Şimdi Ara

Tümseklerden Durana Kadar Yavaşlayarak Geçenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
4.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tabi yavaş geçilmeli.tavsiye edilen hız 20-30 km arasıdır.bazı arkadaşlarda fark ettim,özellikle yerden yüksek SUV tipi araçlar kullananlar neredeyse duracak seviyede yavaşlıyorlar.takip mesafe özürlü olduğumuz için ciddi tehlike arz etmekte.bu tür araçlar dağa bayıra vurmalık arabalar,range rover ile tümseklerden 80 ile geçsen arabana da birşey olmaz sana da.
  • Yanlis anlaşılmisim. Tum tumseklerden bahsetmiyorum yolda en ufak bozukluk gorsun o kadar narin geciyor ki tani hizli da gecse hissetmez mesela.

Neyse daha sakin kalacagim o halde hatali dusunuyormusum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabam alcak,onu en ufak yerde surtuyor. Malima kiymet veriyorum,nicin hizli geceyim?

• Millet kendisine mukayyet olabilse, elini ayağını kontrol etmeyi öğrenip şehir içinde 50'yi, dar yolda 30'u geçmeseler, yayaların bir metre açığından lastiklerden ses çıkarana kadar sert viraj almasalar, o kasislerin hiç birisi olmaz, kimsenin aklına bile gelmez.

Kasisleri koyanlar da onların başka türleri... Sadece kavşaklara veya okul geçitlerine konulacak dur-geç tipi tümsekleri trafiği yavaşlatmak için koyuyorlar. Doğru yerde doğru kasislerin kullanıldığı çok azdır.

Körlerle sağırlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 26 Ekim 2015; 22:20:44 >
  • Arabanız Land Cruiser falan herhalde. Tümsek, çukurlardan yavaşlamadan geçince pek hoş şeyler olmuyor.
  • Tümseğe kadar yavaşlar sonra yavaş geçer hızlanırım çünkü kurtuluşun ara sokaklarındakiler olsun,cendere caddesinde kiler olsun biraz insanı evcilleştiriyor bir kaç kere altı vurunca.
  • Evet bu yavaşlayanlardan birisi de benim,18 jant,5 cm yay ve sert tip koni spor amortisör ve 3 adet alt,ön arka gergi kullanıyorsanız buna mecbursunuz.

Ben de isterim uçan martılar gibi her çukur,tümsek vb. yerlerden geçmeyi ama maalesef olmuyor.

Hele arkama yapışıp kornaya basan tiplere diyecek birşey bulamıyorum trafikte.Zira bana korna basan adam en az benim kadar yavaş geçiyor yani yaptığı eylemler birbiri ile tutarlı değil pekçoğunun.

Ha yeşil yanmadan öndeki aracı taciz etmişsin ha bu tip tümseklerde,ikisi de aynı benim için.
  • Adama bak kasisten yavas geciyoruz diye sikayet ediyor.Kafan mi guzel senin ? Yoksa maytap ki geciyorsun ?'

Kasisin amaci zaten fazlasiyla yavaslatmaktir.Neden kasis var dusundun mu hic peki ? Neden semt iclerinde , ara sokaklarda kasis varda E5 de yok ? Cevap cok basit hem arac suruculerin hem yayalarin guvenligi icin.Andavalin biri semt icinde 120 ile giderek milletin malina ve canina kast etmesin diye var onlar.

Ha , tumsekten kim daha fazla yukari ziplar diye yaris yapan bir milletiz sonucta.Boyle bir konu acilmasini ve sikayet edilmesini yadirgamamak lazim.

Son olarak.Ben malima deger veriyorum seni zerre kadar ilgilendirmez.Hiz yapmak istiyorsaniz gidin malum yerlere.Semt icinde yavas gidilmelidir ve yavas gidersen de setten neiden yavas geciyorlar diye sikayet etmezsin boylece.

• Plastik küçük kasislerde yavaşlamıyorum genelde betonlarda fren yaparım
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Belki bilmeyen vardir. Kasise frenle girmeyin beyler. Kasise kadar fren yapin. Ancak frenle gecmeyin.

