Şimdi Ara

TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970 (99. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.163
Cevap
72
Favori
480.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar tekrar merhaba kopma sorununu çözdüm fakat şimdi de 35 Mbps indirmeli internetim 1 Mbps civarında. neden oluyor bu, fikri olan var mı? upload hızı 5-6 civarında yani normal, sadece indirmede sorun var. hatta sorun yokmuş. modemde sorun olabilir dediler. modemin de garanti süresi dolduğu için tp-link hiçbir şekilde yardım etmiyor.

  • arkadaş bu modem belli zaman sonra hızı düşürüyor reset atınca düzeliyor bunu nasıl çözücez?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ailemin evinde bu modem var. Fiber kullanıyorlar 50mbps, ama internet hızları rezalet durumda. Çeşitli hız testlerinde odaya bağlı olarak 5-6 mbps download hızı alıyoruz genelde, çok nadiren 19 20mbps oluyor. Arada wifi kanalı değiştirmeyi denedim, bir gün hız arttı ertesi gün yine düştü. Ne görüntülü görüşme yapılabiliyor ne oyun oynanabiliyor, hatta youtube videolarını bile izleyemiyoruz zaman zaman. Sorun bu modem midir?


    Evin 3 farklı odasında deniyoruz, birisi modemin tam karşısında arada kapı bile yok, mesafe 10 metre falan. Diğer oda modemde 5 metre mesafede. Hepsinde berbat hızlar. Başka bir modeme geçsek düzelir mi? Delirmek üzereyim denemediğim şey kalmadı.


    Bu arada SNR margin değerleri 30'un üzerinde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delgren -- 15 Şubat 2021; 21:58:51 >
  • Selamlar Herkese

    Modem

    Yazılım Versiyonu:

    20.08.05.01006

    Donanım Versiyonu:

    TD-W9970 v3 00000001


    Adsl bağlantı modu varken altyapı değişikliğinden sonra vdsl bağlantıya geçiş için turktelekom ile görüşme yapıp internet bağlantımdaki dalgalanmadan kurtulmuş olduk.

    Modem bağlantı türü değişiklği olunca ayarları otomatik aldı wifi kanal ve kanal genişliği otomatik oldu diğer odalardan hız sorunu yaşarken sayenizde kanal olayını 13 yaptım hız ölçümleri istenilen değere geldi.

    Sorum şu: Kanal genişliği otomatik mi kalacak ?

     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970




  • türk telekom modemleri eskiden daha kalitesizdi, şimdi kalite daha iyi. O bahsettiğiniz modem sanırım türk telekom kendi ürettirdiği bir model, internette arattırdığınızda bulamayabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • musty578 kullanıcısına yanıt

    Kablosuz ağ hızı öyle bende de. Son güncelleme ile berbatlaştı modem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SunSets -- 22 Şubat 2021; 0:57:26 >
  • Bu modemi tanıdığımdan yeni edindim. Wifi hızında çok dalgalanma oluyor. Ben parazitlenmeye veriyordum. Yazılımla mı alakalı? Benim konumumda çok fazla wifi ağı var hepsi birbirine girmiş. V17 ye dönünce düzelir mi dersiniz wifi dalgalanmaları? bende kopma olmuyor. Ancak wifi öyle bir yavaşlıyor ki speedtest 1 mbps gösteriyor. Saniyesinde kablo ile test yapıyorum, paketim kadar hızı görüyorum.

  • qu4dro Q kullanıcısına yanıt

    Benim Değerlerde bu şekil hocam. Daha beteri varmı kapışalım  TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970 Kutuya mesafem 600 küsür metre. Bağlantımda kopmalar hiç yaşamıyorum ama upload hızım çok düşük geliyor.



     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970
  • s7eve7n S kullanıcısına yanıt

    Daha beterini bir arkadaş atmıştı hocam kabloları eski olduğundan değerleri eksi gözüküyordu. Sizin değerler daha iyi olamaz maalesef. Kopma olmaması için zaten snr değeriniz 7.9 'da sabitlenmiş. Eğer sanırım Türknet kullanıyorsunuz. Daha fazla upload a ihtiyacınız varsa arayıp download değerinizi düşürmenizi söyleyin. Snr artacağı için upload hızınız da artacaktır.

