanallardan ve yayıncılardan geliyor.ama hiç bi şey kazanamayacaklarına emin olabilirsiniz.artık düşünen herkes evrim teorisni saçmalık olduğunu anlayabilir.KALDIRINIZ KAFANIZI Bİ BAKIN ŞÖLE ETRAFINIZA BU MÜKEMMEL DÜZENİN YARATICISI OLMADAN NASIL TESADÜFLER SONUCU OLUŞABİLİR.EN UFAK BİR TABLONUN YAPAN OLDUĞUNA İNANIYORUZDA BU MÜKEMMEL KAİNATIN BİR YARATICISINI OLDUĞUNA NASIL İNANMAYABİLİRİZ.LÜTFEN KENDİNİZİ KANDIRMAYIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bu"national geographic,discovery, ve history channel vs. Din düşmanı deyil asıl din düşmanı sensin
    Dine en büyük kötülüğü "islamiyet" Bilime aykırıymış gibi göstermekle yaptığının farkında deyilmisin
    İslam dini Bilime aykırımıdır.? Bilim dışımıdır.? onumu söylemeye çalışıyon
    Sen önce bi evrim teorisini anlamaya çalış
    Sonra Molla ulema takımından deyil Kurandan dini öğrenmeye çalış Sonra HAMDOLSUN falan de tamammı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeharita -- 6 Şubat 2006 17:18:08 >

