Şimdi Ara

TÜM MONİTÖRLERİN EFENDİSİ ( LG 45GX950A-B ) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
17
Favori
19.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

burdan güzel duvar kağıtları bulabilirsiniz.

TÜM MONİTÖRLERİN EFENDİSİ ( LG 45GX950A-B )
    TÜM MONİTÖRLERİN EFENDİSİ ( LG 45GX950A-B )www.ultrawidewallpapers.net
    Desktop Wallpapers – 21:9, 32:9, 16:9 | 3000+ Curated Desktop & Mobile Wallpapers from Ultrawide Wallpapers
    https://www.ultrawidewallpapers.net/en
    2x Xeon E-5 2699 v4 - Asus Z10PE-D8 WS - Kingston 16x8 DDR4 2133 Mhz ECC Ram - <Evga GTX 1080 Tİ FTW3 - Samsung 960 PRO M.2 - 2xCorsair H110i GTX - Evga 1300 Gold Psu - WD 5TB Black - Corsair 760T Beyaz Kasa - Asus PG348Q 34 Monitör - Logitech G910 Chaos Spectrum- Logitech G9x/Logitech G900
  • Curimo kullanıcısına yanıt

Hocem Oled lerde hareketli duvar kağıtları kullanmak en iyisidir.

Steam'den Wallpaper Engine'ı mutlaka alın.

Orada yüzlerce bulabilirsiniz.

Şöyleki...

TÜM MONİTÖRLERİN EFENDİSİ ( LG 45GX950A-B )Unpolishedyoutube
    Hello Guys, I created this video focusing more on finding the Best 50 Wallpapers for Wallpaper Engine 2025. Share Your feedback after watching the video. Download the Link is Pinned Comment So can Easily get from there. If You Like This Video Please Don't Forget to Subscribe and Press the Bell Icon for Latest Update! If You have any Sort Query, Let us Know in the Comment Section, and We will be Helping You with Your Queries. #2025 #wallpaperengine #livewallpaper #bestwallpapers #topwallpapers #unpolished Timestamp: 0:00:00 Torii Ruins 0:00:05 Mauntains in Winters 0:00:10 Timeless 0:00:15 Flamingos lake 0:00:20 Life / Death 0:00:25 Cat Snow 0:00:30 Glowing Stag 0:00:35 A Lonely Winter 0:00:40 Sundown 0:00:45 Waterfalls in Night 0:00:50 Lost Cat 0:00:55 White Deer 0:01:00 Stardust 0:01:05 Last Train to Paradise 0:01:10 Sunset Train 0:01:15 Demon Beat 0:01:20 Day or Night 0:01:25 The Neon City 0:01:30 Sunset Nebula 0:01:35 Verdant 0:01:40 Katana Girl 0:01:45 Ring of Saturn 0:01:50 Baby Deadpool 0:01:55 Rivendell 0:02:00 Jerry 0:02:05 Miles Morales 0:02:10 Cyber Nun 0:02:15 Mercedes G 63 0:02:20 Black Ops 6 0:02:25 Apocalyptic Flooding 0:02:30 Sunset 0:02:35 Nun 0:02:40 Arcane 0:02:45 The Jokers 0:02:50 Porsche Taycan 0:02:55 Emerald 0:03:00 Xayah 0:03:05 Kid Jinx 0:03:10 House of Dreams 0:03:15 Halo Infinite 0:03:20 Green Home 0:03:25 Snowy Mauntain 0:03:30 Dream View 0:03:35 Lost Cat 5 0:03:40 Arctic Spirit 0:03:45 F14-A Tomcat 0:03:50 Nissan GT R 0:03:55 Beautiful Office 0:04:00 Winter 0:04:05 Metro Awakening 0:04:10 Outro Sounds and Other Effects may Not have been Showcased for Copyright Reasons.
    https://www.youtube.com/watch?v=4HRDlBbB5L8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeniada -- 20 Ekim 2025; 9:26:0 >

Hocam filmi tek siz izleyecekseniz sorun yok.

Ama birden çok kişi izleyecekse büyük sorun.

Bu ekranlar kullanan kişiye yapısı itibari ile eşsiz bir deneyim sunuyor.

