Şimdi Ara

Turbo mu Manifold mu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Başımda bir sorun var bıktırdı beni Renault grubuna yazdım bir kişi cevap bile yazmadı sizden buradan yardımlarınızı ve bilgilerinizi istiyorum...

Geçenlerde 60-70 ile giderken görmeden bir su birikintisine hızlı girdim girmez olaydım hemen bir ses gelmeye başladı gaza basınca araç resmen ciyaklıyor o ses çıktıkça ben gaza basmaya korkar hale geldim daha doğrusu arabayı sürmeye korkuyorum artık Neyse biraz zaman geçsin düzelir dedim 3 gün geçti ses geçmedi aracın gazına bastıkça dururken yada hareket ederken acayip bir ses veriyor ıslık sesi gibi değil resmen bir saça sürekli çarpan bir ses gibi ciyaklıyor... 3 özel servise gittim biri manifoldun içindeki vidadandır dedi diğeri turbo dağılmak üzere dedi diyeri ise turbodan geliyor tamir ettirirsin dedi... Turbo için fiyatlar aldım çok yüksek maliyetler çıktı daha arabayı alalı 3 ay olmadı doğru dürüst kullanmadım bile 2000 km anca yapmışımdır sürekli masraf açıyor bana Belki aranızda turbolu aracı kullanmayı bilmiyorsun diyebilirsiniz az çok biliyorum aracı ilk çalıştırdığımda 30 sn bekliyorum motor soğukken araca yüklenmiyorum hatta 3000 devir deyince vites değişiyorum aracı stop etmeden 15 sn bekliyorum anlıyacağınız aracı dikkatli kullanan biri olduğum halde neden bu tür şeyler beni buluyor anlamıyorum... Bu sorun çıktıktan sonra aracı garajdan çıkarırken araba yokuşu çıkamaz hale geldi yokuşun yarısına gelince ilk denememde çıkamayıp stop ediyor ikinci denememde yüksek devirle çıkabiliyorum... Siz değerli üyelerin bu konu hakkında bana yardımcı olmanızı istiyorum... Bu arada araç 2004 model Renault Kangoo 1.5 dCi 65 beygir...

Edit:
    Arkadaşlar sorun turbodanmış turbo kabloları falan hep gitmiş yağ yakmaya başladı baca gibi tütüyordu usta gaza basınca etraf duman oldu şimdi aracı teslim ettim geldim orjinal sıfır garantili bir turbo buldum ama bütün yağ-yağ filtresi hava filtresi hepsi değişecekmiş artık aracı sıfırladık resmen bu arada ben bunu satıp 2003 model Doblo 1.9 JTD 96.000 km de bir araba var onu almayı düşünüyorum sizce görüşlerinizi öğrenebilirmiyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazarnet58 -- 24 Mayıs 2012; 11:00:39 >

• Sorununuza diyecek birşeyim yok ama genelde arabasına çok dikkat edenlerin, gözü gibi bakanların başına birşey gelir.

Orijinalden alıntı: RB26DETT

Sorununuza diyecek birşeyim yok ama genelde arabasına çok dikkat edenlerin, gözü gibi bakanların başına birşey gelir.

Aynen hocam bu tür şeyler genelde dikkat edenlerin başına geliyor bazıları hor kullanıyor onun cezasını biz çekiyoruz herhalde... :(

Volvo For Life.
  • Çekiş falan düştü diyorsunuz turbo elveda der gibi :) + olarak 1500 Tl falan en fazla Renault yetkili servisi fiyat çeker 2 sene garantisi olur :=)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gopluumit -- 23 Mayıs 2012; 23:08:34 >

Orijinalden alıntı: jdmworks

Manifolddaki vidadan olsa rölantide ses yapmazmı? bence turbo dan dır devir arttıkça geliyorsa ses muhetemelen turbodur problemli parça

Bilmiyorum yani ben ustanın dediğini söylüyorum sadece...
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: FB®h Pozitif

Ben turbo diye düşünüyorum benzer bir olay şirket aracında başımıza gelmişti.En iyisi servise gidip arıza tespit yaptırmanız.

