Şimdi Ara

Focus 3; Egr mi? Enjektör mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Aracım da ilk çalıştırma da hafifi pancar motoru gibi sesli sarsıntılı, rölanti de beklerken sanki öksürük gibi bir tekleme, dalgalanma ve hafif bir homurtu var. Ayrıca aracın seyir halin de çekişi biraz düşük geliyor (piskolojik de olabilir) ve bazen sıklıkla olmasa da hareket halin de veya dur kalkta debriyaj bastığım da devir saati yükselip düşüyor. (ayağım gaz pedalında değil) Pompaciya götürdüm bu daha çok egr valfinden enjektör gibi durmuyor dedi, ustaya goturdum bu enjektör dedi... Bu tarz sorun yaşanlar dan destek istiyecegim. Egr valfi temizligi sonrası bu sarsıntılı ve tekleyerek ve sesli rölanti de çalışma sorunu çözüldü mü? Boşuna para vermek istemiyorum ustalara 😞

    Aracım focus 2012 model. Sanırım bizim enjektörler farklıymış ve her tezgah da değer ogretilemiyormus. İzmir de tavsiye edebileceğiniz pompacı var mı? Veya egr temizlettireyim mi? Bilgi sahibi olanlar destek olursa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Arkadaş aracın kaç kilometrede, dizel mi benzinli mi . Neyse allah sana kolaylık versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şikayetleriniz motor isininca devam ediyor mu ve ilk çalışmada duman atma var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • palio1.6 P kullanıcısına yanıt
    Motor ısınınca rolantide ki dalgalanma olmuyor fakat sarsıntı ve sesli calisma devam ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam bende karabağlarda tamirciyim eğer dediğiniz üzere sanki tık tık tık ses geliyorsa ısınınca muhtemelen enjektördür memesinde bir şey olabilir pompacı daha iyi bilir haliyle.Batı pompa var 1. sanayide oraya gidebilirsiniz.Egr olursa duman atar çekiş de baya düşer gerçi enjektörde düşürür ve arıza lambası yanıyor mu araçta ?
  • Enjektör olma ihtimali yüksek. Enjektör öğrenme verileri max sınırda diye hata kodu atmış mı bakın bilgisayardan. Ben olsam bir elm cihazı ile forscan kullanarak enjektör öğrenme verilerini sıfırlar yolda öğretme işlemi yapardım. Focus club sitesinde var detaylar. Eski aracım da focus 3 dizel manuel idi. Kendi aracıma enjektör öğrenme verilerini sıfırlama işlemini yapmıştım. Sizin ilk yapmanız gereken aracınızı bir pc ye bağlayın arıza kodlarını öğrenin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fifty_boss

    Motor ısınınca rolantide ki dalgalanma olmuyor fakat sarsıntı ve sesli calisma devam ediyor.
    Sorununuz enjektör gibi duruyor. Tavsiyem aracınızı geceden iyi bir pompaciya bırakıp, ilk çalışmada enjektör değerlerine bakılması. Ya da motor sicakken de bakılabilir. Değerler enjektörlerin durumu hakkinda size bilgi verir. Eğer sorununuz enjektör ise Karabağlar da Salih kostak var. 1.sanayide ise koparan pompa bu işte gerçekten iyi fiyatları tuzlu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir an mesajı ben mi yazdim acaba diye düşündüm benim araçta focus 3 dizel 115 PS km şuan 163.000 km de sadece sabah ilk çalıştırmada 30_40 saniye acayip çalışıp devir dalgalanalip sonra düzeliyor , sonraki gün içerisindeki calistirmalarda hiç problem yok çekişte veya seste de problem yok bende işin icinden çıkamadım hocam takipteyim :) İzmir'de düzgün usta bulmak lazım :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler. Bu elm cihazı aklıma yattı aslında, kaybedeceğim birşey yok. Koparan pompa en son çözüm olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fifty_boss

