Şimdi Ara

TT NET KASITLI OLARAK HIZIMI VERMİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 senedir 8 mbit'e kadar adil kullanım kotalı net paketi kullanıyordum.Hat hızım denemeler sonucunda 4 mbit'i çok rahat kaldırdı ve sene boyunca 4 mbit olarak kullandım.Kota aşımı yaptığım zaman hızım 3 mbit'e düşüyordu.
    Pek download yapan birisi değilim ancak geçen ay bazı şeyler lazım oldu ve toplam olarak 291.84 GB download yaptım.Bu aya girişimiz ile birlikte internet hızımda yarı yarıya bir üşüş oldu.2 mbit hız veriyorlardı.İlk başlarda önemsemedim ararım bir ara dedim.Geçen hafta Çarşamba günü anlık kopmalar da yaşamaya başlayınca TT Net'i aradım.

Üstte aktardığım bilgileri aynen belirttim.Hızımı 1 mbite düşürdüler hat kaldırmıyor(!) dediler.Evet 1 senedir 4 mbit sabit hız kullandığım net hızım anide 2 mbit i bile kaldırmayan hat oldu.Arıza kaydı şu bu bir sürü yalan ıvır zıvırdan sonra beklememi söylediler.1 2 gün bekledim,hiç bir şey olmadı tabi.1 mbit te bile kopmalar oluyordu.Tekrar aradım yine arıza kaydı açmalar yalanlar dolanlar.Oraya koydukları elemanlar ezberlemişler bir şeyler aynı şeyleri söyleyip duruyorlar.Şu an beni biri arasa ezberden bir arıza kaydı oluştururum ki zannedersiniz ki önümde pc işlem yapıyorum.Bunları ezberletecek kadar ezberciler.

5 6 defa arıza kaydı bıraktım.Bir kere mesaj attılar arızanızı gideriyoruz diye sonuç olarak hiç bir şey olmadı.Cumartesi Pazar internetim yoktu.Pazar günü saat 4 te geldi.Hız kontrolü yaptım 2 mbit idi.Pazartesi günü öğlen vaktine kadar normal şekilde kullandım.Normalde döndüğüne kanaat getirip TT neti aradım,hızımın hakkım olan 4 mbit e çıkarılmasını,kotayı aştığım için (Hem tivibu ya ekstra para ödüyoruz hemde tivibu izleyince kota doluyor) hızımın 3 mbit e yükseltilmesini istedim.Yükselti normal çalıştı.Telefonu kapadım bir kaç dakika sonra kopmalar başladı.Aradım ilk baştan oluşturttuğum arızanın devam ettiğini belirtip hızımın tekrar 2 mbit e düşürülmesini ve bu süre zarfında arızanın giderilmesini istedim.Cevap şu oldu,hattınız 2 mbit kaldırmıyor!!! 1 senedir 4 mbit kaldıran hat,Pazar günü saat 4 ten pazartesi öğlene kadar 2 mbit çalışan hat 15 dakikalık telefon görüşmesi arasında 2 mbit hızı kaldırmıyor oldu(!) Bunların hepsini belirttim,aldığım cevap arıza kaydı oluşturuyorum ekiplere iletiyorum vs. tırı vırı.

Hatta bir ara modemdendir dediler.Bizzat bunları susturmak için modemi şubesine götürdüm test ettirdim.Modem sağlam,bina içi tesisat yeni,daha geçen yaz sıfırdan çekildi.Bina dışı kablo yeni.Türk telekom dan gelen telefon hattı güzergahı eve gelene kadar sıfırdan düzene sokuldu.Kısaca telefon hattında,modemde,pc de hiç bir sorun yok.Tamamen TT NET'in kasıtlı olarak kullanıcıyı bıktırıp tarife değiştirtme,eğer kullanıcı pc den hızdan anlamıyorsa hızını gasp etme,hızı iyi kullandığını görüp engel olmaya çalışma vs. vs. sebeplerinden.

