Şimdi Ara

Tuncay Özkan: Marmaray'ı Bülent Ecevit yaptı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
10.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kkratoss

Öyle değil işte. O kadar bir fark yok. İnşaat mühendisleriyle konuşursanız anlarsın mevzuyu. Kaldı ki paylaştığım ss'de maliyetler lira üzerinden değil dolar üzerinden zaten. Doların ne kadar olduğunun bir önemi yok.

Maliyeti bir yana burada asıl sıkıntı ne biliyor musun? Fazla fazla para vermen bir yana bir de geçiş garantisi veriyorsun üstüne. Hem de yıllarca. Sonuç mu? Maliyetinden on kat fazla zarar. Al sana hizmet. Deli Dumrul köprüsü bildiğin. Geçsen de geçmesen de zorla cebinden çalıyorlar. Buna alkış tutacak kadar kafayı yemedim henüz.

Alıntıları Göster
    Aynen gecis ucreti sıkıntı. Bir de yıllarca elin adamı benim ulkemden para koparacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kugutex

Kendin cahilsin diye herkesi aynı sanma. Aç oku ancak anlarsın. Biz o yilları yaşadık. Sen anca tarih okuyarak öğrenebilirsin.
    85 doğumluyum kime masal anlatıyorsun? Cahillikmiş. Yüksek lisans bitiriyorum ekonomi üzerine lisans diplomam var ayrıca türk siyasal tarihini iyi bilirim sen kimsin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagleoneye

Ben akpli degilim ama eski turkiyeyi de biliyorum.

Askeri konularda birsey diyemem. Bazı cumhurbaskanlarimiz dis devletten korkarlardi. Bazilari cekinmezdi. Kibris harekati gibi.

Mezar turkiyeye goturuldu diyorsun ama suriyedeki operasyonlari gormuyorsun

Alıntıları Göster
    Çiller zamanı 50 bin askerle kuzey ırağa girilmedi mi? Kimse ağzını bile açamadı. Şundan 3-4 yıl önce kuzey ırağa girdiler 11 günde amerika çıkın dedi.
    En sıkıntılı dönemde yunan dış işleri bakanı geldi hiçbirşeyi kabul etmedi gıcık yaptı diye adama makam arabası vermediler fiat tempra arabaya bindirip gönderdiler.
    Kardak için savaşa girmeyi göze alan da çillerdi. 98'de apo için suriye sınırına gidip 15 km ileride dediler apar topar suriyeden gönderildi.
    90'larda o kadar da dandik değildi. Suriye operasyonu esadı devirme saçmalığını eseri. Yoksa orada ypglilere kimlik bile vermiyordu esad onlar kim ki devletleşecekler.

• quote:

Yapilmadi zaten koskoca ilde 1 tane hastane vardi.

Hastane yok okul yok yol yok. Toprak yolda giderdin. Ac youtubeye bak. Sular bir akiyor bir akmiyor. Surekli elektrikler kesilir mum isiginda kalirdik. Yilda 30km yol yaparak ilerliyordu turkiye.

Alıntıları Göster
    İki rakam da dolar üzerinden farkındaysan Adam daha veri okuyamıyor, umarım beyaz yakalı değilsindir. Analiz sıfır, okuduğunu anlama sıfır ama ülke için en iyisini bu tayfa biliyor, yersen.

Edit: Mesajı iki köprünün ss'ine verdiği yanıt için yazmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peanuts -- 31 Mayıs 2018; 10:51:31 >

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    85 doğumlusun. O tarihte daha ilkokula gidiyordun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kugutex

85 doğumlusun. O tarihte daha ilkokula gidiyordun.
    Olabilir ne olacak? 90'ları yaşayan biri o yılların tümüne hakim sanki. Eline al bir türkiye ekonomisi kitabını sana 70'leri de 80-90'ları da anlatır. Neymiş ne değilmiş hepsi ortada. Hangi hükümet kaç yılında iktidardı neydi ne oldu yazıyor. Kahvedeki dayıdan öğrenilmez bunlar. Oturup ilk okul mezunu yaşı büyük birine anlatsana 90'lardaki maliye nasıldı desem ne cevap verecek?
    Ayrıca ben ilkokuldaysam o yılları yaşayan biriysen sen kaç yaşındaydın?
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Ben 70 doğumluyum. Neyse artık konu fazla uzadı. Birbirimizi kırmanın alemi yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapılmadan önce karşı çıkarlar,
    Yapılırken su sızdırıyor derler,
    Yapılınca kullanmaya başlarlar,

En sonunda da hızlarını alamayıp “biz yaptık” derler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peanuts

İki rakam da dolar üzerinden farkındaysan Adam daha veri okuyamıyor, umarım beyaz yakalı değilsindir. Analiz sıfır, okuduğunu anlama sıfır ama ülke için en iyisini bu tayfa biliyor, yersen.

