Şimdi Ara

Tübitak mı İyi Bir Özel Şirket mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

İkilemde kaldığım bi konu hakkında sizinde düşüncelerinizi almak istedim. Sakarya Üniversitesi Endüstri Müh Öğrencisiyim. Mezun olmak için staj zorunluluğu var. Stajımı Tübitak'ta ayarladım ancak staj dönemi ile yaz okulu kesişiyor ve eğer Tübitak'ta staj yaparsam okulum yarım dönem uzayacak. Tübitak'ta yapmazsam eğer okul uzamayacak ve özel bir kuruluşta yapacağım ancak şirket henüz belli değil ve iyi bir şirkette yapmak istiyorum (mercedes, otokar vs vs)

Aklıma Takılan Konular Şunlar;
    - Staj'ı Tübitak'ta yapmak ileride Cv bakımından ne gibi avantajları olur
    - Yarım dönem okulu uzatmak mı Tübitak mı ?
    - İyi bir özel şirkette yapmak staj yapmak mı yoksa Tübitak'ta yapmak mı ? (özellikle merak ettiğim soru )

Konuya cevap veren arkadaşların deneyimleri varsa kısaca yazarlarsa çok sevinirim.
    Şimdiden Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut12344 -- 15 Mayıs 2012; 4:28:31 >

• valla üniversite sağlam değil tübitakta torpille staj yapacaksın sanırım. torpil bulduysan kaçırma derim.
  • okul zorunlu iki staj yaptırıyor. 1. si iş etütü 2. si üretim. Tübitak'ta bir proje içerisinde görünüyorum staj olarak ve üretim stajını yapacağım orda. Açıkçası stajlarda çoğu arkadaşım yatıyoruz diyor o yüzden bende ismini kullanmak istiyorum ileride kurumun. Ayrıca daha iş etütü stajım var onu iyi bir özel şirkette yapabilirim. Yani özel şirket şansım duruyor. Ancak tübitak olursa okul yarım dönem uzayacak büyük olasılıkla. Diğer türlü 2 stajı da özel şirketlerde yapıcam. Ayrıca ileride iş bulma konusunda tabi ki torpil önemli ancak ben diploma da 2 staj yaptığım yerinde iyi yerler olmasını istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut12344 -- 15 Mayıs 2012; 17:08:15 >

Orijinalden alıntı: aykut12344

okul zorunlu iki staj yaptırıyor. 1. si iş etütü 2. si üretim. Tübitak'ta bir proje içerisinde görünüyorum staj olarak ve üretim stajını yapacağım orda. Açıkçası stajlarda çoğu arkadaşım yatıyoruz diyor o yüzden bende ismini kullanmak istiyorum ileride kurumun. Ayrıca daha iş etütü stajım var onu iyi bir özel şirkette yapabilirim. Yani özel şirket şansım duruyor. Ancak tübitak olursa okul yarım dönem uzayacak büyük olasılıkla. Diğer türlü 2 stajı da özel şirketlerde yapıcam. Ayrıca ileride iş bulma konusunda tabi ki torpil önemli ancak ben diploma da 2 staj yaptığım yerinde iyi yerler olmasını istiyorum.

Bak dediğim gibi endüstri mühendisinin yapacağı pek bişey yok orada. yatıyoruz diyorlar arkadaşların. bilgisayar ya da elektronik mühendisi olsaydın tübitak on numara olurdu. zaten bak ileride iyi yerlere iş başvurusu yaptığında karşında tübitakı bilen adamlar olacak. sana sorarlar ne yaptın orada diye? sen de "hiç" demek mecburiyetinde kalırsın. zaten aksini söylesen yutmazlar.

• quote:

Bak dediğim gibi endüstri mühendisinin yapacağı pek bişey yok orada. yatıyoruz diyorlar arkadaşların. bilgisayar ya da elektronik mühendisi olsaydın tübitak on numara olurdu. zaten bak ileride iyi yerlere iş başvurusu yaptığında karşında tübitakı bilen adamlar olacak. sana sorarlar ne yaptın orada diye? sen de "hiç" demek mecburiyetinde kalırsın. zaten aksini söylesen yutmazlar.

Daha önce Endüstri Mühendisi olarak orda projelerde çalışan arkadaşım var. Projelerde sadece tek tür mühendis alınmıyor sonuç olarak bir çalışma ortamı olduğu için herkesin bir görevi oluyor. Zaten endüstri müh en çok çalıştığı bölüm planlama ve arge. evet bir bilgisayar ya da elektrik mühendisi gibi ortaya bir ürün çıkarmıyoruz ancak geri kalan tüm süreçte o sürece dahil oluyoruz. Bende kararsızım açıkçası ama bence orda bulunmak ve o ortamı görmek için bile gidesim var. Dediğim gibi önümde bir staj daha var ve onu kesin özel şirkette yapıcam. Bence biri tübitak diğer özel bi şirket olması gayet kulağa hoş gelebilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut12344 -- 15 Mayıs 2012; 17:42:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla mühendisliğin de burası kötü. torpilin olunca odtülünün boğaziçilinin staj yapamadığı yerlerde yapıyosun stajını. her şey torpile bakıyor. iyi ki tıpı seçmişim diyorum bazen. en azından bu kadar torpil dönmüyor sağlık sektöründe.

valla mühendisliğin de burası kötü. torpilin olunca odtülünün boğaziçilinin staj yapamadığı yerlerde yapıyosun stajını. her şey torpile bakıyor. iyi ki tıpı seçmişim diyorum bazen. en azından bu kadar torpil dönmüyor sağlık sektöründe.

Kardeş sağlık sektörünü bilmem ama şu an her sektörde buna devlette dahil torpilin olmadan hiçbiryere kolay giremezsin. Nereyi bitirersen bitir herşey toprilin var mı yok mu ona bakıyor.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.