Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (98. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
30.386
Cevap
682
Favori
1.969.792
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
23 oy
Giriş
  • şu PTT kargoyu arayıpta ulaşabileceğim bir numara var mıdır?

ürün topkapıda mı gümrükte mi ? yani okadar numara ve dahili hatları var arıyorum telefonları açan yok ya..

valla ne güğzel devlet memeurluğu babaların çiftliği

Orijinalden alıntı: boxor

şu PTT kargoyu arayıpta ulaşabileceğim bir numara var mıdır?

ürün topkapıda mı gümrükte mi ? yani okadar numara ve dahili hatları var arıyorum telefonları açan yok ya..

Ürününüzün Tracking Number ( Gönderi izleme numarası ) mevcut değil mi ? Yani web üzerinden mektup dahi olsa başka ülkeden geliyorsa bu numara ile nerede olduğunun bilgisini alabileceğinizi düşünüyorum. Olmazsa web üzerinden ptt kargoya mail atabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: kaptanedi

arkadaşlar ben türkiyeden corsair h100 sogutucu aldım bu ürün arızalandı bilindiği gibi corsair satıcıya degil bana gönderin diyor bende üçretsiz olarak gönderdim ürünü değiştirmiler fakat fedex le gelen ürün gümrüğe takıldı 200tl masraf cıkardılar.. neyapmam gerek..

Merhabalar,

Az çok gümrük mevzuatından bilgim olduğu üzere şöyle bir bilgiyi paylaşmak isterim ;

Eğer ürün kullanılmış ve tamir edilmişse bu proforma ve konşimentonun "Description" ( açıklama kısmı) kısmında yazıyor olması gerekiyor. Eğer ki bu kısımda yeni ürün ( New Computer Part ) yazıyor ise büyük ihtimalle bu yüzden gümrükte takılma olmuştur. Sizin yapabileceğiniz, Kargo firmasına gidip evrakları kontrol etmeniz. Eğer ki yanlışlığı orada görürseniz, size ürünü gönderen firmaya mail atıp, bu ürünün proforma ve konşimento da yer alan açıklama kısmının düzeltilmiş olanını faxlamasını istemeniz olayı hasarsız çözebileceğiniz anlamına gelir. Fakat ; Firma tamir edememiş ise ürünü, bunun yerine 0 ürün göndermiş ise de yine konşimento da "Fixed computer part" yazması ücret konusunda sizi kurtarabilir. Ama ille de biz yeni ürün gönderdik derselerde, yapacağınız bu ücreti ödemek zorunda olacağınızdır.

Saygılarla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Clioauthentique

KENDİ ARACIM İÇİN YEDEK PARÇA GETİRMEK İSTİYORUM.
    10-20 TANE FARKLI PARÇA.

1- BU TİCARİ ÜRÜN MÜ SAYILIR?
    2-TİCARİ ÜRÜNLERDE GÜMRÜĞE TAKILINCA NE YAPILABİLİR?AYNI ANLATTIĞINIZ YÖNTEMLER Mİ?

Herşeyden önce 10-20 tane farklı parça ve kişisel kullanım ise yapacağınız şu adımlar olmalı ;

1-) Firma ile irtibata geçip Gönderilecek olan ürünlerin proforma ve açıklama kısımlarında ( özellikle de proforma da detaylıca ) hangi ürünün ne olduğu, kaç adet olduğu ve ne için ( mesela Endüstriyel kullanıl içinse Using for Industrial Materials gibi ) kullanılacağı belirtilmelidir.

2-) Ürün miktarları ile fiyatlarının orantılı olması gerekir. Mesela 10 adet ürün için 5 €uro, 11 ürün için 100 €uro yazarsanız Gümrükte kalma olasılığı yüksektir. Genelde yüksek fiyatlı ürünler için gümrük memurları açıklama kısmına bakarlar ve proforma ile karşılaştırırlar. Eğer tutmuyorsa bilin ki fazladan ücret ödeyeceksiniz ve tabi ki gecikmeler olacaktır.

3-) Hepsinden önemlisi de, gönderici adresi, alıcı adresi tam olarak alınıp göndericiye verilmeli. Size tavsiyem posta kodundan tutun da direk ulaşabilinecek numaraya kadar detaylı bir bilgi alış verişi yapmanız. Bir çok gönderinin gümrükte kalmasının sebebi budur. Gümrük memurları bunlara dikkat ederler.