Ama sadece kullanan kişiye...

5k hareketli duvar kağıdı ben bulamadım hiç. Bende wallpaper engine kullanıyorum. Genelde 3440x1440p ya da 4k çözünürlükte hazırlananları. Çok spesifik bir ekran ve çözünürlük olduğundan 5-6 tanesini kullanıyorum bede şimdilik. “Black smoke” diye bir wallpaper(fotoğrafta en altta) var oled ekran kullananlar genelde kullanıyor bunu görmüşsünüzdür. 1080p çözünürlükte ama o da çok iyi. Kullandıklarım aşağıdaki gibidir;

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• amaat A kullanıcısına yanıt

Hocam 21.9 veya 5120-2160 diye aratın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeniada -- 20 Ekim 2025; 10:44:45 >

Arama filtrelerinde çözünürlük seçtiğimiz ekranda direkt 5k çözünürlük yok ama kaliteli olanlardan 4k bile olsa bakıyorum biraz ekranın köşesinde kalıyor ortalayınca sorun olmuyor. 21:9 da baktım üstün körü ama çok vakit geçiremedim ya ben bu ekran ile. Alalı 2 hafta oldu yalnızca dün 20dk cs2 oynayabildim. İş, çocuk ve yeni oda düzeni derken tadını çıkaramadım henüz

Geldi benim canavar. Kalorifer peteğinden büyük valla kutusu. Bakalım arabaya nasıl taşıyacağım.

MSI MPG X870E CARBON WIFI Anakart---AMD Ryzen 9 9900X İşlemci---CORSAIR iCUE H170i ELITE LCD XT 420mm İşlemci Soğutucusu---MSI Gaming Trio RTX 5090 Ekran Kartı---GSkill Trident Z5 2X16Gb 6000Mhz CL30 DDR5 RAM---MSI SPATIUM M480 PRO PCIE 4.0 NVME M.2 2TB SSD---WD Black SN850 PCIE 4.0 NVME M.2 1TB SSD---Seagate Ironwolf Pro 4TB HDD---FSP HYDRO PTM PRO (PCIe5.0) AT 1200W Güç Kaynağı---Asus ProArt PA601 Kasa---Razer Nommo Pro 2.1 Ses Sistemi---LG 45GX950 5K Oled Gaming Monitör---Logitech Mx Keys Mini Klavye---RAZER DEATHADDER V3 PRO Fare

Hayırlı olsun.

Bende tek başıma baya bir zorlandım.

Ama tatlı bir yorgunluk oluyor bu...

sadece ben izleyeceğim hocam. çoklu izlemek için tv var zaten ama iş yaparken vs. izleyebilmek için nasıl olur bilemedim. genelde tam karşısında olurum monitörün ama çok agresif curved bir model olduğu için kafam karıştı. daha önce curved monitör kullanmadım, bu büyüklükte monitör de kullanmadım açıkçası. normalde bunun bir üst bendable modelini bekleyecektim ama global çıkışı bile belirsiz görünüyor onun. hele türkiye'ye gelip gelmeyeceği konusu apayrı bir soru işareti. o sebeple oyun için endişem yok ama film izlerken düz ekranlar daha mı iyi acaba diye, bu kadar ciddi bir fiyata ürün alırken sorguladım açıkçası.

Bu monitörün öncelikli kullanım amacı oyun gibi sanki.Filimlerde 21.9 ve bu çözünülürlük olmaz zaten.

Oda monitörün sağ ve solunda boşluklar olarak izlemeniz anlamına gelir.

Lakin pek rahatsız edici olacağını sanmam.

Bilemedim...

• Herkese selamlar,ayın 16 ekimde verdiğim sipariş hiç ilerlemiyor,sipariş alındı ekranında duruyor öylece.yarın müşteri hizmetlerini arayıp bi soracağım.masa için tavsiye eğer bulabilirseniz ikea upspell yükseklik ayarlı masa alın 2.el bile alınır,monitör kolu olarak north bayou g80 aldım bugün kutusunu açtım inanılmaz sağlam.çok yakın bir zamanda 39 gs95qe aldım belki gx gelince bunu satarım belli olmaz

• Yeniada kullanıcısına yanıt

filmler zaten yaklaşık 21:9 oluyor hocam. o konuda endişem yok. siz dizileri veya normal videoları (youtube vb.) kastediyorsunuz sanırım. sağda solda boşluk bir tek onlarda olur. o da problem değil benim için. asıl amacım kaliteli film izleyebilmek.

