Şimdi Ara

Türk-Alman üniversitesine gitmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
2
Favori
3.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türk-Alman Üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümü okursam Almanya'ya gitmemi kolaylaştırır mı bu durum (kalıcı olarak)

Türk-Alman üniversitesine gitmek

• Bana kalırsa şu anlık seçilecek okul değil.Herkes okulun yaptığı reklamı ve vaatleri abartarak konuşuyor, bildiğim kadarıyla mühendislikleri sadece 1-2 dönem mezun vermiş,yine bildiğim kadarıyla çok azı Almanya'ya gitmiş ki bunların neredeyse tamamı eğitim için gitmiş yani elde yeterli veri yok.Bence okulun öğrencisine verdiği en önemli şey Almanca özellikle de İngilizceyi zaten belli seviyede bilen kişiler için.Kısaca Almanya garanti diye yazılacak yer değil maalesef çoğu kişi araştırmadan ülkeden kaçma derdine buna atlıyor.Bana kalırsa olabildiğince en yüksek puanı almaya çalışın, puanınız belli olduktan sonra puanınızın tuttuğu listedeki okulları iyice araştırıp LinkedIn gibi mecralardan o okulların mezunları ile konuşun ve okul hakkında bilgi alın.Yurtdışına çıkma konusu genel olarak sizin çabanıza bağlı, kendinizi farklılaştırırsanız çıkarsınız tabii ki
    kolaylaştırmaz, hatta zorlaştırır çünkü orada almanca falan öğrenemeyeceksin. ikinci anadili almanca olan ve almanyada zibilyon sene yaşamış birisi olarak söylüyorum size bu okul tuzaktan başka bişey değil. hem hazırlıktan geçmen çok zor hem de okulda hoca yok. gerçekten almanyaya gitmek istiyorsan almancayı kursa ya da ülkenin kendine gidip öğren ve köklü ve ismi olan okullardan birinde oku+ okulu iyi bir ortalamayla bitir ve yeniliğe açık ol. adamlar senin hangi okuldan geldiğine dikkat ediyor, bazı bu konuda 0 bilgisi olanlar aksini iddia edebilir. sorusu olan gelip bana sorabilir.
  • Bayağı bir yorum okudum ben burası hakkında, yurtdışı hakkında olumlu konuşuluyor. Ama hazırlığı çok zormuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gidenlerden memnunum diyene rastlamadım

• masturbaiter kullanıcısına yanıt
    Peki b1-b2 almanca yeterli midir bunun için?

• C1 istiyorlarmış hazırlığı atlamak için.

Macaristan'da üniversite
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • b2 almanca öğrenmek kolay değil ama yeter elbette. okulun genel olarak amacı almanya türkiye arası nitelikli eleman üretmek zaten. mezun olup almanyaya gideceksin ve bir şeyler kapıp ülkene faydalı olacaksın. bu "yersen" kısmı. elbette gidince dönmeyeceksin ve almanya-abdde hayatına devam edeceksin. zira kimse almanyada mühendislik yapıp solunum cihazı satmakla övünen bir suri cennetine dönüş yapmaz.

• shelveyy S kullanıcısına yanıt
    Peki Almanya ya en kolay nasıl gidilebilir hocam üniversite olarak?

• Bana kalırsa şu anlık seçilecek okul değil.Herkes okulun yaptığı reklamı ve vaatleri abartarak konuşuyor, bildiğim kadarıyla mühendislikleri sadece 1-2 dönem mezun vermiş,yine bildiğim kadarıyla çok azı Almanya'ya gitmiş ki bunların neredeyse tamamı eğitim için gitmiş yani elde yeterli veri yok.Bence okulun öğrencisine verdiği en önemli şey Almanca özellikle de İngilizceyi zaten belli seviyede bilen kişiler için.Kısaca Almanya garanti diye yazılacak yer değil maalesef çoğu kişi araştırmadan ülkeden kaçma derdine buna atlıyor.Bana kalırsa olabildiğince en yüksek puanı almaya çalışın, puanınız belli olduktan sonra puanınızın tuttuğu listedeki okulları iyice araştırıp LinkedIn gibi mecralardan o okulların mezunları ile konuşun ve okul hakkında bilgi alın.Yurtdışına çıkma konusu genel olarak sizin çabanıza bağlı, kendinizi farklılaştırırsanız çıkarsınız tabii ki

• shelveyy S kullanıcısına yanıt
    Bu doğru değil iyi araştırın. 24 kişi geçmişti sınavı öğrenciler isyan ettiler sonra sınavın barajı indirildi ve çok daha fazla kişi geçti.

• Heir of slytherin H kullanıcısına yanıt
    4 mü iki haneli mi bilmiyodum tam ama cok az kişi geçmişti geçenler de almancaya hakim olanlardı sonrasında baya tepki oldu sonrasını bilmiyorum ama cok zor olduğu gerçeği değişmiyor yine

• kolaylaştırmaz, hatta zorlaştırır çünkü orada almanca falan öğrenemeyeceksin. ikinci anadili almanca olan ve almanyada zibilyon sene yaşamış birisi olarak söylüyorum size bu okul tuzaktan başka bişey değil. hem hazırlıktan geçmen çok zor hem de okulda hoca yok. gerçekten almanyaya gitmek istiyorsan almancayı kursa ya da ülkenin kendine gidip öğren ve köklü ve ismi olan okullardan birinde oku+ okulu iyi bir ortalamayla bitir ve yeniliğe açık ol. adamlar senin hangi okuldan geldiğine dikkat ediyor, bazı bu konuda 0 bilgisi olanlar aksini iddia edebilir. sorusu olan gelip bana sorabilir.

• Taü de misiniz hocam ?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.