Şimdi Ara

Tüm 20 yaş dişlerimden kurtuldum oh be

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• geçmiş olsun, gömülü var mıydı

• Başlığı okudum darısı başıma yazmaya gelmiştim.

• hangi şehirdesin
  • acıtıyormu doğru söyle
  • gomulu ise sıkıntı cıkarana kadar elleme dediler bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurmaurer

gomulu ise sıkıntı cıkarana kadar elleme dediler bana.

Benim de gömülü var ama şuan için sıkıntı çıkarmıyorlar acaba çıkarmadan aldırmak daha mı doğru olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eüzerixinintegrali kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum. Alt çenemdeki iki diş de gömülüydü operasyon ile alındı. Üst çenemdekiler ise tamamen düzgün çıkmış dişler olduğu için sadece çekim yapıldı. Tabi bunların hepsi aynı gün olmadı, olması da mümkün değil zaten. Bugün son dişi de aldırdım sol alttaki gömülü olanı. 20 yaş dişi belasından da böylelikle kurtulmuş olduk ama güzel ağrı yapıyor. :) İlaçlara rağmen... Buzlu uygulama yapmadan o ağrı geçmiyor istediğiniz kadar ağrı kesici ilaç için.

• HIGHER kullanıcısına yanıt
    Yer istanbul ve çekimlerin yapıldığı yer çapa

• Hocam hepsi kendini belli ettiğinde tam olarak kaç yaşındaydınız. Bazılarının ki 19 yaşında çıkıyor bazılarının 21 bazılarının 25 o yüzden soruyorum.
  • Akinau kullanıcısına yanıt
    Gömülü için sordunuz sanırım çünkü gömülü değilse 0 ağrı normal diş çekimi gibi. Gömülü olunca tabi işler biraz değişiyor. Ameliyat başladığı andan itibaren yarım saat falan hiç ağrı veyahut acı hissi duymadım. Son 15 dakika ara ara ağrı ve acı gibi hisler duymaya başladım. Bunun da sebebi zannedersem dişi parçalara ayırdıktan sonra dişin çene kemiği içinde kalan parçalarını adını bilmediğim bir alet yardımıyla kök bölgesinden zorlayarak dişin bağlantısını kemikten ayırmaya çalışmasından kaynaklanıyor. O esnada istediğin kadar lokal anestezili ol ciddi ciddi hissediyorsun oradan gelen acı hissini doktor her o aletle dişin parçalarını kökten yukarı doğru çıkartmaya çalışırken. Ama işte dediğim gibi genel olarak kolay bir operasyon ama son aşamalara gelindiğinde yani dişi bölüyor üçe dörde çok seri dönen bir aletle sonrasında o parçaları çıkartırken basınç uyguluyor köklere doğru bir aletle o dişlerin bağlantısını kemikten ayırmak için, son 15 dakikaya girdiğinde "keşke doğmasaydım" lafını söyletiyor adama. Ameliyat sonrası 2-3 gün ağrı da cabası.

• Vortex- kullanıcısına yanıt
    korkutma adamı :)))) ben de 1 ay sonra çektiricem.özelde mi çektirdin? benim doktorum 750 tl dedi diş başı, umarım pek üzmez beni :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Rainmaker kullanıcısına yanıt
    19 yaşında bütün yirmilikler çıkmıştı. (Alttakiler tamamen gömük) Kısaca bir özet geçecek olursak: 18 yaş, dişlerin filizlenmeye başladığı, ağrıların tavan yaptığı yaş oldu benim için. Ama çıkmaya başladığı yaş 17'ydi. Hatta 17 sonlarına doğruydu. Hayır, nereden biliyorum? Çünkü hatırlıyorum da 17 yaşındayken sebepsiz (benim öyle gördüğüm) çene ağrılarım oluyordu. Sonra diş hekimine gitmiştik işte sağ olsun muayene etti hemen, dedi bunlar 20 yaş dişi ağrıları yüksek ihtimal. Hepsi tam çıkmadan bir müdahalede bulunamayız falan filan anlattı işte bildiği ne varsa. İşin ilginç tarafı muayene olduğumda diş hekimim çene yapıma bakarak alttakiler gömük çıkabilir demişti ve öyle oldu da.

