Şimdi Ara

TÜRK DÜŞMANI DARVİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
0
Favori
7.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

DARWIN’İN TÜRK MİLLETİNE BAKIŞI

Evrim teorisini ortaya atan Charles Darwin, canlıların ve insanların gelişimini yaşam mücadelesi kavramına dayandırmıştır. Ona göre, doğada acımasız bir yaşam mücadelesi, daimi bir çatışma vardır. Darwin, bu çatışmanın insan ırkları arasında da geçerli olduğunu öne sürmüş ve çatışmanın geri ırkları eleyerek medeniyetin gelişmesine katkıda bulunacağını iddia etmiş ve bu hayali tezinde sözde delil olarak Türk Milleti’ni kullanmaya kalkışmıştır. Darwin’in oğlu tarafından derlenen “Chales Darwin’in Hayatı ve Mektupları” isimli kitapta Darwin’in, Türk Milleti hakkındaki sözleri şu şekilde yer almaktadır:

"Doğal seleksiyona dayalı kavganın, medeniyetin ilerleyişine sizin zannettiğinizden daha fazla yarar sağladığını ve sağlamakta olduğunu ispatlayabilirim. Düşünün ki, birkaç yüzyıl önce Avrupa, TÜRKLER TARAFINDAN İŞGAL EDİLDİĞİNDE, Avrupa milletleri ne kadar büyük risk altında kalmıştı, bugün Avrupa'nın TÜRKLER TARAFINDAN İŞGALİ bize ne kadar gülünç geliyor.

Avrupa ırkları olarak bilinen medeni ırklar, yaşam mücadelesinde TÜRK BARBARLIĞINA karşı galip gelmişlerdir. Dünyanın çok da uzak olmayan bir geleceğine baktığımda, BU TÜR AŞAĞI IRKLARIN çoğunun medenileşmiş yüksek ırklar tarafından ELİMİNE EDİLECEĞİNİ (YOK EDİLECEĞİNİ) görüyorum." (Francis Darwin, The Life and Letters of Charles Darwin, Vol. I, 1888. New York: D. Appleton and Company, s. 285-286)

Bu satırlarda Türk Milleti için söylenen sözlerin birer hezeyan oldukları, fanatikçe bir nefretin ve Türklük hakkındaki derin bir cehaletin ürünü oldukları açıktır. Darwin'in bu sözlerini detaylı olarak analiz ederek, amacını cümle cümle inceleyelim:

“Doğal seleksiyona dayalı kavganın, medeniyetin ilerleyişine sizin zannettiğinizden daha fazla yarar sağladığını ve sağlamakta olduğunu ispatlayabilirim...”

Darwin burada insanlığın ırklar arasındaki savaş ve mücadele ile geliştiğini öne sürmektedir. Bu, 19. yüzyıl emperyalizminin temel fikri dayanağını teşkil eden koyu ırkçı bir görüştür.

“... Düşünün ki, birkaç yüzyıl önce Avrupa, Türkler tarafından işgal edildiğinde, Avrupa milletleri ne kadar büyük risk altında kalmıştı, ama artık bugün Avrupa'nın Türkler tarafından işgali bize ne kadar gülünç geliyor...”

Darwin’in burada Türk Milleti için kullandığı işgal kavramı tarihsel olarak yanlıştır ve aslında Türklere duyduğu kinin bir ifadesidir. Çünkü Türk Milleti Balkan topraklarındaki halklara büyük saygı ve hoşgörü göstermiş, Balkanlar'ın dört bir yanını imar etmiş, kalkındırmış, geliştirmiştir. Bölgede çok sayıda kervansaray, hamam, köprü, cami, kütüphane, aşevi inşa edilmiştir ve bunların üstün bir kültürün ürünü oldukları bugün herkesçe kabul edilmektedir. Darwin’in bu ifadelerdeki amacı ise, Türk Milleti'ni "barbar" bir toplum olarak gösterebilmektir.

“... Avrupa ırkları olarak bilinen medeni ırklar, yaşam mücadelesinde Türk Barbarlığına karşı galip gelmişlerdir...”

