Şimdi Ara

TT NET KASITLI OLARAK HIZIMI VERMİYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şimdi elektrikciyi aradım,standart kablo çekmiş.Bina 20 yıla yaklaşıyor ancak kablolar geçen sene çekildi.

TT NET KASITLI OLARAK HIZIMI VERMİYOR

DH Yüzücüler Derneği

Bu nickin arkasında bir fikir var ve fikirlere ban işlemez.
    Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

@XpressMusic34 @izmitekibi

Şimdi elektrikciyi aradım,standart kablo çekmiş.Bina 20 yıla yaklaşıyor ancak kablolar geçen sene çekildi.

MultiMode
    AnnexM
    T1.413

Bunların tıkını kaldırıp bakarmısın hat değerlerine tekrardan?

Hocam sadece adsl2+ seçili olacak şekilde ayarlayıp tekrar hat değerlerinizi atar mısınız ?

@izmitekibi

hocam ben elektronik haberlesme ögrencisiyim , gördüğünüz gibi up kısmı 20yken dow kısmı 14 . Kablolar kalitesiz ve ya ömrünü doldurmuş. Hat zayıflaması değeri sadece bizimle alakalı değil , genel olarak bölgede bir altyapı problemi oldugu gözüküyor. Detaylı bilgi için üst konularda teknik sorular bu baslıga isimli konum var orada açıklamıstım hat değerleri ile ilgili detaylı bilgiyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 19 Aralık 2012; 13:53:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

quote:

Hocam sadece adsl2+ seçili olacak şekilde ayarlayıp tekrar hat değerlerinizi atar mısınız ?

@izmitekibi

hocam ben elektronik haberlesme ögrencisiyim , gördüğünüz gibi up kısmı 20yken dow kısmı 14 . Kablolar kalitesiz ve ya ömrünü doldurmuş. Hat zayıflaması değeri sadece bizimle alakalı değil , genel olarak bölgede bir altyapı problemi oldugu gözüküyor. Detaylı bilgi için üst konularda teknik sorular bu baslıga isimli konum var orada açıklamıstım hat değerleri ile ilgili detaylı bilgiyi.

Bende elektronik mezunuyum.Farkında isen yardımcı olmaya çalışıyorum ayrıyetten yorumlarımı okursan müşteri hizmetlerini ara ekip yollasınlar hat değerlerini ölçsünler diye yazdım.Bunu yazmandaki amaç nedir bunu anlayamadım ne yapalım yardımcı olmayalımmı sen yazdıktan sonra ?

• MultiMode
    AnnexM
    T1.413

Tıklarını kaldırdıktan sonra

DH Yüzücüler Derneği

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.

• Yanlış anlamayın hocam , meslekdaşız , hat zayıflaması için kontrol ettirin demişsiniz , bende diyorum ki hat zayıflaması tamamen bizimle alakalı bir durum değil. Türk Telekom arıza ekiplerini çağırıp detaylı bir inceleme yaptırmak gerekir. Gerçi 51 zayıflama , ufak bir matematik hesabıyla 3800metre santral uzaklığı demek. Eğer yakınlarda bir dolap varsa , kablo değişimi faydalı olacaktır.

Yanlış anlaşılmaya yol açtığım için özür dilerim @izmitekibi

@TiredWarrior

Şimdi hız güncellemesi yaptırabilirsiniz. Snr 6'dan aşağı düşerse hızınızı geri düşürün çünkü kopacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 19 Aralık 2012; 14:03:54 >

DH Yüzücüler Derneği

• MultiMode
    AnnexM
    T1.413

Tıklarını kaldırdıktan sonra ki hat değerleri, sadece adsl2+ tıklayınca ölçülen hat değerlerinden biraz daha iyi.Birincisini tekrar mı yapsam?

DH Yüzücüler Derneği

• quote:

MultiMode
    AnnexM
    T1.413

Tıklarını kaldırdıktan sonra ki hat değerleri, sadece adsl2+ tıklayınca ölçülen hat değerlerinden biraz daha iyi.Birincisini tekrar mı yapsam?

Siz bilirsiniz.

