Şimdi Ara

TÜRK DÜŞMANI DARVİN (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
0
Favori
7.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: pacman

egeharita tüm verdiğin bilgiler için çok teşekkürler, konu hakkındaki düşüncelerinin tümüne katılıyorum ama üslubuna değil. Böyle kafaya vura vura anlatır gibi değilde arkadaşlarla tartışıyor gibi bir ortam yakalasak daha hoş olurdu. Sonuçta hepimiz burada forumdaşız değil mi?

HAKLISIN
    Uslubum biraz sertleşti o yüzden bi kaç gün form dan uzak duracam
    Ama adamı zıvanadan çıkarma noktasına getirecek laflar ediliyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeharita -- 12 Şubat 2006 15:05:57 >
  • akarahmet
    dostum ben tamamiyle evrim karşıtıyım. yazdıklarımı tekrar okursan anlatmak istediğim kullanmadığımız organlarımızın yok olması değil körelmesi. tıpkı 3 ay alçıda kalan bir elin kullanılmamasından dolayı kasların zayıflaması gibi. bu bir gercek. eski insanlar kadar güçlü olmadığımız bir gerçek bunuda makinalara bağladım zaten. insanlara sağladığı iş kolaylığından dolayı insanların eskiye nazaran daha az kullandığı organları eskisinden daha zayıf hale gelir. bunun nedeni ise gelişen teknolojinin bize getirdikleri. 20 lik diş olayındada aynı mevzu söz konusu. aynı şeyi savunan iki kişi olarak beni cephe almanı algılayamadım.
    saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: ChiCheCck

Cok güldüm bisi daha dicem

"Arşimet suyun kaldıma gücünü farketti ama birleşik kaplar ve sıvı mekaniği-dinamiği 1500 senede gelişip oturdu "halen yeni şeyler eklenmekte" bunu unutma "
    -Bunu hangi ansiklopediden caldin?
    "Niwton yerçekimine ilişkin ilk ipuçlarını yakaladı. bu gün madde-kütle-çekim fiziği kuantum mekaniği vs. üzerinde hala fırtınalar kopmaktadır bunu unutma "
    -Niwton degil NEWTON. Evrim teorisiyle cok alakasi var ya:) laf olsun torba dolsun
    "Bilime karşı gelerek din savunulmaz ancak rezil edilir bunu hiç unutma "
    -Eger sen su cümleyi söylüyorsan gercekten sana acirim. Arkadas hiristiyanligi bizim dinle karistirdi. yazik
    "Eğer iyi Bi iş yapacaksan Aç Kuranı Evrim teorisi ile uygunluk ara "
    - sen ilk önce ac Kurani bi anliyarak okusonra evrim teorisine dayanan seyler ara... cok ararsin:)
    "Dünyanın yuvarlak olduğuna dair ipuçları ara "
    - haaa evet darwin dünyanin yuvarlak oldugunu söylemisti demi yaaa

"Rüzgara karşı işemekten vazgeç."
    - Senin gibiler bu yeryüzünde mevcut oldukca isemeye devam edicem

yazdıklarıma verdiğin cevaplar yukarda
    bu verdiğin cevaplar o kadar bilimselki hepimizi bilim adamı yaptın valla
    alıntı;
    "Doğal seçilim yoluyla evrim, Charles Darwin'in yaşamını adadığı çalışmanın belkemiğini oluşturan kavram, bir kuram. Yeryüzündeki canlılar arasındaki uyum, karmaşıklık ve çeşitliliğin kökenine ilişkin bir kuram. Bu anlamda,

Albert Einstein'ın tanımladığı şekliyle görelilik de sadece bir kuram.

Kopernik'in 1543'te ortaya attığı, Güneş'in Dünya'nın değil, Dünya'nın Güneş'in çevresinde döndüğü yolundaki görüş bir kuram.

Kıtaların kayması, bir kuram.

Peki atomların varlığı, yapısı ve dinamiğine ne ad veriliyor? Atom kuramı.

Hatta elektrik dahi, elektron denilen, şimdiye dek hiç kimsenin görmediği yüklü taneciklere dayalı kuramsal bir yapı.

Bu kuramların her biri, gözlem ve deney yoluyla, konunun uzmanlarınca gerçek olarak kabul edildikleri bir düzeyde doğrulanmış açıklamalar.

