Şimdi Ara

Turbo benzinli Honda'larda yağ&yakıt karışma sorunu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
0
Favori
17.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
23 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _conscript_

Konudaki boş muhabbetler dışında, bu sorunu yaşayan/gozlemleyen var mı?
    Benim araçtaki yağ seviyesi tam max çizgisinde. Facebook grubunda Çin'deki geri çağırma olayını anlatıp yağ seviyesi yüksek olan var mı diye sordum ama kimse yağ seviyem yüksek demedi.

Geri çağırmayı sadece Çin'de yaptıklarına göre muhtemelen motoru Çin'deki normlara göre optimize ettikleri için böyle yoğun bir sorun yaşanmış.

Yakıta yağ karışanların büyük çoğunluğu Çin'in soğuk bir bölgesinde yaşıyormuş ve genellikle kısa mesafelerde kullanılan araçlarda daha fazla sorun gözüküyormuş. Honda ECU güncellemesi yapıp, motorun uzun süre rölantide tutulmamasını önerdi.

1.5 turbo motorda yakıt tüketimini düşürebilmek için Atkinson döngüsü kullanıldığı için tahminim motor soğukken silindir duvarlarına yapışan benzin süzülüp motor yağına karışmış olabilir. ECU güncellemesi ile yakıt püskürtme ve ateşleme zamanlarını biraz değiştirip sorunu çözdüklerini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 8 Ekim 2018; 11:7:56 >

“21. yüzyılın câhilleri, okuma yazma bilmeyenler değil; yanlış öğrendiklerini unutamayan, yeniden öğrenmeye, değişime ve dönüşüme açık olmayanlar olacaktır.”

– Alvin Toffler

• Hondanin sorunsuzluğu fb7 den sonra bitti demekki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Benim araçtaki yağ seviyesi tam max çizgisinde. Facebook grubunda Çin'deki geri çağırma olayını anlatıp yağ seviyesi yüksek olan var mı diye sordum ama kimse yağ seviyem yüksek demedi.

Geri çağırmayı sadece Çin'de yaptıklarına göre muhtemelen motoru Çin'deki normlara göre optimize ettikleri için böyle yoğun bir sorun yaşanmış.

Yakıta yağ karışanların büyük çoğunluğu Çin'in soğuk bir bölgesinde yaşıyormuş ve genellikle kısa mesafelerde kullanılan araçlarda daha fazla sorun gözüküyormuş. Honda ECU güncellemesi yapıp, motorun uzun süre rölantide tutulmamasını önerdi.

1.5 turbo motorda yakıt tüketimini düşürebilmek için Atkinson döngüsü kullanıldığı için tahminim motor soğukken silindir duvarlarına yapışan benzin süzülüp motor yağına karışmış olabilir. ECU güncellemesi ile yakıt püskürtme ve ateşleme zamanlarını biraz değiştirip sorunu çözdüklerini düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Açıklama için teşekkürler hocam. Benim seviye de geçen baktığımda normaldi. Sık kontrol etmekte fayda var yine fde

Don't stop till you get enough...

• Konu bilgi amaçlı açılmamış ki, görgüsüzlük ve vagcılık amaçlı açılmış.. Düzgün birileri bilgi verirse seviniriz..

Orijinalden alıntı: freemangroovy

Konu bilgi amaçlı açılmamış ki, görgüsüzlük ve vagcılık amaçlı açılmış.. Düzgün birileri bilgi verirse seviniriz..
    Konuyu açan arkadaş Polo'ya premium araç muamelesi yapıyor durumunu siz düşünün artık.

Konuya gelecek olursak geri çağırma sadece Çin'de yapıldı. Çin dışında bu kadar yaygın şikayet gelen bir ülke yok diye biliyorum. Araştırmalarıma göre özellikle Çin'in soğuk bir bölgesinde şikayetler yoğunlaşmış. Çok soğuk havalarda, kısa mesafe kullanım ve/veya rölantide yağa yakıt karışma sorununu daha fazla yaşamışlar.

Çin dışında en çok satıldığı ülke olan ABD dahil herhangi bir ülkede geri çağırma yapılmadı. Honda'nın iklimi benzediği için Kanada'da sorunu takip ettiğini okumuştum.