4-) Bir ürünün Ticari kategorisine girmesi için, o ülkenin mezvuatına kişisel gönderim konusunda aykırı olması gerekir. Mesela Polonya 75CL Şarabı kişisel gönderim sınırı koymuş. Siz tutup da 100 CL gönderirseniz bu ticari bir olaya girip, kişisel gönderi olarak kabul görmeyebilir. O yüzden gümrükte kalır. Diğer bir komik olay da Çin asla ve asla tahta ve bu türü içeren şeyleri kabul etmemektedir. O yüzden ülke mevzuatları her zaman ön planda tutulup alış-veriş yapılmalı.

5-) Ticari olarak gümrüğe ilk gönderi alınmaz. Yani ilk olarak gider tüm vergileri ve ordino ücretlerini ödersiniz. Fakat 2. olarak da sizden ithalat belgesi istenir. Eğer yok ise sizden bir gümrük firması ile anlaşma yapmanız ve onların danışmanlığında ürünün teslim edilmesi sağlanır.( Bu da aldığınız ürünün kişiselliğinden çok daha fazla maaliyetlere gelmesi anlamına gelir. ) Tabi ki bunun önlemi, hem iç dinamikleri korumak ( sonuçta o kadar firma ve ülkenin dışarıya kaçmaması gereken bir sermayesi söz konusu ) hemde yerel ekonomiyi ayakta tutmak babında alınmış bir önlemdir. Her ülkede vardır. Sadece Türkiye'de değil.

6-) Tabiki gönderinin de 50 KG yi geçmemesi gerekmekte. En azından ben DHL den ayrılmadan önce böyleydi. 2011 den bu yana ağırlıklar pek değişmedi diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISQO -- 13 Şubat 2013; 0:21:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jambon

Arkadaslar bu fedexle olan sorunum bir turlu bitmiyor. Kargomum bedeli 150 dolar. Uzerinde faturasi yaziyor. Bugun mail geldi urununuz 160 dolar uzerinden vergi alincaktir diye. Actim telefon dedim 150 dolar. Bi bakayim dedi hayir kredi karti esktresinde 160 dolar yaziyor dedi. Bende tam bilmiyodum tamam dedim. Kargoyu veren arkadasimla konustum. Hayir tam 150 dolardi dedi ve nakit aldim. Uzerinde kredi karti ekstresi degil fis var dedi. Hani 10 dolarin hesabinda degilimde, nasil boyle bisi yapabiliyolar hem arbiye parasi aliyolar hem fazla gosteriyolar fiyati uzerinde fatura olmasina ragmen. Dava acicam bu nedir arkadas ya resmen dolandiricilik

Bunu ispatlayabilmeniz için Gelen gönderinin üzerindeki konşimento ve proformayı resmi belge olarak göstermeniz gerekir. Böyle bir durumda genelde bu şekil üzerinden işlem yürür. Acaba gönderen kişi fazla bir miktar yazmış olabilir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: SISQO

quote:

Ürününüzün Tracking Number ( Gönderi izleme numarası ) mevcut değil mi ? Yani web üzerinden mektup dahi olsa başka ülkeden geliyorsa bu numara ile nerede olduğunun bilgisini alabileceğinizi düşünüyorum. Olmazsa web üzerinden ptt kargoya mail atabilirsiniz.

Ya üstad, ürün polonyadan geliyor. 99€ değerinde şöyle bir aparat. Logitech G27 için stand.

Yani elin gavurunun memlektinden geçen hafta salı günü kargolanan ürün, 3 gün içinde Perşembe günü Türkiye'ye giriş yapıyor.

Bizim embesil memurlarımız saz çalıp türkü söylemekten vatandaşın işini ağır ağır yapıyorlar. Ürün bana 3 günde geliyor ama ben 1 haftadır teslim alamıyorum.

PTT kargo tam bir rezalet ve şarlatan. Bazen devlet kurumlarının özelleşmesi satılması taraftarıyım. Nasıl olsa kovulmam , ohh 657'ye tabiyim.

Yüz kızartıcı iş yapmadığım müddetçe burası babamın çiftliği zihniyeti ile AB'nin bizi neden almadığı ortada...

Yani sen hergün vatandaşın hakkına tecavüz ediyorsun, ırzına geçiyorsun sonrada yüz kızartıcı birşey yapmamış oluyorsun

İşin enteresan tarafı , ne telefonları cevap veriyor ne de muhatab bir kişi bulabiliyorsun. Gidip Topkayı bassan, amirlerinize şikayet edicem desen; İt iti ısırmaz kavlince

kimse seni sallamaz. Adamların memurlarından tut, amirlerine kadar neleri Türkiye'ye kaçak soktuları için hepsi birbirinin açığını biliyor.