Neden

• Zaten kasislerden yavaş geçilmesi gerekir. Gerçi bazıları öyle abartıyor ki 3 km/s hızla geçiyorlar. Ben aracı 1. vites isteyene kadar yavaşlatıp öyle geçerim. Eğer kasis ufaksa 2. vites de 1.500 devirde de geçerim. Kasiste yavaşlayan adama kızacağınıza o kasisi saçma sapan yerlere koyan ve gereksiz şekilde büyük ve araçlara zarar verecek şekilde yapanlara kızın.
  • Bizim arkadaşın şahini vardı.Birgün böyle tümsekten hızlı geçmişti akü yerinden sökülmüştü
  • her aracın tümseklere tepkisi aynı değil. geçenlerde bir tanıdığın reno clio grand tour aracıyla gidiyoruz. baktım eleman tümsekleri falan hiç önemsemiyor, hız düşürme yok. buna rağmen araç yumuşacık sanki hiç tümseğe girmemişisiz. kendi aracımda tümsek ve çukurlardan çok rahatsızım. sadece yolcuları ve kendi rahatımı düşündüğümden yavaş geçiyorum. alt takım, araç vs umurumda değil. ama hızlı geçince felaket konforsuz oluyor. jöle gibi corollayla gidiyorsanız şaşırsınız tabi yavaşlayanlara.
  • En çok küfür ettigim sürücü tiplerini sıralıyorum...

Arkasında araç varken kasise 100 metre kala boşa sallayıp yayılananlar...
    Telefonla konuştugu için sinyal vermeden dönecegi yere kadar arabanın frensiz yavaşlamasını bekleyerek dönenler...
    Yakıt ekonomisi yapacagım diye gaza basmayıp trafigin akışının yavaşlatanlar...
    Yeşil yanınca beşinci saniyede kıçını kaldıranlar...
    Arabayı boşa atıp araba durana kadar bekleyip dönüş yapanlar......
    Kavşağa hızlı yaklaşmaya korkup salınarak girip arkadakileri bekletip birde kavşakta 3 araçlık yer kapatanlar...
    Yeşil ışıgın pır pır ettigini gördügü halde ne de olsa ben geçerim diye yavaş hareket edenler...
    Sol şeridi tıkayanlara artık küfür etmiyorum sağı herkes boş bırakıyor oradan devam ediyorum

• Arkadas kasisler de yavaslayin, yavaslayinca arabayi durdurup, kasiste tekrar yavas yavas kalkmaya gerek yok.3 km hizla geciyor bazi dengesiz , malini kendinden cok seven ehliyetli yaratiklar.Hele birde sabah trafiginde denk gelin boylesine, tam ölüm.Ben demiyorum ki kasis gorunce gazi basip gecin, yavaslayin, kasise gelince hiziniz 20 km civari olsun, arabayi durdurmadan yada araba durayazmadan gecin.
    Birde kendi yaptigini savunanlar olmus.Neymis parayi bolusecekmis felan filan sacmalamis.Kardesim sen o tumsekte GEREGİNDEN FAZLA yavaslayip, trafigi GEREKSİZ yere durdurup, benim omrumden caliyorsun , gelip sen burada nasil uste cikmaya calisiyorsun?

• sarı ışık yanar yanmaz kornaya basanlardan bu arkadaş.
  • Bende yavaşlarım geçerken aracımın amortisörleri patlayınca sen yaptırmayacağına göre ister yavaş geçerim ister durur geçerim.
  • Plastik kasislerden normal seyir hızında geçerim. Küçük şehirlerde genelde çok yavaşlıyorlar bu plastik kasislerde sürücüler, yürüme hızına kadar düşenler oluyor. Önümde araç varsa mecbur bende yavaşlıyorum ama yavaşladığı için asla taciz etmem/korna çalmam kimseye.

Beton tümseklere oldukça dikkatli ve yavaş şekilde giriyorum, bir seferinde yüksek denilebilecek bir hızla böyle bir tümseğe girip tekerlekleri yerden kesmişliğim var 1 haftalık araçla. Betonu döküp yolun ortasına bırakmışlar, ne üzerini reflektörlü boyamışlar ne de bir kasis işareti. Bilmediğim yolda giderken özellikle dikkat ediyorum bu acı tecrübeden dolayı.
  • Bütün kasislerden iyice yavaşlayarak geçiyorum...
    Arkadaki araçların kuyruk olması beni ilgilendirmiyor,zira aracımın ön takımını bozacak halim yok...Acelesi olan ileride uygun bir yerde beni geçebilirler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D@rbeli M@tk@p -- 26 Ekim 2015; 23:40:51 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.