Şimdi Ara

TTnet hızları nası 1 megabit yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eskiden hızlar 256/512 falanmış galiba ben sonradan internet aldım eve sonra 1megabit yapmışlar tamamda pek ttnetlik bir değil noldu ilahi bir kudretmi indi göktaşımı çarptı isyanmı çıktıda hızları arttırdı bu sömürücü ttnet aydınlatın beni

• aslinda işin özü şu ozamanlar zaten telekomda biliyordu 256'nın en düşük baglanti oldugunu , biz 256-512-1024 gibi hizlar kullanirken, avrupa adsl2+ 'ya gecmişti. mecbur olarak yükseltti. bide ozamanlar çok tepki aliyordu telekom herkes şikayetciydi. şuanki halde degillerdi. int. kopuyordu, sorunlar oluyordu. müşteri hizmetleri facia'ydı. çok yaşanan komik olaylar vardi yanı.

şimdi ise standart diyo hizlara (normalde degil) yanı 1 mbit'in herkese yetebilcegini düşünüyor. sayfa aç kapa nette dolaşmak vs. ttnet'in anlayişi ve int. alemine bu gözle bakıyor.
    avrupadaki insanlar bir filmi bir kac dakikada indirirken biz ise 1 saatte yakın bekliyoruz.
  • 256dan önce 128di...
    Ben 128 ile başladım Adsl hayatına.
    11-12kb ile dosya indiriyorduk...
  • quote:

Orjinalden alıntı: visualize

256dan önce 128di...

bende
  • 1997 yılı idi sanırım. Dial up modem almıştım. 28.8 bps denenlerdendi. Normalde 14.4 ler satılıyordu. Paraya kıyıp 28.8 almıştım. Beş-on dakika kopmadan bağlanabilmek büyük başarıydı. O zamanlar internet explorer dahi yoktu. Mozaik adlı bir browser çıkmıştı internet paketinden. Daha sonraları Netscape çıktı. Piyasayı ele geçirmişti. İlerleyen yılarla birlikte İ.E piyasaya ağırlığını koydu. Hatta o günlerde Microsoft, windows işletim sistemine internet tarayıcıyı gömdüğü için mahkemeye verilmişti.

56k modeme geçtikten sonra Star wars filmini indirmeye başlamıştım. Hatırlayabildiğim kadarıyla 2 aydan fazla sürmüştü.
  • kablonetim 128k idi, adsl daha hızlı diye (256k) adsl'e geçmiştim
  • quote:

Orjinalden alıntı: visualize

256dan önce 128di...

babam iş yerine adsl bağlattığında hemen bilgisayar başına geçip flashgeti açmıştım.13-14 rakamlarını görünce ne kadar mutlu olmuştum.eski günler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 14.400 modemle sabaha kadar internete bağlanmak için uğraşmıştım...O zamanlar ayarları el ile giriyorduk tek tek şimdiki gibi otomatik değildi..Sabaha karşı 4 te filan bağlantıyı sağlayınca dünya benim olmuştu allahım hiç unutmam ne mutluluktu... ve dial-up bedavaydı 24 saat internetteydim... Hey gidi günler heyyy...
  • quote:

Orjinalden alıntı: SysEdit

14.400 modemle sabaha kadar internete bağlanmak için uğraşmıştım...O zamanlar ayarları el ile giriyorduk tek tek şimdiki gibi otomatik değildi..Sabaha karşı 4 te filan bağlantıyı sağlayınca dünya benim olmuştu allahım hiç unutmam ne mutluluktu... ve dial-up bedavaydı 24 saat internetteydim... Hey gidi günler heyyy...

Nasıl bedavaydı dostum?

Hem telefon faturasına yansıyordu. Bağlandığın süre miktarınca, hem de aylık 40 dolara internet paketi alıyorduk. İçinde şifre, kullanıcı adı olurdu.
  • ilk zamanlar 822'li hatlar ücretsiz idi, sadece internet paketine para ödüyorduk...
  • quote:

Orjinalden alıntı: toggy06

ilk zamanlar 822'li hatlar ücretsiz idi, sadece internet paketine para ödüyorduk...