Oyüzden orda sen posta koysan onlara, onlar bir birine birşey demezler. Birbirlerinin sırtlarını kaşımaktan dolayı amiri memurundan korkar olmuş!

Vericeksin Gümrüğe özel denetim bak bakalım kargo 2 günde nasıl teslim oluyor. Sonuçta kalite politikası, müşteri memnuniyeti misyonları olur.

Bizim devlette salla başı al maaşı. Senden kralı yok. Sen ağasın , sen paşasın.

Neyse zaten ürün gümrükte takılmış. 75€ Üzeri olduğundan dolayı topkapıdan gidip teslim alıcam. Ama UPİM, KİM'e sevketmiş.
    KİM'de daha topkapıya getirmemiş. Cuma gününden beri hala topkapıay gidecek!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boxor -- 13 Şubat 2013; 9:15:34 >

• Arkadaşlar yardım. 8 usd Değerindeki küçük bir paket gümrüğe takıldı içerisinde 2 adet ışık var. ve telefon ile görüştüm ne olduğunu anlamadık iade yapacağız dediler ve karşımdaki bayan gümrük memuru idi. Açıkladım nasıl bi ışık olduğunu tamam dedi ama iade yapacağız biz onu yapacak birşey yok dedi. Sonra başka bi kişiye verdi görüştüğüm erkekti oda aynı şekilde iade edilecek dedi sonra buraya gelip uğraşmanız lazım size ilerde sıkıntı açabilir takibe alınabilirsiniz felan dedi bu arada biraz tartıştık ama nafile sonuç yok paket benim adıma değil babamın adına onu gümrüğe götürmem biraz zor ve ilk defa adına yurt dışından paket geliyor. bu durumda ne yapılabilir.
    takip no: RC275119070HK
    Ayrıca Gümrükten çıkmış yurtiçi merkezine gönderilmiş diyor. iade felanda yazmıyor takip numarasında.
  • Benim Çinden gelecek olan paketimde hala ulaşmadı elime ayın 8'inde Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM) ifadesi çıktı. Biraz daha beklesemmi acaba. Yoksa gümrüğe falanmı takılöıştır. 45 dolarlık bir kaç telefon kılıfı.
  • Arkadaşlar merhaba, belki konu içinde dile getirilmiştir ama mesaj/sayfa sayısı çok fazla o yüzden sizlere soruyorum, vergisiz resmi yolla yabancı ülkelerden yapılan alışveriş miktarının sınırı ne kadar? 150 euro da deniyor 75 euro'da, kesin bir bilgi verirseniz memnun olurum çünkü internettten yaptığım araştırma da hep 2011 senesinde yayınlanan resmi gazete gümrük mevzuatından alıntı yapılmış farklı farklı site/forumlar çıkıyor, şu an ki son durumu söylerseniz memnun olurum. Son olarak diyelim ki alışveriş sınırı 75 euro, bu paraya kargo dahil olmak zorunda mı? Yoksa kargo ücreti gümrük mevzuatından muaf mı?

Orijinalden alıntı: drfettah

yok artık ne takibi ya. millet neler alıyor. ne seviye yerlerde şu cevaplara bak. ışık iade edilecekmiş.
    insan kendini tutamayabilir.

Biraz tartıştık ama yok anlamıyor nezaman iade edilecek dedim onuda bilmiyor bende kapattım suratına.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: renovatio_85

quote:

Orijinalden alıntı: drfettah

yok artık ne takibi ya. millet neler alıyor. ne seviye yerlerde şu cevaplara bak. ışık iade edilecekmiş.
    insan kendini tutamayabilir.

Biraz tartıştık ama yok anlamıyor nezaman iade edilecek dedim onuda bilmiyor bende kapattım suratına.

İyi yapmissin be de memurum abi biz boyle degiliz ya salla basi al maasi , vatandas magdur umurunda mi. Takipmis kufredesim geliyo ana avrat ama tut kendini. Bu aradainceledim urun buyuk ihtimalleelinize gececek ama cn post bile tr ptt den dahakaliteli su anda gozumde . Cin nufusnagore cok daha iyi hemde .bugun tamire giden tabletim geldi ceketimde geldi hem de tam on gun zimmet aindi yazisndan sonra
    Yazik

• Merhabalar arkadaşlar,

Az çok sizlere yardımı olur diye bazı gümrük kriterlerini sıralamak isterim. En azından gönderim ve alımınız için sizlere de bu konuda yol göstermiş olur. Özel firmalar, devlete ait hizmetlerin de arasında farkları sizlere anlatacağım elden geldiğince.

