Şimdi Ara

Turgut Kıran Denizcilik Yüksek Okulunu (T.K.D.Y.O) yazmayı düşünenler için klavuz !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
5.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu okuldan mezun oldum bizim okulumuz sadece bir okul değil bir ailedir okula girenin okulla irtibatı kendi isteği doğrultusunda ömür boyu sürer ve her türlü konuda gerek öğretim personeli gerek hademeleri gerek ise öğrencileri bir birlerine yardımcı olurlar. Yazmak isteyenler yada bilgi almak isteyenlere seve seve yardımcı olurum

Şunları kesinlikle belirtmek isterim.

1.Okulun yüksek okul olarak adlandırılması yök mevzuatında ki yaşayan insanın ismi fakültelere verilememesinden kaynaklıdır.
    2.Okulumuz uzakyol vardiya zabiti ehliyeti vermektedirler.
    3. 4+1 yıl şeklinde toplam 5 yıllıktır
    4.Diplomamız lisans diplomasıdır ve deniz ulaştırma işletme mühendisi olarak mezun oluyoruz. (KTÜ,İTÜ ve dokuz eylülden hiçbir farkımız yok)
    5.Eğitim kalitemiz rakibimiz olan okullardan hiçbir konuda eksik değil fazlamız vardır.

Mülakatlar ile ilgili önemli olarak:

1) Tercih klavuzunda ki okulun istediği özelliklere uygun olmanız çok önemlidir. Özellikle kilo/boy oranı ve yaştan dolayı elenen arkadaşlar çok olmaktadır ve ÖSYM elenenleri eleneceklerini bile bile gittikleri için alt tercihlerine yerleştirmemektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u.f.u.k_XVI -- 8 Eylül 2014; 14:39:14 >

• ben bu sene kazandım seneye aynı okulda olacagız ıns kayıt ıcın gerekenler nelerdır mulakat hakkında bılgı verebılırmısın ? ve ulasım ıcın ne onerırsın ben Aydından gelecegım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc_sawas

ben bu sene kazandım seneye aynı okulda olacagız ıns kayıt ıcın gerekenler nelerdır mulakat hakkında bılgı verebılırmısın ? ve ulasım ıcın ne onerırsın ben Aydından gelecegım
    Sanırım facebook üzerinden bana mesaj atmıştın.Ulaşım için kayıtlara uçakla gel bayagı uzun bir yol tamamen yerleşmeye gelince ise otobüsle gel ucakta agırlık problemi oluyor mülakatlarda 400 metre koşu barfiks mekik şınav var sen askeriyenin mülakat programına çalış hemen hemen aynı.Evrak oalrak gemi adamı olur belgesi çıkartman lazım savcılıktan temiz kagıdı alcaksın.ayrıntılı bilgiyi okulun sitesinde vardır tam hatırlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: u.f.u.k_XVI

Sanırım facebook üzerinden bana mesaj atmıştın.Ulaşım için kayıtlara uçakla gel bayagı uzun bir yol tamamen yerleşmeye gelince ise otobüsle gel ucakta agırlık problemi oluyor mülakatlarda 400 metre koşu barfiks mekik şınav var sen askeriyenin mülakat programına çalış hemen hemen aynı.Evrak oalrak gemi adamı olur belgesi çıkartman lazım savcılıktan temiz kagıdı alcaksın.ayrıntılı bilgiyi okulun sitesinde vardır tam hatırlamıyorum.

Alıntıları Göster
    ufuk ben de özel mesajdan bir konu danıştım cevabını bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: jm27

ufuk ben de özel mesajdan bir konu danıştım cevabını bekliyorum

Alıntıları Göster
    ö.m gelmedi ama galiba konuştuk.
  • quote:

ö.m gelmedi ama galiba konuştuk.

Alıntıları Göster
    olabilir ama evet konustuk cok yardımcı oldun. tesekkürler...
  • arakadaşlar bende dokuz eylül üniv denizcilik fakültesi gemi makinaları işletme mühüne girdim.
    sağlık olayı aynı sanırım siz nasıl becerdiniz bu rapor meselelerini?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşlar ben bu okulda okuyorum yazmak isteyenler yada bilgi almak isteyenlere seve seve yardımcı olurum

Bu okulda 4 yıllık eğitim (+1 yıl hazırlık) sonrası UZAKYOL EHLİYETİNE sahip olabilme imkanı var mı? Mezuniyet sonrası fakülteyle ne farkları kalıyor?? Bu konu hakkında bölüm öğrencilerinden de bilgi aldım az çok. Doğruladılar. Uzakyol ile ilgili herhangi bir engelleme olmadığını söylediler. Diğer üniversitelerin fakültelerinde olduğu gibi ( itü, ktü, dokuz eylül gibi) aynı statüye sahip olarak mezun olduğunu söylediler. Bu gerçekten doğru mu?