  • qu4dro Q kullanıcısına yanıt

    Millenicom kullanıyorum. Kablolarımı yenilesem değerlerde düzelme olurmu?

  • s7eve7n S kullanıcısına yanıt

    Hocam 600 metre kabine çok uzak. Binanız 15 yıldan eski değilse çok da birşey değişmez maalesef.

  • Benim değerler de böyle. Dsmart, paketim 24 mbps. Hızda bir problem yok. Yalnız Dmart'ın vn020-f3 modemi kullanırken günde birkaç kez Wifi sinyali kopma problemi yaşıyordum. Telekomdayken kullandığım TD-W9970 v3 modeme geçince bir sorum kalmadı. Yedekte şimdi Dsmart'ın TD-W9970 v1 modemi var. V3'ün şağıdaki değerlerinde alım gücü ekside olduğu için V3'ten v1'e geçsem mi diyorum. Gerçi alım gücü tam olarak nedir onu da bilmiyorum :)





     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970
  • s7eve7n S kullanıcısına yanıt
    Dolaba uzaklığım 860 küsür metre. Eskiden aldığım hız 16 indirme 1,2 falan yükleme idi. Apartmanın içindeki kutudan daireme kadar cat6 çektirdim, giriş katta olduğum için 80 tl tuttu her şey dahil. Şuan 24-25 indirme, 9-11 arası yükleme alıyorum.
  • arkadaşlar geçtiğimiz gün fırtına yüzünden elektrikler gitti. modem geri geldiğinde eve gelen hız değeri 85.000 den 32.000 e düşmüştü. Modemi resetledim.. vs fayda etmedi.. Hız değerlerim hala 32.000 de çakılı kaldı. Telekom kaynaklı sandım aradım ekip geldi kontrol etti. Hattımın 70 Mbps desteklediğini ama modemin hat kapasitesine erişemediğini yeni modem almam gerekitğini belirtti. Başına gelen var mı? 35 Mbps kullanıyım hız 27 şu an.. modem değiştirince çözülecek mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: megaladon

    arkadaşlar geçtiğimiz gün fırtına yüzünden elektrikler gitti. modem geri geldiğinde eve gelen hız değeri 85.000 den 32.000 e düşmüştü. Modemi resetledim.. vs fayda etmedi.. Hız değerlerim hala 32.000 de çakılı kaldı. Telekom kaynaklı sandım aradım ekip geldi kontrol etti. Hattımın 70 Mbps desteklediğini ama modemin hat kapasitesine erişemediğini yeni modem almam gerekitğini belirtti. Başına gelen var mı? 35 Mbps kullanıyım hız 27 şu an.. modem değiştirince çözülecek mi?

    Sessiz bir ortamda modeme kulağınızı iyice yakınlaştırıp dinleyince önceden olmayan "tıssss" diye daimi bir ses duyuyor musunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    İnce tiz ses var az miktarda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wifi ile 35 mbpsden fazla kullanan var mı ona göre üst pakete geçicem? Modemle aramda 2 duvar var. 70 mbps falan alabilir miyim 2.4ghzde?

  • Merhaba. Maalesef alamazsınız. Modem sağlam ise 50mbps ye yaklaşır ancak 70leri görmeniz çok zor. Hele ki arada 2 duvar varsa hiç şansınız yok 😊
  • Saolasın.


    Edit: Peki modemi 40 mhz çalıştırmak hakkında bilginiz var mı? Pek önerilmediğini görüyorum ama 40 mhz ile belki yüksek hız alabilir miyim?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syntax Erol -- 10 Mart 2021; 15:16:12 >
  • Ben 40MHz. çalıştırıyorum yüksek bağlantı hızı için. 40 Hz yapmayınca modem verebileceği maks. değer olan 300Mbs değerini veremiyor. 150 civarında kalıyor. Tabii bu benim internet hızıma etki etmiyor ama diğer cihazlarım arasındaki veri transferinde ciddi fark oluşturuyor.


    Ancak 40 Mhz'de şöyle bir durum var; eğer modeme yakın değilseniz bağlantıda sorunlara yol açabilir, modemden uzaklaştıkça 40 Mhz'in verimi önemli ölçüde düşer.

     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aok1987 -- 16 Mart 2021; 15:59:56 >
  • 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.