Başka açıklaması olamaz,1 senedir var olan hız birden bire hat kaldırmıyor yalanına karışıyor.1 seneyi bırakın 2 mbit ten 3 e çıkartılmasını istedim yaptılar kopmalar olunca 15 dakika sonra arayıp tekrar 2 mbit e düşürmelerini istediğimde 2 mbit i hat kaldırmıyor diyecek kadar yalancılar.Kullanıcıyı kandırdıklarını sanıyorlar,bunları yüzlerine vurunca da bizim yapabileceğim bir şey yok arıza kaydı oluşturuyorum teknik birimlerimiz ilgilenecektir vs. yalanlarını söylüyorlar.

Süper Online buraya geldiği vakit, isterse 50 lira fazla faturası olsun direk geçeceğim.Rakipsizlikten,rekabetsizlikten istedikleri gibi at oynatacaklarını sanıyorlar.Koskoca ülkenin internet tekeli oldular resmen.

Güncelleme: 22.12.2012

15 gündür verdiğim mücadele sonucu hızım eski haline döndü. HAT KALDIRMIYOR,MODEMDEN,PC DEN,BİNA İÇİNDEN SORUN VS. VS. VS. YALANLARA KANMADIM.NEDEN Mİ YALAN? HİÇ BİR DEĞİŞİM OLMADI,NE KABLO NE MODEM NE DE BAŞKA BİR ŞEY.ŞU AN ALDIĞIM HIZ İŞTE BU:

Ancak sorun hala tam çözülemedi sanırım çünkü bu seferde telefonu bozmuşlar.Türk Telekom'a başvuru yaptım,TT'de gelip interneti bozmazsa yada TT NET hızı vermeye devam ederse sorun tamamen giderildi demektir.Ama bunların olup olmaması bir kenara,yalan söylediklerini belgelemiş olduk.Hiç bir değişim yapılmadan söylenenler,o zaman ve şimdiki zamanda aldığım SS ler her şeyi açıklıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiredWarrior -- 22 Aralık 2012; 14:21:45 >

DH Yüzücüler Derneği

Bu nickin arkasında bir fikir var ve fikirlere ban işlemez.
    Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.

• Belirmeyi unutmuşum,bugün tekrar aradım.Aynı yalanları yine söylediler ve y,ne yüzlerine belirttiğim durumu vurdum.Arıza kaydı fasa fiso ile konuşma sonlandı ve hızım şu an 1 mbit.

DH Yüzücüler Derneği

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.

• Nickname'in ile yaşadıkların çok uyumlu. Aynı şerefsizliği bırak Akk'yı geçmeyi, 1 gb bile indirmemize rağmen iş yeri hattımıza da yapmaya başladılar. Hattımız 8 mbit kaldırırken pat diye 4'e düşürdüler. Hat desteklemiyor diye. Benzer ahlaksızlığı eniştemede yaz aylarında buralarda yoktu diye yaptılar, döndüğünde yükselttirdik falan filan.

Yani kısaca bunu bilerek yapıyorlar. Kurum ahlak yoksunu olunca bunlar oluyor. Kalitesiz eleman ve yöneticilerin tavan yaptığı bir firmanın milyonlara verdiği zarar bu sonuçta. Rekabet edemeyecek kadar feci yapılanmışlar aslında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    keşke rekabet olsa
    http://www.vivacom.bg/bg/residential/ceni-i-uslugi/internet/domashen-internet https://www.vodafone.ro/serviciifixe/client-nou Kıyaslayaca hiçbir ülke yok bu bir soyğunhttps://www.starnet.md/ro/services/internet
  • Uzun zamandır aboneyim çok memnun olmasamda mecburiyetten ttnet abonesiyim 2012 şubat sözleşmem bitti,sözleşme yapmadan kullanıyordum ve inanılmaz derecede download hızım 8 in üzerine çıkıyor ulan bunlar bu işi kıvırıyorlar derken anlaşma tazeledim,TUZAĞA DÜŞTÜM.

