Şimdi Ara

TÜRK DÜŞMANI DARVİN (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
0
Favori
7.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bizim inancımıza göre kişi sevdiğiyle beraberdir.

teşekkürler
  • kim komik duruma düşüyor bence siz darwin görüşünü savunanlar komik durumuna düşüyor.bu büyük kainatın tesadüf durumunda oluştuğunu söyleyenler komik duruma düşüyor.yani siz
    çökmüş bi teoriyi savunmaya geçmeyin.çok çabalıyosunuz ama bu teori saçmalıkkkkkkkkkkkk
  • quote:

Orjinalden alıntı: emin_41

kim komik duruma düşüyor bence siz darwin görüşünü savunanlar komik durumuna düşüyor.bu büyük kainatın tesadüf durumunda oluştuğunu söyleyenler komik duruma düşüyor.yani siz
    çökmüş bi teoriyi savunmaya geçmeyin.çok çabalıyosunuz ama bu teori saçmalıkkkkkkkkkkkk

sen kimin fake isin kardeşim,

üyelik tarihin bugün attığın 2 mesaj da buraya..

hem de eski bir konu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_rion80

selam armageddon! niye diğer konu başlığına değil de başka bir nikle bu topic'e yazma ihtiyacı hissettin? bu konuda yeni topik açma dedim diye mi yoksa

hep aynı terane! darwinin görüşü ölmüş falan değildir! zaten evrim teorisi artık sadece darwinin görüşü olarak da ele alınmamaktadır! geçen yüzyılda elde edilen bulgularla evrim teorisi darwini çok çok aşmıştır, sadece darwine mal edilemez! sizin HY aklı sıra evrimi çürüttüğünü sanmaktadır! aslında bilimsel geçerliliği olan en ufak birşey yapmamıştır!

evrim teorisine dünyada hiç kimse inanmak istemiyor lafı da bir yalandan ibarettir! yoldan geçen vatandaşın ne düşündüğü çok da önemli değildir! bilim çevrelerinde geçerliliğini yitirmemiştir, yitirdiği zaman duyarsınız zaten

5 aylık ölü topikleri de hortlatmayınız, komik duruma düşüyorsunuz!

ayrıca ben armegedon değilim.armegedon benim din kardeşim...

saçmalamayı bırak.darwini destekleyen her görüş ölmeye mahkumdur. darwin görüşünü bilim desteklemiyor.kış uykusuna yatmış olmalısın....

• valla kendimi tutamıyorum hakkını helal et:

bu 41 senin IQ seviyeni mi gösteriyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: emin_41

artık düşünen herkes evrim teorisni saçmalık olduğunu anlayabilir.KALDIRINIZ KAFANIZI Bİ BAKIN ŞÖLE ETRAFINIZA BU MÜKEMMEL DÜZENİN YARATICISI OLMADAN NASIL TESADÜFLER SONUCU OLUŞABİLİR.EN UFAK BİR TABLONUN YAPAN OLDUĞUNA İNANIYORUZDA BU MÜKEMMEL KAİNATIN BİR YARATICISINI OLDUĞUNA NASIL İNANMAYABİLİRİZ.LÜTFEN KENDİNİZİ KANDIRMAYIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hakkaten yav, nasıl oldu da daha önce düşünmeyi akıl edemedik. Evet evet, biraz düşündüm de bu evrimin saçmalık olduğunu şimdi şıp diye anladım. Hem de 45 saniye filan, yani öyle çok uzun düşünmeye de gerek yok. Hay sen bin yaşa e mi @emin_41, nerelerdeydin sen yav?
  • quote:

Orjinalden alıntı: LordSoth

Yüce Allah ı inkar edecek derecede sapıtmış biri.

Türkler hakkındaki düşüncelerine gelince adamların kuyruk acısı var işte okadar korkmuşlarki korkuyu atamıyolar üzerlerinden.Daha düne kadar yıkanmayı bilmeyen medeniyetsizler.Mağara adamları.Selçuklular (diğer tüm Türk kavimleri ve Müslümanlar) zamanın teknolojisinde ileriydi.Toplum temizdi.Ama avrupaya bakınca mağarada yaşayan çiğ et peşinde koşan insanlar.

türklerin bu kadar mükemmel olduklarını nerden biliyorsun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dire depeche

quote:

Türkler hakkındaki düşüncelerine gelince adamların kuyruk acısı var işte okadar korkmuşlarki korkuyu atamıyolar üzerlerinden.Daha düne kadar yıkanmayı bilmeyen medeniyetsizler.Mağara adamları.Selçuklular (diğer tüm Türk kavimleri ve Müslümanlar) zamanın teknolojisinde ileriydi.Toplum temizdi.Ama avrupaya bakınca mağarada yaşayan çiğ et peşinde koşan insanlar.

