Şimdi Ara

Elektrik kesintisi sonrası internet gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (4 Mobil) - 3 Masaüstü4 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,


    Bir haftadır elektrik kesintisi sonrası internetim uzun bir süre gelmiyor. Konuyla ilgili TTNet ile görüştüm. DSL ışığı yanmadığından "sinyal alamıyoruz" diyorlar. Teknik destek için eve geldiler, o esnada DSL ışığı yanıyordu. Modemi yeniden kurdular, bağlantı sağladım.


    Ama modem ayarları için arayüze girdim. Sabit IP kullanıyorum. Mac filtreleme ve port yönlendirme ayarlarımı aktif ettim. Modemim Asus DSL-N16. Oldukça kolay kurulumu ve arayüzü var. Ama admin, admin olan şifreyi ilk girişte değiştirmemi istiyor. Sifreyi değistiriyorum. Modem kendini resetliyor ve sabit ip ile ya da 192.168.1.1 ile arayüze giriş yapamıyorum. Sifre doğru, router.asus.com ile giriş yapabiliyorum. Arayüze giriş yapamayınca modeme hard reset atayım dedim ve DSL ışığı yine yanmadı. Simdi muhtemelen saatlerce bekleyeceğim. Asus'a ulaşamadım, direkt otomatik yanıtla modem kurmaya yönlendiriyor. Mail attım ama ne zaman dönerler bilmiyorum.


    Sorunun modemden kaynaklı olduğundan emin olsam hemen yeni modem alacağım. Evden çalıştığım için ihtiyacım var. Evde eski bir TP-Link modem buldum. Onu takınca da DSL ışığı yanmıyor. Dolayısıyla modem kaynaklı diyemiyorum.


    Ne önerirsiniz ?


    Simdiden tesekkurler.








  • Senin elektriğin kesildiği zaman sokağının başındaki santral dolabının da elektriği gidiyor. Elektrik geri geldiğinde o dolabın açılıp DSL'i aktif etmesi uzun sürüyor olabilir.

    Tünçmatik nano modem Ups satın alıp modeme takmanı tavsiye ederim. Bu sayede elektrik gittiği zaman modemin açık kalır, sen de sorunu anlarsın. Çünkü elektrik gidince muhtemelen DSL de kesilecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 25 Ekim 2022; 11:49:50 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler hocam. Bağlantım düzeldi kendiliğinden ama nasıl düzeldi bilmiyorum. Bir haftadır yaşadığım sorun olduğu için her an tetikteyim. Bu cihazı ve nasıl kullanıldığını araştırayım. Forumda böyle konulara hala öneri-yorum geliyor olmasına çok sevindim.

  • Saha dolabınız hızlı bir şekilde açılmıyor olabilir elektrik gidip gelmesi sonrası. Bununla ilgili Telekom a mutlaka tuketici.btk.gov.tr adresinden, elektrik kesintisi sonrası dsl ışığının yanması zaman alıyor diye belirtin ve saha dolabının incelenmesini talep edin. Saha dolabında bir arıza varsa giderirler.


    Diğer açıdan, alacağınız en basit bir UPS ile modeminizi ona takabilirsiniz, böylece elektrik gitse bile modem kesilmeyecektir ve saha dolabınızda aküler mevcut ise ve sağlam ise, bağlantınız aktif olmaya devam edecektir. Ancak eğer saha dolabınızda benzeri akü sistemleri vb. yok ise UPS de bir işe yaramaz ve Dsl yine söner.


    Bu işin neticesinde, mutlaka verdiğim adresten kayıt açmalısınız.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Çok net bir öneri olmuş, çok teşekkür ederim.


    Perşembe günü planlı elektrik kesintisi olacak. Sonrasında aynı durum olursa mutlaka buradan kayıt açacağım. Çok sağ olun.

  • Aynı sıkıntıyı evimde VDSL varken yaşıyordum. Dağıtıcı kutudaki aküler bittiği için yıllarca kesintilerde sorun yaşadım. Elektrik gelince de internetin tekrar gelmesi bir 5dk sürüyordu. Evimdeki router vs hepsi ups'e bağlı. Şikayet etmediğim yer de kalmamıştı. Sonra nasıl olduysa 2 senenin sonunda aküleri yenilediler. Hoş evvelki ayda ftth geldi. Bu telekomun işlerine akıl sır etmez  

  • steven_stiffler kullanıcısına yanıt

    Estağfurullah rica ederim :)

  • olm yaşıyor musun sen :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.