Darwin Avrupalı ırkları "medeni ırklar" olarak tanımlayarak klasik ırkçı bakış açısını tekrarlamaktadır. Darwin, Türk Milleti'ni açıkça "barbar" olarak nitelemektedir.

“... Dünyanın çok da uzak olmayan bir geleceğine baktığımda, bu tür AŞAĞI IRKLARIN çoğunun medenileşmiş yüksek ırklar tarafından ELİMİNE EDİLECEĞİNİ (YOK EDİLECEĞİNİ) görüyorum...”

Darwin, en önemli mesajını—ve hezeyanını—bu cümlesinde sergilemektedir. Söyledikleri açıktır: Türk Milleti'nin yakında Avrupalılar tarafından yok edileceğini öne sürmektedir. Bu işi gerçekleştirmesini umduğu Avrupalıları "medenileşmiş yüksek ırklar" olarak tarif etmekte, Türk Milleti'ne de kendince "aşağı ırk" yakıştırması yapmaktadır.

Darwin'in bu sözleri 1888 yılında yayınlandığında, Türk Milleti'ne karşı yürütülmekte olan propaganda savaşına büyük bir destek sağlamış, Türk düşmanları Darwin'in hezeyanlarından güç bulmuşlardır.

Darwin'in Türk düşmanlığına sağladığı bu desteğin etkisinin, günümüzde, neo-Nazi ve faşist grupların yurt dışında yaşayan soydaşlarımıza yaptıkları insanlık dışı eylemlerle sürmekte olduğu görülmektedir.

Bu gerçek, 19. yüzyılda emperyalizm tarafından körüklenen, o zamandan bu yana da çeşitli çevreler tarafından ısrarla ayakta tutulan "Türk düşmanlığı" akımının ardında, Darwinizm'in önemli bir yeri olduğunu göstermektedir. Bugün Türk Milleti’ni, Avrupa Topluluğu’na layık görmeyen köhne zihniyet ise aynı Darwinist temellerin bir devamı niteliğindedir.

İŞTE DARVİN BUDUR.............................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armagedon2001 -- 30 Haziran 2005, 20:16:02 >

• selamlar............

darvinizm sadece türk düşmanlığının kökenini oluşturmaz..aynı zamanda 20.yüzyıl boyunca yeryüzünü kanabulayan faşist liderlerinde ilham kaynağıdır......

FAŞİST ÖNDERLERİN İLHAM KAYNAĞI DARWİN

"Günümüzde neo-Naziler'in Darwin'in fikirlerinden ilham almaları bir tesadüf değildir. Çünkü 20.yüzyılın ortasında dünyayı kana bulamış olan Nazizim, zaten Darwin'in fikirlerine dayanarak gelişmiştir.

Nazi ideolojisine ve Hitler'e zemin sağlayan kişilere baktığımızda, hepsinin Darwin'in evrim teorisinden ilham aldıklarını görürüz. Bunlardan birisi, Darwin'in yakın arkadaşı ve ateşli bir destekçisi olan Alman biyolog Ernst Haeckel (1834-1919) idi. Haeckel, Darwin'in teorisini Almanya'da yaygınlaştırdı ve Alman ırkçılığına zemin hazırladı. "Nazizimin Bilimsel Kökenleri" adlı kitabın yazarı Daniel Gasman'ın belirttiği gibi, "Haeckel, Almanya'nın ırkçılık, nasyonalizm ve emperyalizmi besleyen en önemli ideoloğu"sıfatını kazandı.

Naziler'e ilham sağlayan bir başka düşünür ise Friedrich Nietzsche idi. Nietzsche, insanların çoğunu "köle ahlakı"sahip sefiller olarak görüyor, ancak aralarındaki az bir grubun "üstün insan" olduğunu düşünüyordu. Aynı ayrımı ırklar arasında da yapıyordu. Nietzche'ye göre ırkların çoğu sefildi, ancak bir tanesi "üstün ırk"tı. Nietzsche, ırklar arasındaki bu ayrımı ise, Darwin'in evrim teorisine dayandırıyordu. Nietzsche bir yandan da Darwin'in "yaşam mücadelesi"kavramını tarihe uyarlamış ve savaşların, "ırkın saflaştırılması" ve aşağı ırkların "temizlenmesine" yaradığını söylemişti.