Bu yetkili serviste arıza tespiti için ücret talep ediliyor mu ediliyorsa ne kadardır tahmini!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manifold a kolay kolay bişi olmaz su dan fln Turbo da ve Turbo Emiş borusu pert gibi anladım ıslık sesi dediğinde zaten kesin Turbo dan.Bu arada stock araçlar için Turbo soğutmasına gerek yok 15 saniye
    MSI Z690 Unify-X| Intel i9 14900KF SP104 Godbin |MSI Suprim Liquid X 4090 + Phanteks T30-12| 2x24GB Corsair Dominator Titanium 7800mhz | HAVN HS420 | MSI Ai1300P | Corsair MP600 PRO XT 1TB|Corsair Titan RX 360 |
    Gaming Gears Entertainment Setup
    LG 48 C5 OLED | Dualsense Midnight Black Controller | Ipad Pro 12.9 M2|Airpods Pro 2 |Apple Watch Series 8 45mm, iPhone 15 Pro Natural Titanium
    Creator of Antec 1200 SuSeSi 2009-2011 | StreaMRoLLeR AC Origins Theme | StreaMRoLLeR Nature Theme Setup2023 | Best Lego Adventurers Collection in Turkiye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

Çekiş falan düştü diyorsunuz turbo elveda der gibi :) + olarak 1500 Tl falan en fazla Renault yetkili servisi fiyat çeker 2 sene garantisi olur :=)

Aynen çekiş baya bir düştü ara hızlanması yok birde ben sesi duyduğum için gaza basamıyorum için gidiyor ses geldikçe... Zaten gazdan ayağımı çektiğim zaman sanki sibop vuruyormuş gibi bir ses çıkıyor gaza basıncada sanki saca vuruyormuş gibi... Yok yetkili serviste yaptırmam dışarıda Renault özel servisinde 750 TL fiyat verdiler 100 TL'de işçilik alacaklar garantiliymiş... 1500 TL beni çok aşar zaten yaptırıyım satacam bıktım yani trigerden ses geliyordu değiştirmen gerekli dediler değiştirdim periyodik bakımların hepsini yaptırdım ama sürekli başka şeyler çıkmaya başlayınca sıktı artık...

• quote:

Orijinalden alıntı: poison of darkness

O motorda turbo var mıydı ki ben niye yok diye biliyorum peki :)

Turbosu var bana almadan önce turbosuzlarından uzak dur çabuk motor ister dediler bende gittim bunu aldım motor haricinde herşeyi istiyor maşallah...

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

Manifold a kolay kolay bişi olmaz su dan fln Turbo da ve Turbo Emiş borusu pert gibi anladım ıslık sesi dediğinde zaten kesin Turbo dan.Bu arada stock araçlar için Turbo soğutmasına gerek yok 15 saniye

O zaman büyük bir ihtimal turbodan gibi ama ıslık yok benim ki ıslık aşamasını geçmiş şimdi saca vurma ve sibob sesleri gibi sesler çıkarıyor... Doğrudur ama ben işi garantiye alıyım diye yapıyorum hava kalıyor falan diyorlar o yüzden yapıyorum...

Orijinalden alıntı: Nazarnet58

quote:

Çekiş falan düştü diyorsunuz turbo elveda der gibi :) + olarak 1500 Tl falan en fazla Renault yetkili servisi fiyat çeker 2 sene garantisi olur :=)

Aynen çekiş baya bir düştü ara hızlanması yok birde ben sesi duyduğum için gaza basamıyorum için gidiyor ses geldikçe... Zaten gazdan ayağımı çektiğim zaman sanki sibop vuruyormuş gibi bir ses çıkıyor gaza basıncada sanki saca vuruyormuş gibi... Yok yetkili serviste yaptırmam dışarıda Renault özel servisinde 750 TL fiyat verdiler 100 TL'de işçilik alacaklar garantiliymiş... 1500 TL beni çok aşar zaten yaptırıyım satacam bıktım yani trigerden ses geliyordu değiştirmen gerekli dediler değiştirdim periyodik bakımların hepsini yaptırdım ama sürekli başka şeyler çıkmaya başlayınca sıktı artık...

