Şimdi Ara

Ttnet'ten Netspeed'e Geçiş Sürecim(Burdur/Merkez)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 24 Şubat'ta taahhütümün bitmesi ile Netspeed'e geçiş işlemlerimi başlattım ve evrakları Cumartesi günü kargo ile gönderdim. Bu konuda geçiş sırasında ne gibi olaylar yaşadığımı anlatarak geçiş sırasında ve sonrasında olumlu-olumsuz yönleri yazacağım bir günlük benzeri bir konu olacak. Diğer servis sağlayıcılardan ya da Adsl abonelikten Vdsl'e geçiş nasıl olduğunu tam bilmiyorum, bu konulardaki sorularınıza cevap veremeyebilirim, verdiğim bilgi de doğru olmayabilir. Bu yüzden doğrudan müşteri hizmetlerini aramanız en iyisi olur.

    Şu anda kullandığım tarife bilgilerim:

    Ttnet'ten Netspeed'e Geçiş Sürecim(Burdur/Merkez)


    Ttnet'ten Netspeed'e Geçiş Sürecim(Burdur/Merkez)


    Ttnet'e Bu abonelik için her ay 73 lira civarı bir fatura ödüyordum ve ne hikmetse ayın 10. gününe kadar AKK dolduğu için yukarıdaki hıza mahkum kullanıyordum. Ayrıca alttaki resimde de Ocak ayında yılbaşı nedeniyle modemi resetlemediğim için AKK'ye önceki aydan ne kadar kitledikleri de görülmekte.

    Ttnet'ten Netspeed'e Geçiş Sürecim(Burdur/Merkez)


    Geçiş yapacağım tarife:
    ADSL 16MBPS'E KADAR SINIRSIZ AKK'siz 49 Lira olan paketi.

    Modem arayüzündeki hat değerlerim:

    Ttnet'ten Netspeed'e Geçiş Sürecim(Burdur/Merkez)


    Ttnet'ten Netspeed'e Geçiş Sürecim(Burdur/Merkez)



    Günlük:

    23.02.2018: Abonelik formunu Netspeed'in kendi sitesinden indirip doldurdum ve telefon üzerinden ön kayıt oluşturdum. (formu doğrudan doldurup göndermeyin ön kayıt yapıp nerede oturduğunuzu, hangi tarifeyi istediğinizin teyidini alıyorlar. Birkaç dakikalık işlem)

    24.02.2018: Abonelik evraklarını MNG kargoya teslim ettim.

    26.02.2018: Öğlen saat 14:15 gibi aramışlar ama telefonu duymadım. Yarım saat kadar sonra ben aradım, (444 lü numarada artık abonelik işlemleri yapılmıyormuş. 0850'li numarayı aramak gerekiyor) müşteri hizmetleri kargo birimine aktardı. Evraklarda eksik olmadığından oradan işlemler için üst birime aktarıldığı ve 48 saat içerisinde geçiş işlemlerinin yapılacağı bilgisini verdiler.

    Şimdilik her şey düzgün şekilde işliyor gibi. Sadece müşteri hizmetleri biraz acemi gibi ama diğer firmalara göre oldukça ilgililer. En azından robot gibi kalıplaşmış cümleler ile sorulan soruları geçiştirmiyorlar.

    Bakalım iki gün sonra dananın kuyruğu kopacak mı göreceğiz.

    28.02.2018: Sabah 9:30 civarında internet kesildi. 5-10 dakika sonra telefona kullanıcı adı ve şifrenin bulunduğu SMS geldi. Modem arayüzüne yeni kullanıcı adı ve şifreyi girer girmez internet aktif oldu.

    İlk izlenimlerim: 16 Mbps'lik paket bile olsa 5 Mbps'den 16'ya çıkınca eşekten inip ata binmek gibi oldu. Altyapı iyileştirmesi yapılırsa tarifeyi yükseltebilirim. Şimdilik ata binmeye devam... Genel itibariyle hız ve ping değerleri Ttnet'in akk'sız kullandığım dönemi ile aynı. Birkaç saatlik süreçte herhangi bir kopma, gelgit gibi bir durum yaşamadım.

    Dört günlük süreci göz önüne alırsak Ttnet ve diğer iss'lerin taahhütlü, akk'li ve yüksek fiyatlı tarifelerine karşı kesinlikle denemeye değer.