Benim de iptal etmek istediğim ilk siparişim o şekilde kaldı, müşteri hizmetlerini aradığımda askıda kalmış, globale ileteceğiz size dönüş yapacağız dediler, bugün yine aradım geçen hafta dönmeyince kimse, yine gün içinde size bilgi vereceğiz dediler yine dönen olmadı. Çok enteresan... Siz de muhakkak bir arayın yarın, aynı durum olmuş olabilir? İptal et dediğinizde ne diyor?

MSI MPG X870E CARBON WIFI Anakart---AMD Ryzen 9 9900X İşlemci---CORSAIR iCUE H170i ELITE LCD XT 420mm İşlemci Soğutucusu---MSI Gaming Trio RTX 5090 Ekran Kartı---GSkill Trident Z5 2X16Gb 6000Mhz CL30 DDR5 RAM---MSI SPATIUM M480 PRO PCIE 4.0 NVME M.2 2TB SSD---WD Black SN850 PCIE 4.0 NVME M.2 1TB SSD---Seagate Ironwolf Pro 4TB HDD---FSP HYDRO PTM PRO (PCIe5.0) AT 1200W Güç Kaynağı---Asus ProArt PA601 Kasa---Razer Nommo Pro 2.1 Ses Sistemi---LG 45GX950 5K Oled Gaming Monitör---Logitech Mx Keys Mini Klavye---RAZER DEATHADDER V3 PRO Fare
  • Eveeeeeeet arkadaşlar. Gelelim fasulyenin faydalarına. Sonunda GX9'u kurdum ve yorum yapacak kadar deneyimledim. Monitöre çok önem veren, PC kullanan biri için PC ile etkileşime geçtiği "kapı" olarak bilgisayarın en önemli bileşeni nezdinde gördüğüm için "en iyi"yi ararken elimden çok ekranlar geçti bu güne kadar. Yani biraz deneyim konuşuyor, kulak verin derim. TÜM MONİTÖRLERİN EFENDİSİ ( LG 45GX950A-B ) Tn'lerle başlayan monitör maceram, berbat ışık sızmalı ve kontrastlı IPS'ler ile, ardından LG'nin çok memnun kaldığım VA panelli 32 inç 2K bir ekranı ve sonrasında da bana monitörleri küstüren, bundan sonra asla monitör pazarında kazıklanmam, buradan devam edeceğim dedirten LG Oled C2 42... Sonrasında şans verdiğim ama o büyük ekranın sarmalayıcı ve içine alan etkisini tattıktan sonra alışamayıp ve de C2 karşısında HDR peak brightness etkileyiciliği olarak vasat görüp sattığım 32 inç 4K 240 Hz MSI monitör.

TÜM MONİTÖRLERİN EFENDİSİ ( LG 45GX950A-B ) Şanssız biri olarak satın aldığım her ekranda ölü piksel sorunu yaşadım ama bunda yok, çok şaşkın ve memnunum.

TÜM MONİTÖRLERİN EFENDİSİ ( LG 45GX950A-B ) Ekranın çerçevesinin C serisi Oled tv'lerdeki gibi metal oluşu beni şaşırttı ve memnun etti, bu ayrıntıdan bahseden olmamış ama benim gibi kalite fetişleri için önemli. TÜM MONİTÖRLERİN EFENDİSİ ( LG 45GX950A-B ) 

TÜM MONİTÖRLERİN EFENDİSİ ( LG 45GX950A-B ) Ekranın sağ tarafında o metal çerçeve ile panel arasında bir boşluk var; solda tamamen bitişik, ufak bir üretim kusuru, ama sizler de kontrol ederseniz sevinirim. C2'de de benzer bir durum var bu arada. Bu benim için çok önemli değil.