Gönderi yapacaksanız eğer ;

1-) Tüm adres bilgilerini detaylıca ve eksiksizce girin. Bunlar gönderinin %25 geçmesine yarıyor olacaktır. Sonuçta şüpheli bir paket ise de bu gümrük memurunun da işine yarayacağından sizde detaylandırarak yardım etmiş olup, araştırmasında katkıta bulunmuş olursunuz. Sonuçta bu gümrük araması sadece Türkiye'de değil tüm dünyada geçerli.

2-) Gönderilieriniz yapmadan önce ülkelerin gümrük mevzuatlarına kabul edilmeyen, sınırlı kabul edilen ve kabulünde kusur bulunmayan ürünlere dikkatlice bakarak, tam sınır yerine, sınırın 1 birim altında göndererek gönderinizin gümrükte takılmasının önüne geçmiş olursunuz.

3-) Konşimento ve proforma bilgilerini detaylıca girin. Konşimento da farklı, proforma da farklı yazılan her gönderi ( önemsiz dahi olsa ) direk gümrükte kalır. Para verseniz de alamazsınız. Alma şekliniz ise proforma ve konşimento bilgilerinin düzeltilip o gümrüğe fakslanması ile çözülebilir. Aksi halde ürününüzü unutun. Mesela gönderiniz bir adet plastik numune ise proformada bunun adedini de belirterek konşimentonun açıklama kısmına "Industrial Plastic Sample" yazmanız ( tabi endüstriyel bir kullanım için ise değilse Sadece "Plastic sample for personal use" yazabilirsiniz ). Tabi içeriğinde belirli karışımlar var ise, %5 elyaf ya da %10 naylon, bunu da proformada detaylıca belirtmek zorundasınız. Aksi halde şüpheli durumdan gönderiniz kalır. Bu da fazlaca para ödemek zorunda olacağınız anlamına gelir.

4-) Göndereceğiniz Gift olarak adlandırılan ürünlerin toplamda (kaç parça olursa olsun ) Totali 25 €uro'yu geçmemesi gerekmekte. Sebebi ise malumdur gift dediğiniz olay yüksek fiyatlı bir değer ne yazık ki ticariye girmekte gümrük mevzuatlarında. Sınıra getirirseniz bu seferde kalma riskinin yükseldiğini de düşünmelisiniz. Gönderiniz 50 Kg yi geçtiğinde bilin ki ( gift dahi olsa ) ticari gönderi ( Export ) anlamına gelir ki bu da direk Export gönderi kriterlerine gireceğinden detaylandırması ve prosedürü çok olan bir işlemdir. Elinizde kişisel olan bir gönderi dahi olsa, sizden şirket bilgileri ve şirketin antetli kağıdında bir yazı istenir. Kişisel gönderileriniz için ise en büyük bakmanız gereken olay proforma ve konşimento bilgilerinin, açıklamalarının eksiksiz, detaylı ve tatminkar olmasıdır.

5-) Gönderileriniz konusunda Devlete ait olan PTT Kargo, Özel firmalardan ise UPS, TNT, Fed-Ex gibi firmalar ne yazık ki paketleme konusunda ( genelde uzak ülkeler için ) ne yazık ki yetersizler. DHL de ise bu konuda diğer firmalardan daha tecrübeli ve daha ciddi olduğundan bu konuda sizlerin de seçiminiz bu yönde olsun. Çünkü unutmayın, gönderinin üzerindeki belgeler ne kadar eksiksiz olursa olsun, gönderi paketi düzgün değil ise, yırtık, çatlak, kırık veya hasarlı ise malesef bu da kalma riski altında demektir. Bu yüzden de gönderi güvenliği ön planda olacağından, göndereceğiniz ürünün önemi daha baskın olacak, firmaların da bu konuda yaklaşımlarına göre değerlendirmeye almanız sizin içinde önemlidir.

6-) Gönderileriniz neden farklı kilolarla fiyatlandırılıyor ? Arkadaşlar, herşeyden önce Express hizmetler malumdur ki uçak gibi hızlı ulaşım araçlarıyla yapılmaktadır. Bu sebeple de sizlerin fiziksel ağırlığı yani tartıdaki ağırlığı ne yazık ki baz alınmaz. Sonuçta Parsel konusunda belirli bir limitleri olan bu kargo firmaları, uçakları kendilerine dahi ait olsa bile, parselasyon sisteminin üstüne çıkamazlar. Bu sadece Kargo firmalarında değil, yolcu uçaklarında da olan bir olaydır. Bu yüzden de hacimsel ölçü ile fiziksel ağırlık ölçülür, hangisi daha ağır ise o baz alınarak ücretlendirilir. Misal 125x120x15 cm olan bir gönderi fiziksel tarttığınızda 70 kg gelsede 125x120x15/3000 = 75 Kg gelecektir. ( 3000 e bölünmesi yurtdışına çıkacak uçakların parselasyon hesabının sabiti olduğundan bölünür ) O yüzden itiraz etmeniz asla firmanın insiyatifinde bir indirim olacağı anlamına gelmez.