Anlaşma yaptıktan sonra sanırım 2-3 ay eh ehveni şerdi ama son iki aydır burnumdan getirdiler.Günde 3-5 kere arıza kaydı bırakıyorum şikayet ediyorum web üzerinden yok sonunda bayağı bir döşendim eve kadar gelip kontrol ettiler senin modemin arızalı dediler,hala modem serviste hiç birşey çıkmadı,hattında dediler bilgisayarında sorun var dedilerherşeye bir kulp buldular hız testi yaptırdığımda download 0.03 sayfa açılmıyoren sonunda birisi aradı bıraktığım arıza kaydı üzerine telefon hattında problem olabilir telefonun inliyor dediler telekoma hemen arıza kaydı verdim bir cahil adam hiç bir şey bilmiyor sinirlendim adını soyadını aldım bana hatta sorun olmadığına dair imzalı kağıt ver diye sıkıştırdım amirini aradı.Amirine derdimi anlattım adam ordan inceledi abi modemi kapat aç dedi test yap dedi ben hızını yaklaşık 6.5 görüyorum dedi evet bendede aynı idi.

Meğer SALAK ttnetçiler arıza kaydı verdiğimde hızı sokağın başından düşürmüşler adamın söylediği unutmuşlar abi dedi senin hattın düzgün eğer bina girişinden modeme kadar cat6 kablo çek hız 15 görür dedi bir haftadır gayet düzgün AMA HAKKINIZI ARAYACAKSINIZ bir küçük tiyo bütün konuşmaları (telefon) kaydettiğinizi söyleyin mahkemeye vermekle tehdit edin daha çabuk hallediyorlar o zaman.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EĞİNLİ

Uzun zamandır aboneyim çok memnun olmasamda mecburiyetten ttnet abonesiyim 2012 şubat sözleşmem bitti,sözleşme yapmadan kullanıyordum ve inanılmaz derecede download hızım 8 in üzerine çıkıyor ulan bunlar bu işi kıvırıyorlar derken anlaşma tazeledim,TUZAĞA DÜŞTÜM.

Anlaşma yaptıktan sonra sanırım 2-3 ay eh ehveni şerdi ama son iki aydır burnumdan getirdiler.Günde 3-5 kere arıza kaydı bırakıyorum şikayet ediyorum web üzerinden yok sonunda bayağı bir döşendim eve kadar gelip kontrol ettiler senin modemin arızalı dediler,hala modem serviste hiç birşey çıkmadı,hattında dediler bilgisayarında sorun var dedilerherşeye bir kulp buldular hız testi yaptırdığımda download 0.03 sayfa açılmıyoren sonunda birisi aradı bıraktığım arıza kaydı üzerine telefon hattında problem olabilir telefonun inliyor dediler telekoma hemen arıza kaydı verdim bir cahil adam hiç bir şey bilmiyor sinirlendim adını soyadını aldım bana hatta sorun olmadığına dair imzalı kağıt ver diye sıkıştırdım amirini aradı.Amirine derdimi anlattım adam ordan inceledi abi modemi kapat aç dedi test yap dedi ben hızını yaklaşık 6.5 görüyorum dedi evet bendede aynı idi.

Meğer SALAK ttnetçiler arıza kaydı verdiğimde hızı sokağın başından düşürmüşler adamın söylediği unutmuşlar abi dedi senin hattın düzgün eğer bina girişinden modeme kadar cat6 kablo çek hız 15 görür dedi bir haftadır gayet düzgün AMA HAKKINIZI ARAYACAKSINIZ bir küçük tiyo bütün konuşmaları (telefon) kaydettiğinizi söyleyin mahkemeye vermekle tehdit edin daha çabuk hallediyorlar o zaman.

• bakır kablolar saatlik ömürlü galiba ve fabrika çıkışlı üsütnde yazıyor.şu tarihden sorna hız 3 mbit anca olur felan

Orijinalden alıntı: EĞİNLİ

Uzun zamandır aboneyim çok memnun olmasamda mecburiyetten ttnet abonesiyim 2012 şubat sözleşmem bitti,sözleşme yapmadan kullanıyordum ve inanılmaz derecede download hızım 8 in üzerine çıkıyor ulan bunlar bu işi kıvırıyorlar derken anlaşma tazeledim,TUZAĞA DÜŞTÜM.