    Cevaplar için teşekkürler. Bu elm cihazı aklıma yattı aslında, kaybedeceğim birşey yok. Koparan pompa en son çözüm olacak.
    Elm cihazı bende var hocam modifiyeli , bornovadayim yardımcı olurum elm327 ile ne yapacaksınız arıza kodları için mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus 3 lerde enjektör sıkıntısı var araba aradığım zaman bir kaç focus bakmıştım en son birini almaya karar verdim bilgisayara bağlantıgimda 4 enjektör hata verdi çoğu focusta yaşanılan durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu araçlarda arasıra enjektör ve kronik gibi görünen takoz problemleri var. Ona da baktirmak lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheRad67 kullanıcısına yanıt

    mrb. benım de 2015 focus var benzinli 1,6 vtec arac ısınınca tekleme ve arıza lambasını yakıp söndürüyor tam yanmıyor lamba..kontagı kapatıp acıyorum belli bir süre düzelio sonra tekrar yapıo gaz gemiyor . titreme de yapıo.. kısa mesafede olmuyor arac ısınınca ve yokuşlarda cok yapıo. 4 farklı ustaya gittim 2 si sibobla yemiş dedi 2 si bilemeyiz herseyden olabılır basit mekanık bişi de olabılır dedi karsılasan varsa yazarsa sevınırım napacagımı sasırdım..

  • mrb. benım de 2015 focus var benzinli 1,6 vtec arac ısınınca tekleme ve arıza lambasını yakıp söndürüyor tam yanmıyor lamba..kontagı kapatıp acıyorum belli bir süre düzelio sonra tekrar yapıo gaz gemiyor . titreme de yapıo.. kısa mesafede olmuyor arac ısınınca ve yokuşlarda cok yapıo. 4 farklı ustaya gittim 2 si sibobla yemiş dedi 2 si bilemeyiz herseyden olabılır basit mekanık bişi de olabılır dedi karsılasan varsa yazarsa sevınırım napacagımı sasırdım..

  • kubilay.adalet K kullanıcısına yanıt

    napacagız bilemedimm

  • Enjektör diyorum 1.3 linea aracımda benzer durumlar yaşadım pompacıda bitti marecam enjektör çıktı
  • kubilay.adalet K kullanıcısına yanıt

    İyi bir ustaya gitmek lazım aracı söktürüp deneme yanılma yönetimi ile olacak iş değil maalesef hangi şehirdesiniz olmazsa yetkili servise gidin sorunun ne olduğunu tam öğrenin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah ilk çalıştırmada rölantide titreme ve dalgalanma var ise dimgazlarda siyah duman var ise ilk kontrol edilmesi gereken EGR-Egri dirsek borusu-bogaz kelebegi-map sensörü (300-450 ₺ ) temizliği tıkalıysa yapılıyor.Enjektörlerde problem varsa bir OBD makinesine bağlatıp(bilgisayara yani) enjektör oranlarınızı ve pompanızı kontrol ettirin (Tabiki bir öneri bir ustaya danışın mutlaka )

  • TheRad67 kullanıcısına yanıt

    arıza lambası tam yanmadıgı için ford serviside bişi yapmadı hata kodu vermediği için malesefff...

  • ısınınca ve yokuşlardsa yapıo dün deneme sürüşü yaptık hiç yapmadı ama belli olmuyor tıtreme ve gaz yemeyince arabadan soguyorum. kapatıp acınca belli bir süre hiç skıntı cıkmıyor.. deli oldum 2-3 ay dır ugrasıyorum.. bulamdık önce gazdan diye gaz ile ilgili herseyi değiştirdik denedik yapamadık sonra gaz sistemini söktük benzinde de yapınca bu tarfa yöneldik inş bulunur .. sibolar yenmiş diyen oldu.. sonra başka bir usta eger bu sibobsa ben dükkanı senın üzerine yapacam deedi.. kafam alllak bullak napacaz bakalım..

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.