7-) Herşeyden önce DHL World Wide Express Global Logistics Turkey'de eski bir çalışan olduğumdan sizlere bu bilgileri elimden geldiğince açıklamaya çalışıyorum. Tabiki doğal olarak seçimleri sizler yapacaksınız. Fakat şunu gördüm ben bu sektörde ; Eğer ki gönderi güvenliği söz konusu ise emin olun o yüzden de pahalı olacaktır. Yani Şu an DHL express bu konuda Türkiye'de Lamborgini konumunda. Sebebi ise diğer özel firmaların da genel merkezleri ( Yurtdışına bağlı olan Genel Müdürlükleri ) olmadığındandır. Sonuçta bu insanlar tecrübeli ve ülkeler konusunda uzman. Yurtiçi ( Domestic ) gönderisi içinde malumdur ki Yurtiçi kargo gibi firmalarla ne yazık ki yarışamazlar. Bu yüzden Yurtdışı gönderileri konusunda uzmandırlar. Yurtiçi kargonun günlük dağıtımı sadece 350.000 gönderi iken, DHL 3000-3500 arasında yurtdışına gönderi yapmaktadır. Aradaki farkı da anlayarak lütfen bundan sonra "Neden X firma Dünyanın bir ucundan bana getiriyor istanbula da bilmem nereye getirmiyor" diye sormayın. Adamların uzmanlık alanı bu olduğundan da centilmeklik anlaşmaları da söz konusu. Yapmaları da doğal olarak tazminat ile karşı karşıya kalmaları olacaktır.

Alacağınız gönderiler için ;

1-) Herşeyden önce bakacağınız T.C. Gümrük Mevzuatı olmalı. Neler bu ülkeye girebilir, kısmı olarak girebilir ürünler ve yasak ürünler. Miktarlar ve adetler. Bunlar çok önemlidir.

2-) Ülkemizde fiyat konusunda limit vardır. 75€uro gibi birşey söz konusu. Neden bu kadar derseniz iç dinamikler ve ekonominin saldırıya uğramaması için. Malum, ben dışarıdan istediğim kadar gönderi getirirsem, buradaki sektör iflas edebilir mantığı.

3-) Konşimento ve proforma bilgilerinin eksiksiz olması gerek.

4-) Paket yırtık, adedi eksik ya da hasarlı olamamalıdır. Bu arada Merak etmeyin Sadece Amerika'da X-ray ile bakım yok. Türkiye'de de bu mevcut.

5-) Gümrük Muhafaza Memurları ( Rahmetli Babam da bu görevdeydi ), tabiki ruhsal durumlarına göre tepki veriyorlar. Fakat emin olun ki bazıları psikopatça hareket ettiğinden son 3 yıldır, 3-5 ayda bir yerleri değiştirilmekte. Yani hani sizlerin "ya bana bakmadılar, ben geçirttim" diye hayıflandığınız olayın da eskisi kadar risksiz olması gibi birşey söz konusu değil. Son zamanlarda da ihbarnamelerin çoğalması da bu sebeptendir.

Elimden geldiğince yazdım arkadaşlar. Sizlerin niyetleri ne kadar iyi olursa, emin olun gümrük de sizlerin bu yaklaşımına göre hareket edecektir. Tabiki şunu düşünerek hareket ederseniz en azından daha açık olarak düşünebilirsiniz " Nasıl ki ülkemize uyuşturucu, silah, patlayıcı güvenlik önemli açısından önemli ise, bunlar giremez ise, diğer ülkelerinde bu konudaki titizliğini göz ardı etmemelisiniz." Size yapılmasını istemediğiniz birşeyi başkasına yapmayın anlamına geliyor. O yüzden lütfen sizin gibi milyonlarca insanın da bu tür gönderileri yaptığını ve yapacağını unutmayın. Dürüst olursanız gönderiniz sorunsuz geçer. Aksi halde kalması gerçekten doğal bir olay olacaktır.

