Şimdi Ara

CGNAT, Statik IP ve Port Yönlendirme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayarımdan Forza Horizon 4 oynuyordum uzun zamandır. Dün online'a giriş yapamadığımı fark ettim ve Windows 10 ayarları içerisinde Xbox Live çoklu oyuncuya bağlanamadığımı gördüm. Bunun için Microsoft destek birimiyle beş defa iletişime geçtim ve bir sonuç alamadık, onlar da portun engelli olduğunu internet servis sağlayıcım ile iletişime geçmemi söylediler. Port yönlendirmeyi kendim yaptığımda da, sonradan kontrol ettiğimde portların hala kapalı olduğunu görüyordum.
    Turk Telekomla iletişime geçtim, port yönlendirme için önce ZYXEL'e yönlendirdiler. ZYXEL'den kimseye ulaşamayınca tekrar Turk Telekom'u aradım ve bu sefer Statik IP istediğimi söyledim. Aylık 25 TL karşılığında statik IP tanımladılar ve kullanımına başladım. Fakat yine portlarımın tamamının kapalı olduğunu görüyorum "https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/" adresinden kontrol ettiğimde. Farklı adreslerden de kontrol ediyorum, tüm portlarım kapalı görünüyor.
    Daha önce de test yaptığımda kapalı görünüyordu, bunun CGNAT ile alakalı olduğu kanısına varmıştım. Fakat halihazırda Statik IP kullanıyorum ve CGNAT'a dahil değilim, yine de tüm portlarım kapalı görünüyor.
    Xbox Live kullanan oyunları Teredo üzerinden oynayabiliyoruz ve o da 3544 portunu kullanıyor, bunu da açamıyorum doğal olarak.

Böyle garip bir çıkmazdayım, ne yapmam gerekiyor? Yardım edebilecek olan varsa çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler.

• Teredo Networku icin port acilmasina gerek yoktur.
    Burada sorun Buyuk ihtimal UDP paketlerinin over head a ugramasi oldugunu dusunuyorum yada windows kaynakli bir sorun.

CMD yonetici olarak calistirin ve asagidaki komutu yazin.

netsh interface Teredo set state client teredo.remlab.net

Daha sonrasinda
    ping 2620:0:862:ed1a::3 -n 10
    komutunu calistirin be bitene kadar bekleyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Normal Statik IP ile Port Açma
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.