TÜM MONİTÖRLERİN EFENDİSİ ( LG 45GX950A-B ) LG bu ekranın kesinlikle TrueBlack Glossy versiyonunu yapmalı. Mat ekranın verdiği "grenli" görünümü, gerçek glossy panel kullanmış bir kişi rahatlıkla farkedebiliyor. Evet yansıtma anlamında avantajlı olabilir ancak kesinlikle keskinliği baltalıyor, bunu net şekilde söyleyebilirim.

TÜM MONİTÖRLERİN EFENDİSİ ( LG 45GX950A-B ) Benim ekran güncellenmiş olarak geldi, son FW ile. Ve ekranda sizlerin yaşadığı gölgelenme sorunları yoktu açtığımda ama yine de piksel temizleme yaptım tabi ki.

TÜM MONİTÖRLERİN EFENDİSİ ( LG 45GX950A-B ) Arkadaki aydınlatmayı eski nesil monitörlerindeki gibi güçlü yapmalı, ya da hiç koymamalı, hiçbir anlamı yok çünkü, çok zayıf ve yansımıyor çok arkaya.

TÜM MONİTÖRLERİN EFENDİSİ ( LG 45GX950A-B ) Şimdi gelelim C2 ile kıyasına ve son fikrime...

Açıkçası artık 42 inç TV'ler ülkemize gelmiyor diye ve C2'nin SDR'da agresif ABL ile parlaklık düşürmeleri ve artık Tv değil gerçek, iyi bir "monitör" kullanayım, C2'yi de yatak odama asayım mantığı ile bu maceraya atıldım. Ancak görüyorum ki bunca senden sonra bile HDR Pik Parlaklıkta her ne kadar kağıt üzerinde aksini iddia etse de firmalar, monitörler hala TV'lerin birkaç adım gerisinde. Bu ekran da kötü değil asla ama Oled Tv'lerde pop-up'lar çok daha yüksek nite çıkıyor, 4 sene öncesinin C2'si bile hala bu konuda önde. Ölçüm yapmadım ama gözlerim bu konuda iyidir.

Curve çok agresif diye korkuyordum ama sarmalayıcılığı bambaşka bir seviyede. Oyun deneyimini farklı bir şekle sokuyor, ilk intiba olarak sevdim ve sanırım böyle de kalacak.

Oyunlar, uygulamaların çoğu ya da Windows arayüzü 21:9'u destekliyor olsa da örneğin oyunların menü ve ayar arayüzleri ya da tarayıcı sayfaları, metinler hep ekranın merkezinde, daha küçük görsel bir alanda görüntülenmek zorunda kalıyor, C2'de tüm ekranı kaplayan kocaman arayüzlerden sonra daha küçük alanlarda çalışmak durumu biraz geri adım, kullanım deneyimi anlamında. 21:9'un böyle bir handikapı var maalesef.

Olur da C serisi Tv'lerin ya da Samsung S90 serisi Tv'lerin 42 inçleri ülkemize geri dönerse, bu ekrana ihanet eder miyim? Ederim. Ama onun dışında bu ekran artık en az birkaç sene benimle ve doya doya widescreen keyfi yaşayacağım. Film izleme konusu 21:9 formatı ile tam ekran ve siyah bar olmadan ve tam ekranın önünde iken başka bir seviyede oluyor, ama bunu karşıma çaprazıma alayım yandaki koltuğa uzanıp da izleyeyim, kaykılayım derseniz olmaz.

Bu fiyat baremindeki bir ekranda, Webos ile akıllı Tv özelliklerinin ve de bir kumandasının da olması beklenirdi bunu da ekleyeyim.

Umarım faydalı olmuştur. Sorususu katkısı olan olursa seve seve.

@Yeniada @amaat @Cenk345 @Appdre @sroad

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Curimo -- 21 Ekim 2025; 20:2:0 >

• Merhaba. Bana stok maili geldi ama sabahtan beri bakıyorum, stok yok. Anında bitirilmiş olabilir mi? Yoksa hatalı mı yollandı mail acaba??

Stok bitmiştir hocam. Tek tek ya da 5’er li giriyorlar muhtemelen. Millet stoklamasın diye yapıyor olabilirler.

Selam, öncelikle hayırlı olsun!

Samsung 49S90C den sonra tecrübeniz nasıl merak eder bu muhterem.

