Şimdi Ara

Tulpar T5 garip bir sorun...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde Tulpar T5 v1.1.2 var. Şöyle bir sorun var. Hep olmuyor gerçi ama oldumu can sıkıyor bundan kurtulsam çok iyi olur.

Pc yi hafta içleri kaldırıyorum masa boş kalsın diye bu sene sınava hazırlanıyorum. Açmam gerektiğinde bazen direk biosa atıyor. Bios üzerinden bakıyorum SSD ve HDD algılıyor herşey tamam ama Windows bootloader kafasına göre gidip geliyor. Mesela ilk olduğunda farklı bir yerden boot ettim sonrasında kendine geldi. Farklı bir zaman bataryayı çıkardım bataryayı takmadan direk prizden gelen elektrik ile açtım bu işe yaradı. Ancak Bios içinden birşey yapamıyorum. Uefi ayarkı pc de bundan kaynaklı sanıyorum ama birazda mantıksız geliyor.

Yani sonuç olarak : Windows bootlader kafasına göre devreye giriyor kafasına göre devreden çıkıyor. Bios güncellemesi falan varmı bilmiyorum. Bilen biri varsa eğer bilgilendirebilir mi acaba? Veya daha farklı bir çözüm yolları varsa alternatif yollara açığım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AhmtMlh kullanıcısına yanıt
    Windowsu onarmayı dene istersen elinde Windows cd si veya kurulum yapabileceğin dosyalar var ise usb yoluyla da yapabilirsin. Format atarken yükselt ve gelişmiş (tam anımsayamadım alt kısımdakini başka bir şeyde yazıyor olabilir.) gibi seçenekler var sol atta windowsu onar şeklinde bir ibare vardı ona tıklayıp bir dene eğer düzelmez ise hdd yi çıkartıp format at sonra tekrardan takarsın hdd yi
  • Bu hafta sonu deneyeceğim teşekkür ederim. Wimdows 8 in kurtarma modunda onaröa seçeneği vardı ancak illa gerek olursa cd mizde var

Boot ile ilgili olduğu için cd den daha sağlıklı olur tahminen. Birde shadow protecht diye bir image alma programı var image pcye yüklerken bazen boot hatası alıyordum cd den onar değince düzeliyordu belki işe yarar formata gerek kalmaz.
    Masaüstü pc de benzer sorun yaşadım windows ssd ye kurulu benim ssd nin anakart üstündeki yerini değiştirdim başka bi sokete taktım düzeldi sokette bir arıza vardır.
    Tabi ilk olarak cd takıp bi onarım yap ama yine çıkıyorsa % 90 ilk dediğim ile çözülür.
  • Trakyacus kullanıcısına yanıt
    Aklımda bulunduracağım teşekkürler. Bu hafta sonu hepsini denemeyi düşünüyorum yada bu akşam başlayabilirim

Herhangi bir gelişme var mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Windows cd sini bulamadığım için kurtarma yapmadım. Ama sorun yapmadı bu hafta bir sıkıntısı olmadı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.