Nazi ideolojisine öncülük eden en önemli teorisyenlerden biri olan Alman tarihçi Heinrich von Treitschke de Darwinizm'e dayanıyordu. "Ulusların ancak Darwin'in yaşam kavgasına benzer bir biçimde şiddetli bir rekabetle gelişip refahlarını artırabileceklerini"söyleyen Treitschke, bunun da daimi bir savaş ortamını gerekli kıldığını öne sürmüştü. Treitschke, çizdiği evrim şemasına dayanarak şöyle diyordu. "Sarı ırklar sanat yeteneklerinden ve siyasal özgürlük anlayışından yoksundurlar. Siyah ırkların yazgısı ise beyazlara hizmet etmek ve sonsuza dek beyazların tiksintilerine hedef olmaktır... (çünkü) yamaklar olmaksızın hiç bir kültür var olamaz"

Bu ideolojik altyapı Nazi lideri Adolf Hitler'e büyük ilham kaynağı oldu. Hitler'in "Ari ırkın üstünlüğü" ile ilgili teorilerini besleyen en önemli kaynakların başında doğal olarak yine Darwin'in teorisi geliyordu. Nazi lideri, "Ari ırkın üstünlüğü'nün "doğa"tarafından var edildiğine inanıyordu. Ünlü kitabı Kavgam'da "doğa tarafından üstün kılınan Ari ırkın kuracağı bin yıllık imparatorluk" tan söz ediyordu. Hitler Darwinizm'den o kadar etkilenmişti ki, kitabı için "kavgam" ismini seçerken de Darwin'in "yaşam kavgası" fikrinden esinlenmişti Kitap 11 milyon adet sattı ve Almanya'da evrimci fikirlerin yaygınlaşmasına önayak oldu.

Hitler'in "Kuzey Avrupa Almanlarını insanlık tarihinden çıkarın, geriye maymun dansından başka bir şey kalmaz" derken dayandığı düşünce de, insanların maymundan evrimleştiğini savunan ve dolayısıyla bazılarının hala "yarı maymun" olduğunu kabul eden Darwinist fikirlerdi

Günümüzün ünlü evrimcilerinden Stephen Jay Gould da Hitlerin bir evrimci olduğunu kabul eder ve "Almanya'da Darwin'in doktrininin bir savaş sebebi haline geldiğine" dair yorumlarda bulunur

Hitler'in evrim teorisini benimsemesinin bir diğer nedeni ise, dine karşı olan düşmanlığıydı. Hitler, Hıristiyanlık ve İslam gibi tüm insanlığı kardeşliğe davet eden İlahi dinlere karşı nefret duyuyor, Alman halkının da, Hıristiyanlık öncesi dönemdeki barbar putperest kültüre geri dönmesi gerektiğini düşünüyordu. Evrim teorisi ise, ona göre, dini inançları ortadan kaldırmaya yarayabilirdi. Daniel Gasman'ın ifadesiyle, "Hitler, biyolojik evrim düşüncesinin geleneksel dine karşı kullanılacak en güçlü silah olduğuna inanıyordu."

Hitler'in en yakın müttefiki olan İtalyan diktatör Benito Mussolini de kurmaya çalıştığı Faşist İtalya için Darwinist kavramları temel almıştı. Özellikle Etiyopya'yı işgal edişini, Darwin'in ırkçı görüşleri ile desteklemişti. Mussolini'ye göre, Etiyopyalılar siyah ırktan oldukları için aşağıydılar ve İtalyanlar gibi üstün bir ırk tarafından yönetilmek, onlar için bir şeref olmalıydı. Mussolini, Darwinist kavramları konuşmalarında sık sık kullanıyor, İngiliz İmparatorluğu'nun zayıflamasını da, "Evrimin en önemli itici gücü olan savaştan kaçmaya çalışmasına" bağlıyordu.