Sen mükemmel olmadığını nerden biliyorsun?Şanlı tarihimizi biraz araştır istersenOsmanlıyı bi araştır o yeter be.Dört bir yana İslam sancağını dikmiş dört bir yana Türk egemenliğini getirmiş.Osmanlıdan öncesini de araştır Göktürkler vb....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordSoth -- 27 Ocak 2006 21:38:38 >

• armageddon un yazdıklarını gözden kaçıranlar için...

Söz konusu mektup, Charles Darwin tarafından 3 Temmuz 1881 tarihinde W. Graham adlı bir bilim adamına yazılmıştır.

Darwin, mektubun girişinde doğada bir amaç ve anlam olmadığı yönündeki klasik materyalist mantıklarını tekrar etmektedir. Ancak sonra konuyu doğal seleksiyon kavramına çekmekte ve doğal seleksiyonun "geri ırkları" eleyerek medeniyetin gelişmesine katkıda bulunduğunu öne sürmektedir. Darwin'in "geri ırk" kavramına kendince örnek olarak gösterdiği millet ise Türk Milleti'dir.

Kaynak:-Francis Darwin, The Life and Letters of Charles Darwin, Vol. I, 1888. New York. Appleton and Company, s.285-286

Darwin aynen şöyle yazmaktadır:

" Doğal seleksiyona dayalı kavganın, medeniyetin ilerleyişine sizin zannettiğinizden daha fazla yarar sağladığını ve sağlamakta olduğunu ispatlayabilirim.

Düşünün ki, birkaç yüzyıl önce Avrupa, TÜRKLER tarafından işgal edildiğinde, Avrupa milletleri ne kadar büyük risk altında kalmıştı, ama artık bugün Avrupa'nın TÜRKLER tarafından işgali bize ne kadar gülünç geliyor.

Avrupa ırkları olarak bilinen medeni ırklar, yaşam mücadelesinde TÜRK BARBARLIĞINA karşı galip gelmişlerdir.

Dünyanın çok da uzak olmayan bir geleceğine baktığımda, BU TÜR AŞAĞI IRKLARIN ÇOĞUNUN MEDENİLEŞMİŞ YÜKSEK IRKLAR TARAFINDAN ELİMİNE EDİLECEĞİNİ (YOK EDİLECEĞİNİ) GÖRÜYORUM. "

(Charles Darwinin Hayatı ve Mektupları,1888,s.285-286,Francis Darwin)

Bu satırlarda Türk Milleti için söylenen sözlerin birer hezeyan oldukları, fanatikçe bir nefretin ve Türklük hakkındaki derin bir cehaletin ürünü oldukları açıktır

• Şu cümleleri birde orijinalinden inceleyelim bakalım.
    quote:

Lastly, I could show fight on natural selection having done and doing more
    for the progress of civilization than you seem inclined to admit. Remember what risk the nations of Europe ran, not so many centuries ago of being overwhelmed by the Turks, and how ridiculous such an idea now is! The more civilised so-called Caucasian races have beaten the Turkish hollow in the struggle for existence. Looking to the world at no very distant date, what an endless number of the lower races will have been eliminated by the higher civilized races throughout the world. But I will write no more, and not even mention the many points in your work which have much interested me.

Cümle cümle inceleyelim.
    for the progress of civilization than you seem inclined to admit.

HYnin çevirisi
    Doğal seleksiyona dayalı kavganın, medeniyetin ilerleyişine sizin zannettiğinizden daha fazla yarar sağladığını ve sağlamakta olduğunu ispatlayabilirim.

Çeviride bir sorun yok.
    Darwinin mantığında da pek bir sorun göremiyorum. Kültürel evrim açısından bakarsak medenileşmemiş bir toplumun medeni bir toplum karşısında pek bir şansı kalmadığı açık.

