< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Kağıt üzerinde ve anayasal düzlemde zaten türk bayrağı dediğimiz şey, etnik kökeni ne olursa olsun tüm türkiye cumhuriyeti vatandaşlarını, yani tüm halkları temsil eden devletin resmi bayrağıdır, bu yüzden kalkıp buna türkiye bayrağı demekle değişen çok da bir şey yok, çünkü mana aynı yere çıkıyor aslında. Zaten mana aynı yere çıkıyorken, türkiye bayrağı demenin o çok söylenen vatan millet bayrak edebiyatına da aykırı bir tarafı da yok, tam tersine bu edebiyatı daha da kapsayıcı bir şekilde tamamlıyor; çünkü vatan türkiye ise, o vatanda yaşayan tüm halkları kapsayan millet türkiyeli ise, bayrak da pekala türkiye bayrağı olabilir ki bu da coğrafi olarak ve yine tüm vatandaşları kapsamış olur. Yani bu türkiyeli üst kimliğini esas alan bir yaklaşımdır. Yani bazılarının korktuğu gibi vatanın kuruluş felsefesi, o sabit tarihimiz elden gidecek diye korkmanın alemi yok, oysa tam aksine bu ülkeyi daha da sağlamlaştırır, tabi o zaman herkes kendini bu coğrafyaya daha güçlü ait hissedecekse. şu elin amerikalısına bakıyorsun, vatanım diyebiliyor ama bizde maalesef bir kesim ama ben türk değilim ki diyebiliyor, çünkü kafasına yatmıyor, gönlünü kazanmıyor. Eğer bu tanım, bu gönlü kazanacaksa, kalbine de yatacaksa pekala olabilir, niye olmasın, sonuçta hepimiz bu ülke hepimizin demiyor muyduk? Aslına bakarsan burada gocunacak pek bir şey de yok; bizim asıl gocunduğumuz, asıl kıl olduğumuz şey bazılarının kendini ayrıştırma çabası, ama olsun, eğer bu ülkenin birliğini daha sıkılaştıracaksa, o gönülleri de alacaksa dediğim gibi niye olmasın, ben bunda bir sakınca görmüyorum. Maksat bir ve diri olmaktır ki zaten öyleyiz aslında; devletin en tepesinde hakan fidan'a, geçmişte özal'a bakıyorsun, bunlar kürt kökenli değil miydi? Yani devletin hafızasında ve pratiğinde liyakatin ve sadakatin kökenden daha önemli olduğunu, bu coğrafyaya aidiyetin esas olduğunu kanıtlamışken, bizim de takılıp kalacağımız yer bu fasa fiso kelime oyunları olmamalı demeye çalışıyorum. önemli olan ortak bayrağımız ve tek bir resmi dilde buluşmamız, gerisi dediğim gibi fasa fiso bence. |
|