Bilim insanlarının kuram derken kastettiği, kanıtlara uyan, açıklanabilir bir söylem. Ancak bu tür bir açıklamayı da güvenle, ama koşullu kabul ediyor; en azından ciddi biçimde çelişen birtakım veriler ya da daha iyi bir açıklama ortaya çıkana dek onu gerçeğe ilişkin eldeki en iyi görüş olarak benimsiyorlar.

Ve bizler de genellikle bu açıklamaları kabul ediyoruz. Televizyonlarımızın fişini duvardaki küçük prizlere takıyor, bir yıllık zaman dilimini Dünya'nın yörüngesine göre ölçüyor ve diğer pek çok açıdan da yaşamımızı bu kuramların güvenilir gerçekliklerine dayalı olarak sürdürüyoruz.

Bununla birlikte evrim kuramı diğerlerinden biraz farklı. Bu, öylesine olağandışı ve kapsamlı bir yaşam görüşü ki, destekleyici kanıt sayısının çokluğuna karşın bazı insanlar onun kabul edilemez olduğunu düşünüyor. Ve kendi türümüz Homo sapiens 'e uygulandığı haliyle daha da büyük bir tehdit gibi algılanabiliyor. ....."
    alıntı Yazı: David Quammen yayın :National Geographic dergisinin kasım 2004 sayısından"

ChiCheCck SEN DAHA GÜL neyin Kuram olup olmadığını bilmeyen karacahil halinemi gülüyon
    yoksa başka bi yerinemi gülüyom bilemem ama bu formdaki herkesin sana güldüğü kesin
    " -Bunu hangi ansiklopediden caldin?"
    Ayrıca ben Senin gibi çalmam Alıntı yapacaksam alıntıyı tırnak içine alır ve kaynağını belirtirim yukarda yaptığım gibi

• Smyrna
    Körelme kelimesine evrimcilerin yüklediği anlamda yükleme yapmadığınızı belirtmişsiniz.
    Verdiğiniz el örneğini yeterli gördüm.
    Sizin körelme kastınız elbette şimdi farklı duruyor.Fakat nerelere çekildiğini görmüşsünüzdür.
    Yapan bilir bilen konuşur.Onu kale almamak bana çok ağır bir zull...Bu nedenle sizin söylediğiniz şuurlu bir ayarlayıcının yaptığı işler olunca mesele kalmıyor.
    Peki öylemi diyorlar...Öyle mi alıyor ve anlıyorlar? Bu da bir handikap.Ve ebedi hayatı bu fikirler nedeniyle perişan olan milyonlar...
    Acımamak üzülmemek elde değil.Selamlar.
  • milattan önce başalayıp kabul görüp binlerce yıl aksi ispat edilemeyen fakat 20. yüzyıl başalarında tamamen çürütülen materyalist düşünce gibi evrim teoriside bir gün unutulacak.....
    ben sadece bir hikaye eklemek istiyorum yazıma....
    evrimci ve yaratılışa inanan iki bilim adamı konuşup tartışmaktadırlar... evrimci olan diğerine " sen ömrün boyunca olmayan bir şeye inanan bir kişi olarak yaşıyorsun. senin düşündüğün gibi bizi yaratan üstün bir varlık yok. ve sen öldüğünde yeni bir hayatta yok, sen öldüğünde herşey bitmiş olacak..... sen ise ömrünü olmayan birşeye inanan bir aptal olarak geçireceksin"" der...
    diğeri ise sadece gülümseyerek
    "" evet senin haklı olduğunu kabul edelim öyle değil ama yinede kabul edelim. eğer senin dediğin gibiyse ben öldüğümde bir aptal olarak ölmüş olucam. ve her şey bitmiş olduğu içinde bunu önemsiyemiyeceğim bile... ama eğer sen yanılıyorsan ve gerçekten bir yaratıcı varsa ve ebedi bir yaşam daha varsa
    vay ozaman senin haline...."""

• akarahmet
    ben bahsettiğin kişiyi hiç ama hiç kayla almıyorum zaten. o kendi çapında gülüyor. inan bana yazılarını okumuyorum bile. zaten sende dikkat edersen hemen hemen her mesajının içinde gülücükler ve alaycı tavırlar var. tartışma nedir bilmeyenle muhatap olunmamasını gerekir bence. tabi bu benim fikrim. zaten o kişide mizah eğlence bölümüne giderse daha fazla prim yapar diye düşünüyorum....