Neyse bizle alakalı cümlelere gelelim.
    Remember what risk the nations of Europe ran, not so many centuries ago of being overwhelmed by the Turks, and how ridiculous such an idea now is!
    HYnin çevirisi
    Düşünün ki, birkaç yüzyıl önce Avrupa, TÜRKLER tarafından işgal edildiğinde, Avrupa milletleri ne kadar büyük risk altında kalmıştı, ama artık bugün Avrupa'nın TÜRKLER tarafından işgali bize ne kadar gülünç geliyor

dikkatimi çeken overwhelm sözcüğünün işgal diye çevrilmesi oldu. Overwhelmin işgal diye anlamı yok. Overwhelm güç olarak baskın gelmektir. Savaş literatürü açısından bakarsak
    defeat completely; overpower.
    anlamında yani hezimete uğratmak, üstün gelmek anlamı var. Türklerde Avrupalıları hezimete uğrattıklarına göre yanlış bir sözcük değil. İşgal etmek gibi bir anlamı yok.

Şimdi gelelim kilit cümleye.
    The more civilised so-called Caucasian races have beaten the Turkish hollow in the struggle for existence.
    Cümlenin hiçbiryerinde barbar sözcüğü geçmiyor. Hollow sözcüğünün hiç bir anlamı barbar anlamı içermez. Önemsiz diye bir anlamı vardır ama buraya doğru gitmediği açık. Zaten HYde cümleyi tam çeviremediğinden oraya barbar kelimesini kendi koyduğunu söylemiş.
    Fakat bunların hiçbiri doğru değil çünkü kullanılan terim şu
    beaten the Turkish hollow
    Yani İngilizcede ki beat hollow deyimi. Anlamı savaşta hezimete uğratmaktır. Mektubun tarihine bakarsak Darwin'in 1877-78 Osmanlı-Rus savaşından bahsettiğini düşünebiliriz. Evet Ruslar bizi o savaşta hezimete uğratmışlardı. Yani Darwinin Türklere barbar dediği falanda yok.

Son cümle.
    Looking to the world at no very distant date, what an endless number of the lower races will have been eliminated by the higher civilized races throughout the world.

Cümlede Türklere direkt olarak aşağı ırk denmemiş. Cümlede BU TÜR AŞAĞI IRKLARIN yerine AŞAĞI IRKLAR diye geçiyor. Aşağılık kavramı da medenileşmek açısından ele alınıyor. Ve baştada dediğim gibi bu mantıktada sorun yok. Medenileşmemiş bir toplumun yaşamasına imkan yoktur.

Bu arada, 1850-1900 yılları arasının Türk tarihinin en karanlık dönemlerinden biri olduğunu, bize Hasta adam dendiğini, girdiğimiz savaşlarda hezimete uğradığımızı, hazinenin tam takır olduğunu hatırlamayıp hala ucuz milliyetçilik yapanları da esefle kınıyorum. Gerçek Milliyetçilik Anlı Şanlı Türküz demekle değil, gerekirse tarihimizdeki en zorlu anların muhasebesini yapmakla belli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krethgar -- 31 Ocak 2006 16:25:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: MuratOzsay
    Darwine gelince kim zaten ortaya çıkıp dediki söylediği herşy doğru .. Hangi bilim adamının soylediği herşey dogru. Anlamıyormusunuz bilimde evrim algoritmasıyla ilerler. Bir bilim admının dogrularıyla baska bilim adamının dogrularını birleştirirsiniz .. Sonra bunuda baskalarının dogrularıyla birleştirirsiniz alın size bilgi. Bazen bulunan şeyler çöker bazen elişir..

Günümüzde bu kadar hayatımızın içinde olan evrim teorisini silip atmak cok sacma. Biyolojik anlamda evrim teorisi kanıtlanmış değil ama fizik dünyasında, programlama dünyasında vb birkac dalda inanılmaz faydalanıyoruz günümüzde. Bu kanıtlanmamıs teoriden yola cıkarak sizin bugun bile farketmeden kullandıgınız bir cok elektronik aletin ve programların programlanması mantalitesi olusturuldu... Evreni anlamamıza dahada yaklastırdı bizi.

Bilim ve medeniyet fikirlerin çatışmasıyla ilerler.