• bana biri topic açmasını öretebilir mi
  • O K T A Y S I N A N O G L U Kimdir?
    >> >> >>
    >> >> >>Lutfen yaziyi dikkatle ve sakin kafayla okuyun, inanin,
    >>benzeri bir
    >> >> >>yaziyi
    >> >> >>kolay kolay okuyamazsiniz.
    >> >> >>
    >> >> >>1935 yilinda dogdu. Adi Oktay Sinanoglu.
    >> >> >>1953/18 yas - Ataturk tarafindan 1928 yilinda kurulmus TED
    >> >> >>Yenisehir Lisesi
    >> >> >>ni burslu olarak okudu ve birincilikle bitirdi. Okulun
    >>bursuyla
    >> >> >>kimya
    >> >> >>muhendisligi okumak uzere ABD'ye gitti.
    >> >> >>1956/21 yas - ABD Kaliforniya Universitesi, Berkeley
    >> >>Kimya
    >> >> >>Muhendisligi'ni
    >> >> >>birincilikle bitirdi.
    >> >> >>1957/22 yas - Massachusetts Institute of Technology'yi (MIT)
    >>8 ayda
    >> >> >>birincilikle bitirerek Yuksek Kimya Muhendisi oldu.
    >> >> >>1960/25 yas - Yale Universitesi'nde "asistant professor"
    >>(yardimci
    >> >> >>docent)
    >> >> >>olarak calismaya basladi.
    >> >> >>1961/26 yas - Atom ve molekullerin cok elektronlu kurami ile
    >> >> >>"associate
    >> >> >>professor" (docent) ve 50 yildir cozulemeyen bir matematik
    >>kuramini
    >> >> >>bilim
    >> >> >>dunyasina kazandirarak "full professor" (profesor) unvanini
    >>aldi.
    >> >> >>Bu unvan
    >> >> >>ile
    >> >> >>
    >> >> >> MODERN UNIVERSITE TARIHININ VE YALE UNIVERSITESI TARIHININ
    >>(son
    >> >> >>300
    >> >> >>yildaki) EN GENC PROFESORU oldu.
    >> >> >>
    >> >> >>1964/29 yas - ODTU'ye danisman profesor oldu. Yale
    >> >>
    >> >> >>Universitesi'nde ikinci
    >> >> >>bir kursuye daha profesor olarak atandi.
    >> >> >>Dunyada yeni kurulmaya baslayan MOLEKULER BIYOLOJI dalinin
    >>ilk
    >> >> >>birkac profesorunden biri oldu (Watson ve Crick sarmal
    >>modelindeki
    >> >> >>dna sarmalinin cozelti icinde o halde nasil durdugunu
    >>kesfeden adam
    >> >> >>-
    >> >> >>solvofobik kuvvet). Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi'ne uye
    >> >> >>olarak
    >> >> >>secildi. Buraya secilen ilk ve tek Turk oldu. Iki defa
    >>Nobel'e
    >> >> >>aday
    >> >> >>gosterildi. Defalarca Nobel Akademisi'nin istegi uzerine
    >>Nobel'e
    >> >> >>adaylar
    >> >> >>gosterdi. Dunyanin sayisiz yerinde sayisiz buluslari ve
    >>teoremleri
    >> >> >>ile
    >> >> >>ilgili sayisiz konferans verdi. Su anda 67 yasinda 26
    >>yasindan beri
    >> >> >>devam
    >> >> >>ettigi Yale Universitesi'nde Molekuler Biyoloji ve Kimya
    >>olmak
    >> >>
    >> >> >>uzere iki
    >> >> >>kursude profesor ve son 7 senedir gorev yaptigi Yildiz Teknik
    >> >> >>Universitesi'nde ise Kimya dalinda olmak uzere bir kursude
    >> >> >>profesor olarak gorevini surduruyor.
    >> >> >>"...Ben baktim, Turk Bayragi, Ataturk karsimda, cam cerceveli
    >> >> >>oldugu icin
    >> >> >>bayragin ustunde kendi yansimami goruyorum. Icimden yemin
    >>ettim,
    >> >> >>dedim ki:
    >> >> >>Gidecegim ve orada soz sahibi olacagim, ondan sonra gelip o
    >> >> >>namussuzlarla
    >> >> >>burada ugrasacagim. O zaman anlamistim ki burada kalirsam
    >> >> >>Amerika'nin
    >> >> >>kolesi olurum, oraya gidersem Amerika'nin efendisi olur,
    >>buraya
    >> >> >>gelip
    >> >> >>onlarla daha
    >> >> >>rahat mucadele ederim. Ve iste bizi gonderdiler..."
    >> >> >>