Şimdi hatırladım. Ama azda olsa bir ücreti vardı galiba.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orjinalden alıntı: SysEdit

14.400 modemle sabaha kadar internete bağlanmak için uğraşmıştım...O zamanlar ayarları el ile giriyorduk tek tek şimdiki gibi otomatik değildi..Sabaha karşı 4 te filan bağlantıyı sağlayınca dünya benim olmuştu allahım hiç unutmam ne mutluluktu... ve dial-up bedavaydı 24 saat internetteydim... Hey gidi günler heyyy...

Nasıl bedavaydı dostum?

Hem telefon faturasına yansıyordu. Bağlandığın süre miktarınca, hem de aylık 40 dolara internet paketi alıyorduk. İçinde şifre, kullanıcı adı olurdu.

İlk internet çıktığında 1 yıl süreyle telefon para yazmıyordu arkadaşım...Sadece aldığın internet paketi ücreti vardı... Daha sonra Tekelom paralıya çevirdi. O gündür bugündür sömürmeye devam ediyor...

• ya cidden o şifre paketleri bile parayla satiliyordu + internette gecirdigin vakitin bide parasini ödüyordun. sanırım arkadas şifre deneyerek girmeye çalişmiş
    ama dial-up'dan sonra telsim gprs' internete girebiliyorduk aylik 50 lira gibi sabit ücreti vardi ama dl hızı 2 kpbs gibi bişeydi
  • quote:

Orjinalden alıntı: McCarty

ya cidden o şifre paketleri bile parayla satiliyordu + internette gecirdigin vakitin bide parasini ödüyordun. sanırım arkadas şifre deneyerek girmeye çalişmiş
    ama dial-up'dan sonra telsim gprs' internete girebiliyorduk aylik 50 lira gibi sabit ücreti vardi ama dl hızı 2 kpbs gibi bişeydi

Telsim GPRS'de ilk zamanlarında sınırsız aylık 5 tl idi yanlış hatırlamıyorsam :) Aycell de yaklaşık 1 yıl süre ile GPRS i bedava yapmıştı ilk zamanlarda
  • telekom interneti 1mbit yaptı ondan sonra bir gelişme olmadı herhalde kendileride inanamadılar nasıl 1mbit yaptıklarına
  • quote:

Orjinalden alıntı: toggy06

kablonetim 128k idi, adsl daha hızlı diye (256k) adsl'e geçmiştim

Aynen ben de kablonet kullanıyordum. Ama hızla birlikte kablonet 128, 256 adsl'den pahalıydı.
  • Eytt be ne zamanlardı internet çevir sesini duymayalı yıllar oldu :) 8kb hızı gördüğümde mutlu olurdum:) hiç unutmam 146 dan dolayı 100 küsr milyon telefoon faturası ödemiştik birkere sonra adsl e geçmek farz oldu oda 128/256/512/1024 diye gitti 1024 de tıkandık kaldık 8 kb da seviniyorken şimdi 117kb hızı beyenmiyorum :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: >sCoRPion<

quote:

Orjinalden alıntı: McCarty

ya cidden o şifre paketleri bile parayla satiliyordu + internette gecirdigin vakitin bide parasini ödüyordun. sanırım arkadas şifre deneyerek girmeye çalişmiş

Telsim GPRS'de ilk zamanlarında sınırsız aylık 5 tl idi yanlış hatırlamıyorsam :) Aycell de yaklaşık 1 yıl süre ile GPRS i bedava yapmıştı ilk zamanlarda

evet telsim gprs 5 liraydı.. o dönem için bedava gibiydi.. sonra devlet telsime el koydu 50 lira oldu.. tabi herkes kullanmayı bıraktı..

• fiyatta yanılıyo olabilirim herkesin kullandiginda 5 lira olabilir unuttum cunku

birde şey vardi 512 hatlarin 1024'e yükselme olayi. telekom sitesinde söylemişti bölge bölge hızlari yükseltecegiz. o gün modeme reset atmaktan modem bozulmustu. forumda karnaval havasi vardi
  • 256 sınırsız olmak bi ayrıcalıktı o zamanlar...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.