Çok ufak şeylerden kavga çıkaran, sürekli söylenen, dırdırcı, kavgacı, uyanık, şeytansı, aşırı merak hastası, her boku merak eden, sonra onları rapor tutan, sonra da o tuttuğu raporları size karşı kullanan iğrenç bir biyolojik anneye sahibim. Şahsen onu annem olarak görmüyorum. Hayatımda gördüğüm en cahil insan. Arkadaşlar kim olursa olsun, anneniz babanız dahi olsa, cahilse, eğitim seviyesi düşükse, okuma yazması yok denecek kadar kötüyse ve zeki değilse o kişiden uzak durun. İnanın sizi zehirler ve bunun hiç farkında olmazsınız. Sağlığınızı yerle bir eder. Küçüklüğümden beri hayatım hastahane koridorlarında geçti. Randevu almadığım klinik neredeyse kalmadı. Yüzde 90 ına gitmişimdir. Hepsinin sorumlusu da biyolojik annem. Her saniye ona küfür ediyorum. Küçüklüğümden beri ızdırap çektiriyor bana ve bunu normal zannediyor. Sorun erkeklerde değil. Sorun sadece kadınlarda. Erkeklere bok atmayı bırakın. Bu kadınların da sorunlu olduğunu, olabildiğini kabul edin. Rahmetli dedem şeker gibi bir adamdı nur içinde yatsın. Hiç de baskıcı biri değildi. Ama nenem olacak şirret karı ki şu anda hala yaşıyor ama ölüm döşeğinde, biyolojik annemin tıpatıp kopyası. Boyları, tipleri, her pislikleri aynı. Konuşmaları bile aynı zehirli. Laf sokarak iğneleyerek konuşuyor hep. Bu biyolojik annem olacak gerizekalı öyle bir cahil ki, depresyona girmemek için her gün yürüyüş yapmak, sağlıklı beslenmek, düzenli egzersiz yapmak vs zorunda kalırsınız. Başkaları sporu domuz gibi sağlıklı olmak için yapar. Eğer bu şeytan karıyla aynı evde iseniz, sporu bıraktığınız an tehlikeli hastalıkların bak biz burda seni bekliyoruz diyerek sizi selamladıkları andır. Evi otel gibi kullanıyorum. Sabah kahvaltımı yapıp çıkıyorum. Akşam da uyumadan 1 saat evvel eve geliyorum. Evde olduğum süre uyku dışında 2 saat falandır. Ama o sürede dahi kavga ve gerginlik çıkarmayı başarıyor. Çenesi durmuyor bu karının. Allahım beni neden böyle bir çingene ile sınıyorsun diyorum. Yalvarıyorum allaha. Bu nasıl bir anne, bu nasıl bir annelik. O kadar gereksiz şeylerden kavga çıkarıyor ki. Kavgayı, tartışmayı, sürekli negatif konuşmayı, söylenmeyi çok seviyor. Boş boş çevresine bakar bir de. Nenemde de var bu boktan özellik. Tabi şu anda onla aynı ortamda bulunmuyorum ama yine de bu biyolojik annem olacak karı eskiden mesela ben mutfakta iken yemek baskısı yapardı ve ben ne yaparsam ona bakardı. Suratıma aval aval bakardı. Kendi işine bak derdim. Yoooook. Ben senin işine karışıcam, yemek baskısı yapıcam. Zaza ve kürt ailelerinde baskıların çok olduğunu düşünüyorum. Tipim çirkin. Nedeni de stres ve bu tartışmalar. Zaza bir aileye sahibim. Türklerde de var bu durum yok demiyorum. Ama çevremdeki zaza ve kürtlerin, özellikle eğitimsiz olanların hepsinde bu sorunlar var. Türk aile yapısının değişmesi gerekiyor. Evde ses çıksın, çocuklar evin neşesidir, çocuk olmazsa evlilik yürümez gibi içi boş cahil mantıklarla çocuk yapıldığı için bu ülke bu halde. Değişmesi gerekiyor. Sizin aileniz nasıl? Anneniz nasıl? Sorunlu ya da sorunsuz anlatır mısınız? Hem dertleşmiş oluruz. Hem de biraz rahatlarım. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türk annelerinin baskıcı, psikoloji bozucu ve sorunlu olması

-
-
Hocam senin her 10 konunun 10'u nefret kusmak
-
reddit
raisedbynarcissists: for the children of abusive parents • r/raisedbynarcissistshttps://www.reddit.com/r/raisedbynarcissists -
Biyolojik annem yüzünden bu haldeyim kardeşim. Bu konuyu kendimi rahatlatmak için açtım. Allah kimseye böyle bir anne vermesin. Yaşayan bilir.