• quote:

quote:

quote:

Ya üstad, ürün polonyadan geliyor. 99€ değerinde şöyle bir aparat. Logitech G27 için stand.

Yani elin gavurunun memlektinden geçen hafta salı günü kargolanan ürün, 3 gün içinde Perşembe günü Türkiye'ye giriş yapıyor.

Bizim embesil memurlarımız saz çalıp türkü söylemekten vatandaşın işini ağır ağır yapıyorlar. Ürün bana 3 günde geliyor ama ben 1 haftadır teslim alamıyorum.

PTT kargo tam bir rezalet ve şarlatan. Bazen devlet kurumlarının özelleşmesi satılması taraftarıyım. Nasıl olsa kovulmam , ohh 657'ye tabiyim.

Yüz kızartıcı iş yapmadığım müddetçe burası babamın çiftliği zihniyeti ile AB'nin bizi neden almadığı ortada...

Yani sen hergün vatandaşın hakkına tecavüz ediyorsun, ırzına geçiyorsun sonrada yüz kızartıcı birşey yapmamış oluyorsun

İşin enteresan tarafı , ne telefonları cevap veriyor ne de muhatab bir kişi bulabiliyorsun. Gidip Topkayı bassan, amirlerinize şikayet edicem desen; İt iti ısırmaz kavlince

kimse seni sallamaz. Adamların memurlarından tut, amirlerine kadar neleri Türkiye'ye kaçak soktuları için hepsi birbirinin açığını biliyor.

Oyüzden orda sen posta koysan onlara, onlar bir birine birşey demezler. Birbirlerinin sırtlarını kaşımaktan dolayı amiri memurundan korkar olmuş!

Vericeksin Gümrüğe özel denetim bak bakalım kargo 2 günde nasıl teslim oluyor. Sonuçta kalite politikası, müşteri memnuniyeti misyonları olur.

Bizim devlette salla başı al maaşı. Senden kralı yok. Sen ağasın , sen paşasın.

Neyse zaten ürün gümrükte takılmış. 75€ Üzeri olduğundan dolayı topkapıdan gidip teslim alıcam. Ama UPİM, KİM'e sevketmiş.
    KİM'de daha topkapıya getirmemiş. Cuma gününden beri hala topkapıay gidecek!

Üstadım sana cevabım aslında açık ve anlaşılır olacak ; PTT Kargo malumdur ki yeni bir firma bu sektördeki. O yüzden de insanların acemiliği de ne yazık ki fatura olarak müşterilere kesiliyor. Sizin için bir gönderi önemli ise biraz fazla ödeme yapın ama özel ve bu konuda uzman olan firmalarla çalışın. Ben PTT kargo'ya bu ülkedeki sıradan ptt gibi bakıyorum. Yani bir mektubu verirsiniz ya hani Allah'a emanet gider ya da gitmez. İşte gönderi konusunda da böyledir. Sonuçta uzman bir kadrosu yok ve tecrübesizler. Gümrük memurları hakkında da yukarıda yazdım. Merak etmeyin eskisi kadar da elleri kolları rahat değil. O yüzden de sizlerin yapabileceği tecrübeli firmalar ile çalışmak.

Saygılarla..

• Merhaba arkadaslar yurtdisindan urun getirdim izmirde oturuyorum gunlerdir dagitima cikmadi kargo dagitima gittim ptt ozellesti icin isci cikarimi olmus rezil haldeler kargolar karismis insanlar saatllerce bekliyor benim urunumu vermediler yurtdisi gonderileri bekleme 1hafta bekliceksin dedi memur bu nasil bi sey urunumu almaya ayaklarina gittim vermediler resmen kargom rehin alindi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

75 euro sınır deniliyor forumda genelde.

Orijinalden alıntı: cekmece

74 euroluk bir ürün gümrükte takılırsa kredi kartı ekstresi ve paypal kayıtlarıyla gümrük bedeli ödemeden gümrükten alınabilir mi? tam bu sınırda olan bir ürünüm var.

75 Euro sınır deniliyor fakat DHL'den arkadaşımı aradım o da dolar bazında 150$ diyor. Diğer bir güncelleme ise eğer ki gönderiniz 150$'ı geçiyorsa, kargo ücreti + ürünün ücretinin %20 si vergi olarak ödenmek zorunda. Tabi ordino ve raf ücreti de bunlara ekleniyor olacaktır. Yani baktığınızda gönderiniz konusunda bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Hangi firma ile getirtiyordunuz kargonuzu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISQO -- 14 Şubat 2013; 0:42:49 >

quote:

74 euroluk bir ürün gümrükte takılırsa kredi kartı ekstresi ve paypal kayıtlarıyla gümrük bedeli ödemeden gümrükten alınabilir mi? tam bu sınırda olan bir ürünüm var.

