Şimdi Ara

Türev ve limit grafiklerinde uç nokta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bazı kaynaklar uç noktalarda limit var türev yok diyor bazısı limit yok türev var bi başka kaynak ikisi de yok falan diyor. bunun doğru olanı nedir? mantıklı açıklaması ne?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bir fonksiyonun bir noktada türevli olması için o noktada sürekli olması gerekir. Sürekli olması için hem sağdan hem soldan limitinin olması gerekir. Alt üç noktaya sadece sağdan, üst uc noktaya sadece soldan limit alınabilir yani üç noktalarda fonksiyon sürekli değil dolayısıyla türevli değildir. Gelelim limite; bir noktaya sadece sağdan yaklasiliyorsa yani sadece sağdan limiti varsa soldan yaklaşilmiyorsa sağdan limit normal limit kabul edilir. Aynı şey sol için de geçerli. Dolayısıyla uc noktalarda limit var türev yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: YahyaTan

Bir fonksiyonun bir noktada türevli olması için o noktada sürekli olması gerekir. Sürekli olması için hem sağdan hem soldan limitinin olması gerekir. Alt üç noktaya sadece sağdan, üst uc noktaya sadece soldan limit alınabilir yani üç noktalarda fonksiyon sürekli değil dolayısıyla türevli değildir. Gelelim limite; bir noktaya sadece sağdan yaklasiliyorsa yani sadece sağdan limiti varsa soldan yaklaşilmiyorsa sağdan limit normal limit kabul edilir. Aynı şey sol için de geçerli. Dolayısıyla uc noktalarda limit var türev yoktur.

Allah razı olsun hocam ya bugün denemede karsıma cıkmıstı yorum yapamamıstım kafa karısıklıgından dolayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YahyaTan Y kullanıcısına yanıt

Hocam meb kitabinin 207.sayfasinda grafigin sinirlandigi noktaya " sagdan sureklidir" gibi bir ifade kullanmis bu ifade sizin aciklamanizla celismiyor mu ?

• Halaycibasinigibmeyegeldim kullanıcısına yanıt
    Sağdan süreklidir demiş. Sürekli değildir. Sağdan sürekli, soldan sürekli kavramları sürekli terimine aykırı. Bence yanlış bir tanımlama.

• Halaycibasinigibmeyegeldim kullanıcısına yanıt

Hocanın tanımı doğru. Çözdüğüm sorularda da bunu referans alarak çözüyorum doğru çıkıyor ama tersini söyleyen hocalarda var. Neden bu konuda bukadar kavram kargaşası var anlamış değilim.

• YahyaTan Y kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam, denemelerde sürekli karşıma çıkıyor şu uç nokta meselesi ve bazı denemelerde farklı yorumlanıp çözülüyor. hangisi doğru hangisi yanlış ayırt edemiyorum. bakalım belki ösym sorar bu sene.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uç Noktalarda Türev
    4 yıl önce açıldı
    bir adet limit sorusu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Erdi.ç E kullanıcısına yanıt

Behzar hoca ise yahya hocamin tam tersini soyluyordu hatta meb kitabini acip bakin sacma fakat meb boyle kabul etmis dedi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.