Şimdi Ara

Dönem Ödevi Notum Girilmemiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar okula uzun zamandır gitmiyoruz.
    Dönem ödevimi göstermiştim ama şimdi baktım girmemiş hoca.
    Ne olur bilgisi olan var mı ?

• Okulu ara.Müdür yardımcısına söyle,hocana söylesin.
  • şimdi yazılı sözlü hiç girilmezse hiç değerlendirilmez ama dönem ödevinde durumu bilemem. dönem ödevini e okula yazdı mı acaba hocan? hangi konudan aldığını vs yazması lazımdı hocanın not girebilmesi için. hiç yazmadıysa belki hiç ödev almamışın gibi değerlendirilebilir ama "_lee öğrencisi bu dersten şu konudan ödev almıştır" diye girip de not girmediyse 0 olarak da değerlendirilebilir. okula bi uğrasan?
  • Dönem ödevi olsun, yazılı sınav olsun. Eğer hocanız 0 olarak not belirtmediyse, not girişi yapılmamıştır. Dolayısıyla ortalama da etkisi olmaz.

Örneğin 1. yazılı 50, 2. yazılı 60, 1. sözlü 50, 2. sözlü 60 olan bir öğrencinin ortalaması, e-okul sistemi tarafından aritmetik olarak hesaplanır. (4 notun toplamının (50+50+60+60) 4'e bölünmesi, ortalamayı verir.)

Eğer ödev, yazılı veya sözlü bölümünde bu 50-60 gibi puanlar yerine 0 puan GİRİLMİŞSE, not ortalamanıza etki edecek, dolayısıyla ortalamanız düşecektir. Fakat 0 puan girilmeyerek ilgili bölüm sadece boş bırakıldıysa, yani herhangi bir rakam veya sayı görmüyorsunuz, ortalamanızı etkilemeyecektir.

Bu durum aleyhinize sonuç oluşturabilir. Genellikle sözlüler ve ödevler, hocalar tarafından not yükseltme amacıyla kullanılır. 50 olan notunuz muhtemelen ödev ve sözlüler sayesinde 55 olabilir ama asla 45 olmaz. (İstisna öğrencilerden değilseniz.) Yani lehinize olan bir durumdur.

Sonuçta e-okul sistematik bir şey ama notlar hocalarınız tarafından giriliyor ve hata olması gayet mümkün.

Hocanıza veya okulunuzda yetkili müdür/müdür y.'na danışın bir an önce.

• quote:

Orijinalden alıntı: reguse

Dönem ödevi olsun, yazılı sınav olsun. Eğer hocanız 0 olarak not belirtmediyse, not girişi yapılmamıştır. Dolayısıyla ortalama da etkisi olmaz.

Örneğin 1. yazılı 50, 2. yazılı 60, 1. sözlü 50, 2. sözlü 60 olan bir öğrencinin ortalaması, e-okul sistemi tarafından aritmetik olarak hesaplanır. (4 notun toplamının (50+50+60+60) 4'e bölünmesi, ortalamayı verir.)

Eğer ödev, yazılı veya sözlü bölümünde bu 50-60 gibi puanlar yerine 0 puan GİRİLMİŞSE, not ortalamanıza etki edecek, dolayısıyla ortalamanız düşecektir. Fakat 0 puan girilmeyerek ilgili bölüm sadece boş bırakıldıysa, yani herhangi bir rakam veya sayı görmüyorsunuz, ortalamanızı etkilemeyecektir.

Bu durum aleyhinize sonuç oluşturabilir. Genellikle sözlüler ve ödevler, hocalar tarafından not yükseltme amacıyla kullanılır. 50 olan notunuz muhtemelen ödev ve sözlüler sayesinde 55 olabilir ama asla 45 olmaz. (İstisna öğrencilerden değilseniz.) Yani lehinize olan bir durumdur.

Sonuçta e-okul sistematik bir şey ama notlar hocalarınız tarafından giriliyor ve hata olması gayet mümkün.

Hocanıza veya okulunuzda yetkili müdür/müdür y.'na danışın bir an önce.

Emin misin hocam boş orası şimdi sistem kendi 0 girmez mi

fazladan not önemli değil de 0 olmasın işte. hiç girilmezse eyvallah

• Orada kaç tane puan görüyorsan aritmetik ortalamasını al. 0 puan verilmediyse, ortalamanın düşmediğini göreceksin.

Daha sabah 7:30'da ATML, TML ve Anadolu Lisesi sözlü ve ödev notlarını girdim. Hususi olarak dikkat etmiştim bu duruma zamanında : )

Durumu mutlaka bildirin.

Hatta için rahat etsin diye görsel ekleyeyim;

http://img5.imageshack.us/img5/1852/not.png

Öğrencinin 2. sınavına herhangi bir puan vermedim. Sadece 1. sınav, 1. sözlü ve 2. sözlü notları var. Bu yüzden sadece verilen puanlar üzerinden ortalama alınıyor.

Yani (85 + 80 + 80) / 3 işleminin sonucu ortalama notunu veriyor. Eğer 2. sınav yerini boş bırakmak yerine 0 yazsaydım onu da hesaba katıp, sistem toplam notu 4'e bölecek ve 82 olan ortalama 61'e düşecekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 11 Haziran 2013; 20:33:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Matematik dönem ödevim.
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.