    >> >> >> "...Hicbir zaman Amerikan vatandasi olmayi
    >> >>dusunmedim. Aklimdan
    >> >> >>dahi
    >> >> >>gecmedi. Ben atalarimdan beri Turk kimligimle varim. Ne
    >>yaptiysam
    >> >> >>o sayede
    >> >> >>yaptim. Ona buna yaranayim diye degil. Otuz yilda bak milleti
    >>ne
    >> >> >>hale
    >> >> >>soktular. Simdi de 'aclikla' terbiye ediyorlar. Ayarli
    >>basinin
    >> >> >>kose
    >> >> >>yazarlarindan biri gecenlerde Avrupa Birligi'ne girmenin
    >> >> >>yararlarindan diye
    >> >> >>'O zaman bu ay
    >> >> >>yildizli pasaport ile Avrupa kapilarina gitmenin utancindan
    >> >> >>kurtulacagim'
    >> >> >>diyor. Tanri, bu millete acisin..."
    >> >> >>
    >> >> >>"...Yildiz Teknik'te kimyada bir takim hanimlar var, beyler
    >>var,
    >> >> >>profesor,
    >> >> >>docent. Disarida da vardir. Burada da var, entrikalar doner,
    >>ona
    >> >> >>buna
    >> >> >>kostek olurlar. Birkaci dedikoducu belli
    >> >>odama geliyorlar. Herkeste
    >> >> >>dahili
    >> >> >>telefon var. Ankara'ya bile telefon edemiyorsun,
    >>bilgisayardan
    >> >> >>baglanamiyorsun. Bolum baskanlarinin telefonlari vardi onlar
    >>da
    >> >> >>benim
    >> >> >>yanimda ya. Suraya bir telefon
    >> >> >>bulun bari dedim. Bilgi cagindayim diyorsunuz daha telefon
    >>cagina
    >> >> >>gelmemissiniz diyorum. Bilgisayara telefonu baglayamiyorsun.
    >> >> >>Internet yok.
    >> >> >>Uc dort yil baglanti kurulmadi. Huseyin Afsar'a (bolum
    >>baskani)
    >> >> >>bari bir
    >> >> >>telefon bulun dedim. Bana direk telefonundan paralel hat
    >>cektirdi.
    >> >> >>Bazen o
    >> >> >>yokken ariyorlar, telefonu acip sekreteriyim diyorum.
    >>Bolumde iki
    >> >> >>tane
    >> >> >>merakli hanim var, ortalikta dolasip dedikodu yapiyorlar.
    >>Bunlar
    >> >> >>bir gun
    >> >> >>odama geldiler o
    >> >>sirada da telefon caldi. Bu ne dediler. Ben de
    >> >> >>saf saf
    >> >> >>telefon dedim. Ertesi gun geldim, makas attirip
    >> >> >>kestirmisler, koridordan teli kesmisler. Ben de zannediyorum
    >>ki,
    >> >> >>ben bunlar
    >> >> >>icin firsatim, oyle konular var ki dunyada herkes gelmis,
    >>Yale'de
    >> >> >>benden
    >> >> >>ogrenmis; Rusya'sindan, Dogu Bloku ndan, Avrupa'sindan. Ben
    >> >> >>ayaklarina
    >> >> >>gelmisim, yeni birsey ogrenin, yapin. Yok. Ozel ders actik,
    >>yepyeni
    >> >> >>seyleri
    >> >> >>dunyada ilk defa
    >> >> >>anlatiyorum, disarda herkesin benden ogrenmek istedigi
    >>seyleri
    >> >> >>Turkiye'de
    >> >> >>Turkce anlatiyorum. Alakasi olmayan, fizikten matematikten
    >>insanlar
    >> >> >>geliyor,
    >> >> >>asil gelmesi gerekenler yok!.."
    >> >> >>
    >> >> >>"...ABD icinden cok gocmus bir ulkedir, tabii pat diye
    >>gocmez,
    >> >>
    >> >> >>arada bir
    >> >> >>canlanir, tekrar bir seyler olur ama icinden cok zayif
    >>taraflari
    >> >> >>vardir.
    >> >> >>Dunyada en buyuk borcu olan devlet mesela. Ic ve dis. Ama
    >>bir
    >> >> >>devingen
    >> >> >>tarafi vardir, arada birsey cikarirlar bir sene oyle idare
    >>ederler,
    >> >> >>sonra
    >> >> >>yine inise gecerler. Oyle pek gorundugu gibi bir guc
    >>degildir..."
    >> >> >>
    >> >> >>"...GENCLER, Turkiye'de adet haline gelmis gostermelik
    >>islerden
    >> >> >>kacinin.