75 Euro sınır deniliyor fakat DHL'den arkadaşımı aradım o da dolar bazında 150$ diyor. Diğer bir güncelleme ise eğer ki gönderiniz 150$'ı geçiyorsa, kargo ücreti + ürünün ücretinin %20 si vergi olarak ödenmek zorunda. Tabi ordino ve raf ücreti de bunlara ekleniyor olacaktır. Yani baktığınızda gönderiniz konusunda bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Hangi firma ile getirtiyordunuz kargonuzu ?

singapur post ile geldi ptt den teslim edilecek, kargo dahil ürün 97.7 dolar...

dolar ve euro da ayrımcılık olması biraz tuhaf değilmi amerikaya kıyak geçilmiş olunuyor bu mantıkla bakılırsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekmece -- 14 Şubat 2013; 0:50:41 >

• quote:

quote:

quote:

singapur post ile geldi ptt den teslim edilecek, kargo dahil ürün 97.7 dolar...

dolar ve euro da ayrımcılık olması biraz tuhaf değilmi amerikaya kıyak geçilmiş olunuyor bu mantıkla bakılırsa.

Euro olarak baktığınız doğal olarak Avrupa ülkeleri olacaktır. Dolar olarak da diğer ülkelerde geçerli olan parabirimidir. Bu yüzden de belirtilen miktar budur. T.C. Gümrük Mevzuatı bunu göstermektedir. Bu arada Gümrükte Kargo dahil fiyatı diye birşey yoktur. Sadece ürün bedeli vardır. Bakın diğer arkadaşlarda sanırım karıştırmışlar. Gümrük size kargo ücretini sormaz. Gümrük ülkeye gelen ürünün fatura bilgilerine bakarak gerçek ücretini sorar. O yüzden de Konşimento ve proformaya dikkatlice bakarlar.

• Arkadaşlar Polonyada 99€+10€ kargosu tutan Logitech G27 İçin bir siteden stand aldım. Ürünü 31 ocak 2013'te paypal üzerinden aldım.

Ürün 5 Şubat 2013'te kargoya verileceğim söylendi ve söylenilen gün verildi. Kargo takip numaramda mail olarak gönderildi.

DHL veya EMS ile geliyor. DHL ne tür pislik olduğunu bildiğimden dolayı ve ürün gümrükte takılacağından dolayı EMS ile kargolanmasını söyledim.

Çünkü DHL; Extra olarakda " Ardiye Ücreti " 60tl istiyor!

Ürün Polonyadan kargolandıktan 3 Gün sonra Türkiye'ye UPİM ( Uluslaraarası Posta İşlem Merkezine ) geldi. Orada muayanesi felan yapıldı.

8 Şubat 2013'te Türkiye'ye giren ürün, aynı Gün KİM( Kargo İşleme Merkezine ) sevk edildi. Orada Gümrüklü olup olmadığı,

gümrüklü ise istanbul ise Topkapıya, değil ise ait olduğu ile gönderilmek üzere gelen diğer kargolara ile biriktirilmeye başlandı.

Anlık sevk yapılmadığından dolayı, diğer gelen ürünlerle gruplar halinde sevk ediliyormuş. O yüzden sevk edilme süre beni çileden çıkarttı.

8 Şubat 2013'te sevk edilen ürün, 13 Şubatta Topkapıya geldi.

Zaten 8 Şubat 2013 Cuma akşamı sevk edildiğinden araya Cumartesi - Pazar girmesi münasebetiyle ,

ürün ancak 13 Şubat 2013 Çarşamba günü gelebildi. 11 Şubat 2013 Pazartesi günü itibariyle sürekli PTT Topkapı ile

telefonlar görüşmeler halindeydim. " - Ürününüz gümrüklü olduğundan daha gelmedi ,

- Online Ptt üzerinden takip edin, 3. Aşamaya geldiğinde yani " Alıcıya İhbar Gönderildi, Gümrükte Tutuluıyor " yazısını görmeden gelmeyin felan dediler.

Neyse 13 Şubat 2013 Çarşamba günü saat 15.07 sularında ürün Topkapıda gelmiş ve online sisteme işlenmiş.

Ben zaten 14.10 gibi Topkapıyı aradığımda ürün çıkışları dün yapıldı, muhtemelen yarın gelir felan dediler.