Edit: Mesajı iki köprünün ss'ine verdiği yanıt için yazmıştım

Alıntıları Göster
    Evet dolar uzerinden.

Yine de 2008 zamanindaki 92milyon bugunle karsilastirilamaz.

• quote:

Evet dolar uzerinden.

Yine de 2008 zamanindaki 92milyon bugunle karsilastirilamaz.

Alıntıları Göster
    Yahu 92 milyon ile 1.8 milyarı nasıl karşılaştırabiliyorsun aradaki farktan haberin var mı?
  • Invisible Pink Unicorn kullanıcısına yanıt
    yht ile CR1i aynı sanmak!

-Yapılan ihale proje ihalesi ve Müşavir firma ile 14 mart 2002de sözleşme imzalanmış. şu anki BC1 (kazlıçeşme-ayrılık çeşmesi) kısmının sözleşme tarihi 27 ağustos 2004.
    -CR1 kısmının ihalesi 2007de, tren alım ihalesi CR2 2008de imzalanmış
    -CR1 müteahhitleri cayınca CR3 imzalandı
  • Invisible Pink Unicorn kullanıcısına yanıt
    Maalesef çok haklısın son dönemki chp hakkında inceyi bile utanmasalar partiden atacaklar
    Tüm sözlerinin altına imzamı atıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peanuts

Yahu 92 milyon ile 1.8 milyarı nasıl karşılaştırabiliyorsun aradaki farktan haberin var mı?

Alıntıları Göster
    2008 yilindan bahsediyoruz. Kac sene gecmis bir bak istersen.

• İstanbul'u Atatürk fethetti deseler.. belgelerle ispatlamaya çalışacak bir güruh var karşınızda.. ayağınızı denk alın.
  • Allahı var biraz pahalı gidiş geliş şu tünel gerçekten çok güzel oldu
    Tamn40 km ve zamandan kazanıyoruz
    Yaptırandan Allah razı olsun diyorum doğru yapılan işlere sözümüz yok zaten

Yalnız hep inşaatlada bu ülke kalkınmaz çiftçliği üretimi teşvik etmek lazım
    Hep inşaat hep inşaat birsürü yeni yapılmış atıl binalar var
    Hepsi sovyet rusyanın politbüro zamanından kalan evler binalar gibi
    Üstelik dünya kadar para alan zaten almış doymuş kim alıcak bu kadar evleri
    Vatandaşda para yok yiyecek zor geçiniyorlar zaten ana baba yakın akrabaları
    Destek. Çıkıyor evlatlarına
    Allahım sonumuzu hayırlara çıkarsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Invisible Pink Unicorn

Yazanı da okuyamayacak körsen biz ne yapalım kardeşim bak bir projenin başlaması için önce kaynak gerekir değil mi? Burada Japon hükümetiyle kredi anlaşması imzalanmış ve 2007 de projenin bitmesi amaçlanmış. Müşavirlik ihalesi yapılmış yani senin deyiminle araştırma. Planı projesi hazırlanmış ihale dosyası hazırlanmış hatta ihale ilanına çıkılmış buyur.
    Bu anlaşmaya istinaden yine koalisyon hükümeti zamanında bir müşavirlik ihalesi yapılıyor. Müşavirlik anlaşması yapılıyor ama ortada proje yok. 2000 yılında müşavirlik ihalesi yapılıyor, müşavirlik ihalesi yapıldıktan sonra şartnameler, sözleşme, taslakları, fizibiliteler, ana projeleri falan hazırlanıyor onlarla ihale dosyası hazırlanıyor, ihale için ilana çıkılıyor. Ben demiyorum resmi marmaray sitesi diyor gir bak oku.
    http://www.marmaray.gov.tr/icerik/marmaray/Tarih%C3%A7esi/1

Alıntıları Göster
    Şu mesaja cevap yine yok. Tabiki yok cunku cevap verecek materyal yok ortada.Yav Allah'ım bir an önce şu ülkeden ve akp'lilerden kurtulayım. Başka da bir şey istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: moustapha129

yht ile CR1i aynı sanmak!

