Şimdi Ara

TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
5
Favori
42.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    modemi tamamen resetleyip yeniden kurulumunu gerçekleştirdikten sonra kanal ayarlarını ve güvenlik seviyesini doğru bir şekilde gerçekleştirmeniz halinde sorun düzelir. resimli anlatımı için buraya tıklayıp kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercanawar

İyi forumlar,

Arkadaşın sorunundan bnde de vardı. İnternetten firmware araştırdım ve huewai'nin kendi sitesinden firmware buldum ancak bu Türkiye İnterneti ile uyumlu değil... Kesinlikle güncellemeyin.

http://consumer.huawei.com/en/support/products/downloads/detail/index.htm?id=25123&pro=HG630a

Beni bu durumdan kurtarmak için; bu modeme sahip bir arkadaş modeminin arayüzünden konfigrasyon yedeği alıp bu dosyayı bana göndrebilir mi??

Ya da daha üst düzeyde kullanıcı birisi ttnet firmware'sini bana gönderebilir mi?

Konfigrasyon yedeği alırken adsl kullanıcı adını fln da silebilir. Tek derdim eski firmware'ye dönebilmek.

Teşekkürl
    er.

Zamanın ötesinden gelen ek:

Agalar ttnet bi şekilde çözdü olayı. İşi bilmeyen biri olduğumdan 1 günümü aldı ancak sonunda ulaştık. Yüklediğim versiyon "V100R001C01B012". Yukarıda paylaştığım lnk üzerinden firmware'yi elde edebilirsiniz.

Yalnız modem arayüzü şifresi değişiyor. kullanıcı adı " admin " ; şifre " HuaweiAdm " oluyor.

Şimdilik kararlı görünmekte. Ayarlar şu şekilde:

TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu! TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu! TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu! TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu! TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu! TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu! TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu!

Uzuuun uğraşlar sonucu bağlandım. Bu markadan düzgün bişeyler alabilmek kolay değilmiş. Umarım iyi olmaya devam edecektir.

Kolay gelsin.

Görüyorum ki forumu aktif kullanan biri değilsin fakat gün olur mesajımı görürse diye yazıyorum; Allah senden razı olsun. Çöp diye kenara atacağım modeme nihayet bu verdiğin bilgi ile girdim. Çok sağ olasın.

admin
    HuaweiAdm

•  TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu!ttnet fiber net 35mb e kadar hız kullanıyorum modemim huawei hg630a wifi hız kontrolum böyle hiç yükselmiyor ne yapmam lazım
  • Aylarca aynı sorundan muzdariptim. Hatta belki yıllarca bile olabilir ama sorunu aylar önce fark ettim. Iphone telefonla twitter’a girdiğimde anlık olarak wifi kesiliyor hücresele dönüyor sonra tekrar wifi’ya bağlanıyor, yine kopuyor vs vs.

Telefonda o kadar ayar değiştirdim wifi assist kapattım, modemde suç aramamıştım hiç şimdiye kadar. Modemim de huawei hg630a, başlıkta geçen modemdi. 2012 yılı sonlarına doğru almıştım. Hatta modemi ttnet’e bu modemleri getiren firmadan bi arkadaşım vermişti, daha piyasaya çıkmadı, çok güzel bi modem al kullan diye.

Eski evde sorun yoktu ama yeni evime taşınınca arka odalara doğru wireless çekme sorunu yaşadığım için antenli modem aldım dün. Bugün fark ettim ki meğersem twitter’a girdiğimde wifi kopma problemi telefondan değil modemden kaynaklanıyormuş.

Aydınlandım resmen. :)

Bu arada sorun yaşayanlar varsa hala, wifi kapsama alanı, kopma bağlanma sorunları falan, şu anda kullandığım modem zyxel p1302-td10 v3. Gayet sağlıklı wifi bağlantısına sahibim 2 gündür.

İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdnt -- 14 Ocak 2018; 10:31:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben güncellemiştim firmware'ı modem arayüz yazılımını. Orjinal yazılımı gönderebilecek olan varmı? Şimdi konudaki ilk mesajdaki görüntülü anlatımları yapınca internete girilebiliyor ama Wifi'a şifre nasıl verebiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: skyrime2828

quote:

Orijinalden alıntı: ercanawar

İyi forumlar,

Arkadaşın sorunundan bnde de vardı. İnternetten firmware araştırdım ve huewai'nin kendi sitesinden firmware buldum ancak bu Türkiye İnterneti ile uyumlu değil... Kesinlikle güncellemeyin.

http://consumer.huawei.com/en/support/products/downloads/detail/index.htm?id=25123&pro=HG630a

Beni bu durumdan kurtarmak için; bu modeme sahip bir arkadaş modeminin arayüzünden konfigrasyon yedeği alıp bu dosyayı bana göndrebilir mi??

Ya da daha üst düzeyde kullanıcı birisi ttnet firmware'sini bana gönderebilir mi?

Konfigrasyon yedeği alırken adsl kullanıcı adını fln da silebilir. Tek derdim eski firmware'ye dönebilmek.

Teşekkürl
    er.

Zamanın ötesinden gelen ek:

Agalar ttnet bi şekilde çözdü olayı. İşi bilmeyen biri olduğumdan 1 günümü aldı ancak sonunda ulaştık. Yüklediğim versiyon "V100R001C01B012". Yukarıda paylaştığım lnk üzerinden firmware'yi elde edebilirsiniz.

Yalnız modem arayüzü şifresi değişiyor. kullanıcı adı " admin " ; şifre " HuaweiAdm " oluyor.

