Şimdi Ara

TTNET IP ve Port sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, bundan bir kaç haftalar öncesi TTNET internet'i modem üzerinde sorunsuz bir şekilde Public IP adresi görünürdü ve tek tek portları veya DMZ ile tüm portları açabiliyordum. Şimdi ise son haftalarda modemde artık Public IP adresi göstermiyor, bunun yerine Private IP adresi var, yani her modem resetlediğimde Public IP adresi yerine internet'te görülemeyen bir Private IP adresi atanıyor, atanırken her zaman ilk 2 rakam sabit ve son 2 rakam rastgele olarak geliyor. buna ek olarak DMZ açık olduğu halde hiçbir Port açık göstermiyor, normal port test sitelerinde tüm portlar connection time out veya closed olarak gösteriyor ama kaliteli port test sitesinde tüm portların açık değil de görünmez modunda olduğunu gösteriyor. Görünmez modunda olupta açık olup olmadığını, Cports uygulaması ve kaynak izleyicisi ile online oyun için açık olması gerekilen portları online oyun oynarken kontrol ettim, o portlar açık olması gerekilen portlar kapalı ve izin verilmediğini gösteriyor ama oynadığım oyun için diğer sadece 80 443 gibi portlar açık olduğunu gösteriyor. Sonuç veren Port testi ShieldsUP! sitesinden yaptım ve sonucu:

GRC Port Authority Report created on UTC: 2017-10-10 at 18:02:14

Results from scan of ports: 0, 21-23, 25, 79, 80, 110, 113,
    119, 135, 139, 143, 389, 443, 445,
    1002, 1024-1030, 1720, 5000

0 Ports Open
    0 Ports Closed
    26 Ports Stealth
    ---------------------
    26 Ports Tested

ALL PORTS tested were found to be: STEALTH.

TruStealth: PASSED - ALL tested ports were STEALTH,
    - NO unsolicited packets were received,
    - NO Ping reply (ICMP Echo) was received.

There is NO EVIDENCE WHATSOEVER that a port (or even any computer) exists at this IP address!

Bu sorunların sebebin kaynağı ISP olduğunu gösteriyor, Private IP adresi neyse de bu portların açık hale gelmesi ve sonuç alması için ne yapmalıyım? Bunun çözümü nedir? Deneyimli Arkadaşlarımızdan yardım, şimdiden teşekkürler.

• Cgndesiniz büyük ihtimalle. Modem arayüzündeki ip adresi ile, googleda ip adresim nedir diye arattığınızda çıkan ip adresi aynı mı?

https://forum.donanimhaber.com/ipv6-ve-cgn-ip-genel-tartisma-konusu-ana-konu--115490867

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Hayır aynı değil modem arayüzündeki ve internet için IP adresi ikisi tamamen farklı olarak gösteriyor. Bunun çözümü internette bulamadım ve yabancı sitelerde bunun kaynağı ISP olduğunu söylüyor. Düzenleme: Sanırım evet CGN IP adresinde bulunuyorum arasam çıkarırlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4E13F5F35 -- 10 Ekim 2017; 22:22:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yurdusar

Hayır aynı değil modem arayüzündeki ve internet için IP adresi ikisi tamamen farklı olarak gösteriyor. Bunun çözümü internette bulamadım ve yabancı sitelerde bunun kaynağı ISP olduğunu söylüyor. Düzenleme: Sanırım evet CGN IP adresinde bulunuyorum arasam çıkarırlar mı?

Muhtemelen statik ip almanız gerektiğini söyleyeceklerdir ama yine de şansınızı deneyin.

Müşteri hizmetlerini arasam bile, hadi diyelim bu CGN IP havuzundan çıkardılar ve beni bir kaç gün sonra yine aynı havuza atacaklar eminim. Çünkü bu konuda araştırdığımda bu sorunu olanların müşteri hizmetlerini arayıp çözüme ulaştıktan sonra yine aynı havuza atanmışlar. Sebebi ise modem kapatıp açıldığında yeni ıp adres atanırken o havuza düşüyor, yani bunlar statik IP satın almaya mecbur bırakıyorlar, bunların ne yaptığı belli...
    Şimdi statik IP mecburen satın aldık ve lakin çok karışık bir sorun var, şimdi modemden belirli port açıyorum ve internet site üzerinden port test yapıyorum, o port açık olmadığını gösteriyor, sonra port ayarlamayı kökten halledeyim diyerek ve kullandığım bilgisayar için modemden DMZ ayarını açıyorum, sonra yine siteden tekrar port kontrol ediyorum ve yine kapalı gösteriyor, bunu yaparken hem güvenlik duvarı kapatarak yaptım, hemde güvenlik duvarı açıkken de gerekli her şeyi izin vererek yaptım, yine sorun değişmedi. Ancak Simple Port Tester program ile test yaptığımda, DMZ açık iken oradan ne port girersen gir, tüm portların açık olduğunu gösteriyor ve ben bu durumda bu programa mı güveneyim, yoksa internetteki port test sitedekileri mi? Bir türlü anlayamadım. Ne yapıp ne edip portların emin bir şekilde açık olup olmadığını nasıl anlayabilirim, bilen var mı acaba?
  • quote:

Şimdi statik IP mecburen satın aldık ve lakin çok karışık bir sorun var, şimdi modemden belirli port açıyorum ve internet site üzerinden port test yapıyorum, o port açık olmadığını gösteriyor, sonra port ayarlamayı kökten halledeyim diyerek ve kullandığım bilgisayar için modemden DMZ ayarını açıyorum, sonra yine siteden tekrar port kontrol ediyorum ve yine kapalı gösteriyor, bunu yaparken hem güvenlik duvarı kapatarak yaptım, hemde güvenlik duvarı açıkken de gerekli her şeyi izin vererek yaptım, yine sorun değişmedi. Ancak Simple Port Tester program ile test yaptığımda, DMZ açık iken oradan ne port girersen gir, tüm portların açık olduğunu gösteriyor ve ben bu durumda bu programa mı güveneyim, yoksa internetteki port test sitedekileri mi? Bir türlü anlayamadım. Ne yapıp ne edip portların emin bir şekilde açık olup olmadığını nasıl anlayabilirim, bilen var mı acaba?

DMZ ile nasıl oluyor bilmiyorum ama, normalde portu açtığın zaman kullanmadığında kapalı gözüküyor. Mesela belirli bir portu açıyorum.

http://canyouseeme.org/

Sitesinden kontrol ediyorum, kapalı gözüküyor. Torrent programına açtığım portu giriyorum ve bir şeyler indirmeye başlıyorum. İndirme devam ederken kontrol ediyorum, açık gözüküyor. Bu şekilde denediğim portlarda bir sıkıntı yaşamadım. Açtığınız portu kullanırken deneyin, açık gösteriyorsa sorun yoktur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Dediğin gibi yaptım ama bak sadece TCP portlar açık ancak UDP portlar açık göstermiyor gibi görünüyor. UDP portlar açık olması lazım ama bu normal bir şey midir?TTNET IP ve Port sorunsalı
  • quote:

Dediğin gibi yaptım ama bak sadece TCP portlar açık ancak UDP portlar açık göstermiyor gibi görünüyor. UDP portlar açık olması lazım ama bu normal bir şey midir?TTNET IP ve Port sorunsalı

Torrent sanırım tcp üzerinden çalışıyor. Dolayısıyla udp'yi kontrol etmek mümkün değil. Udp ile çalışan bildiğiniz uygulama varsa, ona kullanırken test etmek lazım.

UDP port test etmek biraz sıkıntılı evet, Simple Port Tester program ile açık olduğunu gösteriyor ve Kaynak izleyicisi ile UDP için dinleyen bağlantı noktaları kontrol ettiğimde ise IPv4 belirtilmemiş diyor bir üst kısmında TCP bağlantıları ise hepsi düzgün şekilde IP adresleri gösteriyor ve sonuçlar:

• quote:

UDP port test etmek biraz sıkıntılı evet, Simple Port Tester program ile açık olduğunu gösteriyor ve Kaynak izleyicisi ile UDP için dinleyen bağlantı noktaları kontrol ettiğimde ise IPv4 belirtilmemiş diyor bir üst kısmında TCP bağlantıları ise hepsi düzgün şekilde IP adresleri gösteriyor ve sonuçlar:

Hocam valla bilmiyorum. Udp ile ilgili sorun çıkaracak bir durum olmadı daha önce. Ne sorunundan dolayı cgnden çıkmak istemiştiniz? Cgnden çıkıp port yönlendirince sorun çözüldü mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 14 Ekim 2017; 13:06:05 >

Evet CGI IP yüzünden port yönlendirme ve IP tekil işlemler devre dışı idi, çözüm için statik IP satın aldıktan sonra oyunda ping yağ gibi akıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4E13F5F35 -- 14 Ekim 2017; 18:18:5 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.