Bildiğiniz gibi gelecek elektrikli araçlara kayıyor. Ancak piller hem pahalı hem de zor şarj oluyor. Ben de pilsiz elektrikli araç geliştirdim ancak TÜBİTAK projemi reddetti. Şu an İsrailli bir firma ile görüşüyorum. Türkiye kaybetti :) |
TÜBİTAK Bitmiş :) - Projemi Reddettiler

-
-
Tübitak reddettiyse proje işe yarar demektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben ülkem için heyecanlanmıştım ama sanırım İsrail kazanacak. Projem şöyle: Evdeki bildiğiniz elektrikli süpürgeler var ya. Kablosunu uzatıp takarsınız ve gittiğiniz mesafeye göre kablo uzar. İşiniz bitince de tuşa basarsınız ve kablo kendi kendine toplanır. İşte arabalar için aynı mantık olacak. Pil yok. Bütün arabalar kablolu olacak. Kabloyu prize takıp seyahat edeceksiniz. Araba gittikçe kablo da uzayacak. Gideceğiniz yere geldiğinizde bir tuşla kablo toplacak. Mükemmel bir şekilde projelendirdim ve badem bıyıklılar bıyık altından güldü bana. İsrail ise ilgileniyor :) Sonra Türkiye niye gelişmiyor...
-
Aslında bu projenin kabul edilmesi lazımmış
Hocam kucuk bir onerim olacak. Aracin start-stop tusuyla, kablo toplama tusunu yakin yerlere konumlandirmayin. Cunku ayni supurgelerde oldugu gibi kablo toplama tusuna basacagim diye, guc tusuna basan cok olur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kablosuzlaşmaya çalışılan bir çağda kablo eklemekte ne bileyim.
Aracın menzili kablo uzunluğuna göre değişecek o zaman. En üst pakete kaç metre kablo koyacaksınız hocam ?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
tubitak ın
sana cevap vermesi bile
ilginç ...
-
Araba özgürlük demek. Siz ize kablo ile bu özgürlüğü sınırlandıracak mısınız ? Proje tam kafamda oturmadı doğrusu. Örneğin kıytı köşeye nasıl gidecek bu insanlar arabayla. Örneğin Uludağda kamp yapmaya vb.
-
Bence kabloya bile gerek yok. Salın yokuş aşağı bedava gitsin işte. Beyin bedava
süper hızlı sarjı pil olayını süper kapasitörler ile halledilecek inşallah. bayağı gelişme olmuş ama halen pilin alternatifi olacak kadar elektrik boyut ve kapasiteye sahip değiller.
lityum tinanante oksit batarya da olabilir.
şu ikisinin boyutu küçültülüp kapasiteleri aynı kalsa valla bildiğimiz lityum iyon piller çöp olur.
-
Hocam biraz saçma geldi proje bana.. uzun yola çıkınca ne oluyor
Kabloyla falan uğraşmaya gerek yok bagaja küçük bir jenaratör koyacaksın arabayı ilk çalıştırırken destek alınacak ondan daha sonra motorun ve tekerin yaptığı devirden elde edilen elektrik ile araba çalışmaya devam edecek. Ha olduda motor kapandı o zaman çat yapıştırırsın jenaratörü yoluna devam edersin.
Tam tubitak a göre bir projeymiş aslında :)))
tübitak doğru bir karar vermiş gibi
-
Bir kaç sorun gözüküyor bu projede.
-Kablo takılı halde araçlar hareket edecekse, bu kablolar yerin altından vs. iletilmeli prize herhalde. Aksi halde yol üstünde büyük karmaşa olacak ki olamaz zaten yürümez. Ola ki yer altından yapıldı, yine karmaşık. Her yolun altına ona uygun düzenleme yapılmalı, diğer araçların kabloları birbirine dolanmayacak, zarar vermeyecek şekilde düzenlenmeli. U dönüşleri, keskin virajlar, yüksek hızda o kabloların durumu. Kolay iş değil. Bunun hakkında projenizdeki çözüm nedir?
-Bir diğeri, pil olmadan direkt prize tak çalıştır dediniz. Olası bir elektrik kesintisinde yolda araçsız kalman demek bu. Sanırım yine pile ihtiyaç var en azından bu durumlar için.
-Hadi dar ölçekte halledildi, uzun yolculuklar tam bir muamma olur.
-Kablolardan olabildiğince kurtulduğumuz bu devirde pil teknolojisini geliştirmek çok daha avantajlı duruyor.
Not: Bu konuyu evde otururken "madem pil sorun çıkartıyor, arabalara kablo takalım" şeklinde düşünüp daha ileriye gitmediğinize eminim. Ancak yine de ciddi bir şekilde ele alıp yorumlamak istedim hayalinizi. Kaliteli CSB'ler eskide kaldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R_DeNiro -- 19 Ekim 2020; 10:18:54 >
-
Eskiden kablolu uzaktan kumandalı araçlar vardı ya proje tam da onun gibi olmuş.
Trafik bitti kablo kargaşası başlayacak yani. Ne diyeyim, başarılar.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
tubitak ın sana cevap vermesi bile ilginç ... |
Hocam kucuk bir onerim olacak. Aracin start-stop tusuyla, kablo toplama tusunu yakin yerlere konumlandirmayin. Cunku ayni supurgelerde oldugu gibi kablo toplama tusuna basacagim diye, guc tusuna basan cok olur.
|
Aslında bu projenin kabul edilmesi lazımmış |
Tam tubitak a göre bir projeymiş aslında :)))
|
Lan ciddi ciddi projeyi irdeleyenler olmuş bir de hahahah. Valla bu ülke layık olduğu biçimde yönetiliyor buna inandım artık |
Tübitak reddettiyse proje işe yarar demektir.
|
Ben ülkem için heyecanlanmıştım ama sanırım İsrail kazanacak. Projem şöyle: Evdeki bildiğiniz elektrikli süpürgeler var ya. Kablosunu uzatıp takarsınız ve gittiğiniz mesafeye göre kablo uzar. İşiniz bitince de tuşa basarsınız ve kablo kendi kendine toplanır. İşte arabalar için aynı mantık olacak. Pil yok. Bütün arabalar kablolu olacak. Kabloyu prize takıp seyahat edeceksiniz. Araba gittikçe kablo da uzayacak. Gideceğiniz yere geldiğinizde bir tuşla kablo toplacak. Mükemmel bir şekilde projelendirdim ve badem bıyıklılar bıyık altından güldü bana. İsrail ise ilgileniyor :) Sonra Türkiye niye gelişmiyor... |
Hocam biraz saçma geldi proje bana.. uzun yola çıkınca ne oluyor
![]() |
Benzer içerikler
- goodgame farmer
- kulak deliği kaç günde kapanır
- bol gelen gözlük nasıl daraltılır
- bir kıza nasıl açılırım mesajla
- yeşil peri
- prompt mühendisliği
- sodyum iyon batarya
- elektrikli bebek arabası
- dünyanın en büyük vinci
- ets2 türkiye haritası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X