II. Dünya Savaşı'nın sonuyla birlikte, Hitler ve Mussolini gibi ırkçılar da tarihe gömüldüler. Ancak bu kişilerin fikirleri, neo-Naziler ve benzeri gruplar tarafından yaşatılmaya devam etti. Bugün Avrupa'daki Türk düşmanlığının en önde gelen temsilcileri olan sözkonusu neo-Naziler de, yine hala Darwinizm'e dayanmaktalar.

• quote:

Siz bazı noktaları aşmışsınız, tebrik ediyorum hepinizi. Öbür tarafta Darwin'le karşılaşırsanız arkanıza bakmadan kaçın derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

quote:

Siz bazı noktaları aşmışsınız, tebrik ediyorum hepinizi. Öbür tarafta Darwin'le karşılaşırsanız arkanıza bakmadan kaçın derim.

Sizde öyle olmuşsunuz ki utanmasanız adamı inanmadığı cennete koyacaksınız

• olayı bitirmişsin...Adamı bir türk düşmanı yapmamıştın helal olsun .
  • SELAM OLSUN MÜMİNLERE............

BİLADER...ADAMIN YAZDIĞI MEKTUP..
    ADAM TÜRK DÜŞMANIYSA BİZ NE EDELİM...
    SÖZ KONUSU MEKTUPTAKİ İLGİLİ İFADELERİ TEKRAR İNCELEYEYM...

Söz konusu mektup, Charles Darwin tarafından 3 Temmuz 1881 tarihinde W. Graham adlı bir bilim adamına yazılmıştır. Darwin, mektubun girişinde doğada bir amaç ve anlam olmadığı yönündeki klasik materyalist mantıklarını tekrar etmektedir. Ancak sonra konuyu doğal seleksiyon kavramına çekmekte ve doğal seleksiyonun "geri ırkları" eleyerek medeniyetin gelişmesine katkıda bulunduğunu öne sürmektedir. Darwin'in "geri ırk" kavramına kendince örnek olarak gösterdiği millet ise Türk Milleti'dir. Darwin aynen şöyle yazmaktadır:
    "Doğal seleksiyona dayalı kavganın, medeniyetin ilerleyişine sizin zannettiğinizden daha fazla yarar sağladığını ve sağlamakta olduğunu ispatlayabilirim. Düşünün ki, birkaç yüzyıl önce Avrupa, TÜRKLER tarafından işgal edildiğinde, Avrupa milletleri ne kadar büyük risk altında kalmıştı, ama artık bugün Avrupa'nın TÜRKLER tarafından işgali bize ne kadar gülünç geliyor. Avrupa ırkları olarak bilinen medeni ırklar, yaşam mücadelesinde TÜRK BARBARLIĞINA karşı galip gelmişlerdir. Dünyanın çok da uzak olmayan bir geleceğine baktığımda, BU TÜR AŞAĞI IRKLARIN ÇOĞUNUN MEDENİLEŞMİŞ YÜKSEK IRKLAR TARAFINDAN ELİMİNE EDİLECEĞİNİ (YOK EDİLECEĞİNİ) GÖRÜYORUM."

Bu satırlarda Türk Milleti için söylenen sözlerin birer hezeyan oldukları, fanatikçe bir nefretin ve Türklük hakkındaki derin bir cehaletin ürünü oldukları açıktır. Nitekim bir sonraki bölümde Darwin'in bu hezeyanlarının ne denli gerçek dışı olduğunu Türk Milleti'nin tarihini ele alarak inceleyeceğiz. Ancak bu noktada yapılması gereken, Darwin'in bu sözlerini detaylı olarak analiz etmek ve bu sözlerin amacını belirlemektir.

Darwin'in bu hezayanını cümle cümle inceleyelim:

1) Doğal seleksiyona dayalı kavganın, medeniyetin ilerleyişine sizin zannettiğinizden daha fazla yarar sağladığını ve sağlamakta olduğunu ispatlayabilirim...

Darwin burada klasik Sosyal Darwinist mantığı kullanmakta ve insanlığın ırklar arasındaki savaş ve mücadele ile geliştiğini öne sürmektedir. Kitabın önceki bölümlerinde incelediğimiz gibi, bu, 19. yüzyıl İngiliz emperyalizminin temel fikri dayanağını teşkil eden koyu ırkçı bir görüştür.

