Şimdi Ara

Kablo Netmaster Modem Şifresi ve Kullanıcı Adı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
58.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • netmaster Cx150
    192.168.100.1 üzerinden modem yönetim sayfasını açmaya çalışıyorum kullanıcı adı ve şifre istiyor
    nedir bunlar



  • kullanıcı adını boş, şifreye cable yazıp deneyin.
  • onlar modeminin ayar sayfasına girmen için istenen şifre. o şifre default olduğu için bulunması kolay istersen onları değiştir. adsl şifren ve kullanıcı adın hacklenmesin. artık pek çalışmıyo ama bağlantını kullanıp kotanı artırabilirler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Rouvax

    kullanıcı adını boş, şifreye cable yazıp deneyin.




    evet buymuş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metas


    quote:

    Orjinalden alıntı: Rouvax

    kullanıcı adını boş, şifreye cable yazıp deneyin.




    evet buymuş


    bufff :) değiştir onu kısa zmanda
  • kablo internet kullanıyorum modem şifresini başkalarının bilmesinin ne gibi zararı olabilir zaten modem şifresinden başka bir şifrede yok onuda sizlerden öğrendim ben üye olurken kablo.net bana kullanıcı adı şifre gibi bilgi vermedi
  • modem şifreni bilen senin ağında (artık kaç pc var ise) dolaşabilir sanırım. modeminde şifre yoksa windowsunda hiç yoktur diye düşünüyorum bu arada.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vvv_com

    modem şifreni bilen senin ağında (artık kaç pc var ise) dolaşabilir sanırım. modeminde şifre yoksa windowsunda hiç yoktur diye düşünüyorum bu arada.

    Ben de Kablo Internete geçmeye niyetlendiğim için arkadaşımdan NetMaster modem aldım; bilgisayarıma taktım; 192.168.100.1 üzerinden modeme erişince, bana şifre sormuyor. Startup sekmesindeki tabloda Security "disable" olarak gözüküyor. Sağına soluna baktım; ama nasıl müdahale edeceğimi bulamadım. Bilen birisi söylerse, müteşekkir olurum.
    Ayrıca, elimde kullanım kılavuzu olmadığı için internette arama yaptım (anladığım kadarıyla Askey markasının ürünüymüş); fakat -ingilizce bile- bir manual bulamadım. Bu konuda da yardımcı olur veya link verebilir misiniz?




  • Kablo modemlerde kullanıcı adı şifre yoktu internete erişim için. Kablo şebekesindeki sunucu bilgisayarlara modemin MAC ID'si kaydedilir ve o ID sahibinin kullandığı aboneliği kullanır. Modeme başkasının girmesinde şöyle bir sakınca olabilir:

    Bağlı lokal kullanıcının lokal IP adresi rahatlıkla görülür ve gelen giden portlar (TCP/UDP) bu IP'ye yönlendirilir. Daha sonra USB modemden bağlanmışçasına bilgisayara sızılmaya çalışılabilir. Modem genelde bu ayarları kaydetmek için reset istememekte, istese dahi manual restart yapılır ve IP değişmediğinden tekrar erişim sağlanır. Bunların yapılmaması için modeminizin en azından giriş şifresini değiştirin ya da WAN erişimine kapatın eğer ayarlarda varsa.
  • kullanıcı adı: admin
    şifre: password

    bu da çalışıyor, bende diğerleri olmadı, bu yazdığım oldu..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.