Sonra sisteme tesadüfen 15.20 gibi bir bakıyım dedim ürün Topkapıya girmiş. Hemen telefonla arayı teyit aldım. Gelin alabilrsiniz.

Eğer gümrük bedeli ödeyecekseniz 17.00'a kadar yetişmelisiniz dediler.

Birde benim alıcı adımı sisteme yanlış girmişler; Mehmet XXXX yazacakları yerine, AHMET XXXX yazmışlar.

Dedim ne alakası var PTT görevlisi yanlış girmiş sisteme , beni bağlamaz dedim ben gelirim koli üzerinden isme itibar ederim dedim :)

Neyse memur kadın, siz yinede hazırlıklı olun bir daha git gel yapmamak için ilgili adreste oturduğunuza dair Muhtardan İkametgah senedi alın gelin dedi. Bu bir tavsiyedir , vazifem değil ama yinede sen bilirsin dedi :)

Bende neyse ite dolaşacağıma, çalışıyı dolaşırım dedim. Paypal ödeme bilgilerinin çıktısını aldım, E-devlet'ten bağlı olduğum adresin çıktısını aldım.

Ama bir sorun olmadı. Gittim kendi adıma teslim alabildim. Zaten bir terslik çıksaydı, yolda kendi kendime kurulmuştum yıkardım oraları yaptıkları hata yüzünden

15.50 gibi Göztepe'den çıktım 16.28 gibi Metrobüsle Topkapı'da oldum :) Hemen gittim Danışmadan Depo numaramı aldım.

4 Nolu vezneye gittim ordan ürün yenil geldiğinden dolayı depocu memur asansörle gitti malzemeyi aldı geldi.

Sonra depocu bana EMS ile gelen ürünün bedeli yazan kağıdını verdi.

Oralarda oyalanan bir memura gösterdim kaç paraya aldın, ne var içinde felan dedi. Ben durumu kıvırmadan anlattaım.

Sonra 99€ için EMS kağıdına 42tl yazdı. Sonra git 2 Nolu vezneye ödeme yap dedi. 42tl orada bayıldım.

Orası tekrar 4 Nolu vezneye yolladı. Orada da 3,65tl bayıldım. En son tekrar depocuya dekontları gösterip ürün sorunsuzca alıp çıktım :)

Bu arada dikkatimi çeken bir olay oldu, elemanın birinin ürünü gelmiş ve içinde fatura felan yoktu. Blu-ray oynatıcı veya oto teybi gibi birşeydi sanırım.

Gümrük memuru hemen telefondan internete girip, piyasa araştırması yaptı :)

Adamlardan birşey kaçmıyor ama şunu gördüm, Eğer ki oradaki memur tanıdığım olsa veya herhangi biri tanıdığım olsa,

" - Lan dokunmayın ürüne gümrükten muaftır kaşesi basın gitsin " dese tamamdır yani, ne karışan var ne denetleyen

Ürünü Aslında 31 Ocak'ta değil , 1 hafta önce daha alsaydım, Yılbaşı ayağına gümrüke 2 katı yani 150€ olacağından ürün gümrükte takılmazdı.

Hatay'da bir arkadaş bende bir hafta önce aldı ve sadece 3,65tl damga vergisi ödedi

Birde Hatay, Muğla ve Adana gibi bazı illerde gümrük sıkıntısı olmaz, oralarda tanığınız varsa o adreslere gönderin felan diye forumlarda okumuştum.

Bu arkadaş acaba Hatay diye mi gümrüğe takılmadı yoksa yılbaşı haftasına denk geldi diye mi? Kafamad soru işareti kaldı

PTT TOPKAPI İLE SORUNSUZ GÖRÜŞTÜĞÜM TELEFON NUMARASI: 0212 567 65 65 - Kargo gönderim " E " harfi ile başladığından dahilisi "5 " olarak tuşladım. Zaten Telefon bir kaç kez meşgul çalıyor, bir kaç dakika içinde defalarca arayınca düşüyor ve telesekreter yönlendirme yapıyor.

Ürüne ait paypal Dekontu;

Ptt Karo Online Takip:

42tl Gümrük Bedel Makbuzu:

3tl Gümrüğü Koli Sunma Bedeli:

0,65tl Damga Vergisi:

Firmanın Bana Kestiği Koli Üzerindeki Fatura:

Gelen Ürün Koli Resmi:

Gelen Ürün Koli İç Resmi:

Gelen ürünü Logitech G27'ye Montaj Resmi 1/2:

Gelen ürünü Logitech G27'ye Montaj Resmi 2/2:

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.