Şimdi Ara

Türev-integral bilmeyen mühendis olamazcılar .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
3.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çoğu konu da başlıkta belirttiğim durumu okuyorum fakat benim abim mühendis ve bende bilgisayar mühendisligi istedigim için onun yanına iş yerine ben de gidiyorum 1 haftadır , arge bölümün de çalışıyorlar ben ise kodlama ögreniyorum yanlarında okul açılana kadar her neyse

arge bölümünde abim mekatronik mühendisi , 2 tane bilgisayar , 1 tane de elektronik mühendisi var bunların hiç biri türev - integral kullanmıyor çok merak ediyorum nerden duydunuz türev integral olayını tamam bazı projeler vardır gerekir o ayrı ama her yere bunu yazmanız saçma adam üniversiteye türev-intg. bilmeden yerleşir fakat orada ögrenemez mi bu heves kırmak neden

madem bu kadar bilgilisiniz bana bi tane türev integral kullanılan bir proje söyleyin de nasıl oluyormuş bi ögreneyim

Not: Basit - orta seviye türev integral biliyorum.

https://www.haberler.com/evsiz-adam-cevreci-uygulama-gelistirdi-5417908-haberi/

haber ne kadar dogrudur bilemem ama bi göz gezdirmenizi isterim.

------------------------Reklam Alanı---------------------------

arkadaşlar 2.el kitap satıyorum isteyenler incelesin
    https://forum.donanimhaber.com/satilik-her-turden-kitaplar-felsefe-din-roman-tarih-kisisel-gelisim-tyt-yks--133880220?#133880220

------------------------Reklam Alanı---------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bursaspor. -- 4 Ağustos 2018; 0:42:52 >

• Türev integral de zor bir şey yok zaten hevesin olması yeterli gerisi kolay. " Türev integral bilmeyen mühendis olmasın " diyenlere saygım var fakat bazıları işi ileri boyuta götürüyor yok üniversite " atık " yetiştiriyormuş yok 240 bine giremeyen çaycı olsunmuş bi de çaycıları küçümsüyor pezevenk.
  • +1, bazı arkadaşlar sanırım matematikleri iyi olunca kendilerini üstün ırk zannediyor.
  • Türev & integrali çalışan herkes yapabilir çünkü teorik konulardır fakat matematiği iyi olan biri (sınavdan bağımsız) her yerde farkını ortaya koyar.
  • Elektrik elektronik tamamen integral üzerine kurulu diye biliyorum okumak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • David Belle kullanıcısına yanıt
    Yüksek matematik yaptım hocam ama 10930 pek farkımı ortaya koyamadım hep böyleyim sanırım 😶😑

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3 matematik dersi, 2 fizik dersi ve istatistik derslerini geçmen gerekiyor en az, hepsinde türev ve integral var. En basiti bile lisede gördüğünüz matematiğin bir üst seviyesi ve türev ve integrali gayet iyi bildiğinizi kabul ederek başlıyorlar, baştan öğretmiyorlar hiçbirini. Bilgisayar mühendisliği mezunuyum, evet iş alanında kullanmıyorsun, ama bölümü bitirmen de gerekiyor.

Ha bu arada, bilgisayar mühendisliği içinde en az matematik olan mühendislik, diğerlerine bunu söylesen daha da gülerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 3 Ağustos 2018; 23:35:53 >
  • Türev integral olarak bakma olaya yazılım için okula da gerek yok kardeşim çabala kendin öğrenirsin.Adam inşaat dikecek işin fiziğini matematiğini bilmeyecek nasıl olacak o iş?Ya da gömülü sistem tasarlayacak ya da herhangi bir şey matematik ve fizik her yerde vardır doğrudan ya da dolaylı...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türev integral de zor bir şey yok zaten hevesin olması yeterli gerisi kolay. " Türev integral bilmeyen mühendis olmasın " diyenlere saygım var fakat bazıları işi ileri boyuta götürüyor yok üniversite " atık " yetiştiriyormuş yok 240 bine giremeyen çaycı olsunmuş bi de çaycıları küçümsüyor pezevenk.

