Şimdi Ara

TTNET 1mbps 4gb kotalı tarifeden 8mbps 4 gb kotalı tarifeye geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yanlış hatırlamıyorsam 29-30 aralık akşamı ttnet ten tarifemi (1mbps 4gb) 8 mbps sınırsız tarife ve 8 mbps 4gb kotalı tarife ye geçirmek istememle ilgili bir tanıtım metni okundu. İnternet üzerinden çok fazla download ve upload yapmadığım için bana uygun olan 8 mbps 4gb kotalı tarife yi seçtim.
    Benimle konuşan arkadaş bir kaç gün içinde internete 8 mbps hızında bağlanabileceğimi belirtti.Bu sabah internetimdeki bağlantı sorunu nedeniyle tekrar ttnet müşteri hizmetlerini aradım ve internet bağlantımın sürekli koptuğunu (bu sürekli olan bir olay tarifeyi değiştirmemle bir bağlantısı olduğunu düşünmüyorum) ve internet hızımın yavaş olduğunu beyan ettim. ( 212.156.2.34. ) ten internet hızımı test ettik ve bağlantı hızım 812.12 kbps:102 KB/s di ve bu hızda 1 mbps hıza denk geliyordu müşteri temsilcisine bir kaç gün önce 8 mbps lik net 4 paketine geçtiğimi belirttim arkadaşın söylediği ise 8mbps kotasız da internet hızının 8 mbps olduğunu net 4 paketindeki hızın ise 8 mbps değil 8mbps ye kadar olduğunu bu hızında bulunduğumuz yere ve santrale olan uzaklığımıza göre değiştiğini söyledi ve 8mbps sınırsız tarfiye geçmeden önce hattın bu hızı kaldırıp kaldıramayacağını kontrol ettikleri yalnız net 4 pakette bunu yapmadıklarını belirtti.
    Bu durumda şuan ben boşuboşuna internet hızım aynı kaldığı halde daha fazla para ödüyorum ve bu durumda olan başka arkadaşlar da olabileceğini düşündüm.Bu tarifeye geçenlerin hızlarını kontrol etmelerini öneririm.

• teşekkürler bende bu tarifeye geçmeyi düşünüyordum, hız 8 mbps ye kadar çıkınca bazı aylar 4 gb kotayı aşıp en fazla 61 tl verdiğimiz doğru mu acaba?
    limitsize geçip her ay 49 tl vermek yerine bu tarifeyle bazı aylar download fazla yapıp en fazla 61 tl vermek daha mantıklı olur..
  • sınırsıza geçerseniz bi daha kotalıya dönemezsiniz . Bence 8 mbit tamamen aldatmaca . Kesinlikle geçmeyin . ben hiç memnun değilim. olanıda görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: netrex2

sınırsıza geçerseniz bi daha kotalıya dönemezsiniz . Bence 8 mbit tamamen aldatmaca . Kesinlikle geçmeyin . ben hiç memnun değilim. olanıda görmedim.

Taahhütname olmadığı sürece geçişlerde bir sorun yok. 8Mbit kullanıyorum, memnunum.
  • 8 mbps gerçektende çok fark ediyormu ?
  • cuma günü türk telekom arıza servisi beni başka bir hat ta bağlayarak sorunu çözdüler şuanda bağlantım hem kopmuyor hemde 8 mbps ye yakın bir hızda yine de bu tarife ye geçmek isteyenlerin (212.156.2.34. türk telekom speedtest ) burdan hızlarını kontrol etmelerini öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerismet
    8 mbps gerçektende çok fark ediyormu ?

Hemde nasil bende ayiptir soylemesi 2 rapid uyeligi var gunde 10 gb garanti cekiyorum ve hiz dusme falan yalan .(5 aydir bu paketteyim)
  • bende ilk başlarda 8 mbps ye geçtiğime pişman olmuştum yanlız hattımda ki problemi türk telekom yetkilileri halledince farkı farkettim şuanda bilg. cd rom bozuk ve format atmam lazım atamıyorum bu göçük halde bile internetim çok hızlı videolar vs hiç bir kesinti yok
  • ben de 1 mbps 4 gb kotalı tarifedeyim. kotayı aştım kaç tl gelir?
  • ben de 1 mbps 4 gb kotalı tarifedeyim. kotayı aştım kaç tl gelir?
  • Maksimum ücret konusunda tabirlerle ilgili bir sıkıntı var. TTNET'e göre ücret "aynı hızdaki tarifenin %25 fazlasını geçemez". Yani NET4 kullanan biri için maksimum ücret 8 limitsiz göz önüne alındığında aylık 124 TL'yi geçemez. Ancak TTNET nasıl bir hesap yaptıysa toplamda bu ücrete 61.25 TL'yi geçemez diyor. Bunu netleştirip size bildireyim.

1 Mbps limitli tarifedeki arkadaşlar için diyorum, hız artırımı için size telefon ederlerse "LÜTFEN BU İŞLEMİ ÇAĞRI MERKEZİ ARACILIĞYLA YAPMAYIN!". Sizi arayan kişiden ayrıntılı bilgiyi alın ancak değişikliği mutlaka herhangi bir telekom müdürlüğüne uğrayarak yapın. Çünkü bizler(not: Türk Telekom'da çalışıyorum) kişinin bulunduğu bölgede maksimum kaç mbps hız alınabilir ayrıntılı görebiliyoruz. Hatta gerekli görürsek müşterinin evinden test yapıyoruz. Bu işin kaba taslak ölüçümü şudur, evinize en yakın santral veya outdoor(sokaklara kurduğumuz küçük ADSL santraller diyelim) size maksimum 1 km uzaklıkta olmalıdır. Hatta en garantilisi maksimum 800 metredir. Santrale 2 km mesafede oturan arkadaşımız boşuna NET4 tarifesine geçmesin.

Bu bilgiler değerlidir, umarım herkesin görme imkanı olur.

• ttnet kendi sitesi
    http://www.ttnet.com.tr/web/229-1204-1-1/tur/evde_ttnet/baglanti_cesitleri/tum_baglanti_ucretleri

burada yanda bir ibare yer alıyor. okuyun lütfen aynısını yapıştırıyorum.

Limitli paketlere abone olan müşterilerimize faturalanacak aylık toplam ücret (aylık ücret + kota aşım ücreti), aynı hızdaki limitsiz paketin aylık ücretinin % 25 fazlasını aşamaz. Yani 8 Mbps'ye kadar limitli paketler için (4 GB, 4 GB (Plus) ve 6 GB) aylık ücret ve kota aşım ücreti toplamı 61,25 TL'yi, 1 Mbps 4 GB, 4 GB (Plus) ve 6 GB kotalı paketler için aylık ücret ve kota aşım ücreti toplamı 56,64 TL'yi ve 2 Mbps 4 GB ve 6 GB kotalı paket için aylık ücret ve kota aşım ücreti toplamı ise 79,76 TL'yi geçemez.

Artık sorun çözüldü galiba:)))) herhangi bir sorunda da bu yazıyı yazdıklarını söyleyip hakkımızı arayabiliriz.

• Ben de buraya bakmıştım ve buradan anlaşılan büyük bir açık olduğu gibi...

Tamamen sınırsız kullanıldığında ve 8 mbps hız alındığında max. 61 TL ödeniyor. Halbuki 8 limitsiz 99 TL. Bu durumda 2(63 TL), 4(83) veya 8(99) limitsiz internet almanın ne anlamı var ki?
  • burada yazıyorsa bence bi aksaklık olcağını sanmıyorum. olduğu takdirde hukuken haklıyız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.