• Sevgili armagedon2001 Üstadım senin iyi eğitimli Zeki biri olduğundan zerre kadar kuşkum yok ve bundada son derece samimiyim.
    Ben SENİN yazdıklarını okumak istiyorum. Fakat sen hep harun yayha nın sitesinden alıntılar yapıyorsun ve ne başında nede sonunda kaynak yazmıyorsun böylede olunca yazdıkların senin ürününmüş gibi oluyor.
    Açıkcası bende bunu yadırgıyorum.

Üstadım okumak istediğim senin fikirlerin senin deneyimlerin. Açıkcası Harun yahya namı diğer Adnan oktar ın yadıklarına değer vermiyorum veremiyorumsebebide sanki birileri sürekli burada onun Propogandasını yapıyor gibi bu da bende tepki uyandırıyor.

Ne olur sen kendi fikirlerini kendi bilgi birikimini yaz lütfen.

Bu satırları inanın son derce iyi niyetimle yazdım. Kimseyi yermek yada yermeye çalışmak gibi bir niyetim yada ihtiyacım yok bana bir şey kazandırmazda.

Saygılar.
    Melih

• quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Sevgili armagedon2001 Üstadım senin iyi eğitimli Zeki biri olduğundan zerre kadar kuşkum yok ve bundada son derece samimiyim.
    Ben SENİN yazdıklarını okumak istiyorum. Fakat sen hep harun yayha nın sitesinden alıntılar yapıyorsun ve ne başında nede sonunda kaynak yazmıyorsun böylede olunca yazdıkların senin ürününmüş gibi oluyor.
    Açıkcası bende bunu yadırgıyorum.

Üstadım okumak istediğim senin fikirlerin senin deneyimlerin. Açıkcası Harun yahya namı diğer Adnan oktar ın yadıklarına değer vermiyorum veremiyorumsebebide sanki birileri sürekli burada onun Propogandasını yapıyor gibi bu da bende tepki uyandırıyor.

Ne olur sen kendi fikirlerini kendi bilgi birikimini yaz lütfen.

Bu satırları inanın son derce iyi niyetimle yazdım. Kimseyi yermek yada yermeye çalışmak gibi bir niyetim yada ihtiyacım yok bana bir şey kazandırmazda.

Saygılar.
    Melih

teveccühünüz
    teşekkürler..
    yalnız ben sadece armagedon2001 adıyla yazıyorum.
    buna inanabilirsen yeterlidir.çünkü birileri sürekli aksinin olduğunun propagandasını yapıyor.hatta ve hatta provakatör nickler bile oluşturularak benim üzerime atılıyor.alıntı yaptığım doğru. ama armagedon2001 adıyla yazılan mesajları takip edebilm,şsen yazdığım mesajların farklı olduğunu hissedebilirsin.
    burada harun yahya dan alıntı yapıldığı doğru.
    şahısları tartışmanın da mantıksız olduğunu biliyorum.
    8 aydır bu forumdayım ve hiç bir mesajımda harun yahya ya yönlendirecek bir açıklama yapmadım..
    hatta adını bile kullanmama ya özen gösteriyorum.ama yazdığım her yazı alıntı olsun olmasın hep harun yahya ile özdeşleştiriyor.açıkçası bu durum beni de rahatsız ediyor.
    ama unuttuğun bir şey var. burada harun yahya yı sürekli başkaları gündemde tutuyor.harun yahya karşıtı ya da yanlısı topiç açtığımı hatırlamıyorum.sadece açılan topiçlere cevaplar yazdım kendimce yanlış bulduğum noktalara değindim.

bunu yaparken elbette ki alıntı yaptım tıpkı açılan topiçlerin alıntı olduğu gibi.

örneğin geçenlerde tartışmaya neden olan geçmiş medeniyetlerin günümüzdeki izleri isimli topiçte ne harun yahya geçiyordu. ne de evrim kelimsi.
    topiçin açılş gayesi de ne evrimi çürütmekti ne de harun yahya yı övmekti.
    hatta mesajlar oluşturulurken son derece dikkatli olmuş evrim kelimelerini eledim..
    ama ne hikmetse birileri tarafından şikayet edildi ve kapatıldı.

kapatılması sorun değil.sebeb ne:malum kaynaktan alınması.peki geçerli bir sebeb mi?hiç sanmıyorum.

bu forumda birileri sürekli ateist forumdan ve diğer ateist forum lardan alıntı yapıp ısıtıp ısıtp önümüze getirirken sorun olmuyorda benim yaptığım alıntılar neden soorun oluyor.
    alıntı yapmanında bir usulu olması gerektiğini biliyorum.alıntılar uzun olmamalı ve alıntılar konuyla alakalı olmalı.alıntı yapılması gerekiyorsa alıntı yapılmalı.buna katılmak zorunda değilsin.katılmayada bilirsin.

bu satırları savunma amaçlı yazmadım buna ihtiyacım yok.sadece bilgilendirmek için yazdım. selamlar saygılar.