Bir diğer sorum ise daha önemli: Yukarıda parantez içinde belirttiğim üniversiteler böyle bir imkana karşı itirazda veya herhangi bir engellemede bulundular mı? Malum ülkemizde uzakyol- yakınyol ayrımı mevcut.

Acill
    Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: force gugar

quote:

Arkadaşlar ben bu okulda okuyorum yazmak isteyenler yada bilgi almak isteyenlere seve seve yardımcı olurum

Bu okulda 4 yıllık eğitim (+1 yıl hazırlık) sonrası UZAKYOL EHLİYETİNE sahip olabilme imkanı var mı? Mezuniyet sonrası fakülteyle ne farkları kalıyor?? Bu konu hakkında bölüm öğrencilerinden de bilgi aldım az çok. Doğruladılar. Uzakyol ile ilgili herhangi bir engelleme olmadığını söylediler. Diğer üniversitelerin fakültelerinde olduğu gibi ( itü, ktü, dokuz eylül gibi) aynı statüye sahip olarak mezun olduğunu söylediler. Bu gerçekten doğru mu?

Bir diğer sorum ise daha önemli: Yukarıda parantez içinde belirttiğim üniversiteler böyle bir imkana karşı itirazda veya herhangi bir engellemede bulundular mı? Malum ülkemizde uzakyol- yakınyol ayrımı mevcut.

Acill

1. Sorunuzun cevabını okuyan arkadaşlar doğru vermiş okulumuz lisans düzeyinde mühandislik diploması vermektedir ve 3. sınıfın sonunda stajlar tamamlandıgında uzakyol vardiya zabitliği ehliyet sınavına girmeye hak kazanıyoruz ve kazandığımızda direk zabitliği alıyoruz.
    2. Sorunun cevabı ise böyle bir engelleme yok zaten okulumuz K.T.Ü D.EÜ VE İ.T.Ü gibi üniversitelerle sürekli olarak iletişimde ve karşılıklık anlaşmalar yapmaktadır böyle bir korkunuz olmasın.

Ayrıca okulumuzu yaptıran KIRAN holding sürekli okulumuzu her konuda desteklemektedir.Her hangi bir korkunuz olmasın okurken burs alarak iş garantileme şansınızda var.

• quote:

quote:

quote:

Acill

1. Sorunuzun cevabını okuyan arkadaşlar doğru vermiş okulumuz lisans düzeyinde mühandislik diploması vermektedir ve 3. sınıfın sonunda stajlar tamamlandıgında uzakyol vardiya zabitliği ehliyet sınavına girmeye hak kazanıyoruz ve kazandığımızda direk zabitliği alıyoruz.
    2. Sorunun cevabı ise böyle bir engelleme yok zaten okulumuz K.T.Ü D.EÜ VE İ.T.Ü gibi üniversitelerle sürekli olarak iletişimde ve karşılıklık anlaşmalar yapmaktadır böyle bir korkunuz olmasın.

Ayrıca okulumuzu yaptıran KIRAN holding sürekli okulumuzu her konuda desteklemektedir.Her hangi bir korkunuz olmasın okurken burs alarak iş garantileme şansınızda var.

Yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler.
    Ancak birkaç şeyi de sormadan geçemeyeceğim: Deniz ulaştırma işletme mühendisliği bölümüne önceki sorumda belirttiğim üniversiteler MF-4 ile öğrenci alırken, tkdyo neden YGS-1 puanı ile öğrenci alıyor?

Bu okulda okurken yurt konusu, sosyal hayat, olanaklar vs nasıl? Siz bu bölümde okuduğunuz için biraz daha geniş bilgi verebilir misiniz?

Çok soru sordum ama umarım anlayış göstereceksiniz. Tercih sürecindeyiz malum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Acill

Yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler.
    Ancak birkaç şeyi de sormadan geçemeyeceğim: Deniz ulaştırma işletme mühendisliği bölümüne önceki sorumda belirttiğim üniversiteler MF-4 ile öğrenci alırken, tkdyo neden YGS-1 puanı ile öğrenci alıyor?

Bu okulda okurken yurt konusu, sosyal hayat, olanaklar vs nasıl? Siz bu bölümde okuduğunuz için biraz daha geniş bilgi verebilir misiniz?

Çok soru sordum ama umarım anlayış göstereceksiniz. Tercih sürecindeyiz malum.