2) ... Düşünün ki, birkaç yüzyıl önce Avrupa, Türkler tarafından işgal edildiğinde, Avrupa milletleri ne kadar büyük risk altında kalmıştı, ama artık bugün Avrupa'nın Türkler tarafından işgali bize ne kadar gülünç geliyor...

Darwin burada ise Türk Milleti'nin Osmanlı döneminde Avrupa'daki, özellikle Balkan Yarımadası'ndaki fetihlerinden söz etmektedir. Ancak kullandığı "işgal" kavramı tarihsel olarak yanlıştır ve aslında Türklere duyduğu kinin bir ifadesidir. Çünkü Türk Milleti Balkanlar'ı "işgal" etmemiştir, fethetmiştir. Bu ikisi arasında önemli bir fark vardır. Bir devlet bir toprağı işgal ederse, amacı orayı yağmalamak, üzerinde yaşayan halkı ise ya sürmek ya da sömürmektir. Ancak "fetih" farklı bir kavramdır. Fetih yapan devlet, ele geçirmiş olduğu toprağı ve üzerinde yaşayan halkı sahiplenir, onu kendi bünyesine katar, onları diğer vatandaşları ile eşit konuma getirir. Fethettiği ülkeyi de imar eder, güzelleştirir, kalkındırır.

Osmanlı İmparatorluğu da Balkanlar'ı fethetmiştir. Fethettiği bu topraklardaki halklara büyük saygı ve hoşgörü göstermiş, onları kendi tebaasının bir parçası saymıştır. Balkanlar'ın dört bir yanını da imar etmiş, kalkındırmış, geliştirmiştir. Bölgede çok sayıda kervansaray, hamam, köprü, cami, kütüphane, aşevi inşa edilmiştir ve bunların üstün bir kültürün ürünü oldukları bugün herkesçe kabul edilmektedir.

Kısacası "işgal" ile "fetih" çok farklı kavramlardır. Bu nedenle 1453'teki zafer, dünya literatüründe "İstanbul'un işgali" olarak değil, "İstanbul'un fethi" olarak geçmektedir. Darwin ise bu kavramları kasıtlı olarak karıştırmakta ve özellikle "işgal" kavramını kullanmaktadır. Amacı, elbette, Türk Milleti'ni "barbar" bir toplum olarak gösterebilmektir.

3) ... Avrupa ırkları olarak bilinen medeni ırklar, yaşam mücadelesinde Türk Barbarlığına karşı galip gelmişlerdir...

Darwin bu cümlesinde üç ayrı önemli mesaj vermektedir. Birincisi, Avrupalı ırkları "medeni ırklar" olarak tanımlayarak klasik ırkçı ve Sosyal Darwinist bakış açısını tekrarlamaktadır. İkincisi, Sosyal Darwinizm'in bir diğer önemli iddiasını yinelemekte ve "ırklar arası yaşam mücadelesi" kavramını kullanarak savaş ve çatışmanın milletleri geliştirdiğini, uygarlığı ilerlettiğini öne sürmektedir.

Darwin'in üçüncü mesajı ise, Türk Milleti'ni "barbar" olarak niteleyişidir. Darwin'in burada kullandığı kelime (hollow) eğer birebir çevrilirse "karaktersizlik" anlamına gelir. Bu ifadeyle, Türkleri herhangi bir özgün karakterden, meziyetten ve kültürden yoksun bir toplum, yani "barbar" bir millet olarak tanımlamaya çalışmaktadır. (Bu tanımlamanın asılsızlığı açıkça ortadadır. Ancak ilerleyen sayfalarda bu konuya daha geniş olarak yer vereceğiz.)

4) ... Dünyanın çok da uzak olmayan bir geleceğine baktığımda, bu tür aşağı ırkların çoğunun medenileşmiş yüksek ırklar tarafından elimine edileceğini (yok edileceğini) görüyorum...