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smyrna_35 -- 12 Şubat 2006 16:53:35 >
  • burda bazı arkadaşlar akıllarınca bilimsel olduklarını sanıyor
    hatta bilim ürettikleri kanaatindeler
    oysa bir sürü din adına ürettikleri saçmalıklarla topic lerin anasını belleyip,
    topiğin konusunu saptırıp kara mizaha dönüştüren kendileri deyilmiş gibi bide ahkam kesmeseler.
    Sen topiği mahvetmişin Tartışılacak tarafını bırakmamışın.
    Sonrada Bilimsel olmaya çalışın diye fetva veriyon
    Bilimsel ne kaldıki ha topic te
    Hurafe söylence dedikodu ve masaldan başka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeharita -- 12 Şubat 2006 18:48:04 >
  • sen kendini Tekken de veya Medresende zannediyon galiba
    hep Cin Kovma duaları okumayacaz burda
    bazen birileri çıkıp gerçekleri yazabilir
    Doğru dedin burası form
    Konuya uygun adam gibi yaz adam gibi davran
  • ekplosion
    boşver kardeş kimileri sadece birşeyler yazarak dolduruyor topiği ancak meşgul ediyorlar...
    yokmuş gibi davranmak en güzeli
    saygılar sana
  • klavye hatasından medet umanlara artık bişi demeyecem
    form yazsam ne olacak forum yazsam forrrm diye klavye talıksa ne olacak
    dünyamı yıkıldı forum mu mahvoldu
    Burada senmi barınırmayacan beni
    Aman çok korktum
    kapatıyom makinayı başıma bişi gelmeden
    forumda senin olsun topic te
    tepe tepe kullan
  • arkadaşlar topiğimi kahvehaneye çevirmişsiniz?
    ayıp oluyo ama?

• armagedon2001 ortamı değiştirdiklerine göre diğer konu başlıklarında cevaplanmayan bir soruyu sorim

egeharita bu che hayranlığı nerden kaynaklanıyor, forumdakiler okadar merak etti, söylesene
  • quote:

Orjinalden alıntı: arsimsek

armagedon2001 ortamı değiştirdiklerine göre diğer konu başlıklarında cevaplanmayan bir soruyu sorim

egeharita bu che hayranlığı nerden kaynaklanıyor, forumdakiler okadar merak etti, söylesene

bana ne, sana ne, kime ne?
  • Darwinin türkler hakkındaki düşüncelerini, türklerden bir kuyruk acısı olduğunu düşünerek fazlada ciddiye almıyorum ancak darwin evrim teorisi maymunlarla pekte alakalı deil tek hücreli canlılardan çok hücrelilere geçiş şeklinde bunun aksi yönünde henüz bir şeyin tam olarak ispatlandığını ben duymadım eğer aksi bir durumun ispantlandığını bilen varsa kaynak gösterirse bizide aydınlatmış olur.
  • DOSTUM EVRİM ARTIK KABUL GÖRMEYEN BİR TEORİDEN İBARET... BİLİM BUNU KANITLAYAMADI... ÇÜNKÜ BU BİR GERÇEK DEĞİL.... BİR ASRI GEÇEN ARAŞTIRMALAR TAM AKSİNE YAKLAŞTI VE BİLİM ARTIK YÖN DEĞİŞTİRDİ.....

Akıllı Tasarım [Intelligent Design] Teorisi
    ABD'deki devlet okullarında Darwin'in evrim teorisine alternatif olarak okutulması tartışılan Akıllı Tasarım, son 15 yıldır giderek güçlenen ve büyüyen bir teori. Gücünü de, Darwinizm'in varsayımının aksine, yaşamın hiç de rastlantı olmadığı gösteren bilimsel kanıtlardan alıyor.

ALINTI; http://www.mustafaakyol.org/2004/10/akilli_tasarim.php

SAYGILAR

quote:

Orjinalden alıntı: 2pac80

Darwinin türkler hakkındaki düşüncelerini, türklerden bir kuyruk acısı olduğunu düşünerek fazlada ciddiye almıyorum ancak darwin evrim teorisi maymunlarla pekte alakalı deil tek hücreli canlılardan çok hücrelilere geçiş şeklinde bunun aksi yönünde henüz bir şeyin tam olarak ispatlandığını ben duymadım eğer aksi bir durumun ispantlandığını bilen varsa kaynak gösterirse bizide aydınlatmış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smyrna_35 -- 17 Şubat 2006 3:32:18 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.