Şimdi Ara

Türk dizilerinden nefret ediyor ve utanıyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kadar dandik diziler yaptığımız için utanıyorum doğrusu. ABD de yayımlanan en kötü diziler bile bizim kral dizilerden daha kaliteli. Peki neden? Tek neden para mı yoksa kocakarı kitlesi mi?

Bakıyorum diziler(imize) %97 si dram dram dram! Entrkalar dolu sıkıcı dramlar! Hadi Lost gibi Breaking Bad gibi dram olsa yine eyvallah ama yok! Çalıkuşu, küçükağa , Güneşi beklerken vs. Vs. Hep aynı konular.

Geri kalanına bakıyorum ; Pis yedili , arka sokaklar , çocuklar duymasın... Bunlar bi de baya ilgi görüyor!

Gerek kurgu , gerek kalite ve müzik konusunda en kaliteli diziye bakıyorum o da Kurtlar vadisi pusu! Diğer türk dizilerinden iki tık ötede olsa da abd standrartlarında vasat.

Neden bir Lost , Prison Break gibi diziler yapmıyoruz? Hadi onlar pahalı diyelim peki Bates Motel veya Under The Dome gibi dizilere de mi bütçe yok? Hiç bir dizide gerilim, gizem ve bilimkurgu yok.

Bilimkurgu zaten hiç yok! Şuana kadar izlediğim en iyi bilimkurgu türk dizisi Leyla ile Mecnun! Onun da asıl konusu billmkurgu değil nadiren oluyordu ama oluyordu.

Biz de bilimkurgu denince türk'ün uzayla imtihanı gibi diziler akla geliyor! Fantastik de ise sihirli annem , selena...

Afedersiniz ama biz dizi-film konusunda ABD nin 75-80 yıl gerisindeyiz.

Keşke bütçem olsa da ilerde Türkiye'de adam akıllı bilimkurgu dizisi çeksem..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir Kuzey Güney' i sevdim başkada sevemedim.

Gerçi şu Medcezir de fena değil gibi, fırsat yok ama izleyemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pink Floyd -- 22 Şubat 2014; 14:31:32 >
  • Dostum Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in oldugu 2 diziyi -isler gucler ve kardes payi- oneririm. Bu diziler disinda dediklerine katiliyorum..

• Leyle ile Mecnun, diğerleri yalan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Belarius

Dostum Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in oldugu 2 diziyi -isler gucler ve kardes payi- oneririm. Bu diziler disinda dediklerine katiliyorum..

Aynen

• Kurt Seyit ve Şura iyi olacak gibi bakalım
  • Abartmayın haftada 2 saatten senede 40 bölüm, cinsellik içermeyen game of thrones, dexter yapsınlar da görelim

• quote:

Orijinalden alıntı: bLockhiT^

Abartmayın haftada 2 saatten senede 40 bölüm, cinsellik içermeyen game of thrones, dexter yapsınlar da görelim

+1 bizimkilerde bolumleri 40-60 dakka yapsa senede 15-20 bolum cekse ciddi derecede kalite artisi olurdu

• quote:

Orijinalden alıntı: Robb_Stark

quote:

Abartmayın haftada 2 saatten senede 40 bölüm, cinsellik içermeyen game of thrones, dexter yapsınlar da görelim

+1 bizimkilerde bolumleri 40-60 dakka yapsa senede 15-20 bolum cekse ciddi derecede kalite artisi olurdu

Olmaz.

RTÜK+Türk seyircilerinin kültürsüzlük ve aşk veya entrika arayışından dolayı. Espritüel yetersizlikte eklenebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Professional Geek

quote:

quote:

Olmaz.

RTÜK+Türk seyircilerinin kültürsüzlük ve aşk veya entrika arayışından dolayı. Espritüel yetersizlikte eklenebilir.