• Üstadım ben ilk önce kendimden özetle bahsedeyim. Allaha inanırım bayramdan bayrama namaza giderim ama bilim büyük tutkumdur.
    Yukarıdaki satırları yazarken defalarca düşündüm aceba yanlış anlaşılırmıyım diye şükür benimde tahmin etiğim gibi aklı selim bir arkadaşımız çıktın.
    Açıkcası başka bir adla girdiğini bende zannetmiyorum ve buna inanıyorum.
    Hakkında yanlış bir şey yazdıysam Özür dilerim, niyetim iftira atmak değildi sadece senin fikirlerinin benim için daha önemli olacağını yazmak istedim.

Saygılar.
    Melih
  • quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Üstadım ben ilk önce kendimden özetle bahsedeyim. Allaha inanırım bayramdan bayrama namaza giderim ama bilim büyük tutkumdur.
    Yukarıdaki satırları yazarken defalarca düşündüm aceba yanlış anlaşılırmıyım diye şükür benimde tahmin etiğim gibi aklı selim bir arkadaşımız çıktın.
    Açıkcası başka bir adla girdiğini bende zannetmiyorum ve buna inanıyorum.
    Hakkında yanlış bir şey yazdıysam Özür dilerim, niyetim iftira atmak değildi sadece senin fikirlerinin benim için daha önemli olacağını yazmak istedim.

Saygılar.
    Melih

değerli arkadaşım..
    bir insanın yaratıcıyı kabul edip etmemesi ya da dindar olup olmaması kendi tercihidir.herkesin tercihine saygı duyarım kendisi ile yaratıcı arasında olan bir meseledir.

inanan bir insan yaratıcının katında değerlidir inanmayana göre .
    dindar bir insanda değerlidir dindar olmayana göre.
    inanan insan inanmayan insana göre müminlerin nazaerında da değerlidir.

ama bu inanmayanların inananların yanında değersiz olduğu şeklinde algılanmamalı.

şahsıma hakaret edilmediği sürece her mesajı olumlu karşılarım.

zaten de eleştirilmesi gereken şahıslar değil düşüncelerdir.

özür dileyecek bir davranış söz konusu değildir.hele hele iftira attığını hiç düşünmedim. siz kendinize göre rahatsız olduğunuzu düşündüğünüz meseleleri uygun bir dille dile getirdiniz.keşke bazıllarıda bu davranışı gösterebilse.

elbette fikirler önemlidir.fikirlerin oluşabilmesi içinse bilgi gerekir.bilgiye ise önyargıyla yaklaşılmamalı ki fikirler isabetli olsun.

kişi her düşüncenin her bilginin doğru olabileceği gerçegini aklından çıkarmadığı müddetçe doğruları elde eder.sanırım tüm mesele bu olsa gerek.

saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: evrimci

Şu cümleleri birde orijinalinden inceleyelim bakalım.
    quote:

for the progress of civilization than you seem inclined to admit. Remember what risk the nations of Europe ran, not so many centuries ago of being overwhelmed by the Turks, and how ridiculous such an idea now is! The more civilised so-called Caucasian races have beaten the Turkish hollow in the struggle for existence. Looking to the world at no very distant date, what an endless number of the lower races will have been eliminated by the higher civilized races throughout the world. But I will write no more, and not even mention the many points in your work which have much interested me.

Cümle cümle inceleyelim.
    for the progress of civilization than you seem inclined to admit.

HYnin çevirisi
    Doğal seleksiyona dayalı kavganın, medeniyetin ilerleyişine sizin zannettiğinizden daha fazla yarar sağladığını ve sağlamakta olduğunu ispatlayabilirim.