• Judoo kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam , olaya türev-intg. olarak bakmıyorum aslında benim konuyu açmamda ki amaç sıralamaları küçümseyen o konuyu bilmessen senden bişey olmaz diyenlere ufak bi cevap son olarak dediginiz kısımları da bi insanın eger ilgisi var ise her yaşta ögrenir ki böyle heves kıran insanların yanında olmaz orası ayrı tabi .
  • Türev-İntegral bilmeyen bilgisayar mühendisi olamaz doğrudur.

Çünkü türev integral bilmezsen dersten geçemezsin mezun olamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bağdatlı Ruhi

Türev-İntegral bilmeyen bilgisayar mühendisi olamaz doğrudur.

Çünkü türev integral bilmezsen dersten geçemezsin mezun olamazsın.
    Bilgisayar mühendisligi hariç deseniz tamam dicektim hocam :)
    https://www.haberler.com/evsiz-adam-cevreci-uygulama-gelistirdi-5417908-haberi/

haber ne kadar dogrudur bilemem ama bi göz gezdirmenizi isterim.

edit: trol yaptıgınız biliyorum bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bursaspor. -- 4 Ağustos 2018; 0:4:30 >

• Bursaspor. kullanıcısına yanıt
    Hocam turev integral sonucta okurken goreceksiniz diplomayı alabilmek icin o asamadanda gecmek gerekiyor birde insaat muhendisliginse integral gerekli diye biliyorum bilgisayar muhendisliginde ise daha cok algoritmik problemler onemli

• Bursaspor. kullanıcısına yanıt
    Knk bilgisayar mühendisleri fizik ve matematik dersi alıyor
    matematik dersini veremezsen diplomayı alamzsın haberin olsun
    fizik için de geçerli
  • burada sana anlattığım kısa hikayeyi yorumlayamıyorsan ben sana büyük adam romanları veremem evladım demek gibi bir şey lti yapamıyorsan mühendis olma demek.

Bir de diyorum ya birçok kişi kendisine koyduğu kurallar üzerinden çevreyi yorumluyor, LTI bilmeden sınava girmek kolsuz gitar çalmaya çalışmak gibi bir şey hedefi yüksek olan kişiler için haliyle çevrelerinde yapmayan kişileri görünce böyle muamele ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C9C04F1B8 -- 4 Ağustos 2018; 0:9:20 >
  • Normal alanlarda çok kullanılmıyor.

Ama bir machine learning, yapay zeka dersen türevin dibini görüyorsun.

Diye okumuştum internette.
  • Olum bilgisayar kodlamalari zaten turev integralden olusuyor

O kod dillerinin altyapisinda integral var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apple_M1

Olum bilgisayar kodlamalari zaten turev integralden olusuyor

O kod dillerinin altyapisinda integral var
    Dostum amaç yeni bir dil geliştirmek degil amaç "günlük hayatta ki problemleri bilgisayar ortamın da çözmek " en basit şekli ile böyle diyeyim alt yapısında integral degil isterse integral plus olsun yeni bir dil geliştirmiyoruz niye böyle cevaplar veriyonuz anlamıyom arkadaş
  • Üniversite sınavlarında amaç bence bildiğimizi değil yapabildiğimizi göstermek. Yani ben türev integrali yapabildiğimi göstermiş oluyorum yoksa aradan vakit gecsin unutayim karşıma çıksın ben biraz bakar yine yaparim. Yapamayan adam ne yapabilir ki? Ama şu ana bölüm bölüm değil tıp ile ziraat muhendisligini bile ayni kefeye koyuyorlar. Bu mantıkla ikisi de ayni dersleri konulari kullaniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat_Erman -- 4 Ağustos 2018; 0:22:9 >
  • Mühendis olmayan türev integral bilemez

• quote:

Orijinalden alıntı: Taburebarınbelkemiğidir

Mühendis olmayan türev integral bilemez
    lite mühendis olur diyosun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.