Türkiye'de henüz yağa yakıt karışması şikayeti duymadım. Emisyon normları nedeniyle Çin'de yapılan motor optimizasyonu nedeniyle bu ülkeye özgü bir durum oluşmuş olabilir. Sadece ECU güncellemesi ile sorunu çözdükleri için geri çağırmanın pek bir maliyeti yok. Bu nedenle genel bir sorun olsa tüm Dünya'da geri çağırma yaparlardı diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 8 Ekim 2018; 13:25:39 >

“21. yüzyılın câhilleri, okuma yazma bilmeyenler değil; yanlış öğrendiklerini unutamayan, yeniden öğrenmeye, değişime ve dönüşüme açık olmayanlar olacaktır.”

– Alvin Toffler

• quote:

Konuyu açan arkadaş Polo'ya premium araç muamelesi yapıyor durumunu siz düşünün artık.

Konuya gelecek olursak geri çağırma sadece Çin'de yapıldı. Çin dışında bu kadar yaygın şikayet gelen bir ülke yok diye biliyorum. Araştırmalarıma göre özellikle Çin'in soğuk bir bölgesinde şikayetler yoğunlaşmış. Çok soğuk havalarda, kısa mesafe kullanım ve/veya rölantide yağa yakıt karışma sorununu daha fazla yaşamışlar.

Çin dışında en çok satıldığı ülke olan ABD dahil herhangi bir ülkede geri çağırma yapılmadı. Honda'nın iklimi benzediği için Kanada'da sorunu takip ettiğini okumuştum.

Türkiye'de henüz yağa yakıt karışması şikayeti duymadım. Emisyon normları nedeniyle Çin'de yapılan motor optimizasyonu nedeniyle bu ülkeye özgü bir durum oluşmuş olabilir. Sadece ECU güncellemesi ile sorunu çözdükleri için geri çağırmanın pek bir maliyeti yok. Bu nedenle genel bir sorun olsa tüm Dünya'da geri çağırma yaparlardı diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Cevap için teşekkürler..

• quote:

Konu bilgi amaçlı açılmamış ki, görgüsüzlük ve vagcılık amaçlı açılmış.. Düzgün birileri bilgi verirse seviniriz..
    Kesinlikle haklısınız. 3 5 tane gereksiz tipleme var, her honda konusuna damlayıp boş boş konuşuyorlar. Adamları yok sayıyoruz ama konuyu kirletiyorlar

Don't stop till you get enough...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _conscript_

Kesinlikle haklısınız. 3 5 tane gereksiz tipleme var, her honda konusuna damlayıp boş boş konuşuyorlar. Adamları yok sayıyoruz ama konuyu kirletiyorlar

Alıntıları Göster
    Hocam bu tarz tipler yüzünden vag grubu araçlardan da, bunları alanlardan da, övenlerden de bulantı geldi.. Alman malı eski alman malı değil artık, ne bosh eski bosh, ne eski pololar , passatlar eski araçlar artık..

• quote:

Yakında yağ keçesi patlayan Civic RS konusu açılır ikna olursunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

" JNG90 " üzerinden forumdayım BU HESABI KULLANMIYORUM.
  • quote:

Alıntıları Göster
    keşke konuda birtek sizin ve sizin benzeriniz mesajlar yer alsaydı. insanların gereksiz tartışmalar yerine pratik bilgilere ihtiyacı var.

türkiyedeki servisler ecu güncellemesi veriyor mu şu an

• orcnd kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla şu anda Çin dışında hiçbir bölgede geri çağırma ya da ECU güncellemesi yapılmıyor. Bazı ülkelerde resmi açıklama yapmadan servise giden araçlara ECU güncellemesi yapıyorlarsa bilemem tabi.

– Alvin Toffler
  • Honda CR-V "motor arızası" için Türkiye'den ilk açıklama - LOG

https://www.log.com.tr/honda-cr-v-icin-ortaya-atilan-motor-arizasi-icin-turkiyeden-ilk-aciklama/

– Alvin Toffler
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Noldu acaba başka bir gelişme var mı ?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.