Çeviride bir sorun yok.
    Darwinin mantığında da pek bir sorun göremiyorum. Kültürel evrim açısından bakarsak medenileşmemiş bir toplumun medeni bir toplum karşısında pek bir şansı kalmadığı açık.

Neyse bizle alakalı cümlelere gelelim.
    Remember what risk the nations of Europe ran, not so many centuries ago of being overwhelmed by the Turks, and how ridiculous such an idea now is!
    HYnin çevirisi
    Düşünün ki, birkaç yüzyıl önce Avrupa, TÜRKLER tarafından işgal edildiğinde, Avrupa milletleri ne kadar büyük risk altında kalmıştı, ama artık bugün Avrupa'nın TÜRKLER tarafından işgali bize ne kadar gülünç geliyor

dikkatimi çeken overwhelm sözcüğünün işgal diye çevrilmesi oldu. Overwhelmin işgal diye anlamı yok. Overwhelm güç olarak baskın gelmektir. Savaş literatürü açısından bakarsak
    defeat completely; overpower.
    anlamında yani hezimete uğratmak, üstün gelmek anlamı var. Türklerde Avrupalıları hezimete uğrattıklarına göre yanlış bir sözcük değil. İşgal etmek gibi bir anlamı yok.

Şimdi gelelim kilit cümleye.
    The more civilised so-called Caucasian races have beaten the Turkish hollow in the struggle for existence.
    Cümlenin hiçbiryerinde barbar sözcüğü geçmiyor. Hollow sözcüğünün hiç bir anlamı barbar anlamı içermez. Önemsiz diye bir anlamı vardır ama buraya doğru gitmediği açık. Zaten HYde cümleyi tam çeviremediğinden oraya barbar kelimesini kendi koyduğunu söylemiş. Fakat bunların hiçbiri doğru değil çünkü kullanılan terim şu
    beaten the Turkish hollow
    Yani İngilizcede ki beat hollow deyimi. Anlamı savaşta hezimete uğratmaktır. Mektubun tarihine bakarsak Darwin'in 1876 Osmanlı-Rus savaşından bahsettiğini düşünebiliriz. Evet Ruslar bizi o savaşta hezimete uğratmışlardı. Yani Darwinin Türklere barbar dediği falanda yok.

Son cümle.
    Looking to the world at no very distant date, what an endless number of the lower races will have been eliminated by the higher civilized races throughout the world.

Cümlede Türklere direkt olarak aşağı ırk denmemiş. Cümlede BU TÜR AŞAĞI IRKLARIN yerine AŞAĞI IRKLAR diye geçiyor. Aşağılık kavramı da medenileşmek açısından ele alınıyor. Ve baştada dediğim gibi bu mantıktada sorun yok. Medenileşmemiş bir toplumun yaşamasına imkan yoktur.

Bu arada, 1850-1900 yılları arasının Türk tarihinin en karanlık dönemlerinden biri olduğunu, bize Hasta adam dendiğini, girdiğimiz savaşlarda hezimete uğradığımızı, hazinenin tam takır olduğunu hatırlamayıp hala ucuz milliyetçilik yapanları da esefle kınıyorum. Gerçek Milliyetçilik Anlı Şanlı Türküz demekle değil, gerekirse tarihimizdeki en zorlu anların muhasebesini yapmakla belli olur.

SN EVRİMCİ

Çeviri yanlışsa, böyle uzun uzun yazacağına topu topu 4 cümleyi Türkçeye çevirirsin, sonra ingilizce bilen arkadaşlarda hangi çeviri doğru anlamış olurlar.

Kaynak:-Francis Darwin, The Life and Letters of Charles Darwin, Vol. I, 1888. New York. Appleton and Company, s.285-286

" 1-Doğal seleksiyona dayalı kavganın, medeniyetin ilerleyişine sizin zannettiğinizden daha fazla yarar sağladığını ve sağlamakta olduğunu ispatlayabilirim.

2-Düşünün ki, birkaç yüzyıl önce Avrupa, TÜRKLER tarafından işgal edildiğinde, Avrupa milletleri ne kadar büyük risk altında kalmıştı, ama artık bugün Avrupa'nın TÜRKLER tarafından işgali bize ne kadar gülünç geliyor.

3-Avrupa ırkları olarak bilinen medeni ırklar, yaşam mücadelesinde TÜRK BARBARLIĞINA karşı galip gelmişlerdir.

