Şimdi Ara

TÜKENİYORUM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasıl bir giriş cümlesi ile başlarım bilmiyorum , yaşım 15 , sanırsam 2018 Marttan beri bu forumdayım . Burası güzel bir mecra .

Bu sene okullar falan açıldı , iyi , 2 ay oldu hemde . Ben bu seneye çok tutuk başladım . Artık kendimi tükenmiş hissediyorum . Arkadaşım yok ,sosyal faaliyetim 0 . Nasıl bir bireyim lan ben . Bu forumu seviyorum çünkü inanın ki bunları yazacak bir arkadaşımda yok . Yok olmuyor işte ya , her gün yalnız gibi yalnız gidiyorum okula . Sevmiyorum samimiyeti , anksiyetim (!) var herhalde . Liseyi yaklaşık olarak yarılamama rağmen lanet okuyorum ya . Tenefüsler bitsin eve gitmek istiyorum , öğle tatilinde tek takılıyorum hatta insanlar yalnız olduğumu anlamasınlar diye test çözüyorum . Raylar yerine oturmuş gibi oluyor ama oturmuyor ya . Durum vahimleşiyor . Yaz günü dışarı bile çıkamıyorum , evde saçma sapan hayatı sorguluyorum ,bir de bakın ki saat 12'de yazın kalktığımda millet uçakta story atıyor , fink atıyor . Kendime kızıyorum hepsini ben yaptım diye ama çok korkuyorum , ergenlik değil bu ya yemin ederim ki değil . Çok tükenmiş hissediyorum .

Akademik , sosyal , çevresel olarak bir başarım yok . Akademik olarak bir çırpınma oldu bu sene başları . Yazdan matematik konularını çalıştım , iyi ,ne güzel . Geçen hafta quiz olduk . Gelen sonuç 44 , hoca nasıl bu kadar düşük aldın ,beklemezdim dedi . Nasıl yapamadım , bilmiyorum oysa benim sorularını çozdürdüğüm eleman 70 aldı . Kimya quizide 30'lu 40'larda gelecek . Ya ben inanmıyorum , günde 2 saat çalışıyorum size yemin ederim ki verimli ya . Arkadaşsızlık ,güvensizlik ve bu başarısızlıklar üstüne binince ben deli oluyorum .

Ailem bana kızıyor ,hiç ama hiç dışarı çıkmıyorsun ne yapacağız diye . Onlar için layık hayal ettikleri gibi bir cocuk olmadığım için özür dilerim ve benden beklentileri olan diğer insanlardanda özür dilerim .

Tutanacak kimsem yok , gitgide güç kaybediyorum , ya yemek yiyemiyorum okulda . Aileme yük olmamak için biraz cebime para girsin diye evden getiriyorum , iştah yok . Bu günlerde fiziksel olarakta aynıyım . Sanki okyanusun ortasında boşa kürek çekiyorum . Sürekli kepekleniyorum , ellerim terliyor . Stres , dolu otobüs , gelecek kaygısı , yetersizlik...

Her şey benim elimde ama ben tükenme durumundayım . Güzel günler ne zaman gelecek ki ? Ergenlikten çıktığımda mı , iyi bir maaşa çalıştığımda mı , sevgili mi bulduğumda ? Bu dönemleri en az hasarla nasıl atlatırım ? Atlatamayıp psikolojik sorunlar baş gösterecek diye çok korkuyorum .

Yardımınıza muhtaçım , kendinize çok iyi bakın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Seninle hayatımız çok benziyor, ve senin yaşlarında ben de o durumdaydım.

Sana tıpkı kendime yazıyormuş gibi hissettiğim için ekstra dürüst olacağım, bu durumun değişmeyecek Okul hayatının devamında da güçsüz ve boğulmuş hissedeceksin, insanlar arasında sadece izleyip hiçbir şey başaramayan bir gölge olarak neden yaşadığını sorgulayacaksın, lise bitecek ve arkanda hatırlayacağın tek şey tükenmişlik, umutsuzluk ve başka insanlara karşı kıskanma ile bakmak olacak. Büyük ihtimal bu duygular da salt nefrete dönüşecek.

Umarım bu benim yaşadıklarım senin başına gelmez, başarılı ve mutlu olursun. Sen de kendine iyi bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dominus Cajal -- 5 Kasım 2018; 22:38:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Buradan da yazayım. Hayat başarı mıdır? Yapmayın lütfen. Nil Karaibrahimgil'in çok güzel bir şarkısı var Yaş 18 diye. "Ben daha 18'im. Ya hepsi ya da hiçbiriyim. Sanma şu son 3 saatte hiç kimse ya da birisiyim." Birey olmanın asla sınavla ilgisi yoktur! Yalnız olabilir.Arkadaşlari bunu göremeyecek kadar aptal onu da anladım. Ama daha durun Allah aşkına.

• quote:

Orijinalden alıntı: okeanospetrichor

Buradan da yazayım. Hayat başarı mıdır? Yapmayın lütfen. Nil Karaibrahimgil'in çok güzel bir şarkısı var Yaş 18 diye. "Ben daha 18'im. Ya hepsi ya da hiçbiriyim. Sanma şu son 3 saatte hiç kimse ya da birisiyim." Birey olmanın asla sınavla ilgisi yoktur! Yalnız olabilir.Arkadaşlari bunu göremeyecek kadar aptal onu da anladım. Ama daha durun Allah aşkına.
    Hayat başarı mıdır?

Evet, başarılı olabilmek genlerinizin kaliteli olduğunu gösterir, ve insanlar tarafından değer verilen en büyük özelliktir. Onun arkadaşları "aptal" değil, bunun gibi davranışlar insanın doğasının salt dışa vurumudur, hiç kimse başarısız bir zavallı ile etkileşime girmez bir çıkarı olmadığı sürece.

