Şimdi Ara

TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
5
Favori
42.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

-TTNET Hipernet paketi ile 24mbit bağlantı ile interneti kullanıyorum yalnız "Wireless" bağlantıda bir sıkıntı yaşıyorum.

-Hız testinde sorunsuz olarak 24 mbit bağlantıyı görüyorum ve kablolu bağlantı sağlayarak bilgisayardan sorunsuzca interneti kullanıyorum ancak wifi üzerinden kullanımda sorunlar yaşıyorum.

-Mobil cihazımdan whatsapp,facebook gibi sosyal medya kullanımlarında veya download yaparken sorun yaşamazken "Skype" üzerinden görüşme yaparken wireless bağlantımın anlık olarak koptuğunu görüyorum,telefondaki wireless simgesi kaybolduktan 1 sn. sonra geri geliyor ve tekrar örneğin "TTNET Ağına Bağlandı" ibaresi gelip bağlantı tekrardan sağlanıyor tabi bu arada benim görüşme de kapanıyor

-TTNET'e arıza kaydı bıraktım ve gelip baktılar suçu kabloya attılar bende dışarıdan teknisyen çağırarak kabloyu iyice kontrol ettirdim ve teknisyen tarafından yapılan ölçümler sonucunda kabloda hiçbir sorun olmadığını öğrendim.

-PlayStation'da online oynarken bile hiçbir sorun yaşamıyorum ama dediğim gibi özellikle Telefonumdan "Skype" kullanırken bağlantım anlık olarak gidiyor,acaba Skype'da mı bir sıkıntı var deyip Tango ile denedim ama aynı sorun yine oluyor.

-Telefonum Samsung Galaxy Note:3 (Samsung Galaxy S4 ile de denendi sonuç aynı)

-Modemim resimdekinin aynısı,başına bu tarz bir olay gelen veya fikri olan varsa yardımlarınızı bekliyorum...

• Hocan firmalarin bedava ya verdiği modemden performans beklemek zaman kaybi olur Superonline de de aynı sorun var bağımsız bir modem alip kullanmak en iyisi zyxel çok iyi kablosuz bağlantı sunar tabi vdsl destekli olmasi lazim farklı bir telefon ile dener misiniz büyük ihtimalle wireless adaptörü isinip kopuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KüfürbazHaydoo -- 23 Temmuz 2014; 15:32:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunun modem odaklı olduğunu mu düşünüyorsun hocam?
  • Hocam kablolu da sorunsuz kullaniyorsaniz farkli bir telefon ile deneyin ya da ayni kopma sorununu pcde yaşıyor musunuz eğer sorun pc de de oluyor ise (kablosuzda) sorun modem de dir yazilimi eski veya kablosuz adaptoru hatalidir eğer sadece sizin telefonunuzda ise wireless driver i problemli olabilir

• Farklı telefonlar ile denedim aynı sorunu yaşıyorum (Samsung Galaxy Note 3 ve S4)

Kablolu ile bir sorun yaşamıyorum,laptop ile aynı şekilde (wireless) skype üzerinden konuşurken anlık kopmalar yaşıyorum.

Farklı bir modemle denemek lazım...
  • Evet hocam farklı bir modem ile deneyin veya modeminize yazılım güncelleştirme yapın belki düzelir
  • İyi forumlar,

Arkadaşın sorunundan bnde de vardı. İnternetten firmware araştırdım ve huewai'nin kendi sitesinden firmware buldum ancak bu Türkiye İnterneti ile uyumlu değil... Kesinlikle güncellemeyin.

consumer.huawei.com
    Support-HUAWEI Consumer Official site|HUAWEI Global
    http://consumer.huawei.com/en/support/products/downloads/detail/index.htm?id=25123&pro=HG630a

Beni bu durumdan kurtarmak için; bu modeme sahip bir arkadaş modeminin arayüzünden konfigrasyon yedeği alıp bu dosyayı bana göndrebilir mi??