    Ttnet'ten Netspeed'e Geçiş Sürecim(Burdur/Merkez)


    Ttnet'ten Netspeed'e Geçiş Sürecim(Burdur/Merkez)

    Ttnet'ten Netspeed'e Geçiş Sürecim(Burdur/Merkez)


    01.03.2018: Modem ara yüzündeki değere göre Ttnet'in uzun zamandır 0.8 Mbps verdiği Upload hızını 1 Mbps'e çıkartmışlar. Bu sayede vaat ettikleri hız değerlerini sonuna kadar vermiş oldular.

    Ttnet'ten Netspeed'e Geçiş Sürecim(Burdur/Merkez)




    Form doldururken işinize yarayacak bilgiler:

    *Eğer hattınıza tanımlı telefon varsa ve onu kapatıp doğrudan yalın nete geçecekseniz ilk sayfadaki "Sabit hat var mı?" sorusunu "yok" olarak işaretleyin.

    *"Paket kodu" Netspeed'in sayfasında tarifelerin sol üst köşesinde bant içinde yazmakta. Misal benimki "Standart sınırsız". Paket adı olarak "AKTİVASYON ÜCRETİ BİZDEN KAMPANYASI (ADSL/VDSL)" formundaki tarifelerden seçtiğinizi yazın.

    *Sözleşmenin son sayfasında tarih ve imza kısımları var onları unutmayın, tarih kısmı gözden kaçabilir.

    *"AKTİVASYON ÜCRETİ BİZDEN KAMPANYASI (ADSL/VDSL)" formundaki "netspeed abone no ve sabit hat no" kısmını boş bırakın. Onlar dolduracakmış.

    *"İŞLETMECİ DEĞİŞİKLİK TALEP FORMU" formunda "xDSL / Paylaşımlı Erişim Hizmeti Alınan Tel. No." kısmına varsa hattınıza tanımlı telefon numarasını yazın. "xDSL Hizmet Numarası" kısmına da Ttnet'in online işlemler merkezinden "Abonelik İşlemleri/Abonelik İşlemlerim/Abonelik Bilgileri yolunu izleyerek bulabileceğiniz numarayı yazın. "İnternet Hizmet Numaranız: 181*******" şeklinde yazar.

    *"PSTN ve PSTN+ADSL Aboneleri İçin YALIN DSL BİREYSEL TALEP FORMU" formunda "PSTN Numarası" kısmına hatta tanımlı telefon numarası, "Talep Edilen DSL Paketi" kısmına Netspeed'den alacağınız internet paketinin adını(ADSL 16MBPS'E KADAR SINIRSIZ gibi), "DSL Hizmet Numarası" kısmına önceki formda yazdığımız Ttnet'in "İnternet Hizmet Numara" sını yazın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NimbleSoul -- 1 Mart 2018; 14:4:25 >







  • Konu güncellenmiştir. Artık ben de Netspeed'liyim. Şimdilik her şey olumlu gidiyor. Umarım bozmazlar ve aynı şekilde hizmet vermeye devam ederler.
  • NimbleSoul kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle hayırlı olsun. Bende Netspeed'e geçicem de sözleşmenin son sayfasındaki pstn bölümü kafamı karıştırdı. Şimdi ben ttnet'de yalın adsl kullanıyordum. pstn bölümünü dolduracak mıyım?
  • emre6753 E kullanıcısına yanıt
    pstn demek sabit telefon demek. Yalın xdsl'de sadece xdsl hizmet no girilecek, pstn boş bırakılacak.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    quote:

    2. NUMARA BİLGİLERİ
    PSTN Numarası :……………………………………………………………………………..
    Talep Edilen DSL Paketi** :……………………………………………………………………………..
    DSL Hizmet Numarası*** :…………………………………………………………………………….

