Şimdi Ara

TTelekom Taahhüt Çıkmazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 12 ağustosta taahhütümüz bitmiş sadece bir kısa mesaj ve evi aramışlar bir kaç hafta önce annem babamın evde olmadığını söylemiş akşam arayın demiş onlarda kapatmışlar. Bende şans eseri babamın telekom mesajlarına bakınca eski mesajı gördüm 8 temmuzda atılan mesajı taahhütünüzün bitmesine 35 gün vardır diye. Bu akşam aradım karşıma türkçeyi düzgün kullanamayan bir mh çıktı. Durumu anlattım dedim taahhüt bitmiş bizim internet hala çalışıyor dedi taahhüt biterse kampanyasız fiyattan kullanırsınız dedi dedim o ne kadar 89 tl dedi bizde 16 mps 75 akn 57 tl ödüyorduk. Dedim bunu ödemek zorunda mıyız dedim o da evet dedi. Peki taahhüt versek ödemez miyiz yine kullandığınız kadarını ödeyeceksiniz dedi. Peki modem kampanyası var mı dedim var dedi 240 tl modemi taksitlendiriyoruz dedi. Bize sunucağınız bir paket var mı dedim o dan 16 mphs 100 gb 59 tl gibi bir paket sundu. Halbuki alt yapım vdsl destekliyor 24 mphs li paketlerden almak istiyorum dedim altyapınız hipernet ve fiberneti desteklemiyor dedi ve babanıza verin taahhütü yapalım dedi 16 mphs 100 tl için. Dedim istemiyoruz biz o paketi başka sunacağımız teklif yok dedi. Bende kapattıracağız o zaman neti dedim siz babanızı verin ben onunla konuşayım diyor bende geçen sefer adamı kandırmışsınız imzalatmışsınız bu sefer yemem dedim yarın iptal işlemlerini halledeceğiz dedim. Şimdi iptal ettirip yeni teklif için aramalarını bekleyelim nasıl olacak bu iş. Deneyimli birisi yazarsa sevinirim altyapımı sorgulattığımda vdsl var gözüküyor milleni vodafone sitelerinde 41 mphs kadar destekliyor gözüküyor TTelekom merkez binası 1.3 km kadar uzağımızda direk ordan alıyoruz. Yardımcı olursanız sevinirim. Hat değerlerimi paylaşıyorum.
    TTelekom Taahhüt Çıkmazı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnrvrd1996 -- 22 Ağustos 2017; 22:38:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam bence iptal ettir, yaşın tutuyorsa kendi adına bir abonelik oluştur. yeni birçok kampanyaları var
  • foreverstyle kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla telefon kimin üzeriniyse onun üzerine yapılıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sözleşme ve taahhüt arasındaki farkı anlatmaktan dilimde tüy bitti. Tüketiciye adam gibi bilgi vermek hiçbir firmanın işine gelmez, bu bilgileri firmalardan beklemeyin, kendiniz araştırın.

İnternet, telefon, televizyon vs. kısaca elektronik haberleşme aboneliklerinde sözleşme yapılması zorunludur, taahhüt yapılması zorunlu değildir. Sözleşme "süresiz" olarak yapılır. Süresiz ne demek, siz iptal ettirmedikçe devam eder demek. Mevzuat gereği aboneliğin tesisi de, feshedilmesi de "yazılı" olmak zorunda, yani ıslak imza şart. Gelelim taahhüt denilen şeyin ne olduğuna. Taahhütname, sözleşme eki olarak geçer ve sözleşmedeki şartları aynen içermekle birlikte kendi özel şartları da vardır. Nedir bu şartlar, üzerinde yazan süre kadar aboneliğin sürdürülmesi şartı karşılığında faturada indirim vaadi. Bu şartı sağlamazsan, şu kadar kurulum, şu kadar aktivasyon, tablodaki indirim tutarını senden tahsil ederim diyor. Bu ifadeler mevzuat gereği koyu harflerle yazılıyor. E tabi bizim evrak okuma alışkanlığımız yok, hemen "nereyi imzalıyoruz?" der basarız imzayı. Sonra da kandırıldım, dolandırıldım, şu firma pişmanlıktır bu firmayı kullanmayın kullandırtmayın diye serzenişe başlıyoruz

Taahhütname imzalamak isteğe bağlı bir olay, kesinlikle zorunlu değil. Ama firmalar liste fiyatlarını aşırı yüksek göstererek sizin bunu imzalamanızı mecbur kılıyorlar. Sizin 50-60 lira sandığınız internetin gerçek fiyatı 120 liradan başlıyor. Reklamlardaki fiyatların hepsi 24 ay taahhüt şartı ile geçerli fiyatlar.

Taahhüt süresi bittiğinde siz fesih talebinde bulunmadıkça aboneliğiniz yürürlükteki fahiş liste fiyatından devam eder. Çünkü sözleşmeniz süresiz olduğu için devam ediyor, biten tek şey taahhüt yani kampanya süresi. Firmanın bunu size hatırlatma zorunluluğu yok, tabi hatırlatması sizin için iyi olur ama onların işine gelmez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SuperOnline Taahhüt
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.