Ya da daha üst düzeyde kullanıcı birisi ttnet firmware'sini bana gönderebilir mi?

Konfigrasyon yedeği alırken adsl kullanıcı adını fln da silebilir. Tek derdim eski firmware'ye dönebilmek.

Teşekkürl
    er.

Zamanın ötesinden gelen ek:

Agalar ttnet bi şekilde çözdü olayı. İşi bilmeyen biri olduğumdan 1 günümü aldı ancak sonunda ulaştık. Yüklediğim versiyon "V100R001C01B012". Yukarıda paylaştığım lnk üzerinden firmware'yi elde edebilirsiniz.

Yalnız modem arayüzü şifresi değişiyor. kullanıcı adı " admin " ; şifre " HuaweiAdm " oluyor.

Şimdilik kararlı görünmekte. Ayarlar şu şekilde:

TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu! TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu! TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu! TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu! TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu! TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu! TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu!

Uzuuun uğraşlar sonucu bağlandım. Bu markadan düzgün bişeyler alabilmek kolay değilmiş. Umarım iyi olmaya devam edecektir.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercanawar -- 19 Ağustos 2014; 22:11:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zte ZXHN H267A Modem Hız Sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercanawar

İyi forumlar,

Arkadaşın sorunundan bnde de vardı. İnternetten firmware araştırdım ve huewai'nin kendi sitesinden firmware buldum ancak bu Türkiye İnterneti ile uyumlu değil... Kesinlikle güncellemeyin.

consumer.huawei.com
    Support-HUAWEI Consumer Official site|HUAWEI Global
    http://consumer.huawei.com/en/support/products/downloads/detail/index.htm?id=25123&pro=HG630a

Beni bu durumdan kurtarmak için; bu modeme sahip bir arkadaş modeminin arayüzünden konfigrasyon yedeği alıp bu dosyayı bana göndrebilir mi??

Ya da daha üst düzeyde kullanıcı birisi ttnet firmware'sini bana gönderebilir mi?

Konfigrasyon yedeği alırken adsl kullanıcı adını fln da silebilir. Tek derdim eski firmware'ye dönebilmek.

Teşekkürl
    er.

Zamanın ötesinden gelen ek:

Agalar ttnet bi şekilde çözdü olayı. İşi bilmeyen biri olduğumdan 1 günümü aldı ancak sonunda ulaştık. Yüklediğim versiyon "V100R001C01B012". Yukarıda paylaştığım lnk üzerinden firmware'yi elde edebilirsiniz.

Yalnız modem arayüzü şifresi değişiyor. kullanıcı adı " admin " ; şifre " HuaweiAdm " oluyor.

Şimdilik kararlı görünmekte. Ayarlar şu şekilde:

TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu! TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu! TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu! TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu! TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu! TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu! TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu!

Uzuuun uğraşlar sonucu bağlandım. Bu markadan düzgün bişeyler alabilmek kolay değilmiş. Umarım iyi olmaya devam edecektir.

Kolay gelsin.

Dostum cihazı Huawei teknik servisine gönderdim

• Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim,
    bu sayede ben de önce fiberi çözdüm, sonra benzer şekilde ayarlarını yaparak tivibuyu da çözdüm, tv izleniyor ancak

Tivibunun seç izle özelliği çalışmıyor onu çözmek kaldı...

Seç izle için nasıl bir yol izlemeli, bilen varsa ekran görüntüsü paylaşırsa çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasemi

Selam Arkadaşlar;

-TTNET Hipernet paketi ile 24mbit bağlantı ile interneti kullanıyorum yalnız "Wireless" bağlantıda bir sıkıntı yaşıyorum.

-Hız testinde sorunsuz olarak 24 mbit bağlantıyı görüyorum ve kablolu bağlantı sağlayarak bilgisayardan sorunsuzca interneti kullanıyorum ancak wifi üzerinden kullanımda sorunlar yaşıyorum.

