Şimdi Ara

Turbo Dizel Araçları doğru kullanmak... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
97
Cevap
19
Favori
80.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben trafiğe girmeden 1nci viteste yavaş yavaş gidiyor 2,5 dk sonra2000 devirde aracımı kullanıyorum.yavaş ısınıyor. ısınmanın sebebi sürtünmedir. durduğum zaman hemen ısınmıyor. o yuzden yavaş ilerlemeyi tercih ediyorum
  • sık kullanılanlara ekledim. teşekkürler bilgi için.
  • konunun yararlı olacagını düşünüyorum okudum...o yüzden

güncell
  • Bilgi payşlaştıkça güzeldir. Biz boş boş araba kullanıyormuşuz. Gaza bas gitsin frene bas dursun:) Bilgiler çok yararlı oldu teşekkürler...
  • Bilgiler için teşekkürler.
  • Arkadaşlar turbo ihtiyacı için, bazı marka ve modeller için satışını yapmaktayız kaliteli ve uygun fiyata arzu ederseniz ihtiyaç durumunda yardımıcı olabilirim...Üretim+satış..
  • quote:

*aracınızı 1-2 km mesafe gıtmek için kullanmayın çunku yeterı kadar ısınmayan motor fazla yakıt sarfıyatına neden olur

kullanmayın önermesi biraz talihsiz olmuş. Araba kapıda yatarken şu sıcağın altında 2 kilometre kimse yürümez herhalde.
  • Ben de her zaman dikkat ederim, bilgilendirme için teşekkürler.
  • ben de kırmızı ışığı uzaktan görünce ayağımı gazdan çekiyorum ve duruma göre 100-150 metre araba viteste öyle gidiyor. haliyle devir düşmüş oluyor. bunun araca zararı var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dokuman4444 -- 14 Temmuz 2011; 18:59:55 >
  • Güzel özet olmuş, elinize sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geremy

ön ısıtma olayı mazotumu yoksa silindir içerisindeki sıkıştırılacak havayımı ısıtır.bence hava ısınır.

bence ısıtmanın amacı; enjektör uçlarını ısıtıp enjektör ucundaki donmuş mazotu çözmektir.

bakınız büyük kamyonlarda ısıtma diye birşey yok; çünki enjektörlerin uçları silindir hacmi büyük olduğu için geniş,
    enjektör uçları geniş olduğu içinde onlarda donma tıkanma olayı daha zor gerçekleşir.

ısıtma bujisi silindirin içindeki havayı ısıtabilecek kadar güçlü değildir. hem soğuk havada havanın yoğunluğu fazla olacağı için patlama daha güçlü gerçekleşir.
  • güzel bilgiler elinize sağlık
  • evet güzel ve yararlı bilgi için teşk
  • Artı olarak çok soğuk havalarda sıtmayma işlemini 2 sfer ya da 3 sefer yapın araç daha rahat çalışır. Isıtma işlemi bitince kontağı kapatın tekrar açın ısıtma tekrarlar.
  • Teşekkürler yararlı oldu.
  • Aracımın maximum torku hangi viteste hangi devirde sağladığını nasıl öğrenebilirim? hyundai accent admira 2004 1.5 crdi
  • 2006 model ford focus dizel aracım var...3000 devirden önce vites atmıyorum.attığım zaman aracın zorlandığını hissediyorum.araç 1500 devrin altına inerse vites düşürüyorum.

genelde 2000-3000 devir aralığında kullanıyorum...uzun yolda 0,20 TL/km. şehir içinde 0,25 kuş yakıyor.

ford focusu olan arkadaş varsa kendi kullanımını yazabilir mi?
  • elinize sağlık
  • dizel arabanız varsa ayrıca yokuş yukarı çıkarken 1. vitesde çıkın.... 2. vitesi zorlamayın lakin ki motoru çok zorlarsınız bu hem yakıt sarfiyatı olarak hemde ömür olarak olumsuz olarak size yansır
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Bu konuyu yukarlara çıkartsak kötü olmaz.

Birkaç gün önce 2040 model, kısa şase Starex aldım. Aracı, dyno verisinde görünen max tork değerinde kullanmama rağmen yakıt tüketimi fazla gibi geldi bana. Lastikler değişecek, lastik değiştirdikten sonra bir de pompa ayarı yaptırmayı düşünüyorum. Bundan sonra sorun düzelir mi sizce? Düzelmezse başka ne yapmak gerekir.

Dyno testinde devir 2500'de başlayıp 4600'de bitiyor. Sanırım testi atmosferiğe göre hazırladıklarından azami tork değerini de tabloda göremiyorum. Konuda yazdığı gibi 1500-2000 arasında mı kullanmak gerekir? Internet'te bulduğum tek teknik veride de azami torkun 2000 devirde 225 Nm olduğu yazılı. Testte, 2600 devirde 190 Nm üretmiş.

Starex'ten in , Bisiklete bin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.