4-Dünyanın çok da uzak olmayan bir geleceğine baktığımda, BU TÜR AŞAĞI IRKLARIN ÇOĞUNUN MEDENİLEŞMİŞ YÜKSEK IRKLAR TARAFINDAN ELİMİNE EDİLECEĞİNİ (YOK EDİLECEĞİNİ) GÖRÜYORUM. "

Evet 4 Cümleyi arka arkaya bekliyoruz...değilse de Birilerini itham etmeyi bırakın artık!!!

• İngilizce
    for the progress of civilization than you seem inclined to admit. Remember what risk the nations of Europe ran, not so many centuries ago of being overwhelmed by the Turks, and how ridiculous such an idea now is! The more civilised so-called Caucasian races have beaten the Turkish hollow in the struggle for existence. Looking to the world at no very distant date, what an endless number of the lower races will have been eliminated by the higher civilized races throughout the world.

Türkçe
    Son olarak, size doğal seçilimin medeniyetin gelişimi için sizin kabul etmek istemediğinizden daha çok fayda sağladığını ve sağlamakta olduğunu gösterebilirim. Hatırlayın, bir kaç sene önce Türkler tarafından bozguna uğratılan Avrupa milletlerinin yaşadığı riski, şimdi bu bize ne kadar gülünç geliyor! Daha medeni Kafkas ırkları* Türkleri varlık mücadelesinde hezimete uğratmışlardı. Dünyanın çokta uzak olmayan bir geleceğine baktığımda sayısız aşağı ırkın medenileşmiş yüksek ırklar tarafından eleneceğini görüyorum.

Ç.N. Kafkas ırkları: Avrupa, Kuzey Afrika, Asya, Hindistan civarında yaşayan insanlara özgü çık açıktan kahverengi pigmentasyona, düz, dalgalı ya da karışık saça sahip ırk sınıflandırması. Bilimsel kullanımdan kalkmıştır.

• YORUMSUZ..............

" 1-Doğal seleksiyona dayalı kavganın, medeniyetin ilerleyişine sizin zannettiğinizden daha fazla yarar sağladığını ve sağlamakta olduğunu ispatlayabilirim. 1-Son olarak, size doğal seçilimin medeniyetin gelişimi için sizin kabul etmek istemediğinizden daha çok fayda sağladığını ve sağlamakta olduğunu gösterebilirim.

2- Düşünün ki, birkaç yüzyıl önce Avrupa, TÜRKLER tarafından işgal edildiğinde, Avrupa milletleri ne kadar büyük risk altında kalmıştı, ama artık bugün Avrupa'nın TÜRKLER tarafından işgali bize ne kadar gülünç geliyor. 2-Hatırlayın, bir kaç sene önce Türkler tarafından bozguna uğratılan Avrupa milletlerinin yaşadığı riski, şimdi bu bize ne kadar gülünç geliyor!

3- Avrupa ırkları olarak bilinen medeni ırklar, yaşam mücadelesinde TÜRK BARBARLIĞINA karşı galip gelmişlerdir3-Daha medeni Kafkas ırkları* Türkleri varlık mücadelesinde hezimete uğratmışlardı.

4-Dünyanın çok da uzak olmayan bir geleceğine baktığımda, BU TÜR AŞAĞI IRKLARIN ÇOĞUNUN MEDENİLEŞMİŞ YÜKSEK IRKLAR TARAFINDAN ELİMİNE EDİLECEĞİNİ (YOK EDİLECEĞİNİ) GÖRÜYORUM. " 4-Dünyanın çokta uzak olmayan bir geleceğine baktığımda sayısız aşağı ırkın medenileşmiş yüksek ırklar tarafından eleneceğini görüyorum.

Bu satırlarda Türk Milleti için söylenen sözlerin birer hezeyan oldukları, fanatikçe bir nefretin ve Türklük hakkındaki derin bir cehaletin ürünü oldukları açıktır

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: dire depeche

quote:

Sen mükemmel olmadığını nerden biliyorsun?Şanlı tarihimizi biraz araştır istersenOsmanlıyı bi araştır o yeter be.Dört bir yana İslam sancağını dikmiş dört bir yana Türk egemenliğini getirmiş.Osmanlıdan öncesini de araştır Göktürkler vb....

bir kere önermeyi yapan sensin,sen ispatla dört bir yana islam sancağını dikmek,dört bir yana türk egemenliğini getirmek medeniyet anlamına mı geliyor?

