Dün 3lü avantaj pakete geçmek için telekoma gittim. 3lü avantaj pakete geçtim. Beraberinde ZTE marka VDSL2 modem verdiler. Evde kurup Dominos pizzanın sayfasına girdiğimde daha önce yüklemiş olduğum "Phorm algılayıcı" ilk defa uyarı verdi. Daha önce aynı hattan Airties modemimle giriyordum. Hiç bu uyarıyı almamıştım. Bu modemden kaynaklanan bir olay mı? TTNET bu modem sayesinde her girdiğimiz siteyi, doldurduğumuz formları izleyebiliyor mu? Dışardan bir modem alıp girmek daha mı güvenli? Bu izleme olayını modemden kapatabiliyor muyuz?
Neden forumda bas bas "TTNET'in verdiği modemi almayın!" diye bağırıldığını sanıyorsun? İşte tipik bir örneği. Yalnız şu var, modemde Phorm'a yönlendiren mekanizm FW içinde kurulu olsa bile, eklenti ile veya VPN ile PC bazında bundan kısmi olarak kurtulman mümkün. O yüzden tüm önlemleri açık tut. Önlemlere ilişkin tüm mesajlar TTNET forumunda aşırı miktarda tepki dolu olarak yer alan Phorm/gezinti başlıklarında mevcuttur.
quote:
Orijinalden alıntı: programmer_onur
Neden forumda bas bas "TTNET'in verdiği modemi almayın!" diye bağırıldığını sanıyorsun? İşte tipik bir örneği. Yalnız şu var, modemde Phorm'a yönlendiren mekanizm FW içinde kurulu olsa bile, eklenti ile veya VPN ile PC bazında bundan kısmi olarak kurtulman mümkün. O yüzden tüm önlemleri açık tut. Önlemlere ilişkin tüm mesajlar TTNET forumunda aşırı miktarda tepki dolu olarak yer alan Phorm/gezinti başlıklarında mevcuttur.
Daha önceki modemim VDSL desteklemediği ve şu an acil modem almak gibi bir düşüncem olmadığı için modemi kabul ettim ve kullanıyorum. Yakın zamanda Asus modem alacağım. Modem alınca bu sıkıntım bitecek mi? onu soruyorum. Yoksa Antiphorm programım kurulu merak etme. Okuduk daha önce konuları.
quote:
Orijinalden alıntı: Goday
quote:
Orijinalden alıntı: programmer_onur
Daha önceki modemim VDSL desteklemediği ve şu an acil modem almak gibi bir düşüncem olmadığı için modemi kabul ettim ve kullanıyorum. Yakın zamanda Asus modem alacağım. Modem alınca bu sıkıntım bitecek mi? onu soruyorum. Yoksa Antiphorm programım kurulu merak etme. Okuduk daha önce konuları.
Modem alinca o sıkıntının bitmesi mümkün değil çünkü Phorm ağın içinde. Ama, TR069 protokolü dahil, Phorm ve benzeri packet sniffing altyapısının önünü kesmiş olursun. Phorm'un mantığıda zaten URL ve paket monitoring'e dayanıyor. En azından eklentiyi de kullanarak ciddi şekilde savunma geliştirmiş olursun.