-Mobil cihazımdan whatsapp,facebook gibi sosyal medya kullanımlarında veya download yaparken sorun yaşamazken "Skype" üzerinden görüşme yaparken wireless bağlantımın anlık olarak koptuğunu görüyorum,telefondaki wireless simgesi kaybolduktan 1 sn. sonra geri geliyor ve tekrar örneğin "TTNET Ağına Bağlandı" ibaresi gelip bağlantı tekrardan sağlanıyor tabi bu arada benim görüşme de kapanıyor

-TTNET'e arıza kaydı bıraktım ve gelip baktılar suçu kabloya attılar bende dışarıdan teknisyen çağırarak kabloyu iyice kontrol ettirdim ve teknisyen tarafından yapılan ölçümler sonucunda kabloda hiçbir sorun olmadığını öğrendim.

-PlayStation'da online oynarken bile hiçbir sorun yaşamıyorum ama dediğim gibi özellikle Telefonumdan "Skype" kullanırken bağlantım anlık olarak gidiyor,acaba Skype'da mı bir sıkıntı var deyip Tango ile denedim ama aynı sorun yine oluyor.

-Modemim resimdekinin aynısı,başına bu tarz bir olay gelen veya fikri olan varsa yardımlarınızı bekliyorum...

Aynı sorun bendede var kardeşim internetten video izlerken hangi site olursa olsun wifi kopuyor anlık kopuyor 2 sn sonra tekrar baglaniyor yani cok sacma dosya aktarımı yapamıyorum telefondan film indiremiyorum surekli kopuyo bende S4 kullanıcısıyım bina yeni hattım yeni daha 1 haftalik baglantim ama bu modemde bi pislik var talep etsek degisebilir mi acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: muttal58

quote:

Selam Arkadaşlar;

Aynı sorun bendede var kardeşim internetten video izlerken hangi site olursa olsun wifi kopuyor anlık kopuyor 2 sn sonra tekrar baglaniyor yani cok sacma dosya aktarımı yapamıyorum telefondan film indiremiyorum surekli kopuyo bende S4 kullanıcısıyım bina yeni hattım yeni daha 1 haftalik baglantim ama bu modemde bi pislik var talep etsek degisebilir mi acaba

Modemi servise gönderdim 3 gün sonra geri geldi ve sorunsuz kullanıyorum dostum bu modemle alakalı bir sorun boş yere bina hattında vs. masraf yapma

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muttal58

quote:

Selam Arkadaşlar;

Modemi servise gönderdim 3 gün sonra geri geldi ve sorunsuz kullanıyorum dostum bu modemle alakalı bir sorun boş yere bina hattında vs. masraf yapma

Eyvallah kardeşim aynı modemi tekrar mı yolladilar yoksa farklimiydi ?

• Bu modemi ttnetten alıp konfigurasyon ayarlarini buraya yükleyebilecek biri var mı arkadaşlar gerçekten çok makbule geçerdi

<<<
    192.168.1.1 yazın internet explorerda adres satırına,
    kullanıcı adı admin
    şifre ttnet

sol alttaki menu bakım heralde (bende maıntenance)
    sonra gene sol altta cihaz menüsü
    üstte konfigürasyon ayarlari