-Yapılan ihale proje ihalesi ve Müşavir firma ile 14 mart 2002de sözleşme imzalanmış. şu anki BC1 (kazlıçeşme-ayrılık çeşmesi) kısmının sözleşme tarihi 27 ağustos 2004.
    -CR1 kısmının ihalesi 2007de, tren alım ihalesi CR2 2008de imzalanmış
    -CR1 müteahhitleri cayınca CR3 imzalandı
    Arkadaşım evet cr1 zaten iptal edildi. Banliyö hatlarının yenilenmesi işini ben yht içine alırım yht yapılmayacaksa neden yenileniyor. Hoş yenileme işini de eline yüzüne bulaştırdılar sadece t1 hattına mı ne ray döşendi en son göztepe sorunu duruyor önünde onu geçtim OHL kamulaştırmaları bahane göstererek fiyat artışı istedi mi istemedi mi? Biz vermeyince işleri durdurma noktasına getirip göstermelik durmadılar mı ? Nasıl sözleşme yapıldıysa 2014 te tamamlanması gereken hattın açılışına en az daha 6 ay var? Tazminat vs koymadınız mı? Veya sahada şuan neden cengiz-kolin-kalyon var bu adamlar işi neden yapıyor. Yoksa ya hacı biz elimize yüzümüze bulaştırdık şu işi yap sen biz senin zararı telafi ederiz mi denildi sayın çok bilmiş arkadaş. Bu hükümetin tek yönetebildiği kurum thy dir gerisi faso fiso. Ana hat trenler neden çürümeye bırakıldı? Trakya'nın atıl demiryolu ne olacak? Adapazarı ekspresi ne oldu yoksa Sakarya büyükşehir belediye başkanı tcdd ye rüşvet yedirerek istasyon arazisini mi gaspetti? 1899 dan beri olan hatta ray ve istasyon olmasına rağmen neden şehrin içine girmiyor tren. Tren konusu yaram benim deşme.
    Edit: Hadi bunları geçtim mart 2002 de yine kim vardı iktidarda.
    Edit2: haklısın tren yolunu görünce aklım direk cr3 e gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Invisible Pink Unicorn -- 31 Mayıs 2018; 14:39:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Buzmavisi

Projenin kredisi Ecevit zamanında ayarlandı. Proje Ecevit hükumetine aitti.

Alsana resmi gazete. Gerçi sizin kesim resmi gazeteye de inanmıyor :)

Projeye bakacak olursan Sultan Abdülhamit döneminden beri var hadi o dönemin teknolojisi imkânları neyse de Ecevit resmi gazete de yayınlanmış faydası var mı Aselsan kurulmuş silah teknoloji uretememis faydası var mı 90li yıllarda her proje başlanır yarım bırakılırdı sebebi de seçim hazırlığı için temeli atılır bırakılırdı yok şöyle proje böyle proje kim ne veriyorsa ben iki katını veriyorum herkese ev araba diye diye milleti kandırdılar hani nerde 90 yıllarda yapılmış bu denli proje mı Tuncay Özkan da ya şizofren ya da milleti enayi sanıyor bilmeyecek kadar

• highgen kullanıcısına yanıt
    Tabii Abdülhamit projenin bütçesini ayarlamıştı, kredi almıştı. Japonlarla da anlaşma imzalamıştı. Hahaha. Hayır hepsini Ecevit hükumeti yaptı.

Proje devam ettirildi ettirilmezdi orasını bilemeyiz tabii. Ama bütün işi AKP yapmış diyemediğimiz gibi tamamladıkları için haklarını yiyemeyiz bu konuda. Ayrıca eğer Tuncay Özkan marmarayı tamamen Ecevit yaptı gibi saçma salak bir şey dediyse, saçmalamıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: jasua85

onlarda biliyor ecevitin projesini olduğunu bakmayın milleti kekliyorlar sadece, ayrıca ecevitin getirdiği kemal derviş kurtardı bunları
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM -- 12 Temmuz 2021; 4:43:4 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.