Sizden önceki sahibi hor kullandıysa ceremesini siz çekiyorsunuz yaptırıp satabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

Sizden önceki sahibi hor kullandıysa ceremesini siz çekiyorsunuz yaptırıp satabilirsiniz.

Aynen dediğinizi yapacam çünkü başka alternatifim kalmadı birde aracı bana satan kişi bana dua edeceksiniz diyordu neyse deyip geçiyorum...

• quote:

quote:

Turbosu var bana almadan önce turbosuzlarından uzak dur çabuk motor ister dediler bende gittim bunu aldım motor haricinde herşeyi istiyor maşallah...

Turbosuzu motor ister turbolusuda turbo ister çekiş düştüyse bu turbodan dolayı BENCE %79.9 diyorum

trigerden nasıl ses gelir ya kim o usta bana soylesene allah askına müneccimmiymiş ? öyle bişey yok trigerden ses gelmez... v kayışından yada v kayışı bilyesinden ses gelir...

turbosuz dizel 1.5 renault clio mu var? varsa söylede bizde bilelim ? ustan var diyosa sen bence arabanı adam gibi bir tamirciye götür....

anlattıklarından hiçbir anlam çıkaramadım... turboda sorun varsa eger aracın çekişi fazla düşmez 65hp motor anlaman zor... araç yag eksiltir turbodan dolayı yag kalitesizleşir... üst devirlerde fıslama ile ıslık sesi arası bişey gelir...

zaten yazdıklarından bişey de anlasılmıyor... istanbuldaysan arabayı getir 1-2 dakikada sana söylerim neyi var neyi yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 23 Mayıs 2012; 23:51:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jdmworks

quote:

quote:

Turbosuzu motor ister turbolusuda turbo ister çekiş düştüyse bu turbodan dolayı BENCE %79.9 diyorum

Aynen katılıyorum sana zaten sorun turbodanmış bugün sabah ustaya gösterdim şuan arabayı teslim ettim geldim...

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

hocam arabayı yeni aldım demişsin 2000km de ne sürekli masraf actı ?

trigerden nasıl ses gelir ya kim o usta bana soylesene allah askına müneccimmiymiş ? öyle bişey yok trigerden ses gelmez... v kayışından yada v kayışı bilyesinden ses gelir...

turbosuz dizel 1.5 renault clio mu var? varsa söylede bizde bilelim ? ustan var diyosa sen bence arabanı adam gibi bir tamirciye götür....

anlattıklarından hiçbir anlam çıkaramadım... turboda sorun varsa eger aracın çekişi fazla düşmez 65hp motor anlaman zor... araç yag eksiltir turbodan dolayı yag kalitesizleşir... üst devirlerde fıslama ile ıslık sesi arası bişey gelir...

zaten yazdıklarından bişey de anlasılmıyor... istanbuldaysan arabayı getir 1-2 dakikada sana söylerim neyi var neyi yok...

