Şimdi Ara

Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021 (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.714
Cevap
33
Favori
124.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki

Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021


(En Son Oy Tarihi: 22.8.2023)
Giriş
Mesaj
  • Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Doğu Akdeniz'deki enerji kaynakları için AB'nin ara bulucuğuna destek veririz, yeter ki dürüst bir ara bulucu olsun. Doğu Akdeniz hepimizin deniziyse, nimatlerini paylaşmayı bilmek gerekiyor. Türkiye ve Kıbrıslı Türkler yok sayılamaz."https://twitter.com/Die4Fenerbahce/status/1280144929885470720/photo/1

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Yunanlılar eskiden beri konuşur durur ama birşey yapmaya yeltenmez.Arkasındakilerin gazıyla biraz da iç politikada prim yapmak için böyle çıkışlar yaparlar.Lakin suriye,libya ve doğu akdenizdeki durum sürdürülebilir değil.Sahada kazanacağımızı kazanıp masada onaylatmamız gerekiyor.Yoksa Suriye'de pyd durduğu yerde duruyor.İdlib meselesi de aynen olduğu gibi.Hafter'de Libya'nın 3 te 2 sini elinde tutuyor.Bu sahalarda istediğimiz sonuçları alamazsak 1.5 2 yıl içinde hepsi elimizde patlar.Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021 

  • Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:

    Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konusunda bir tıkanma görüyoruz. Bunun da sebebi biz değiliz. Türkiye bir garantör ülke olarak Kıbrıs Türk halkının haklarını korumakla mükellef. Biz hep başından beri diyoruz ki paylaşmaya varız, diyalog başlatmaya hazırız.https://twitter.com/akdenizpolitik/status/1280213644232572928/photo/1

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theblackside

    Yunanlılar eskiden beri konuşur durur ama birşey yapmaya yeltenmez.Arkasındakilerin gazıyla biraz da iç politikada prim yapmak için böyle çıkışlar yaparlar.Lakin suriye,libya ve doğu akdenizdeki durum sürdürülebilir değil.Sahada kazanacağımızı kazanıp masada onaylatmamız gerekiyor.Yoksa Suriye'de pyd durduğu yerde duruyor.İdlib meselesi de aynen olduğu gibi.Hafter'de Libya'nın 3 te 2 sini elinde tutuyor.Bu sahalarda istediğimiz sonuçları alamazsak 1.5 2 yıl içinde hepsi elimizde patlar. 

    libya konusunda hafter ülkenin 3te 2sini kontrol ediyor görünsede hafterin kontrolündeki bu toprakların yarısı çöldür,diğer yarısıda aşiretlerin elindedir.( haftere destek vermektedirler)

    libya aslen trablus,sirte ve tobruk alanlarında önemli bir ülke zira ticaret bu şehirlerden işliyor.Sirte konusu bu yönten çok kritik,şayet abd seçimlerine kadar sirte ve cufra bölgeleri UMH kanadına geçirilse haftere destek veren aşiret kabileleride saf değiştirir zira bu kabileler güçlülün yanındadır.


    yunanistan ise benim görüşüm ne politik nede askeri anlamda gerek egede gerek akdenizde ağırlığı eskisi gibi olmayan bir ülke.TÜm askeri altyapısı dışa bağımlı ve ülke ekonomik olarak dar boğazda dolayısıyla bir siha gücümüze karşılık verecek teknolojileri yok.Egede bir siha uçursak onlar uçak kaldırmak zorunda kalıyor bu durumda onlar için ekonomik anlamda büyük ahndikap yaratıyor.Donanma gücü olarakda yunanistanın çok önündeyiz,bu durumda onlar için tedirginlik yaratıyor.Adalar konusunu kaşımaları iç politikaya yönelik gövde gösterisi yapma onlar için ancak konvansiyonel bir savaşa giremezler.Bu yunanistanı hafife almak anlamı taşımamalıdır ancak askeri güç bakımından biz yunanlılardan çok daha iyiyiz.