Cunku halkin buyuk bir cogunlugunun kaliteli diziden haberi yok. Cek bakalim sen oyle kaliteli dizi yavas yavas cita yukselir. Gereksiz bakismalar, sacma sapan senaryalorin sebebi dizi sureleri. Behzat c muhtesem yuzyil vs dizileri yap bakalim 1 saat 20 bolum oynat senede ne kadar cok kalite artisi gorulur. Halk cahil diyip kestirip atmak olmaz. Onlari alistircan kaliteye

Edit: rtuk konusunda haklisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robb_Stark -- 22 Şubat 2014; 22:21:26 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Professional Geek

quote:

quote:

Olmaz.

Cunku halkin buyuk bir cogunlugunun kaliteli diziden haberi yok. Cek bakalim sen oyle kaliteli dizi yavas yavas cita yukselir. Gereksiz bakismalar, sacma sapan senaryalorin sebebi dizi sureleri. Behzat c muhtesem yuzyil vs dizileri yap bakalim 1 saat 20 bolum oynat senede ne kadar cok kalite artisi gorulur. Halk cahil diyip kestirip atmak olmaz. Onlari alistircan kaliteye

Edit: rtuk konusunda haklisin

Fırıldak Ailesi, Ahmet Kural ve murat Cemcir ikilisinin dizileri ile Leyla ile Mecnun kadrosunun dizileri iyi ama izleyen pek yok izleyen olsa bile esprilerin çoğunu anlamıyor halkımız.

• Dizi süreleri kısalsa kalite daha çok artar bence de.Süre çok uzun olunca süreyi tutturmak için gereksiz konuşmalar vs. oluyor. Mesela Adanalı 'da yarım saat bakışmalar oluyordu.
  • quote:

cinsellik olmasa da o diziler izlenir. olayı sadece cinselliği bağlamak yanlış.

işler güçler güzel dizidir. kardeş payı ve ne diyoosun u izlemey başladım. süreleri uzun değil ve muhtemelen uzun sürmezler ki en iyi bu. öbür türlü uzadıkça içine ediliyor.
  • quote:

Dostum Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in oldugu 2 diziyi -isler gucler ve kardes payi- oneririm. Bu diziler disinda dediklerine katiliyorum..

Yok kardesim o diziler de kesmez hep komedi onlar komedinin fazla bir kalitesi yok. Yani Lost, Prison Break , Breaking Bad, Fringe, Game of Thrones , The Walking Dead , Death Note gibi dizileri bitirdikten sonra türk komedi dizisini izlemek çok zor.

Gidip medcezir'i uyarlama yapacaklarına yapsınlar prison break gibi gerilim ve akıl oyunlarıyla dolu türk dizisi, biz de izleyelim.

Ben prison break'ın hiçbir bölümünde hiçbir saniye sıkılmadım. Ama ezel izlerken sürekli esniyordum mesela. Meyhaneler falan bayıyordu. Belki de süresinin uzun olmasından dolayı. Ama dizi dediğin prison break gibi olmalı ezel gibi değil.

• Dizi film konusunda 75 80 yıl gerideyiz . Diğer şeylerde 200 yıl gerideyiz malesef

• Prison break cakmasi 20 dakika vardi

• İlk Kv ve Ezel kapışır yabancı dizilerle

• Bence sen biraz izlemeye zorla kendini.
    Şu an Kardeş Payı,Medcezir(çakma olmasına rağmen iyi),Karadayı.
    Yeni çıkacak Kurt Seyit ve Şura.

Bizim milletimize bilim kurgu yapsan fazla izlemez onu söylüyüm, adam niye risk alsın.
  • Şuana kadar beğenerek izlediğim tek Türk dizisi Kayıp'tı. Bana göre gerçekten güzeldi. Diğer diziler hakkında söylediklerine katılıyorum hep aynı şeyler.

• quote:

+1905

ayrıca leyla ile mecnun, Ezel gibi yapımlarıda unutmamak gerek
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.