Darwin, en önemli mesajını—ve hezeyanını—bu cümlesinde sergilemektedir. Söyledikleri açıktır: Türk Milleti'nin yakında Avrupalılar tarafından yok edileceğini öne sürmektedir. Bu işi gerçekleştirmesini umduğu Avrupalıları "medenileşmiş yüksek ırklar" olarak tarif etmekte, Türk Milleti'ne de kendince "aşağı ırk" yakıştırması yapmaktadır.

Ancak burada Darwin'in bu hezeyanını önemli bir mesajla birlikte dile getirdiğine dikkat etmek gerekir. Darwin, bu cümleleri, "doğal seleksiyon medeniyetin ilerleyişine katkıda bulunmaktadır" şeklinde bir giriş yaparak söylemektedir. Yani Türk Milleti'nin yok edilmesi hedefinin, doğa kanunlarının bir gereği olduğunu ve medeniyetin ilerleyişine de katkıda bulunacağını iddia etmektedir!...

BURDA GÖZÜ KAPALI YEDİĞİ NANELERİ GÖRMEZDEN Mİ GELELİM...

• yae darwinin türk düşmanı olduğu tamamen bilinen bir gerçek vede bizleri barbar aşağı ırk olarakda nitelebdiriyor, bunu bilmeden yorumlar yapanlara gülmekten başka bişe yapmıyorum!

Darwini türk düşmanı biz yapmadık herşey ortada, görüşleri falan, gerisi sizin hayalgücünüz aklayın hayalinizide onu!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim güldüğüm o değil adamın gece gündüz darvinle uğraşması attığı başlıkları bir incele adamı dünyanın en pislik insanı yaptı ne kadar kötü şey varsa hepsine girmiş adam.Hadi bunları bir şekilde evrime bağladın türk düşmanı olmasının evrimle ne alakası var tek türk düşmanı darvinmi ?Sonuç olarak adamın derdi darvini kötüleyip fikirlerini kendince çürütmek.Bunun için yalnızca acıyorum eğer sana göre bir yanlış varsa yanlıştır dersin nedenlerini açıklarsın senin fikirlerini kabul edenler sana katılır etmeyenler katılmaz ama adamı gece gündüz karalayarak sadece kendini böyle küçük düşürürsün.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuzbing

Benim güldüğüm o değil adamın gece gündüz darvinle uğraşması attığı başlıkları bir incele adamı dünyanın en pislik insanı yaptı ne kadar kötü şey varsa hepsine girmiş adam.Hadi bunları bir şekilde evrime bağladın türk düşmanı olmasının evrimle ne alakası var tek türk düşmanı darvinmi ?Sonuç olarak adamın derdi darvini kötüleyip fikirlerini kendince çürütmek.Bunun için yalnızca acıyorum eğer sana göre bir yanlış varsa yanlıştır dersin nedenlerini açıklarsın senin fikirlerini kabul edenler sana katılır etmeyenler katılmaz ama adamı gece gündüz karalayarak sadece kendini böyle küçük düşürürsün.

DİN KARŞITI TÜM AKIMLAR FİKİR OLARAK DARVİNE DAYANIR....YANİ DARVİN BUNLARIN FİKİR BABALARI..DARVİNDEN KASTIM ONUN DÜŞÜNCELERİDİR..

ADAM MİLLETİMİZE OLMADIK HAKARETLERİ YAPIYOR...GÖRMEZDEN Mİ GELELİM...BANA ACIMANA GEREK YOK..SEN KENDİNE ACI...BEN SADECE ADAMLARIN SÖZLERİNDEN ALINTILAR YAPARAK YORUM YAPIYORUM..DOĞRU YADA YANLIŞ..
    BİZ NE YAPIYOZ..DARVİNLEİLGİLİ BULGULARIMIZI ORTAYA KOYUYORUZ.OKUYAN OKUYOR TAKTİR EDEN TAKTİR EDER.ETMEYEN ETMEZ.CEVAP VEREN CEVAP YAZAR. YAZMAYAN YAZMAZ..

SENİ YAZILARIM NEDEN RAHATSIZ EDİYOR ANLAMADIM..
    ADAMI TÜRK BÜYÜĞÜ MÜ İLAN EDELİM...