Bu arada 10 konumun 10 u da nefret kusma değil. Mesela bir önceki konum spor programı ile ilgiliydi. Bir başka konum üniversitedeki derslerin ingilizce olması ile ilgiliydi. Yani sen de abartma. Ama evet bazen bu tarz biyolojik annemi eleştirdiğim ya da eleştirmek istediğim bir konu varsa konu açıyorum. Bu da gayet normal. Zaten çok da huzurlu ve mutlu biri değilim biyolojik annem yüzünden. Türkiyedeki insanların çoğu böyle aslında. Bu yüzden Türkler çok negatif.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet türk ailelerinde dediğin sıkıntı var olan çocuklara oluyor herzaman,bu yüzden eğitim seviyesini çok önemsiyorum dediğin gibi kürt zaza insanlarda bu eğitim seviyesi düşük olduğu için çok zehirli durumlar oluyor çocuğun psikolojisini mahvediyorlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Güzel bir sayfa kanka. Attığın için teşekkürler. Ama sanırım reddit üyeliği gerekiyor. Açık değil gönderiler. Tam da toxic aileler için açılmış bir grup. Açıklamayı okudum baya iyi düşünmüşler. Onlarda da var bu tarz sorunlar. Dünyanın her yerinde var. Ama bence cahil ülkelerde bu sorun daha fazla. Çünkü cahillik ile gereksiz tartışmalara girme arasında bir korelasyon var. Benim biyolojik annem de narsist olabilir mi acaba. Mesela dikkat ediyorum bir ara biz sürahiyi dolduruyorduk o boşaltıyordu yemek yapmak için kullanıyoru ama geri doldurmuyordu. Ben 2 kere, abim de 3 kere doldurmuştu sürahihi. Bana hatta 3. dolduruşunda bahsetti. Ben de ona bende 2 kere doldurdum. Ben boşaltmıyorum dedim. Sonra biyolojik annemin yaptığınu anladım. Bu sadece basit bir örnek. Yani sadece kendini düşünüyor genel olarak. Lafları da çok yaralıyor. Karşı tarafı incitir mi incitmez mi diye hiç düşünmüyor.
Baya uzun yazdım. Kusura bakma. Kafanı da şişirmek istemiyorum ama içimi de dökmek istiyorum bu konuda rahatlamak için. Destek olduğun için teşekkürler kardeşim. Allah razı olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kanka o eğitimi önemsiyorum dediğin cümlenin altına imzamı atarım. Bak ben imzamı basarım oraya. O kadar katılıyorum. Gece gündüz eğitime yatırım yapılsın diye konu açıyorum. Üniversite yemekhanelerine, kütüphanelerine, dersliklere, eğitimle ilgili her şeye. Kürtler ve zazalar ile ilgili bunu söylediğimizde ırkçılıkla suçlanmamız çok acı. Nitekim benim ailem de zaza. Ve Tunceliliyim. Dün sokakta Kürt aksanlı bir adamın çocuğuna hayvan oğlu hayvan diyerek bağırdığını duydum ve çocuk ağlamaklı bir şekilde geri gitti. Yani kendileri de acı çekiyor. Ben Kürt ve zazalar tü kakadır demiyorum. Önlem alınsın ve bu acıları çekmesinler istiyorum. Tam tersi onların ve herkesin iyiliğini düşünüyorum. Bu da sadece ve sadece eğitimle oluyor malesef. Bunun başka hiçbir yolu yok. Kürtlerde eğitim oranı çok düşük malesef. Üniversite okuyan Kürt sayısı çok az. Ama şöyle bir güzellik var. Üniversite okuyan Kürt ve zazaların gayet normal, akıllı olduklarını görüyorum. Daha geçen yemekhanede tanıştım. 3 tanesi ile. Gayet esprili, komik ve normal insanlardı. Kürt bir kızla tanıştım. Kısacık şort giymişti ve baya seksi bir şeydi. Hiç de öyle yobaz falan değildi. Hatta beni ingilizce konuşma klübüne davet etti. Sarıldım kıza. Gerçekten akıllı insanları çok sevmeye başladım. İyice sapyoseksüel oldum biyolojik annem yüzünden. Benim sapyoseksüel olma sürecim böyle gelişti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
öncelikle: lütfen bir gay ol ve git erkeklerin kafalarını ye kardeşim. şahsen senin gibi tipleri kadınların tanımaması için dua ediyorum. dilerim senin gibi biri karşıma çıkmaz. kadınlarla epey sıkıntın var gibi gözüküyor.
ve evet öyleler. ne bekliyorsun? eğitim ve aile onların ellerinde değildi. en çok aşağılanan ve okutulmayan, değersizleştirilen onlardı. yolları kapatılan onlardı. herhangi bir okuma yolu edinemediler. öğretilmedi bu onlara. hobi sahibi olamadılar. mutsuzluklarında boğuldular. onların tek umutları senin gibi gerzo çocuklarıydı. çocukları üzerinden değer biçildi bu insanlar. o kadın sana değer verdi ve seni büyüttü. bütün bu kötülükleri çevresel faktörlerden değil de onlardan bulamazsın. tamamıyla onların suçu değil.
benim babam da bu şekil. büyütülüş tarzı ve yaşlılık ve zor zamanlardan geçmiş olması bana olan sevgisizliğini ve anlayışsızlığını körüklüyor biliyorum. bi nedeni var yani. kimse doğuştan kötü doğmuyor. anlayışla karşılayıp bu konuya yoğunlaşmazsan ortaya sorun morun kalmıyor. umursamaman gerek yalnızca. kendini kötü hissettirecek başka dertler bul.
-
bizim başımızda da var böyle bir narsist
-
allah okuma yazma bilmeyen cahil anana sabır versin. bide evi otel gibi kullanıyomuş bu konuda anan hakkında dediklerine katılmak zorundayım aklı olsa seni evden kovardı
-
hocam benim annem babam da aşırı muhafazakar/dinci o yüzden küçüklükten beri baya beta yetiştirildiğimi düşünüyorum. karadenizliyim bu arada
-
Cocuk yapmayarak aynı yada benzer acıların cocuguna da olmamasini saglamazsan yukarda yazdığın her sey bosa demektir
Sonsuz aci dongusunu yok etmenin tek yolu ÜREMEMEK
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
noldu ailenle kavga mı ettin yine
En Beğenilen Yanıtlar

Evet türk ailelerinde dediğin sıkıntı var olan çocuklara oluyor herzaman,bu yüzden eğitim seviyesini çok önemsiyorum dediğin gibi kürt zaza insanlarda bu eğitim seviyesi düşük olduğu için çok zehirli durumlar oluyor çocuğun psikolojisini mahvediyorlar
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X