Az önce yine TT Neti aradım,bayan yine hat değerleri diye zırvalıyordu ki açtım ağzımı yumdum gözümü.Sesimi yükselttim ve taramalı gibi üstte yazdıklarımı tekrardan belirttim altına senin örneğini verdim.Sorun hattan,modemden,pc den vs. sebepler ile yalan söylediklerini,teknik birimlerinin işi savsattıklarını yalan söylediklerini,klavye başından gazel okuduklarını belirttim.Sorunum bir süre daha devam ederse neti bu ay sonu iptal ettireceğimi belirttim.
    Daha önce benzer yalanlar söylediklerini bu sebeple,bina içi tesisatı baştan sona yenilediğimizi,hatta dış kabloyu yenilediğimizi,Türk telekom u o kadar çok arayarak en sonunda yetkili kişinin bana özel telefon numarasını verip sorun olursa buradan ulaş dediğini,bu kişinin hat güzergahını eve gelene kadar sıfırdan tekrar döşediğini,3 saatlik yol gidip modemi modem şirketine test ettirdiğimi üstüne basa basa yüksek sesle belirttim.Sorunun sadece tt nette olduğunu ve kasıtlı olarak hızı vermediğini söyledim.Bu şeref yoksunluğudur dedim.

Aklımda kalanlar bunlar daha bir sürü şey saydım.Bakalım ne olacak

DH Yüzücüler Derneği

• quote:

Orijinalden alıntı: izmitekibi

Hat değerlerinin resmini koyarmısın. SNR margin değerin kaç ?

Hat değeri bu oluyordu sanırım?

DH Yüzücüler Derneği

• bende ilk abone olduğumda 6 mbit geliyordum 2-3 ay sonra bi baktım 5 olmuş. sonra 4. sonra 3. sonra 2. aradım arıza kaydı falan filan yok reset yok bilmem ne. en son artık 4 mbite razı oldum.tamamen kasıtlı bu adamların yaptıkları.allah razı olsun 1 senedir sokağın başından süperonline fiber geçti ama sokaklara hizmet taşımadılar. onlarada saygılarımı sunuyorum. wireles taratınca süperonline modemlerini görünce gözlerim yaşarıyor sonra tekrar tt netime dönüyordum. şu an kapattırdım tt neti arkadaştan ayılan bayılan netini kullanıyorum ondada 3 mbit. bakalım ne kadar idare edicez böyle.

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

quote:

Orijinalden alıntı: izmitekibi

Hat değerlerinin resmini koyarmısın. SNR margin değerin kaç ?

Hat değeri bu oluyordu sanırım?

burası değil. Üst konulara bakın hat değerleri ile ilgili detaylı bilgi var.

• Ttnetin bu serefsizligini senelerdir çekiyorum aslında ben.

Niye serefsizlik diyorum şöyle açıklayayım.

İş yerindeki internetimizde aynı sebeplerden dolayı yani hat desteklemiyor denilip 100kb hız bile çekemiyorduk 20kb zor çekiyorduk ve bu net 4 5 kişi kulanmaya çalışıyor düşünün halimizi. En sonunda artık çıldırıp iş dahi yapamaz hale geldik bu sebepten her yola başvurup twitter a hızın ekran fotosunu bile çekip koyduk. 2 gün sonra ttnetten aradılar ofisi hızınızı yükselttik farkıdamısınız diye. Cidden abartmıyorum böyle dediler. Şimdi 1MB kadar hız çekiyoruz yeri geliyor. Şimdi sorarım ben size desteklemeyen hat ne olduda 2 günde 1MB hız verebildiniz. Bu kadar şerefsiz bi kuruluş olamaz ben bunu bilir bunu söylerim