Kendime göre başarısızım , aileme göre başarısızım . Kötü bir lisede okumaktayım, %60'dan daha başarılıyım fakat bırakın tıpı daha okuldan zar zor bir kaç tane öğrenci adam akıllı mühendislik kazanıyor .

• Hersey sende bitiyor. Universite daha les liseden emin ol.

Ingilizce calis. Unutma bunu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Telefonum yavaş şarj oluyor
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Peki ne zaman yüzümüz güler ? Sosyal hayat 0 , dersler vasat..

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FEC8BB1EA

Peki ne zaman yüzümüz güler ? Sosyal hayat 0 , dersler vasat..
    Basari saglayinca

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FEC8BB1EA

Size göre başarı nedir ? Hangi universite , hangi bölüm mezunusunuz
    Basari 10sn icinde 10kisi icinde en mantikli yolu yapan kisinin yaptigi seydir. Basari pratik zekadir.

• Dostum spor yap muzikle ilgilen bir enstrüman aleti calmayi ogren bunlar gecici seyler inan bana üniversite ortami inan daha kotu seyler ,hayata karamsar bakma belki zor gunler yasiyorsun ama gecer unutma onemli olan ailen sağlığın sıkma canini guzel kardesim gecer hepsi biraz rahatla kafani bosalt hayat guzel tadini cikar:)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Kendine çok haksızlık etmişsin. Bu kadar yapayalnız olup da bu kadar yükün altından sadece sen değil hiç kimse kalkamaz. Öncelikle teşhisi doğru koy, ki sonra tedavini doğru yapabil. Ben de benzer şeyler yaşadım senin yaşlarında, aradan 10 küsür sene geçti, her şey güzel oluyormuş. Kusursuz değil ama o zamanki gibi berbat da değil. Üstündeki gereksiz yükleri at. En başta ailen ve onlarla ilgili olan her şeyi. Çünkü seni bu kadar zayıf kılan, zor duruma düşüren onlar. Sonrasında da sabırlı ol. Başaracağın en büyük şey, bir hedef uğruna çalışmak. O hedefe ne kadar yakın olduğunun önemi yok. Elde edip etmemiş olmanın da. Sadece çalışıyor olmak seni kurtaracak.

artık bir hedefim yok, 3 sene oldu. değişen bir şeyler olmadı. sonsuz bir uykuyu istemek gibi bu.kimseye söylemedim ki daha, insanların hala yüzüne gülüyorum. iç dünyam dış dünyama uymuyor. saldım daha, sorun değil. boylarız toprağı ‘o’ eylemi gerçekleştiremezsek 50-60 sene hastalığımız olmazsa.

yok, sevgi ile büyümedim. kibarlık güç isteyen bir eylem olmasına rağmen hep zayıflık olarak görüldü, fazla bir şey yok abim. sağ olasın, ben alıştım artık. ‘o’ eylemi gerçekleştirmezdem bile bir şekilde devam ederim, sonra fizyolojim sonlandırır beni. dış görünüş, maddiyat gibi faktörler de yok maalesef. bir yerden başla diyeceksin ama ergenlik zamanlarında çok hasar aldım. 19 olacağım, yetişkin oluyorum artık. ruhumu bedenime hissetmiyorum. kendi kendime tanı koymak istemem ama birden çok nevrotik sorunlarım olabilir. tedavisi de ağır olabilir, tedavi için bir motivasyonum da yok. tekrar hazırlanıyorum universiteye sözde, zamanında çok uykusuz kaldım. ağladım, bir şey olmadı. yüzlerce sayfaya monolog yazdım. aradığımı bulamıyorum, daha çok zaman mı var dersin abi? emin misin, kendimi anlatamıyorum. acı çekmeyle özdeşleştim ve artık bunu seviyorum. iki üç hastalığımın da doktora gittiğimde strese ve kaygıya bağlı olduğunu da öğrendim. farklı personalara sahip olmak beni yoruyor. bu yönlerimi aileme de anlattım başlardayken, çok üzüldüler. onlar da aslında bunun farkına vardılar ama bu sırrı kendilerine söyleyemiyorlar. hani, çok zaman var diyorsunuz ya abi. onlar da dedi ama durum böyle değil. sorun değil, kimse kimsenin derdini dinlemek zorunda değil. bir kere trene yanlış bindiyseniz geriye koşmanın da pek manası yok. ufak kıvılcımlarla beslenirim belki, belli olmaz ama ben yetersizliği hissetmiyorum aslında. yetersizlik bende işli.

• hocam normalde mental sağlığım iyidir benim ama harbiden bugün bende de bir sıkılmışlık var. Gerçekten normal zamanlardan geçmiyoruz ben buna bağlıyorum.

Forumda takılan çoğu kullanıcı 20-25 arasındadır diye tahmin ediyorum. Yani bu demek oluyor ki hepimiz bir baltaya sap olma derdindeyiz. Gelgelelim 2022 Türkiyesinde ekonomi + pandemi + irili ufaklı her zaman yaşanabilecek durumlar + geçmişten gelen psikolojik yükü düşünürsek delirmek çok çok normal. Kendim şahsen bu moddayım.

Tavsiye verip düzelebilecek şeyler mi bilmiyorum ama ben kendimi şu şekilde telkin ediyorum: Bu zorluğu bu şartlarda geçebilirsen birdaha da kolay kolay sırtın yere gelmez, çelik gibi bir iraden ve sabrın olur. Aklına koyduğun hemen hemen her şeyi yapabilirim diye düşünüyorum eğer şu dönemi atlatabilirsem mesela. Sen de kendine bir challange bul sırf kendin için mutluluğu aramak için uğraş, başkaları senin hakkında aferin diyecek diye değil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.