• benim 20 likler çıkmaya başladığında sürekli yanaklarımın iç kısmını ıstırıyordum. artık yeter deyip doktora gittim. dişlerin düzgün çıktığını zamanla geçeceğini söyledi. öyle de oldu. çektirmedim. zaten ağrı filan da olmadı. ben hemen çektirmeyin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: netstat

benim 20 likler çıkmaya başladığında sürekli yanaklarımın iç kısmını ıstırıyordum. artık yeter deyip doktora gittim. dişlerin düzgün çıktığını zamanla geçeceğini söyledi. öyle de oldu. çektirmedim. zaten ağrı filan da olmadı. ben hemen çektirmeyin derim.

Yanlis bilgi. Doktor basindan savmis muhtemelen. 20lik yas disi insanoglunda bir bugdir ve anatomik olarak hicbir islevleri yoktur. Bu yuzden cekilmesi en dogrusudur. Bircok saglik problemine de sebep olabilir illa agri yapmasi gerekmez.

• eüzerixinintegrali kullanıcısına yanıt
    Özelde olmadım. Bir de ona mı verelim para.

Çapa aqar hocam

• 20lik dişleri çektirmek güzel ama diş teli taktırmayacaksan kayma olabilir dişlerinde. Damak iyileşmek için et kaydıracak mecburen böyle olunca dişlerde kayıyor.
  • Vict0ry kullanıcısına yanıt
    1 hafta sonra teller de takılıyor. 4500 istedi 4000'e anlaştık pazarlık vs. Dişlerin çoğu da iyi konumda. Sadece bir tane yan kesici dişim ciddi derecede kötü konumda, iç tarafta cıkmış bir diş ve dilimi de acayip rahatsız ediyor. Kaç senedir bu anları ekledim. Maddi imkansızlıklardan dolayı da değil bu gecikmenin sebebi. Sadece plan yapmadan hareket ettiğimizden dolayı. O da olur bir gün kafasıyla (relax) yaşadığımız için ailecek...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

quote:

Orijinalden alıntı: onurmaurer

gomulu ise sıkıntı cıkarana kadar elleme dediler bana.

Benim de gömülü var ama şuan için sıkıntı çıkarmıyorlar acaba çıkarmadan aldırmak daha mı doğru olur

Sıkıntı çıkarmayan 20'likleri hiç aldırmana gerek yok hayatın boyunca durabilir hatta bazı insanlar da çok düzgün çıkıp işlevsel bir dişten farksız ağız da duruyor. (Bakımına dikkat etmek lazım.) Sıkıntı çıkarırsa da çektirin gitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 7 Ağustos 2017; 18:37:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eüzerixinintegrali

korkutma adamı :)))) ben de 1 ay sonra çektiricem.özelde mi çektirdin? benim doktorum 750 tl dedi diş başı, umarım pek üzmez beni :)

750 TL mi ? Ne yapacakmış hocam özel olarak uyutup anestezi altında mı yapacak mış?

Sigortanız varsa gidin Üniversite hastahanesine cerrahi'ye çektirin normal çekim den farkı küçük bir ağız ameliyatı gibi olup keserek alıyorlar duruma göre normal çekimden daha hızlı oluyor 1 hafta da iyileşiyor. Öğrenciler yapıyor lakin cerrahi de endişe etmenize gerek yok normal çekim den daha kolay.

İşin püf noktası cerrahiye yaptıracaksınız Çene cerrahisine hızlı ve kolay.

Diş teli, Kanal tedavisi,Kaplama' da özele gidene hak veririm lakin diş çekimi için özele gitmenize gerek yok illa gidecekseniz tek diş için 750 TL yazıktır günahtır çok çok daha ucuza yapacak kaliteli özeller bulursunuz.

Tabi 20'lik dişiniz aşırı sorunluysa her biri 40-50 dakika işlem gerektirecek ise orasını bilemem para da varsa yaptırın.

Şimdiden geçmiş olsun 750 TL çok yüksek bir rakam.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.