    suriye tarafında ise işler noktalanmış değil,orasıda bu sene içinde ısınacak.Zaten sahada yine kimliği belirsiz uçakların bombalama yaptığı,bazı rejim kuvvetlerinin taciz saldırıların olduğu bilgileri geliyor ancak şuan TSK tamamen libyaya odaklanmış durumda zira son BAE saldırısı üzerine karşı cevap vermek için fırsat yoklandığını düşünüyorum.SUriye düğümüde muhtemelen esedin gidişi ile çözülecek,bazı haberlere görede eset ülkeden ayrılma planı yapıyor ve gideceği ülkenin belli olduğu konuşuluyor.Suriyede en fazla sürtüştüğümüz ülke ise rusya.rusların tutumu belirleyici olacak yine ancak suriyedeki şuanki mevcut düzenin devam etmesi zaten mümkün değil,libya sonrası ikinci etabın suriye olacağını düşünüyorum.


    Bu arada k.ırakdaki operasyonları es geçmeyelim.Devlet hiç olmadığı kadar pkk terörünü bitirmeye yakın,belkide bir vakit tayin edildi,bilemiyoruz zira yüksek muhtemel 15 temmuzda ayasofyanın açılması durumu ile birlikte ardından yaz sonu karayılanın öldürülmesi gibi bir operasyon yapılır ise gerek iç gerekse dış siyasette çok şeyler değişecek.Çok farklı v ekritik bir sürece girdik velhasıl.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 6 Temmuz 2020; 22:43:30 >




  • Kaddafi indirilirken neden müdahale etmedi??? Sorunun cevabını troller açıklasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Watiya hava üssünde 3 farklı bölgenin hedef alındığı uydu fotoğraflarından seçilebiliyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sissil

    Kaddafi indirilirken neden müdahale etmedi??? Sorunun cevabını troller açıklasın

    sen neden fransaya sormuyorsun?


    kaddafi indirilirken Türkiyede hangi dönemler yaşanıyordu biliyormusun acaba? Askeri,siyasi ve ekonomi alanlarında devlete sızmış hainlerden ülkenin gözü kaddafiyimi gördü o dönem?


    ayrıca libyanın ,suriyenin iç savaşa girmesi sizi ne kadar ilgilendiriyor?



    geçin bu işleri..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

    sen neden fransaya sormuyorsun?


    kaddafi indirilirken Türkiyede hangi dönemler yaşanıyordu biliyormusun acaba? Askeri,siyasi ve ekonomi alanlarında devlete sızmış hainlerden ülkenin gözü kaddafiyimi gördü o dönem?


    ayrıca libyanın ,suriyenin iç savaşa girmesi sizi ne kadar ilgilendiriyor?



    geçin bu işleri..



    Alıntıları Göster

    Çamur at izi kalsın siyasetiyle ellerine klavye alıyorlar işte.





  • Bizim şuan iha siha tiha teknolojimiz ve diğer savunma sanayideki ilerlememiz olmasaydı ne libyada böyle bir işe girişebilirdik girsekte etkili olabilirdik.


    Hatta bu teknolojilere sahip olmasaydı suriye ve ırak sınırlarında bile bu kadar etkin operasyonlar gerçekleştirmemiz mümkün olmazdı.


    Bizim böyle etkin olmamızın sebebi savunma sanayisini geliştirmemizdir. Özellikle de iha siha tiha teknolojisidir.