TABİ SİZ DAHA DARVİNİZMİN BİLİMSEL BOYUTUNU AŞAMADIGINIZDAN SOSYAL BOYUTUNU ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇRKİYORSUNUZ....

YAPILAN YANLİŞLARI ORATYA KOYMAK BENİ KÜÇÜK DÜŞÜRMEZ..BEN KİMSEYİDE KARALAMIYORUM..İFTİRA ATMAKTAN ALLAHA SIGINIRIM...

TABİ FİKİR BABANIZ OLDUĞU İÇİN ZORUNUZA GİDİYOR....

• Koptum yaa yeter m.k daha neler olcak kimbilir ahasusahuashsauas. Artık ciddiye almıyorum bu adamı ben bu noktadan sonra he hee die geçiştircem
  • 1.si ben Elhemdülillah Müslüman ım.
    2.si tüm din karşıtı görüşler darvine felan dayanmaz bu senin veya buraya sürekli yazılarını yapıştırdığın harun yahya zibidisinin görüşü.

Evrim dine zıt düşen birşey değildir.Evrim gerçektir ve tüm dünyada kabul edilir anla artık bunu harun yahya nın internet sitelerinde gezeceğine git bir üniversite siteleri gez bak ne yazıyor oralarda.
  • çok şükür biz de inanıyoruz ama sıkıldım ben artık darwin evrim mevrim yeter kusucam artık
  • ne şerefsiz, terbiyesiz bir adammış bu Darwin kardeşim. Darwin diyince artık tecavüzcü coşkun gibi biri geliyor aklıma. bizi ab'ye almamalarının arkasında da kesin bu Darwin terbiyesizi vardır. aha buraya yazıyorum, dediydi dersiniz.
  • sorun darwin ya da evrim değil kanımca.. sorun bazı aşırı muhafazakar arkadaşlarımızın bazı mantıksal gerçekleri görmek istemeyişi. Ben de allaha ve islamiyete inanıyorum. Ama anlaşılmasıo gerek nokta şu ki bence. Herşeyin bu kadar bilimsel kurallar çerçevesinde işlediği bi ortamda canlının ortaya çıkışı da illaki bilimsel bi temele dayanmalıdır mutlaka. Bu allahın yaratma gücünü etkilemez.(Ben evrim teorisini tamamiyle desteklemiyorum bu arada) Bugün evrim çürür başka bişey çıkar o çürür başka bişey çıkar. Ama mutlaka bilimsel bi çalışma olur yaşamın kaynağını bulmak için. Çünkü allah kavramı zamandan bağımsızdır. Zamana bağımlı olan biziz ve hayatın cart ortaya çıktığına allah katında inansak bile bilimsel olarak bunu araştırabiliriz. araştırmalıyız. Bu sadece hayatın NASIL başladığını anlatır.NEDEN başladığını açıklamaz.
  • darwine de evrim e de, onu destekleyen üniversite ye de
  • quote:

olayı bitirmişsin...Adamı bir türk düşmanı yapmamıştın helal olsun .

KÖR MÜSÜN BE BİLADER?
    ADAMIN SÖZLERİNİ OKU MADIN MI?
    BU SÖZLERİ SÖYLEYEN TÜRK DOSTU MU CEVAP VER BAKALIM.
    ... Avrupa ırkları olarak bilinen medeni ırklar, yaşam mücadelesinde Türk Barbarlığına karşı galip gelmişlerdir

BURADA TÜRKLERE BARBAR DİYOR....BELKİ SEN VESENİN GİBİLER BARBAR OLDUKLARI İÇİN BU SÖZÜ HAZMEDEBİKLİR AMA BİZLER HAZMEDEMEYİZ..
    ADAMI TÜRK DÜŞMANI BEN YAPMADIM.SÖZLERİ YAPTI.KUSURA BAKMA CEVABIM AGIR OLDU...
  • quote:

Orjinalden alıntı: haldun77

ne şerefsiz, terbiyesiz bir adammış bu Darwin kardeşim. Darwin diyince artık tecavüzcü coşkun gibi biri geliyor aklıma. bizi ab'ye almamalarının arkasında da kesin bu Darwin terbiyesizi vardır. aha buraya yazıyorum, dediydi dersiniz.