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

quote:

MultiMode
    AnnexM
    T1.413

Siz bilirsiniz.

Peki şimdi ne yapmam gerekiyor? Bu değerler ile 4 mbit i kaldıracak mı tekrar? Yalnız bu standart kablo 1 senedir 4 mbit verdi sorun yapmadı,kullanımdan dolayı ömrü bittiyse bilemeyeceğim.Elektrikçiye durumu aktardım,bu konuda mutabakat varsa bizde seyyar olarak istenilen kabloyu çekeriz bir kaç gün deneriz eğer fark ederse bina içinden döşeriz dedi.

DH Yüzücüler Derneği

• Hayır 4mbit kaldırmaz , zaten ulasılabilir hızda 2300 yazıyor.

Ayrıca 15 Dakika arayla 2 mbitten 3 mbite çıkıp tekrar 2 mbit e dönmek istediğimde hat kaldırmıyor demişlerdi.15 dakika da ne değişti de 15 dakika önce 2 mbit çalışan hat kaldırmıyor oldu?

DH Yüzücüler Derneği

• Arıza kaydı açtıysanız bekleyin.

Ben bu 8'e ilk geçtiğimde senin gibi bir durumdaydım. 4-5'lerde geziyordu internet ve aradığımda hattınız bu kadarı kaldırıyor hat değerleriniz zayıf cevabını alıyordum.

Eve ekip istedim geldi, modem sorunlu yok splinter sorunlu dedi gibi. Ardından tekrar ekip istedim. Bu sefer işten anlayan birileri geldi. Eve baktılar santrali aradılar hız aynıydı. Sonra dolaba kontrole gittiler. Ve eve tekrar geldiklerinde ise hızım 8192'ye sabitlenmişti. Hiç bir kopma yada benzeri bir durum yaşamadım 4-5 ay ta ki bugüne kadar. İnternetim 4-5 saat önce durduk yere gitti. Uzun süre geri gelmedi. Bende ttneti aramaya karar verdim. Telefon meşgul çalıyordu. 10-20 dakika sonra sonunda robotla konuşabildim. Bağlıyoruz dedi 20 dakika müzik dinledim. Ardından gerizekalının birisi telefonu açıp 4-5 ay önce 1 ay boyunca dinlediğim saçmalıkları bana tekrar etmeye başladı. Söyledim söyledim anlamıyor. Tek bildiği hattınız bunu destekliyor diyor. Ulan mal 4-5 ay destekledi de siz kurcaladıktan sonramı desteklemiyor? Bizim yapabileceğimiz bir şey yok saçmalığını söyledi sonra. Arıza kaydı bıraktım mecburen. Umarım santraldeki eleman arar, onlar daha iyi anlıyor bu işten çünkü.

Yani hat değerlerinin zayıf olup olmaması kablo ile alakalı değil. Bu kesinlikle sizden kaynaklanan bir durum değil. Dolaplar ile yada portlar ile alakalı. Yani hat değerim kaldırmıyor diye üzülme. Bal gibi kaldırıyor. Sadece ttnet uygun yere bağlamıyor seni. 4-5 ay tek bir sorun bile yaşamazken bugün modemimim ışıklarının gitmesi ile tekrar eski durumuma döndüm. Düzelmezse bırakacağım. Artık yetti bu sahtekar firmanın yaptıklarından.

She cast stars cross the hidden lake| Shadowed from the skies | Brilliantly in the twilight | Silver tears of life - Fathoms of hidden seas in | Pearl black oblivion | I see the treasured light | From the dark deep below me - In silence she reaches out | To pull me | The darkness will cleanse my eyes | And hold me

• Mecidiyeköy'de ve hatta Profilo AVM'ye yaklaşık 150m uzaklıkta oturuyorum, hat zayıflaması 36, SNR sınırı 4.7 gösteriyor. Hat zayıflamasına göre santrale 2600 metre kadar uzak görünüyorum. Yuh desem yuh değil oha desem oha değil, ne içiyorsanız bana da verin aynı kafaya gelelim TTNet / Telekom çalışanları olmuyor böyle sizin kafa güzel ben ayık.