    >> >> >>Sirf universite bitirdi desinler diye, ananiz babaniz
    >>Amerika'da
    >> >> >>mastir
    >> >> >>yapti diye ogunebilsin diye yuksek ogrenime gitmeyin. Sonunda
    >>ancak
    >> >> >>kendinizi kandirirsiniz. Temel gayeleriniz, kendinizin ufak
    >> >> >>cikarlari
    >> >> >>otesinde, kendiniz disinda, bu ulke, bu ulus, Turk dunyasi,
    >> >>
    >> >> >>Avrasya,
    >> >> >>insanlik icin olsun. Yuksek hedefleriniz icin calisin. O
    >>zaman,
    >> >> >>kendi
    >> >> >>durumunuz da kendiliginden duzelecektir. Maddiyat ve
    >>maneviyati
    >> >> >>dengeleyin.
    >> >> >>Formulunuz 'bilim' + 'gonul'dur. Bu iki kanadin biri eksik
    >>olursa
    >> >> >>ne
    >> >> >>kendinize ne de insanliga hayriniz dokunur. Gundelik siyaset,
    >>cikar
    >> >> >>gruplari, disardan gudumlu gizli veya acik "cemiyet"lerden
    >>uzak
    >> >> >>durun.
    >> >> >>Ataturk'un dediklerini bol bol okuyun, onlari iste bu
    >> >> >>gunler icin demis, yazmis. Turkiye'nin serefli, refahli,
    >>itibarli
    >> >> >>ve
    >> >> >>bagimsiz gelecegi icin Ataturk yolumuzu cizmistir. Dis
    >>ulkelerden,
    >> >> >>onlarin
    >> >> >>yerli kuyruklarindan medet ummayin. Gayeleri bize yardimci
    >>olmak
    >> >> >>degil, Turk
    >> >> >>adini tarihten silmektir. Dunyanin
    >> >>neresinde olursaniz olun,
    >> >> >>kimliginizi,
    >> >> >>Turk dilini, Turk tarih ve
    >> >> >>kultur bilincini, binlerce yillik gelenegini kaybetmeyin.
    >>Dis
    >> >> >>ulkelerde ne
    >> >> >>kadar kimliginizi korursaniz yabancilar da size o kadar
    >>itibar
    >> >> >>edecektir.
    >> >> >>Baskasini taklit etmeyin. Kendi yolunuzu cizip azimle
    >>yuruyun. O
    >> >> >>zaman
    >> >> >>herkes sonradan sizi taklit edecektir. Egitimde once bir
    >>meslek,
    >> >> >>gercek bir
    >> >> >>beceri, bir altin bilezik sahibi olmaya bakin. Ne yaparsaniz
    >>yapin
    >> >> >>en
    >> >> >>iyisini yapin. Siyasetcinin bilimcinin en kotusu olunacagina
    >> >> >>tamircinin
    >> >> >>parmakla gosterilen en iyisi olmak yegdir. Bulabilirseniz
    >>Turk
    >> >> >>okuluna,
    >> >> >>egitimin Turkce verildigi okullara gidin. Konulara
    >> >>merak sarin,
    >> >> >>not icin
    >> >> >>calismayin. O meslekte yararli olacak bir yabanci dili
    >>ogrenin.
    >> >> >>Bulbul
    >> >> >>gibi konusup yabancidan ayirt edilemez hale
    >> >> >>gelmek hic sart degil. Unutmayin ki Turk olmak bir kafa gonul
    >> >> >>isidir. Turk
    >> >> >>kulturuyle, diliyle, ata sevgisiyle Turk'tur. Soy sop
    >>meselesi
    >> >> >>karistirarak,
    >> >> >>o her seyimizi borclu oldugumuz serefli atalarimizi
    >>karalamaya
    >> >> >>calisan ic
    >> >> >>dusmanlarin kitaplarina, yaygaralarina kulak asmayin. Kultur
    >> >> >>genleri, irk
    >> >> >>genlerinden daha
    >> >> >>onemlidir. Vatani, milleti icin her turlu fedakarliga hazir
    >>bir
    >> >> >>taban
    >> >> >>gerekiyor. Bu taban son elli yilda hayli eritilmis, kafasi,
    >>gonlu
    >> >> >>karistirilmis, birbirine dusen kesimler, disa bagimli sahte
    >> >>
    >> >> >>aydinlar, icinde
    >> >> >>vataninin gelecegini dusunmeyen, daha da acisi
    >>vurdum-duymazlasmis
    >> >> >>kalabaliklar olusturulmustur. Bu durumda
    >> >> >>gercek bir onder cikabilse bile basarili olma sansi pek
    >>azdir.
    >> >> >>Simdi