    Önceden iha siha teknolojimiz yokken abd israilden bilgi paylaşımı yalvarıyorduk. verse bile doğruluğu konusunda sıkıntı çekiyorduk. Doğru olsa bile bizim o noktaya askeri müdahele etmemiz günler haftalar sürebiliyordu ama şimdi anlık bilgi ve anlık operasyon etkinliğimiz mevcut.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 7 Temmuz 2020; 8:58:29 >
  • Hulusi Akar Libya'da BBC'ye konuştu: Bazı ülkeler NATO'yu Türkiye'ye karşı araç olarak kullanmaya çalışıyor.https://twitter.com/m1thaber/status/1280150069434597379/photo/1


    BBC röportajı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

    Her tarafta savaşa girmeye kalkisiyoruz, bu bizi biraz asmaz mi? Abd ye güvenilip Rusya yla savaşa girilmez. Mesela yabancı bazı insanların videolarında, işte Türkiye Libya da savaşa girerse, Irak tan Suriye den İran dan işgali deneyebilirlermis. Olmaz mı olabilir. Zaten Abd Kürtleri falan silahlandiriyor boyuna.

    Tabi ki zor, kolay değil. Fırsat yakalamışken Akdeniz'de güçlü bir pozisyon alamazsak işte o zaman yanarız, öyle yanacağımıza en azından denedik, mücadele ettik ama olmadı deriz, diğer türlü kendimize de anlatamayız neden mücadele etmediğimizi.. Biz belaya bulaşmazsak bela gelip bizi buluyor, Türkiye'nin güvenliği ve çıkarlarının sınırlarının ötesinde başladığı gerçeğiyle yüzleşmeye başladık son 3 senedir..

  • 🛡️Hakimiyet Savaşı | 🇹🇷Defence Turk 🇱🇾Libya Dosyası
    🔸Defence Turk bu çalışması ile Libya’yı, Libya meselesini; sahada ve masada yaşananları savunma sanayii ve güvenlik odaklı olarak incelemiştir.
    Aşağıdaki bağlantıdan ücretsiz olarak erişebilirsiniz.
    🔗https://t.co/W5SBXjQnV1https://twitter.com/Defence_Turk/status/1280198018973736960/photo/1

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • French spat with Turkey over Libya lays bare European divisions


    https://www.ft.com/content/3b85dd0e-1f2e-40b0-b44b-947b7f75a03e

    Haber tam okunmuyorsa full halini kopyalayabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressi1 -- 7 Temmuz 2020; 13:56:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • [🇬🇷Yunanistan'ın Kıbrıs Stratejisi]

    Albaylar Cuntası
    Enosis ve Megalo İdea

    Devamı;

    https://t.co/dw6lTcX6wP

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye Cumhuriyeti'nin satın aldığı S-400 hava savunma sistemleri Amerikan Hava Kuvvetlerine ait F-35 ve F-22 savaş uçakları üzerinde denendi. Army Recognition'da yer alan habere göre ABD, söz konusu uçakları Türkiye üzerinden Ortadoğu'ya gönderdi.https://twitter.com/TAHSAVUNMA/status/1280477963436384256/photo/1

    Edit: Hiç sanmıyorum ama...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressi1 -- 7 Temmuz 2020; 16:37:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • *** Libya UMH güçlerine ait SİHA’lar Sukna/Cufra bölgesinde bulunan Rus yapımı bir hava savunma sistemini (Pantsir) imha etti.

    Saldırıda pek çok Wagner paralı milisinin de öldürüldüğü rapor ediliyor.

    Via:@turkishmarket

    Jufra'nın vurulması hareket menzilinin genişlediğini bize gösteriyor ama bu İHA'lar nereden kalkıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressi1 -- 7 Temmuz 2020; 18:24:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya ziyareti sırasında BBC’ye konuştu.
    Fransız gemisinin taciz edildiği iddialarına cevap veren Bakan Akar, Libya’daki eğitim işbirliği ve danışmanlık faaliyetlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.
    https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/772020-52181https://twitter.com/tcsavunma/status/1280486018358161408/photo/1

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • ressi1 kullanıcısına yanıt

    sence görebilir mi 10 kmm falan öteden s400 ler f35 ve f22 yi yani hiç bir uçak sonsuza dek görünmez olamaz ama sonucu ne olabilir?

  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.