Alıntıları Göster
    Ygs-1 puanı ile almasının sebebi okul kadrosunda fakülte statüsüne geçecek kadar kaptan kökenli doc,prof vs olmamasıdır ve şuan bu bahsettiğiniz durum değerlendirebilenler için büyük bir fırsattır 1 2 seneye fakülte oluruz zaten.
    Yurt okula 300 metrede kyk yurdu var sosyal hayata gelince öyle bir şey yok,Rize'de ve ilçede okul ilk açıldığı yıla göre çok çok gelişti ama sosyal hayat sınırlı.
    Okul yapısı gereği 1 yıl hazırlık eğitimi ve 1 yıl açık deniz stajı istiyor öncelikle bunları bilmelisin.Devrecilik usulu eğitim var üst devrelere abi diye hitap edipliyor.Saygısızlık yaparsan anladın sen onu zaten denizcilik ile ilgiliysen bilirsin.

• quote:

Ygs-1 puanı ile almasının sebebi okul kadrosunda fakülte statüsüne geçecek kadar kaptan kökenli doc,prof vs olmamasıdır ve şuan bu bahsettiğiniz durum değerlendirebilenler için büyük bir fırsattır 1 2 seneye fakülte oluruz zaten.
    Yurt okula 300 metrede kyk yurdu var sosyal hayata gelince öyle bir şey yok,Rize'de ve ilçede okul ilk açıldığı yıla göre çok çok gelişti ama sosyal hayat sınırlı.
    Okul yapısı gereği 1 yıl hazırlık eğitimi ve 1 yıl açık deniz stajı istiyor öncelikle bunları bilmelisin.Devrecilik usulu eğitim var üst devrelere abi diye hitap edipliyor.Saygısızlık yaparsan anladın sen onu zaten denizcilik ile ilgiliysen bilirsin.

Alıntıları Göster
    okuldan sonra ne kadar maaşla çalışıla biliyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: sezobay

okuldan sonra ne kadar maaşla çalışıla biliyor?

Alıntıları Göster
    en kötü zabit 2700$ alıyor 6+1 usulü çalışıyor taknerlerde bu ücret 3500$ 4+1 e kadar çıkıyor.
  • quote:

en kötü zabit 2700$ alıyor 6+1 usulü çalışıyor taknerlerde bu ücret 3500$ 4+1 e kadar çıkıyor.

Alıntıları Göster
    ingilizce şart diymi :D şimdi ben bu bölümü istiyrum :D yazdm 2 yıl okdum işe başladım :D 6 ay iş 6 ay tatilmi oluyr?
  • quote:

ingilizce şart diymi :D şimdi ben bu bölümü istiyrum :D yazdm 2 yıl okdum işe başladım :D 6 ay iş 6 ay tatilmi oluyr?

okul 2 yıllık değil. 4 yıl +1 yıl hazırlık olmak üzere 5 yıldır.
    edit: ingilizce şart. olmazsa olmazdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogulll -- 3 Ağustos 2012; 23:03:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogulll

quote:

okulun yıllık bi ücreti warmı :D takdımda :D gelicem gibi inş. :D
  • quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    okul arkadaşın dediği gibi 4+1 yıldır yıldır. 1. sınıfın bitiminde yazın 75 gün 2. sınıfın bitiminde yazın 75 gün ve 3.sınıfın 2. dönemi dahil 7 aylık uzun stajlarımız vardır.

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    her üniversite gibi harcı var. devlet üniversitesi vakıf değil. harç 225 liraymış sanırım.
    http://www.kamualani.com/rize-universitesi-20112012-harc-ucretleri-katki-payi-fakultelere-bolumlere-gore-sirali-rize-edu-tr-2/

• quote:

her üniversite gibi harcı var. devlet üniversitesi vakıf değil. harç 225 liraymış sanırım.
    http://www.kamualani.com/rize-universitesi-20112012-harc-ucretleri-katki-payi-fakultelere-bolumlere-gore-sirali-rize-edu-tr-2/

Alıntıları Göster
    Bu okulu görmüştüm ne sağında ne solunda hiçbirşey yok bir ilçeye 10 dakika falan uzaklıkta galiba valla orada 4 yıl geçirmek başlı başına bir mesele allah yardımcınız olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Harrow

Bu okulu görmüştüm ne sağında ne solunda hiçbirşey yok bir ilçeye 10 dakika falan uzaklıkta galiba valla orada 4 yıl geçirmek başlı başına bir mesele allah yardımcınız olsun.

Alıntıları Göster
    teşkkürler
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.