Bayadır isyanlardaydım sonuç alamayınca bıraktım artık, tüm çevreme, hatta fırsat buldukça herkese TTNet deneyimlerimi anlatıyorum. Şuan bakmayın böyle yazdığıma aslında şükrediyorum, tutup bana avcılardan yada ne bileyim tuzladan da bi santral verebilirlerdi belki fizik kurallarına aykırı değilse, diyerekten kendimi kandırıyorum. Ama garip bi şekilde mutluyum şuan 8'in 1'ini alsam da... 8'in 1'i derken; 8 mbps (ye kadar) internet hizmetinin 1 mbps'sini alıyorum demek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strider_4242 -- 20 Aralık 2012; 12:58:24 >

"We fight. That is how we win, and that is how we die."
  • Az önce yine TT neti aradım son arıza kaydının sonucu ne oldu diye,bina içi sorun hat kaldırmıyor diye zırvalıyordu ki bu yalanları geçiniz dedim.Eve ölçüm yapması için teknik ekibin gelmesini istiyorum bakalım hat kaldırıyor mu kaldırmıyormuymuş dedim.Telefon numarası falan bıraktım,bakalım ekip gelecek.

DH Yüzücüler Derneği

• quote:

Orijinalden alıntı: strider_4242

Mecidiyeköy'de ve hatta Profilo AVM'ye yaklaşık 150m uzaklıkta oturuyorum, hat zayıflaması 36, SNR sınırı 4.7 gösteriyor. Hat zayıflamasına göre santrale 2600 metre kadar uzak görünüyorum. Yuh desem yuh değil oha desem oha değil, ne içiyorsanız bana da verin aynı kafaya gelelim TTNet / Telekom çalışanları olmuyor böyle sizin kafa güzel ben ayık.

Bayadır isyanlardaydım sonuç alamayınca bıraktım artık, tüm çevreme, hatta fırsat buldukça herkese TTNet deneyimlerimi anlatıyorum. Şuan bakmayın böyle yazdığıma aslında şükrediyorum, tutup bana avcılardan yada ne bileyim tuzladan da bi santral verebilirlerdi belki fizik kurallarına aykırı değilse, diyerekten kendimi kandırıyorum. Ama garip bi şekilde mutluyum şuan 8'in 1'ini alsam da... 8'in 1'i derken; 8 mbps (ye kadar) internet hizmetinin 1 mbps'sini alıyorum demek istedim.

Hocam gayrettepe müdürlüğü size yakın , gidip derdinizi neden anlatmadınız ? O bölgeyi iyi biliyorum , ana caddede adım başına fiber düşerken ara sokaklar çile çekiyor. (ana cadde dediğim eski ali samiyenin önü)

• Ekip gelmedi,sorun da devam ediyor.Arıza kaydım hala aktifmiş 15 günde neyi çözüyorsunuz? dedim.Yine bir sürü serzenişte bulundum,hat kaldırmıyor olayının yalan olduğu tekrar belirttim.İsteklerimi tekrarladım ve son olarak ta,eğer ki bu arızayı gideremeyeceklerse yada bu 1 mbiti alsın otursun oturduğu yere düşüncesi zihniyeti varsa adam gibi söyleyin ben netimi iptal ettireyim dedim.

DH Yüzücüler Derneği

• 2 saat önce eve gelmişler,bir şeyler yapmışlar çok düşük demişler.10 15 dakika biraz daha düşecek sonra hız artacak deyip gitmişler.Yeni geldim,baktım hiç bir farklılık olmamış

DH Yüzücüler Derneği

• Zafer inananlarındır,yardımcı olan herkese teşekkürler.Gelişmiş kısmında bütün sekmeler işaretliyken aldığım değerler.

Yalnız,eleman evde ölçüm yaptıktan sonra aşağı da işlem yapacağım düzelecek demiş.Aşağı da işlem yaparken telefona bir zarar mı verdi acaba telefon çalışmıyor şu an telefon gitmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiredWarrior -- 22 Aralık 2012; 13:55:16 >

DH Yüzücüler Derneği

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.