Şimdilik kararlı görünmekte. Ayarlar şu şekilde:

Uzuuun uğraşlar sonucu bağlandım. Bu markadan düzgün bişeyler alabilmek kolay değilmiş. Umarım iyi olmaya devam edecektir.

Kolay gelsin.

Görüyorum ki forumu aktif kullanan biri değilsin fakat gün olur mesajımı görürse diye yazıyorum; Allah senden razı olsun. Çöp diye kenara atacağım modeme nihayet bu verdiğin bilgi ile girdim. Çok sağ olasın.

admin
    HuaweiAdm

Alıntıları Göster
    Hocam, indirdim dosyayı update atıyorum. Restart atıyor güncellemeden sonra. Ardından bakıyorum sürüme hala aynı. Siz nasıl yaptınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: sieve

Hocam, indirdim dosyayı update atıyorum. Restart atıyor güncellemeden sonra. Ardından bakıyorum sürüme hala aynı. Siz nasıl yaptınız?

Alıntıları Göster
    Ben modemi tam düzelttim ayarları yaptım derken bir kaç saat sonra modem kendini resetlemeye başladı. Her düzelttim dediğimde yine resetleyip kurulum gerektiriyordu. Sonra attım bir kenara. Daha eski modem vardı onu taktım şuanda çalışıyor. Yakında türknete geçip yeni vdsl almayı planlıyorum. Kısaca işin içinden bende çıkamadım o modem için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar aynı sorun bendede var superonline kullanıyordum normal adsl ev telefonyla konuşunca yada çalınca hat kopuyordu ev telefonu kapattırdık internetimide TTNET vdsl aldım 100mb internetimin hızında bi problem yok sahaya 90 metre uzaktayım yani internetim iyi ama WhatsApp la görüşülünce yada youtubeden film video izlenince benim oyunumda kopmalar laglar oluyor tam kesilmiyor ama acayip lag oluyor ps4 ve nintendo switch ikisindede aynı problem oluyor herhangi bir telefon internetle bi işlem yapınca sitelerde gezmek hariç benim internetimde acayip yavaşlama oluyor nedenini bilen varmı acaba? Bu arada 0 binada oturuyorum abim hatta cat6 çekti kalolarda sıkıntı yok ama nedir bu sorun anlamıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arnavut_efe -- 16 Eylül 2018; 17:4:45 >
  • Eski konu ama buradan sorayım. Modem 300 Mbps destekliyor diye biliyorum, telefonum mi5 ve mi TV box 5 GHz bile desteklerken neden 144 Mbps olarak bağlanıyorlar?

TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu!

Ekleme: modemden 20/40 MHz yazan yeri 40 MHz e sabitledim, 300 Mbps oldu bağlantı, 150 Mbps ile aktarım yapılıyor görünüyor. Fakat modem yanında 20 Mbps verebilirken TV box da 10 Mbps geçmiyor bu ayarlara regmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MySun -- 18 Nisan 2020; 3:22:55 >

• Bu modem VDSL destekliyorum? 16mbps VDSL bağlayacağım hiz olarak yakin bir sey alirmiyim?

• nabu kullanıcısına yanıt
    Destekliyor, ben hala kullanıyorum. 24 Mbps bağlantım var, 21 Mbps 2.9 MB/s hız alıyorum.

• MySun kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Peki ben ekteki gibi bir kablodan bağlantı yapsam bağlantı hızım çok mu düşer. Eski telefon prizi var evde
     TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu! içinde de bu kablo. 4. Kattayım başka kablo indiremiyorum aşağıya.
     TTNET - HUAWEI HG630a Wireless Sorunu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nabu -- 30 Nisan 2020; 0:41:12 >

• Bir fikrim yok, en kötü prizi iptal edip modeme bağlayacağız kabloyu bu kabloya bağlarsiniz ama hız düşümü olacağını sanmıyorum prizden alınca da.

• internetim sürekli kopuyor. acaba güncelleme yaparsam sorun çözülür mü? güncel yazılım için yardım edecek kimse var mı?

• KüfürbazHaydoo kullanıcısına yanıt

bu konuda yardıma ihtiyacım var. bana yardımcı olur musunuz?

• zaoo Z kullanıcısına yanıt

Huawei HG630a ise modemi değiştirin hocam. Ben o kadar sıkıntı yaşadım ki değiştirip kurtuldum.

• zaoo Z kullanıcısına yanıt

Hocam, internette bu modemle ilgili çeşitli firmware dosyaları var ve güncelleyebiliyorsun ancak sonucun ne olacağı belli değil. Mesela ben bu güncellemeyi yapan birisiyim.

Geldiğim noktada, kablolu hız mükemmel iken, kablosuzda zaman zaman yavaşlamalar oluyor. TTnet uzaktan bağlanıp modeme erişemiyor.

Huawei'i arıyorum, garantisi bitmiş, uzaktan bağlanıp yeniden TTnet yazılımını yükleriz diyorlar ve 2 sene de cihaz garantisi veririz diyorlar 149 TL istiyorlar.

Sonuçta modem eskidi. Eski bir modeme 149 Tl vermek yerine, üzerine biraz daha koyup yeni nesil bir modem almak daha mantıklı.

Huawei ile de görüşmek istersen numarası bu 08505322999

• Var mı bu problemi çözen benimde aynı sıkıntı mevcut

• Babamı aramışlar yeni modem ister misiniz diye bu Huawei marka ve model modemi söylemişler yazılanları okuduktan sonra şimdi iptal edebilirsem edeceğim.

Uzun uğraşlar sonucu iptal ettim. Tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevludcan -- 1 Ocak 2021; 23:32:30 >
  • Çok Teşekkür ederim bende daha almadan iptal ettim 240₺ fiyat veriyorlar şuan
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.