Evet aracı yeni aldım masraflarını sana sayıyım...
    Aracı ilk çalıştırdığım zaman bir ses geliyordu zamanla geçiyordu yetkili servisine götürdüm kayış ömrünü tamamlamış değişmesi gerek dedi aldım aracı özel servise götürdüm 300 TL'ye değiştirdim ayriyetten verim almak istiyorsan periyodik bakımlarınıda yap dedi onlarıda yaptım yağ, yağ filtresi hava filtresi antifiriz bunların hepsi değişti aradan fazla zaman geçmedi bu sefer bir ses gelmeye başladı özel servislere gittim 2'si turbodan 1 tanesi manifolddan dedi bugün sabah bu işin ehli bir ustaya gittim makinaya bağladı kontrol etti turbodan dedi hatta turbo kabloları falan dağılmış çok yağ yakıyor dedi tamam dedik şuan araç değişime girdi turbo takılacak ama ustanın bana söylediği şey ise şu ben burada 30 yıllık ustayım genelde bunların 1.5 dizelleri geliyor genelinin turbodan sıkıntısı oluyor dedi belki nadir birkaç arabada çıkmayabilir ama bu araçları devirlide dikkatlide kullansan bu araçlar belli bir km'de turbo ister dedi tamir ettirebilirsin ama verim alamazsın yenisini takman senin için daha iyi olur dedi bende şuan turboyu aldım 600 TL civarı ustaya verdim tabi diğer masrafları ile ne kadar çıkacak bilemiyorum turbo takıldıktan sonra 30 dakika çalıştırılıp iki kez yağ doldurup boşaltılması gerekiyormuş içinde önceki turbonın atıkları kalıyormuş şimdi anlatabilmişimdir umarım.
    Trigeri değiştirdikten sonra ses kesildi hocam yalnız...
    Bana 1.5 turbosuz clio var demedi bunu nerden çıkardınız...
    Anlamam zor değil hocam çünkü komşunun aynı aracı var garajdan çıkarırken çok rahat çıkıyor benim ki yığılıyor devir düşüyor stop ediyor yüklenip çıkmam gerekiyor ve komşunun arabası ile ara hızlanmalarım oluyorken benim arabada ara hızlanma olmuyor devir çok yavaş yükseliyor... Evet şuan yağ yakmaya başladı buda bugün çıktı ama artık araç ustanın elinde...
    Araçta ıslık yada fıslama sesi yok bunu üst taraflarda da yazdım gaza bastıkça sanki birşey acayip bir şekilde çarpıyor bir saca gazdan çekince de ayağımı ciyak diye bir sibop vurma gibi bir ses geliyor ustanın söylediyi ise turbon dağılmak üzere demişti bugün ki ustada artık turbonun kabloları gitmiş yağ yakmaya başladı dedi...
    Ben herşeyi açık açık yazıyorum yani burada anlaşılmayacak birşey yok... İstanbul'da değilim Sivas'ta yaşamaktayım...

• clio yu fazladan yazmısım oraya... renault genelinde 1.5 dci larda turbosuz olan yok...

herneyse turbo arızası oldugu anlasılmıs sonucta dedigim gibi yag eksiltiyor...

yag filtren ve yagın degismesi şart... turbodan gelen parçalar motora gitmiştir bile... dedigi gibi ustanın bi 4 lt yag ile temizlenip tekrar yeni yag koymakta fayda var... pistonlarda parça gezinmesi iyi bişey degil...

öte yandan triger ses yapmaz... bilye ses yapar... ses yapıyor diyede triger degismez... 2006 dan beri clio dizel kullanıyorum 5 farklı renault kullandım hepside dizeldi... artık piri oldum diyebilirim...

birde su var arabayı kaca aldım bilemem ama bakımsız yada bakım zamanı gelmiş araba almıssın... herhalde masraf yapacaksın...sende dikkat edip bakımı yapılmıs araba alsaydın... ben mesela arabayı alırken sordum ona gore aldım...

aldıgım gibi de frenlerini trigerini yagını degistirdim...

300+600+200 = 1100 lira sanırım masraf toplamda ... arkadasım 2003 dti vectranın turboyu dagıttı... açılan masraf 18bin tl... turbo dagılınca parcalar motora gidiyor... motorda rektefiye gördü...

sen dua et elindeki aracın kıymetini bil... başka marka olsa daha kotu olurdu...

1.5 motor satılıp 1.9 motor alınmaz.... 1.9 eski teknolojidir cok yakar az kaçar... masraf açtımı iyi açar... fiat bile artık bu motoru kullanmıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 24 Mayıs 2012; 11:39:41 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.