konfigürasyon ayarları indir butonu

inen dosyayı buraya yükleyin

EDIT: ÇÖZDÜMhttp://forum.donanimhaber.com/m_98883704/f_//tm.htm#98883704

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onursina -- 28 Ekim 2014; 19:29:22 >
  • ercanawar E kullanıcısına yanıt
    hocam güncelledim ben de ama wlan ayarlarını tam yapamadım, yollayabilir misin bi ss.
  • anlayan bana da anlatsın.
    salonda HUAWEI HG630a var. TTnet adsl2+ bağlı. masaüstü bilgisayarın olduğu oda ile modem arasında bir duvar var. masaüstü bilgisayara internet bağlantısını inca iuwa-150m ile sağlıyorum. huawei'yi pc yanına çekmedim kapılardan kabloları geçirme ve salonun evin merkezinde olması nedeniyle. fakat şu son hafta kotayı aştığım için bağlantım yavaşladı ve bazı sorunlar hortladı. öncelikle wi-fi o kadar hızlı kopup geliyor ki anlamak mümkün değil. işin enteresan tarafı ise pc başındayken kopunca sayfa kitleniyor icon dön babam dön yaparken incadan mı kaynaklanıyor (ki önemli nokta daha önce airties air 4340 ile bağlanıyordum ve sorun ondan kaynaklıdır diye söküp incayı taktım) diye iphonedan rastgele bir sayfa açayım diyorum, sayfa şak diye açılıyor. o dönmekten helak olan icon iphone bağlanınca birden sayfayı açıyor. tesadüf mü dedim defalarca denedim, garip ama hepsinde de oldu. bu arada benim pc başında denemelerimin dışında iphonedan bağlanırkende kısa süreli wi-fi kopuklukları yaşıyorum.
    şimdi bu iphonedan açılınca pc de de açılma mevzusunu bir paranormal nedene bağlayalım gitsin.
    diğer taraftan sorunun airties ve ya incadan kaynaklanmadığı da açık.
    işte bu yüzden ben de tam bu başlıktayım.
    sorunun başkaları tarafından da yaşandığını görmem beni başka bir modem almaya ve ttnetin cömertlik yapıp verdiği huaweiyi rafa kaldırmayı itti.
    bazı başlıkları okudum. linksys ön plana çıkmış. vatandan baktım x1000:109TL X3500:339TL
    standart bir ev kullanıcısı olarak x3500 e verecek 339TL param yok açıkçası.
    Soru şu X1000 alsam huaweinin yerine çaksam şifa olur mu?

edit: 4 yıl boyunca tılgın hg1330'u kullandım. superonline aboneliğimi bitirince iade etmek zorunda kaldım. bu modem Türkiye'de satılmıyor sanırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FT5 -- 27 Ekim 2014; 0:53:33 >

• FT5 F kullanıcısına yanıt
    Anlık kopma sorunu modemin donanımından kaynaklanıyor,garantisi varsa hemen servise gönder...
  • selamlar. yeni konu açmak istemedim, benim sorunum da başlıkla ilişkili.

huawei hg630a modemim var ve bugün itibariyle 50mbps hipernete geçtim. android telefonumla speedtest'te 34, 35 mbps'ye kadar download hızı görmeme rağmen bilgisayarımda (kablosuz bağlanıyorum) speedtest download hızı sonucu 15, 16 mbps'yi geçmiyor. bu sorunu nasıl çözeceğim hakkında bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilir mi? modem ayarlarını kurcaladım ama çözemiyorum bir türlü.

hat değerlerim de şunlar:

Hat standardı VDSL
    Kanal türü Hızlı
    Aşağı yönde hat hızı (kbit/s) 51197
    Yukarı yönde hat hızı (kbit/s) 2047
    Alt sisteme doğru veri akışı SNR (dB) 34.2
    Ana sisteme doğru veri akışı SNR (dB) 35.5
    Aşağı yönde hat zayıflaması (dB) 3.8
    Yukarı yönde hat zayıflaması (dB) 2.2
    Aşağı yönde çıkış gücü (dBmV) 5.1
    Yukarı yönde çıkış gücü (dBmV) -18.3
    Aşağı CRC 1
    Yukarı yönde CRC 0
    Aşağı FEC 4
    Yukarı yönde FEC 0

• qwertyali Q kullanıcısına yanıt
    Bu tarz sorunlar geçici altyapı kaynaklı da olabiliyor benimde başıma gelmişti,TTNET müşteri hizmetlerini ara zaten not alıp birkaç dakika sonra Telekom'u aratıyorlar.
  • Cozum bulabildiniz mi?
  • Modemi değiştirdiler hocam.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.