Samsung un neon renkleri bende ayrı tat bıraktı. O canlı renkleri görebiliyor musunuz?

Bu boyuta alışınca 32" ekranda oyun oynamak istediğimde, oyunlar içine çekmiyor, tat vermiyor artık o sebeple birde 49c90c nin dar görüş açısını aşmak istediğimden

48S90C oled alma arifesindeyim. Deneyimini paylaşırsanız sevinirim.

Kavisli ekranda yansıma sorunu düz ekran gibi olmadığından bunu ne diye buna mat kaplamışlar anlamış değilim. İçime sinmeyen beni mennun etmeyecek başta bu mat kaplama var. Yine samsung la kıyaslarsan ne söylemek istersin. Teşekkürler

bilgiler için teşekkürler hocam. dual mode deneme imkanınız oldu mu? bu bahsettiğiniz menülerin vb küçük gelme durumunu okuyunca sormak istedim. duruma göre 16:9 aspect ratio açtığımızda sorunsuzca ekranı ortalayarak kullanım imkanı da sağlıyor değil mi? genel olarak elbette bu monitörün, 42 inç tvlere göre tercih sebebi 21:9 olsa da ihtiyaca göre sorunsuz 16:9 deneyimi sunabilmesi de benim için önemli.

ayrıca mat kaplama konusunda yorumunuzun benzerlerini redditte de görmüştüm. sanırım monitörün en büyük handikapı o.

son olarak diğer stok takip eden arkadaşlara sormak istiyorum. stok maili geliyor ama direkt bitiyor. peki mailden sonra hemen yakalayabilen oldu mu? olduysa güncel fiyat nedir? 63-67 bandında daha yeni satılmışken 79 bine almak üzer açıkçası.

edit: biraz önce stok kontrol edeyim dedim, yeniden stoklara geldiğini gördüm ama fiyat 79 bindi. %15 indirim şu an yokmuş %10'un çalıştığını gördüm tam 71 bine alayım diye düşünürken stok bitti.  neden bu kadar kısıtlı satışa sunuyorlar anlamadım. belli ki talep var ürüne. kaç tane getirmiş olabilirler ki bu kadar yavaş satıyorlar acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sroad -- 22 Ekim 2025; 20:34:3 >

• sroad kullanıcısına yanıt

Yani bence OLED ekrana mat kaplama yakışmıyor, hakkını "trueblack glossy" kaplama verebiliyor. Bu QD'lerdeki semi-glossy de değil, Asus'un yeni çıkardığı XG32 modelinde olan ve LG Tv'lerde de kullanılan gerçek glossy olmalı. Telefonlarda da benzer mantık işliyor.

16:9 modda tabi ki kullanabilirsiniz, aynı şekilde LG Oled Tv'lerde de 21:9 modu bulunuyor.

Ben mailden sonra yakaladım ama işte indirimsiz aldığım ve iptal etmek istediğim elimde patladı, hala iptal edilmedi ki o da ayrı bir tuhaflık. Bekliyorum bakalım.

Stoğu sınırlı getirmeleri al-satçılara karşı korunmak bence de ama işin tuhafı neden Vatan gibi başka kanallardan da satılmıyor, piyasa araştırması, nabız yoklama mı yapıyorlar biz bu ürünü kaça satarsak satabiliyoruz acaba diye?

Ellll Ciiiiiiii Ah El Ciiiii!!!!  

düzenli stok getiremiyorlar mı acaba? düzenli ürün geliyorsa fazladan alan zaten satamaz stok bekletse de lg düzenli getireceği için yine satamaması gerekir. bunun dışında aynı adrese aynı kişilere 1'den fazla ürün satmayarak da küçük de olsa bir önlem alabilirler belki.

edit: akşam vakti benim yakalayabildiğim 3 kere stok yenilendi. son seferde aldım. fiyattan çok memnun sayılmam ama riske atmak istemedim. daha uygun bir fiyata denk getirirsem iptal veya iade edip yeniden sipariş geçerim ya da destek ile iletişime geçip fiyat farkı için hediye çeki vb tanımlıyorlar mı sorarım diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sroad -- 22 Ekim 2025; 22:24:6 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.