DARVİN DENDİĞİ ZAMAN TECAVÜZCÜ COŞKUN AKLINA GELMEMELİ.COŞKUNA SORSAN DARVİNDEN HABERİ BİLE YOKTUR.EVRİME KARŞIDIR.AMA ŞU BİR GERÇEK ODA TECAVÜZCÜ COŞKUNLARI DARVİN MANTIĞI YETİŞTIRDİ.YE İÇ YAT MANTIĞI.GÜÇSÜZLERİ EZME MANTIĞI.SOSYAL DARVİNZM DÜŞÜNCESİ.
  • quote:

1.si ben Elhemdülillah Müslüman ım.
    2.si tüm din karşıtı görüşler darvine felan dayanmaz bu senin veya buraya sürekli yazılarını yapıştırdığın harun yahya zibidisinin görüşü.

Evrim dine zıt düşen birşey değildir.Evrim gerçektir ve tüm dünyada kabul edilir anla artık bunu harun yahya nın internet sitelerinde gezeceğine git bir üniversite siteleri gez bak ne yazıyor oralarda.

SANA KİMSE GAVURSUN DEMEDİ ZATEN.SEN İSLAMI TERK ETMEDİĞİN SÜRECE İSLAM SENİ TERKETMEZ..

BAK GENE HARUN YAHYA YA TAKİLDIN...BUTUN DİN KARŞITI GÖRÜŞLER EVRİM İNANCINA BAĞLI.SÖZDE BİLİMSEL DAYANAĞIDIR.EVRİMİ ISPATLAMAYA ÇALIŞACAĞINA GİT BİRAZDA DARVİNİZMİN SOSYAL BOYUTUNU ARAŞTIR.

EVRİM DİNE ZIT DEĞİLMİŞ.BU DOGRU DEGİL. DİN EVRİME ZITTIR.
    EVRİM HİÇ BİR ZAMAN GERÇEKLEŞMEDİ.ÇEŞİTLİ DÜMENLERLE BİLİM CAMİASINI VE TÜM İNSANLIĞI ALDATTINIZ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armagedon2001 -- 1 Temmuz 2005, 15:49:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Lómion

Koptum yaa yeter m.k daha neler olcak kimbilir ahasusahuashsauas. Artık ciddiye almıyorum bu adamı ben bu noktadan sonra he hee die geçiştircem

BİLİYORUM.YAZILARIM SENİ DELİ EDİYOR AMA NE YAPARSIN.okumazsın olur biter.deve kuşu gibi başını kuma göm gitsin.
    CİDİYE ALMAK ZORUNDA DEĞİLSİN ZATEN.BİZDE BIKTIK ŞU EVRİM MASALLARINDAN.HİÇ ŞİKAYET EDİYORMUYUZ.HEM ACİZ İNSANLAR ŞİKAYET EDER HALLERİNDEN..

• quote:

Orjinalden alıntı: spotlightkid

çok şükür biz de inanıyoruz ama sıkıldım ben artık darwin evrim mevrim yeter kusucam artık

KİMSE SANA İNANMIYORSUN DEMEDİ Kİ ..

SIKILDIYSAN MASALLAR BÖLÜMÜNE GEÇEBİLİRSİN...
    ORADA MASALCI DARVİNDEN MASALLAR VAR....
    EMİNİM ÇOK EGLENECEN....

SIKILMAK MI?NE KADAR AYIP.KOSKOCA PROFOSÖRLER ISPATLAMAK İÇİN YIRTINSIN SEN ŞURDA SIKIL
    OLACAK İŞMİ SENİNKİ DE.

HERŞEY EVRİM DEĞİL Mİ.BAK ADAMLAR GÖZÜ KAPALIÖLÜMÜNE SAVUNUYORLAR...NASIL ÖNEMSİZ OLUR...

AYIP KARDEŞİM ÇOK AYIP....
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.