    ** PSTN aboneleri için *** PSTN+DSL aboneleri için


    Bu kısmı komple boş bırakıyorum o zaman?
  • emre6753 E kullanıcısına yanıt
    Her ihtimale karşı pstn harici diğer yerleri doldurun.
  • Hayırlı olsun inşallah abone sayıları arttıkça turknet gibi bozmazlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vdsl de ne kadar hız alabiliyorsunuz 24mbps gelmiyor mu?
  • runorunoruno kullanıcısına yanıt
    Bu hat değerleri ile 20 Mbps anca alırım. Upload hızını da en fazla 1 mbps'e arttırırlar. Elimde modem olsa belki geçerdim ama 3-5 Mbps hız artışı için yeni modem almaya değmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NimbleSoul -- 28 Şubat 2018; 21:23:0 >
  • NimbleSoul kullanıcısına yanıt
    Arayıp sordunuz mu ne kadar hız alabileceğinizi? ADSL hat değerlerine bakıpta şu kadar hız alabilirim demek yanıltmasın sizi. Bu işlerden çokta anlamam fakat VDSL'e geçince farklı bir porttan veriyorlar diyebiliyorum. Benimde şuanki ADSL hat değerlerimde 15 mbit sınır gibi gözüküyor. Fakat aradım ve sorgulattım 50 mbit rahat alırsınız diyorlar. Umarım dedikleri gibi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NimbleSoul

    Bu hat değerleri ile 20 Mbps anca alırım. Upload hızını da en fazla 1 mbps'e arttırırlar. Elimde modem olsa belki geçerdim ama 3-5 Mbps hız artışı için yeni modem alamaya ve değmez.



    hat değerleriniz çok çok iyi ki belki 100 bile alır.
  • 75 Mbit'e kadar VDSL var diyorlar ama modemde görünen erişilebilir hız 25 Mbit. Üstelik geçen aylarda 32 Mbit civarında görünüyordu. Nasıl işse altyapı iyileşeceğine daha da kötüleşti.
  • NimbleSoul kullanıcısına yanıt
    Etrafta ne kadar elektronik gürültü var okadar da düşüş olabilir. Komşu int bağlatır hızınız düşer. Eve buzdolabı alırsın hızın düşer. Modemin eskir hızın düşer. 2de bir modeme gelen kablo oynar eskir hız düşer. Arttıracak hiç bir etken yokki.

    Sizin modem adsl 32 görünmez ki. En fazla 24.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 28 Şubat 2018; 23:56:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Evet bende onu söyledim. VDSL bağlatmadan emin olamazsın diye.
  • NimbleSoul kullanıcısına yanıt
    Modeminiz ADSL olduğundan ADSL den alabileceğiniz maksimum hızı görüyorsunuz, VDSL modem alırsanız ya da modem veren herhangi bir iss ye geçerseniz altyapınızın desteklediği kadar hızı alırsınız. En rahatı 2. el vdsl modem alıp netspeed'e geçmek olur 75mbps 200gb akk 58₺ ye satılıyor.
  • Hlin ölçeğindeki değerle mi karıştırdım ki? Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Elime VDSL modem geçerse ya da çevreden VDSL kullanan biri denk gelirse ne kadar hız alabildiğini sorup VDSL'e geçiş işlemlerini başlatacağım.

    Bu arada modem ara yüzündeki değere göre Upload hızımı 0.8 Mbps'den 1 Mbps'e çıkartmışlar. Ttnet uzun zamandır 0.8 Mbps veriyordu. Upload hızında artış hiç beklemiyordum. Bu sayede vaat ettikleri hızı sonuna kadar vermiş oldular. Fazla upload işleriyle uğraşmasam da fotoğraf, görsel vs. yüklerken beklediğim sürenin %25 kısaltılması güzel bir jest oldu. Sanırım ilk defa "fazlasıyla hak ettiniz" diyerek internet faturası ödeyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NimbleSoul -- 1 Mart 2018; 14:49:13 >




  • merhaba arkadaşlar benimde aklımda bir soru var kafama takıldı sizin görüşünüzü almak istedim mevcut şuan vodafone dan internet almaktayım 2 ay sonra sözleşmem bitiyor netspeede geçeceğim inşallah. sormak istediğim evimde sabit tel var. bunu iptal etmeden internet geçişi yapabiliyor muyum yoksa iptal mi ettirip geçmeliyim. iptal edilmeden geçiş yapabiliyorsam telefonlu nasıl devam edeceğim? ona göre işlem yapayım. sizce nasıl bir yol izlemeliyim. teşekkürler.
  • Netspeed AnnexM sunuyor mu peki?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bahadır_sad B kullanıcısına yanıt
    Aynı tarifeler geçerli.



    Üstüne sabit telefon parasıni ödemeye devam edersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.