Şimdi Ara

TÜBİTAK'a gönderdiğim projem reddedildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar. Konya da ortalamanın biraz üstünde bir lisede üçüncü sınıf öğrencisiyim. Son iki yıldır fiziğe çok ilgiliydim. Hocalarıma sürekli hangi teoremi nedendir soruyordum. Şöyle yapsak ne olur tarzı şeyler sormaya başladım. Hiç yaptınız mı bilmiyorum gece gökyüzüne bakıp fizik kuramlarından en güzelini bulduğumu hayal ederdim. Ancak dün itibariyle tüm isteğim suya düştü. Okula da gitmedim. O kadar moralim bozuktu ki.. Yaptığım projenin sonucunu tüm okul bekliyordu. Çok büyük yük vardı üstümde. Ama artık o yükleri taşıyamıyorum. Yaptığım projeye de değineceğim. Kütlenin enerjiye aktarımı ile ilgili bir makine yaptım. Bu makinede havada giden kürelerin yarıçapı gibi karakteristik özellikleri ölçmeden hesaplayıp itme momentum gibi kütleye değinen tüm teorileri ispat edebiliyordum. Hatta bir adet bütünsel sayı dizini bile yapmıştım. Ama artık ne faydası var ki. Sizi derdimle boğduysam özür dilerim. Bu da yazdığım belge...

Edit:İmla

https://i.hizliresim.com/oXyOg2.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RavenBD -- 14 Şubat 2019; 1:32:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tubitak'ta...

-Hocam Konya'dan bir proje gelmiş.
    -Konya'dan mı? Vay ne olabilir acaba?
    -Hocam inşallah frenk üzümünü müslüman üzümüne çevirme projesidir. Mundar diye çocukluğumdan beri yiyemiyorum.
    -Ben Türkiye'nin bilimde çığır açacağı bir proje olmasını bekliyorum. Kabeyi görünce namaz kılan robot projesi olabilir.

Projeyi açarlar...

-Bu ne la?
    -Ne yazıyor? Mo-men-tum. Momentum ne ki?
    -İngilizcedakika demek galiba.
    -Hay Allahım! Saat mi yapmış bu yani?
    -Ulan Konya'yı görünce baya heyecanlamıştım ama boş çıktı bu sefer.
    -Neyse artık başka projelere üstad. Ezan okuyan oyuncak bebek projesi varmış. Bir ona bakalım.

The end.
  • Neden üzüldüğünü anlamadım
    İlk adımı geçmişsin işte, önün açık devam et.
  • Kardeşim sakın pes etme,pes edersen kaybederiz.Projeni git Nasa'ya yolla,Lockhead Martin'e yolla,Aselsan'a yolla Havelsan'a yolla.Durduğun saniye hata,Tübitak dediğin kurum iktidar eliyle bir zamanlar,terörist oluşum olan fetöcuların eline verilmişti,içinde bulunduğumuz anda Tübitak yönetiminin rengini bilemeyiz belki onlar da beyaz değil griler.Ama sen sakın pes etme.Projeni her detayını vermeden(başka çalmasın diye) burada anlat gerekirse ekşide de paylaşılır.İnsanlar yardım edecektir emin olabilirsin.

• jahrekimla kullanıcısına yanıt
    Üzülüyorum çünkü öğretmenlerimin arkadaşlarımın ailemin benden beklentilerini boşa çıkarttım.. Belki ödül içindi yaptıklarım ama ben buna inanmıyorum ödül için üzülmem..

Ek olarak çok detaylı bir biçimde mülakat konuşmalarımı sunumlarımı bile hazırlamıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Silenforce

Kardeşim sakın pes etme,pes edersen kaybederiz.Projeni git Nasa'ya yolla,Lockhead Martin'e yolla,Aselsan'a yolla Havelsan'a yolla.Durduğun saniye hata,Tübitak dediğin kurum iktidar eliyle bir zamanlar,terörist oluşum olan fetöcuların eline verilmişti,içinde bulunduğumuz anda Tübitak yönetiminin rengini bilemeyiz belki onlar da beyaz değil griler.Ama sen sakın pes etme.Projeni her detayını vermeden(başka çalmasın diye) burada anlat gerekirse ekşide de paylaşılır.İnsanlar yardım edecektir emin olabilirsin.
    Ben benci değilim ki Türkiyenin gündemi benim gibi sıradan biri tarafından doldurulmamalı.. Ben yalnızca içimi döktüm sizlere. Yaptıklarımın artık bir önemi yok benim gözümde. İlk turu bile geçemeyen basit bir uğraşıymış bu çabalarım..

• RavenBD kullanıcısına yanıt
    Uff boş yapmada dedikleri yerlere de gönder projeni ne drama yapıyorsun ortada bir şey yokken. Hiç mi tübitak haberlerini okumadın allah aşkına.
  • RavenBD kullanıcısına yanıt
    Sen tubitağı çok yanlış anlamışsın. Red yediysen iyi demektir projen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Projenin gerçekten sağlam olduğuna inanıyorsan bu projeni ingilizceye çevirip amerikanın ingilterenin Tubitakına falan gönder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tübitak yerine nasaya falan göndersen daha uygun olurdu sanki
  • Tubitak'ta...

-Hocam Konya'dan bir proje gelmiş.
    -Konya'dan mı? Vay ne olabilir acaba?
    -Hocam inşallah frenk üzümünü müslüman üzümüne çevirme projesidir. Mundar diye çocukluğumdan beri yiyemiyorum.
    -Ben Türkiye'nin bilimde çığır açacağı bir proje olmasını bekliyorum. Kabeyi görünce namaz kılan robot projesi olabilir.

Projeyi açarlar...

-Bu ne la?
    -Ne yazıyor? Mo-men-tum. Momentum ne ki?
    -İngilizcedakika demek galiba.
    -Hay Allahım! Saat mi yapmış bu yani?
    -Ulan Konya'yı görünce baya heyecanlamıştım ama boş çıktı bu sefer.
    -Neyse artık başka projelere üstad. Ezan okuyan oyuncak bebek projesi varmış. Bir ona bakalım.

The end.

• E hani makine bi ss video fln yok mu ?

• Kütlenin enerjiye dönüşümü zaten bilinen bişey değil mi e=mc^2

• yaptığın alet ne işe yarıyor ya tam olarak? zaten var olan bişey mi?

bi de çok yanlış yere göndermişsin.

• herkes ilk seferinde yapsa adı ilim değil sallama olurdu.
  • Papaz eriğinin çapını imam eriği çapına çeviren bir mekanizma yapsaydın olurdu. Talihsiz bir çalışma olmuş. Aklını başına topla... hoşaf ve eriğe odaklan.
  • Peki nasıl yapacağım? Demeniz kolay ancak bunu nasıl icraata dönüştürebilirim?
  • birileri kazaniyor birileri eleniyor yarismanin olayi bu. hakli mi haksiz mi elendin onu bilmiyorum ama. tubitaga seneye de girebilirsin galiba. projene guveniyorsan dedikleri gibi baska yerlere de gonder.
  • jahrekimla kullanıcısına yanıt
    :))
  • madem öyle video at demogoji yapma

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.