    >> >> >>yapilacak is hizla bu toplumun yeniden kaynasmasina,
    >> >> >>bilinclesmesine,
    >> >> >>vatanini, milletini kendisinden once dusunen insanlarin
    >>cogalmasina
    >> >> >>onayak
    >> >> >>olmaktir. Turkiyeyi tekrar Kuvayi Milliye ruhu, Ataturk ruhu
    >> >> >>kurtaracaktir.
    >> >> >>."
    >> >> >>
    >> >> >>OKTAY SINANOGLU, kimdir bu adam?
    >> >> >>
    >> >> >>"...bizi 17 yasimizda apar topar zorla Amerika'ya
    >>gonderdiler;
    >> >> >>cirkin bir
    >> >> >>gaye ile, 'devsirme' olalim diye gonderdiler; cok sukur
    >>olmadik!."
    >> >> >>diyen
    >> >> >>adam bu.....
    >> >> >> Amerikanin tepesine
    >> >>oturan, dunya bilim cevrelerinin pesinde
    >> >> >>kostugu adam
    >> >> >>bu Dokuntulerini toplayanlarin Nobel aldigi adam bu iste.
    >> >> >> Isaret ettiginin Nobel aldigi adam bu iste.
    >> >> >> Yale Universitesi'ni, Amerika yi alt ust etmis, modern
    >>universite
    >> >> >>tarihine
    >> >> >>adini yazdirmis adam bu iste.
    >> >> >>Bu adam bizim.
    >> >> >> Bu adam bizi dusunuyor, bizi sayikliyor, geceleri
    >>uyuyamiyor
    >> >> >>ulkesi icin,
    >> >> >>insanlari icin ve biz bu adami tanimiyoruz. Cunku tanimamiza
    >>izin
    >> >> >>vermediler.
    >> >> >> Bu adama 10 kere hakettigi halde Nobel bile vermediler
    >>cunku bize
    >> >> >>gereken
    >> >> >>bir kivilcimdi bu.
    >> >> >> Goreceksiniz ki istediginiz kivilcim orada var.
    >> >> >>Goreceksiniz ki hala ve her zaman bu ulke icin gercekci bir
    >>umut
    >> >>
    >> >> >>var.
    >> >> >> Goreceksiniz ki ne varsa bizde var, ruh var, gonul var,
    >> >> >>gorunmeyen bir bag
    >> >> >>var. Onlarda olmayan bir sey var, sonradan kazanilamayacak
    >>bir
    >> >> >>seyler var...
    >> >> >>
    >> >> >> Goreceksiniz ve uzuleceksiniz, ne yurtseverler var bizden;
    >>ne
    >> >> >>dahiler
    >> >> >>var... Ne sesi var ne sedasi var...
    >> >> >> Canim Turkiye'm, donuyla birlikte bes para etmez, sefil,
    >>sozum
    >> >> >>ona
    >> >> >>mankenlerin hayatini ezbere bil ama Oktay SİNANOĞLU'nu
    >>tanima.
    >> >> >>Canim Turkiye'm, televoleyi kacirma, unluler ciftligini
    >>kacirma ama
    >> >> >>bu adami
    >> >> >>kacir!
    >> >> >>Canim Turkiye'm, pastanelere "patiseri", lokantalara,
    >>"restaurant",
    >> >> >>magazalara "shop" yazmaya devam et. D&R yaz sonra da
    >>Tarzanca
    >> >>
    >> >> >>iletisim
    >> >> >>kurulamaz ingilizcenle "dienar" diye oku.
    >> >> >>Canim Turkiye'm, tepeden tirnaga, sat ulkeni, dilini,
    >>degerlerini
    >> >> >>sat, kendi
    >> >> >>degerlerini asagila, nasil olsa onlarinki daha iyidir.
    >> >> >> Sana laf edene ise "fasist" de, "milliyetci" de, "sagci"
    >>de,
    >> >> >>"solcu" de,
    >> >> >>komunist" de, "dinci" de, de oglu de. Ama sakin "YURTSEVER"
    >>deme!
    >> >> >>
    >> >> >> Bu e-postayi yollayabildiginiz kadar kisiye yollarsaniz,
    >>benden 1
    >> >> >>kurus
    >> >> >>alamazsiniz. Sansinizin bundan sonra acilacagini da garanti
    >>edemem.
    >> >> >>Yolladiginiz adam basina Amerikan dolari da alamazsiniz.
    >>Bizler bu
    >> >> >>ulkenin
    >> >> >>son sansiyiz...
    >> >> >>
    >> >> >>Dr. Erkan DANACI... TUBITAK UMERF ve Mikrodalga Lab. (ESL)
    >> >> >>
    >> >> >>NOT : BU MAILI
    >> >>LUTFEN TANIDIGINIZ HERKESE YOLLAMAYA
    >> >> >>CALISIN!