• quote:

Orjinalden alıntı: barsgan

o dediğiniz kişi darwin değil gobineu...

bunu daha öncede yazmıştım:

http://forum.donanimhaber.com/m_3353322/tm.htm

bilip bilmeden uyurup durmayın be...

dünyada ırkçılığın kuramcısı olan kişi bir fransız olan kont gobineau dur.
    bir ingiliz olan charles darwin değil. gobineau daha önce yaşamıştı.

internetten ararsanız çıkar zaten.
    peki neden hala ırkçılığın yaratan kişi darwin diye yalan söylüyorlar.
    islamcı çevreler (yada dünya genelinde dinci çevreler) insanın tanrının sevgili kulu olduğunu
    ve filanca şeyleri yaparsa cennete gideceğini söylerler. tüm dinler böyle söyler.
    ama eski dinlerden farklı olarak yenilerde tanrı adına ruhban sınıfı birşeyler
    istemekte azıtmıştır. özellikle adnan hoca gibiler.

darwin teorisi insanın hayvandan türediğini yani hala hayvan sayılabileceğini söylüyor.
    tanrının sevgili kulu olma ve rahiplere birşeyler verip cennete gitme anlayışına zarar
    veriyor. bu yüzden özellikle din adamları sınıfının herzamankinden daha güçlü olduğu
    islam ülkelerinde yoğun tepki görüyor.

işte bu yüzden darwinden soğutmak için ırkçılığı kuranın o olduğu iddia ediliyor.
    ama o değil. ırkçılığı kurumlaştıran kişi gobineau dur.

darwin bir ingilizdir ve ingilterede türk ve müslüman düşmanlığının en güçlü olduğu
    1875-1925 dönemindeki aşırı ırkçı propagandanın etkisi altındadır.
    o devirde dünya müslüman nüfusunun 3 te 2 sinin ingiliz tebaası olduğunu ve ingilizlerin özellikle
    1857-58 hint isyanından sonra 1881-1917 arası dünya genelinde batılı sömürgecilere karşı gelişen
    ayaklanma dalgasıylada iyice sapıttığı bir dönem sözkonusu.
    o dönemin etkisi ingilterede bugünde güçlü şekilde devam ediyor.

1870- 80 li yıllarda ılımlı ingiliz başbakan disraelinin osmanlı devletine karşı daha mantıklı politikalar yürüttüğü dönemde onun gerileyip azılı müslüman ve türk düşmanı gladstone un yükseldiği dönem bunlar.

neden böyle oldu. ingilizler sömüre sömüre kanını tükettiği sömürge toplumların özelliklede
    islamın bayrağı altında isyan edeceği korkusu içindeydilerde ondan. ( o devirde komünizm yok daha)
    o yüzden batılı ülkelerde ırkçı ve radikaller halktan destek buldu. hele bu sömürü düzeninde en fazla beslenen aydın sınıf bunlara dahada fazla destek oldu. darwinde bir aydındı ve kendi sınıfının ve halkının vede sömürgeci düzenle beslenen batının desteğini ve çıkarını koruma peşindeydi.

yani tabiki bütün ingilizler ve batılılar gibi o da türk düşmanlığı yaptı bu doğrudur.
    ama ırkçılığı kuranın o olduğu yada türkler - müslümanlar falan evrimini tamamlamış
    aşağılık ırklardır dediği doğru değil. bunlar gobineau nun fikirlerini onun üzerine yıkıp
    insanları darwinden ve evrim teorisinden soğutmak için uydurulan şeyler.
    orada yazılanlarda ırki olarak aşağı değil geri kalmış toplumların yıkılması olarak söyleniyor.

atatürk ün sözü:
    "medeniyet yarışında geri kalan toplumlar ezilmeye mahkumdur"
    ee yani bizde başka bir şeymi diyoruz. herkesin dediği şey bu zaten.

ırkçı tezlerin sahibi gobineu dur. bunların darwin üzerine yıkılmasının sebebi islamcı ulemanın
    halkı darwin teorisinden soğutma taktiğinden ibarettir.

charles darwin de bir ingilizdir.... müslüman ve türk düşmanıdır.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.