Şimdi Ara

TTNET'in alicengiz oyunu: 8Mbit NETLİMİTSİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    4 yıllık ttnet kullanıcısıyım, en son sınırsız 1Mbit tarifesindeydim. sanırım 4 ay önce taahhütlü kampanyadan 8Mbit'e kadar Netlimitsiz tarifesine geçtim(geçmez olaydım). ilk birkaç ay hızımız arttı iyi güzel. sonra, pat hız birden düştü. ttneti aradım, hatlarda sorun yok sizden kaynaklanıyor dediler. iyi dedim tamam. bakın şimdi; bilgisayarı değiştirdim, kabloları yeniledim hatta farklı modem bile denedim yok, 1Mbitle bile zor bağlanıyor. sonunda tekrar aradım ttneti bi güzel ayarı verdim, saat gece 2 falandı. yarım saat sonra aradılar, nöbetçi ekibi göndermişler bizim bölgenin santraline. meğer bizim portu bölge 8Mbit desteklemiyor diyerek 1Mbite çekmiş türkiyemin teknoloji devi ttnet. lan ben aylardır 8Mbit kullanmışım nasıl desteklemiyor. telefonda ekiple pazarlık bile yaptık. abi bari 4Mbite bağlayayım bak sizin buralar kaldırmaz 8'i sürekli sorun yaşarsın gak guk dedi. yok dedim bağla sen 8'e. peki dedi bağladı sorun morun da çıkmadı. bu sorunla yaklaşık 10 gün uğraştım. ttnet kafasına göre portları ayarlıyor hızları kısıyor. bahaneleri hazır: altyapınız desteklemiyor. bu tamamen yalan. hadi adil kullanım falan anlarım hız düşer çıkar fakat hızı komple kısıtlamak tamamen alicengiz

gelelim bu aya. geçen ay 15GB'lık kotayı aştığım için hızım yavaşlamıştı(ilk defa) bu durumda hız 512kbps'ye düşüyor ki bu da berbat birşey attan inip eşşeğe binmek gibi. 6 haziranda şu kotamı kontrol edeyim diye ttnet kota sorgulamaya girdim o da ne, 10GB yazıyor. 6 günde bu kadar kullanmam mümkün değil bir kere. peki dedim kendimce dikkatli kullanayım neti. bir de google servislerinin çalışmaması durumu var belki onunla ilgilidir falan diyerek dns ayarlarını otomatik yaptım. o günden beri sadece lüzum üzerine internete giriyorum ve facebookta birkaç video izlemek dışında kota sömürücü hiçbir şey yapmıyorum. girdiğim siteler ise 10u geçmez, onlar da lüzum üzere. bugün de hızda bariz bir yavaşlama hissedince tekrar kotaya girip baktım: 15,5GB. airties hizmet programına bakıyorum bu ay içindeki toplam downloadum: 3,66GB. yuh dedim artık bu kadarı mümkün değil. ttneti aradım kotayı geçmişsiniz yapacak birşey yok dediler. ısrar ettim bu kesinlikle benden kaynaklanmıyor diye. telekom müdürlüğüne gidip başvurun bu ay içinde girdiğiniz sitelerin dökümünü ve yedikleri kotanın dökümünü isteyin dediler. pazartesi mesai başlangıcında telekomdayım artık. interneti sadece ben kullanıyorum, paylaşım falan yok, zaten kablolu modem. o kadar dikkat etmeme rağmen 5 günde 5GB kota yemem mümkün değil. virüs falan da yok, eminim.
    komşuma sordum ona da tamamen aynı şey olmuş. onun hızı ayın 5'i gibi düşmüş. o da yavaş internetin tadı olmuyor diyerek günlerdir kullanmıyormuş internetini. onun kotasına baktık, o da 16GB olmuş sözde
    aynı durumda başka arkadaşlar var mı acaba? bu telekom resmen kullanmadığımız kotaları yazıyor bize

• TTnet, girilen internet sitelerinin dökümünümü tutuyormuş? Benim bildiğim sadece hangi saatler arasında ne kadar bağlı kaldığın ve ne kadar kota kullandığın bilgisi var, eskiden faturada öyle birşey geliyordu.
  • evet, ttnek destek hattındaki yetkili öyle dedi. ısrarla sordum hatta hangi siteye girdiğimi ve girdiğim yerlerin ne kadar kota harcadığını öğrenebilirmiyim diye. evet öğrenebilirsiniz dedi
  • adslkota sayfasından da günlük takip edin kotanızı arkadaşlar, eğer fazla bir şekilde yansıdığını düşünüyorsanız itiraz edin telekom müdürlüklerine.
  • hangi siteye girdiğiniz bilgisi tutulmaz........................
    tutulan bilgiler şöyle: modem IP aldığı zaman, IP No, modem kapanma zamanı....modemin açık kalma süresi (IP almışsa). indirilen veri miktarı, gönderilen veri miktarı.

kimin hangi siteye girip ne kadar veri indirdiğini kaydetmek, devasa sistemlerde kaydedilmesi gerekirdi :D

MSN loglarının Türk Telekomda, kaydedildiğini bile düşünenler var :D:D:D
  • Port değişince peki hızda değişikliğe gider mi benimde çünkü hattım desteklemiyor diye 2 mb e çektiler portumun değiştirilmesini talep edip hızımı yükselttirebilir miyim
  • froi; evet daha hızlı porttan bağlarlarsa max. hızın da artacaktır.

Galthor; ben de site kayıtlarını tuttuklarını düşünmüyorum ama bu konuyu özellikle vurgulamama rağmen telefonda öyle söylediler. beni geçiştirmek için demiş de olabilir tabi. benim de ilgimi çekti bu durum sırf bunu öğrenmek için gidecem türk(?) telekoma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Süperonline VDSL mi Kablonet mi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • öğrendikden sonra haberdar et nezaman gidiyorsun ?
  • pazartesi gitmeyi düşünüyorum bir aksilik olmazsa. sonuç aldığımda yazarım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.