• quote:

Orjinalden alıntı: sebom

bana biri topic açmasını öretebilir mi

bu bir şaka değilse eğer. aramıza hoşgeldin yeni ve acemi arkadaş.

forumlardaki bölümlerin içine girdiğinde
    (topic değil bölüm mesela şimdi kültür-bilim bölümünde bir topicteyiz)
    bölümde satırlar halinde topic başlıkları var.
    en yukardaki ""yeni mesaj"" yazan yere tıkla yeni bir topic açılır.
    cve birde senin topicin başlık kısmına bir şey yazmayı unutma tabi yoksa topic açılmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LordSoth

quote:

Yüce Allah ı inkar edecek derecede sapıtmış biri.

Türkler hakkındaki düşüncelerine gelince adamların kuyruk acısı var işte okadar korkmuşlarki korkuyu atamıyolar üzerlerinden.Daha düne kadar yıkanmayı bilmeyen medeniyetsizler.Mağara adamları.Selçuklular (diğer tüm Türk kavimleri ve Müslümanlar) zamanın teknolojisinde ileriydi.Toplum temizdi.Ama avrupaya bakınca mağarada yaşayan çiğ et peşinde koşan insanlar.

Sen mükemmel olmadığını nerden biliyorsun?Şanlı tarihimizi biraz araştır istersenOsmanlıyı bi araştır o yeter be.Dört bir yana İslam sancağını dikmiş dört bir yana Türk egemenliğini getirmiş.Osmanlıdan öncesini de araştır Göktürkler vb....

Dünyanın dört bi yanına türk sancağı diktikte o dört bi yanda yaşayan insanlar türk sancağı altında yaşamakmı istediler kendi sancaklarına ne oldu acaba
    şimdi AMERİKA(Dünyanın en gelişmiş ve uygar devleti!) dünyanın dört bi yanına sancak dikiyo yarın gelsin senin tepenede sancağını diksin demek çok mutlu ve uygar olacan ölemi
    sen ne kadar "bu gelişmemiş ve fakir halinle-gelişmiş ve uygar"amerikan sancağı gölgesinde yaşamak istemiyorsan bir başka ulusta ne olursa olsun inan türk sancağı altında yaşamak istemiyordur. türk sancağı altında yaşamak isteyen ulus ta zaten seni çağırır o zaman gider bi sancak dikersin yüksekçe bi yere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeharita -- 6 Şubat 2006 18:00:48 >

• sayın sebom
    bune ya abicim böyle mi yazılır bu
    bi sürü >> >> >> işareti de neyin nesi
    bu yazıyı okuyacam diye bi hal oldum
    şunu anlaşılır ve okunaklı yazda yollayalım yine tanıdıklara falan
  • Atalarımız güçlü olmasa idi ne olurdu hiç düşünmediniz heralde?(@egeharita ve @dire depeche)
  • ulan varya vazgeçemediniz gitti şu faşist milliyetçi tutumdan tamam evrim teorisinde boşluk var ama senin dinindede var takılıp kalıyorsunuz bi noktaya müslümanım diye geçiniyorsun anladık adamı ne alaka türk düşmanı ilan etmişsin tabii adamın işi gücü yok sana nasıl laf sokacağını düşünmüş yada atalarına al aklını başına biraz gerçek müslümanlar gibi hoşgörüyü öğren

• Adam açık açık belli etmiş Türk düşmanı olduğunu sen daha ne diyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordSoth -- 7 Şubat 2006 0:17:36 >
  • quote:

Atalarımız güçlü olmasa idi ne olurdu hiç düşünmediniz heralde?(@egeharita ve @dire depeche)

şimdi de Amerika Güçlü Tepene sancak dikiyo Sen ne düşünüyon şimdi?????

Tepene Sancak diken ABD ye kahrolsun Amerike diyonda Acaba Elin uluslarının tepesine
    sancak diken Osmanlı ya o tepesine sancak dikilen uluslar ne demişlerdir
    Biraz aklınızı çalıştırmaya davet ediyom sizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeharita -- 8 Şubat 2006 22:45:49 >
  • darwin türk düşmanı olsa nolur olmasa nolur her şey bitti bi derdimiz bu kaldı zaten.
    age haritaya katılıyorum bu bir döngüdü dünyada roller değişir zaman zaman. osmanlı devleti de büyük bir imparatorluk kurdu ingiltere de büyük bir imp. kurdu(ki hala devam ediyor) bizans(roma)da kurdu. geçmişe tabii ki bakmak lazım ama biraz da ileriye bakmak lazım insan anılarla yaşıyamıyor bu ülke nasıl ileri gider onu düşünmeliyiz bence yoksa eskiden güçlüydük ama şimdi değiliz Atatürk olmasa şimdi yoktuk, belki abd yada ingiliz mandaterliğinde yaşayacaktık her zaman atatürk gibi adamlar gelmez o yüzden artık ileriye bakmanın zamanı geldi
  • armageddon evladım senın beynın çurumus ve kokmaya baslamıs...

ne tarıhle ne sosyolojıyle ne de herhangı bılımsel verıyle bı alakan yok.kara cahılsın ya.resmen acıdım...

nasıl bır ınsan beynını bu kadar bos safsatalarla doldurur?

bence daha fazla kendını rezıl etme buralarda...komık de degılsın sadece buruk bı acıma ıfadesı var su an suratımda...

off ya ne can sıkıcı bı cagda yasıyoruz...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.