Saygılar.
    Intel(R) Core i5-4690 CPU @ 3.5GHz - Anakart MSİ Gaming 5 - 8GB G Skill DDR3 1600Mhz - MSI NVIDIA GeForce GTX 970 4GB GDDR5 256Bit - Hard Disk WD 3.5" 1TB Caviar Blue - Monitör AOC E2461FWH - 750W Power Supply - Gaming Mause Logitech 700s - Gaming Klavye Logitech G105 - Kasa Zalman Z3 Plus -İşlemci Sogutucu Cooler Master Hyper 212 Evo - Hoparlör Logitech Z120 1 1 - Gamepad Logitech F710
  • Raporlar kısmında bu vardı.

Sistem Raporları var alt başlık olarak:

>>> Jan 1 02:00:08:ASP_MANAGER bridge_vlan-0 (local5)crit :cannot get ifflags of br0.1!
    >>> Jan 1 02:00:19:ASP_MANAGER static-0 (local5)crit :cannot set netmask of br0.1!
    >>> Jan 1 02:00:30:ASP_KERNEL IKERNEL (user)crit :Line 0: xDSL G.994 training...... bu şekil gidiyor aşağı doğru

Raporlama ayarları var alt başlık olarak:

Uygulama Adı Raporlama Seviyesi
    bridge_vlan-0
    captive_portal-0
    conn-0
    core-0
    ddns-0
    dhcpc-0

... diye gidiyor bunlarda.

Ana sayfa da:

İnternet Bağlantısı:
    ADSL Bağlantısı: Bağlı
    ADSL Hızı(Kb/s):
    İnternet IP Adresi:
    ADSL MAC Adresi:
    DHCP Sunucusu:
    Kablosuz Ağ Adı (SSID):
    Kablosuz Ağ Durumu:
    Firmware Version:
    Seri Numarası:
    Çalışma Süresi:
    Sistem Saati:

Bunlar yazıyor.Nerede bu dediğiniz şey?

DH Yüzücüler Derneği

• Hocam sistem raporları değil , modeminiz airties air serisi sanırım , internet kısmına tıklayın orada snr değerlerini görüceksiniz.
  • 51 db hat zayıflaması diyor 1mb hıza bile şükretmeniz lazım.Kablolarınızı splitterinizi kontrol edin ondan sonra müşteri hizmetlerini arayın söyleyin hat değerlerim çok kötü sorunu bulmak için hat değerlerimin ölçülmesini istiyorum diyin ekip isteyin.Olmadı bağlı bulunduğunuz il telekomun numarasını isteyin yada sizi oraya yönlendirsin kararlı olun.Ama sorun sanki sizin kablolarda gibi belki dış kutuya su girmiş olabilir.

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Hocam sistem raporları değil , modeminiz airties air serisi sanırım , internet kısmına tıklayın orada snr değerlerini görüceksiniz.

Bu da mı gol değil? Doğru mu hocam? Doğruysa veriler nasıl ne yapmam gerek bu aşamadan sonra?

DH Yüzücüler Derneği

• quote:

quote:

Hocam sistem raporları değil , modeminiz airties air serisi sanırım , internet kısmına tıklayın orada snr değerlerini görüceksiniz.

Bu da mı gol değil? Doğru mu hocam? Doğruysa veriler nasıl ne yapmam gerek bu aşamadan sonra?

Bu kez doğru attınız hocam.

Hat değerleriniz sağlıklı değil. Hat zayıflamanız yüksek ve snr düşük. Ev içi tesisatta kullandığınız kablo türünüz nedir ?

• quote:

quote:

Snr Margin değeriniz ideal yani telekomdan sana gelen kablolar ortalama bir değerde fakat hat zayıflaman 51db sorun burda tekrar söylüyorum kablolarınızı kontrol ettirin. Oturduğunuz bina kaç yıllık ?Ayrıca modem arayüzüne girince internet sekmesi altındaki gelişmiş kısmınında resmını koyarmısınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmitekibi -- 19 Aralık 2012; 13:34:06 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.